rino Napisano 23 Grudzień 2013 Share Napisano 23 Grudzień 2013 (edytowane) Jest to mój pierwszy post więc na wstępie chciałbym się ze wszystkimi przywitać. Pomysł jaki chcę przedstawić: "Przyszłość nie klaruje się zbyt optymistycznie, przestępczość osiągnęła swe apogeum i tylko nieliczni wciąż poczuwają się do walki o dobro. Grupa śmiałków, profesjonalnych detektywów, mistrzów w swym fachu (a przynajmniej tak im się wydaje) chcąc zwiększyć swą dochodzeniową wydajność zdecydowała się na desperacki krok - fuzję umysłów, czyli burzę mózgów w dosłownym wydaniu. Jednak nie przewidzieli, że ciągłe zaglądanie w czyjeś myśli i wystawienie na widok publiczny swoich jest przyczyną ciągłego stresu, frustracji, a w efekcie otępienia, rozkojarzenia... szaleństwa." Poniżej koncept jak mniej więcej to widzę (finalny kadr jak zwykle wyjdzie w praniu): Całość planuję utrzymać w cartoonowym klimacie, postacie zrobić mocno przerysowane. Dla kontrastu z tym co detektywi powinni robić a co robią akcję chcę umieścić w jakimś pokoju/magazynie wypełnionym po brzegi niezbyt legalnymi rzeczami (kupa kasy, bomby, bazooki, gandzia, miecze świetlne - im głupsze przedmioty tym lepsze :) Sama maszyna do fuzji umysłów wyglądem przypominałaby nieco stare odkurzacze, z centralnym punktem gdzie odbywałaby się tytułowa fuzja - punkt ten to szklana kopuła pod którą widać jakieś pioruny, iskry i tym podobne efekty. Żeby postacie na pierwszy rzut oka kojarzyły się z detektywem wyposażę je w charakterystyczne elementy - lupa, fajka, czapka itp. Życzę wszystkim powodzenia i ukończenia prac. ---------------------------------------------------------- Edit 28.02.2014 Finalna wersja: Wersja z większą rozdziałką: http://imageshack.com/a/img542/939/lsmv.jpg oraz link zapasowy: Edytowane 28 Luty 2014 przez rino Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rino Napisano 26 Grudzień 2013 Autor Share Napisano 26 Grudzień 2013 Na początek niezbyt rozgarnięty pies i trochę refek do niego: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zgred Napisano 27 Grudzień 2013 Share Napisano 27 Grudzień 2013 super ten pies wyszedł, szykuje się fajny obrazek. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mateusz_s Napisano 27 Grudzień 2013 Share Napisano 27 Grudzień 2013 Pieseł wyszedł bardzo komiksowo i zabawnie :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rino Napisano 28 Grudzień 2013 Autor Share Napisano 28 Grudzień 2013 @ zgred, mateusz_s - Dzięki, mam nadzieję że resztę uda mi się utrzymać w podobnej formie :) Tymczasem dorzucam pierwsze sylwetki, staram się żeby jeszcze bez twarzy postacie były w jakiś sposób charakterystyczne i różne od siebie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rino Napisano 4 Styczeń 2014 Autor Share Napisano 4 Styczeń 2014 Postępy w modelowaniu - osiłek co mu, delikatnie mówiąc, odwaliło: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rino Napisano 9 Styczeń 2014 Autor Share Napisano 9 Styczeń 2014 Kolejne postacie: Plus kilka modeli do zapełnienia sceny: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
floo Napisano 9 Styczeń 2014 Share Napisano 9 Styczeń 2014 nieźle pokręcone ale może wyjść z tego niezła scenka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
difo Napisano 11 Styczeń 2014 Share Napisano 11 Styczeń 2014 fajnie się zapowiada Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rino Napisano 13 Styczeń 2014 Autor Share Napisano 13 Styczeń 2014 @ difo, floo - dzięki, postaram się żeby finalnie jakoś to wyglądało, chociaż różnie może być, na chwilę obecną nieco się obawiam, że przy takiej ilości postaci i przedmiotów w scenie, może być ciężko uniknąć "zamotania" - żeby wzrok osoby oglądającej nie błąkał się po scenie tylko został dobrze poprowadzony, no ale zobaczymy jak wyjdzie. Tymczasem dorzucam kolejne postępy. Dorobiłem czwartą postać i rozmieściłem całą czwórkę pod konkretne ujęcie. Rig robiony na bipedzie i ma jeszcze sporo niedociągnieć (przenikające punkty, koślawe dłonie czy inne zgięcia itp.) ale to się jeszcze poprawi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mateusz_s Napisano 17 Styczeń 2014 Share Napisano 17 Styczeń 2014 Bardzo fajny kadr - dużo się dzieje, imprezka jakby chłopaki za dużo wyjarali :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rino Napisano 22 Styczeń 2014 Autor Share Napisano 22 Styczeń 2014 @ mateusz_s - hehe, w takim razie zawartość doniczki z dedykacją dla Ciebie :) Z modelowania chcę jeszcze dodać trochę modeli na półce z lewej strony i coś wymyślić na otoczenie z tyłu samochodu - pewnie jakieś futurystyczne budynki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rino Napisano 29 Styczeń 2014 Autor Share Napisano 29 Styczeń 2014 Wstępny setup świateł: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Eden-3d Napisano 29 Styczeń 2014 Share Napisano 29 Styczeń 2014 swietna robota,wszystko dobrze ze sobą współgra Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fixed Napisano 29 Styczeń 2014 Share Napisano 29 Styczeń 2014 rewelacja :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
creomania Napisano 2 Luty 2014 Share Napisano 2 Luty 2014 nop, dzieje się. Świetna scena Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rino Napisano 2 Luty 2014 Autor Share Napisano 2 Luty 2014 Dzięki za komentarze, fajnie jest wiedzieć że są osoby którym zaczyna się to podobać :) Dalszy postęp - dopieściłem światła i w końcu zamknąłem modelowanie. Pewnie w trakcie jeszcze wyjdzie że coś trzeba będzie domodelować, ale póki co przerzucam się na shadery. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mateusz_s Napisano 2 Luty 2014 Share Napisano 2 Luty 2014 no jak dla mnie git, dużo się dzieje, dużo detali, ciekawe ułożenie kamery i dobra kompozycja sceny, cały kadr zapełniony, a co z muchami wokół kupy? :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jankazmierczuk Napisano 2 Luty 2014 Share Napisano 2 Luty 2014 Nie mogę się doczekaś kolejnych etapów. :cool: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MariushO Napisano 2 Luty 2014 Share Napisano 2 Luty 2014 No super to się zapowiada. Czekam na shadery i finalna kolorystyke, bo praca ma duzy potencjal. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin Przybyłek Napisano 3 Luty 2014 Share Napisano 3 Luty 2014 No, świetna, dynamiczna kompozycja! Ciekawe, jak będzie wyglądała skończona :). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ptaszek Napisano 4 Luty 2014 Share Napisano 4 Luty 2014 genialne! :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mookie Napisano 4 Luty 2014 Share Napisano 4 Luty 2014 Rewelacja, poplątana w sensie pozytywnym scenka, tak stylistycznie, jak i fabularnie. Tak trzymać! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaras Napisano 4 Luty 2014 Share Napisano 4 Luty 2014 bardzo ładnie! lubię taką ilość detalu w scenie :) działaj, działaj bo niebawem nominacje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rino Napisano 6 Luty 2014 Autor Share Napisano 6 Luty 2014 Wielkie dzięki za komentarze :) @mateusz_s - dobry pomysł z tymi muchami, niby takie oczywiste a nawet mi przez myśl nie przeszło :) tym bardziej że mogą fajnie wyglądać na tle świateł samochodu, ale zajmę się nimi pewnie dopiero przy końcu @jaras - działam działam kiedy tylko mam wolną chwilę, update pewnie dopiero przed nominacjami wrzucę :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KLICEK Napisano 7 Luty 2014 Share Napisano 7 Luty 2014 wlasnie sa nominacje, prosze wrzuc updajt :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rino Napisano 7 Luty 2014 Autor Share Napisano 7 Luty 2014 @KLICEK - mówisz masz :) Mały updejt materiałowy. Muszę jeszcze dopracować materiał samogonu i dorobić mu etykietę. Z tyłu tablica z samochodami z "60 sekund" - zamierzam umieścić jeszcze kilka nawiązań, byle by kojarzyło się z przestępstwem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MariushO Napisano 7 Luty 2014 Share Napisano 7 Luty 2014 kolego dawaj ostro, bo nie chciałbym stracic faworyta. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
YetoKnight Napisano 7 Luty 2014 Share Napisano 7 Luty 2014 Plus za pomysł z tablicą. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rino Napisano 9 Luty 2014 Autor Share Napisano 9 Luty 2014 @MariushO - wiesz jak dać motywacyjnego kopa :) @YetoKnight - dzięki, z nawiązań dodaję jeszcze piłę z teksańskiej masakry (karteczka za nią na to wskazuje ale chyba przy tej rozdziałce nie za bardzo jest to widać) Plus kilka nowych materiałów: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JoseConseco Napisano 9 Luty 2014 Share Napisano 9 Luty 2014 Mega dobra praca. Kompozycyjnie trochę chaos jest, ale może tak miało być. Można by wyeksponować tą kupę, bo długo jej nie mogłem zauważyć i nie wiedziałem o czym jest tu historia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rino Napisano 9 Luty 2014 Autor Share Napisano 9 Luty 2014 @JoseConseco - dzięki za uwagę, sporo rzeczy będę się starał wyeksponować w postprodukcji żeby się nie zlewały, zwłaszcza postacie od tła poprzez dodanie jakiejś mgiełki albo pyłków w powietrzu, kupę też uwzględnię, jeśli zajdzie potrzeba to dodatkowo ją doświetlę żeby było widać co i jak :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adek Napisano 9 Luty 2014 Share Napisano 9 Luty 2014 Gratulujemy nominacji. Praca weźmie udział w kolejnej części konkursu. Do dnia 28 lutego 2014 roku (28 lutego, 23:59:59) można kontynuować pracę nad nią. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rino Napisano 9 Luty 2014 Autor Share Napisano 9 Luty 2014 Wielkie dzięki Adek, no to jedziemy z koksem :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rino Napisano 16 Luty 2014 Autor Share Napisano 16 Luty 2014 Trochę nowych shaderów. Skrzynka na pluton wzorowana na tej z "Powrotu do przyszłości". Dodatkowo wprowadziłem motyw nielegalnego handlu sztuką wstawiając dwa obrazy: z tyłu Krzyk Muncha, natomiast z przodu obraz który jakiś czas temu narobił sporo zamieszania :) - w mojej wizji przyszłości będzie wart kupę kasy, o ile już nie jest :) Dla niewtajemniczonych polecam artykuł: http://www.artbiznes.pl/index.php/oto-konserwacja-ecce-homo-martineza-padl-ofiara-parafianki/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mateusz_s Napisano 16 Luty 2014 Share Napisano 16 Luty 2014 fajny detal, z tym obrazem to pojechałeś :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mookie Napisano 16 Luty 2014 Share Napisano 16 Luty 2014 Trochę inaczej wyobrażałem sobie fabularną część sceny, sądziłem, że detektywi szukają właściciela odchodów, choć stoi tuż obok nich, a nie przeszukują garaż jakiegoś pasera. Szkoda, bo teraz zrobiło się dość chaotycznie i nieczytelnie. Pomysł z obrazem jednak bardzo fajny. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rino Napisano 17 Luty 2014 Autor Share Napisano 17 Luty 2014 @ mateusz_s - dzięki, nie mogłem się powstrzymać, strasznie mi się ten obraz podoba :) @ mookie - bardziej chodziło mi o ukazanie maszynki do fuzji umysłów i efekt jaki ona wywiera na jej użytkowników (krzyżowanie umysłów wbrew pozorom nie wyszło na dobre :) ). W efekcie detektywi zostali doprowadzeni do różnych stanów - jeden jest rozkojarzony i zamiast skupiać się na nielegalnych rzeczach skupia się na psiej kupie, drugi ma totalny odlot a dowody które w teorii powinny być zabezpieczone (trawka, samogon) postanowił spożytkować, pozostali dwaj są agresywni, do tego jeden z nich chce się uwolnić od zgubnego wpływu maszynki gryząc kabel. Cała otoczka z garażem jakiejś grupy przestępczej ma na celu podkreślenie, jak daleko jest zmieniony stan umysłu detektywów skoro nie zajmują się przestępczością (której akurat jest wokół naprawdę duuuużo :) ), a zupełnie innymi rzeczami. Jeśli coś jest niezrozumiałe, scena czy opis, to proszę dajcie znać. Zawsze można co nieco zmienić żeby było wiadomo o co chodzi :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mookie Napisano 17 Luty 2014 Share Napisano 17 Luty 2014 Aha, w ten sposób. Jakoś nie czytam opisów do prac, tylko patrzę na obrazki, więc stąd pomyłka. No i to też kwestia moich wyobrażeń wyniesionych z postępów grafiki, myślałem, że pójdziesz w nieco inną stronę. Tak czy siak wygląda to nader obiecująco, powodzenia (sąsiedzie z ziemi podlaskiej)! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Olhado Napisano 18 Luty 2014 Share Napisano 18 Luty 2014 Oryginalny pomysł i wykonanie. Bardzo dużo się dzieje, lubię takie pracę. Bekowy pies, a koleś z młotkiem przypomina mi Szymona Hołownie :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Chrupek3D Napisano 18 Luty 2014 Share Napisano 18 Luty 2014 wygląda jak moja ekipa od Conana... Adek zastrzel go, ukradł mi pomysla ;) Żartowałem... Całość renderujesz w cyclesu?... szkoda... taka dobra praca , a taki slaby silnik... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rino Napisano 19 Luty 2014 Autor Share Napisano 19 Luty 2014 @ mookie - dzięki sąsiedzie :) fakt że praca jest na tyle zamotana że bez opisu może być ciężko wyczuć pewne niuanse, no ale taki urok zamotania :) @ Olhado - dzięki, Szymon Hołownia - padłem :D @ Chrupek3D - renderuje w vrayu na maxie 2011, póki co wszystkie rendery jakie umieszczałem miały niskie ustawienia więc jest trochę ziarna. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DrRambo Napisano 20 Luty 2014 Share Napisano 20 Luty 2014 Dawaj update!!!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Raju Napisano 20 Luty 2014 Share Napisano 20 Luty 2014 Świetnie się zapowiada, mam nadzieję, że wyrobisz się ze wszystkim :) Jedyne zastrzeżenie jakie mam - ten sprzęt, który łączy ich umysły kompletnie nie rzucił mi się w oczy, dopiero po przejrzeniu wszystkich wrzuconych obrazków i przeczytaniu opisu go dostrzegłem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rino Napisano 20 Luty 2014 Autor Share Napisano 20 Luty 2014 @ DrRambo - z racji braku czasu update prawdopodobnie dopiero w weekend ;/ @ Raju - dzięki, jeśli się nie wyrobię to w ostateczności będę leciał po łebkach żeby przynajmniej wrzucić maksymalny możliwy postęp, ale to najczarniejszy scenariusz :) Co do maszynki - mam zamiar tą taką kopułę na maszynce wyróżnić w postprodukcji jakimś blaskiem, żeby zrobić z niej centralny punkt obrazka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rino Napisano 23 Luty 2014 Autor Share Napisano 23 Luty 2014 Obecny postęp: Plus mała wariacja postprodukcyjna, raczej nie pójdę w tą stronę ale kto wie :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mateusz_s Napisano 23 Luty 2014 Share Napisano 23 Luty 2014 ja jestem zwolennikiem mniejszej ilości barw więc bardziej mi się podoba dolna wersja :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Quentin Napisano 23 Luty 2014 Share Napisano 23 Luty 2014 Wypas! Bardzo mi się podoba pomysł i wykonanie. ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
YetoKnight Napisano 23 Luty 2014 Share Napisano 23 Luty 2014 Mi także druga wersja się bardziej podoba, ale wg mnie zabija trochę komizm sceny. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Olhado Napisano 23 Luty 2014 Share Napisano 23 Luty 2014 wersja po postprodukcji mi się bardziej podoba Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi