Lacedemon Napisano 13 Maj 2014 Share Napisano 13 Maj 2014 (edytowane) Witam, Z racji, że jak zawsze, nie jestem na bieżąco, to zaktualizuję swój profil ;) Ma na imię Marlena i skończyła niedawno roczek. :) ,a tu prawie cała rodzinka :) Teraz, natomiast troszkę bardziej się obnażę: Wszystko w warstwach j.n. Edytowane 13 Maj 2014 przez Lacedemon oj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lacedemon Napisano 13 Maj 2014 Autor Share Napisano 13 Maj 2014 (edytowane) Niestety forum ma ograniczenia. Zatem dalsza część: Szkice koncepcyjne do okładki i pierwsze działania do panoramy: Dzięki serdeczne. Postaram się uzupełniać na bieżąco prace z Rome 2. Edytowane 13 Maj 2014 przez Lacedemon tiaa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lacedemon Napisano 13 Maj 2014 Autor Share Napisano 13 Maj 2014 Nie rozpisuję się na wstępie. Liczę na pytania. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomasz G Napisano 13 Maj 2014 Share Napisano 13 Maj 2014 Fajne dzieciaki.Starszego kojarze, widziałem na zdjęciu z albumem z pracami ojca;). Okładkę Rome II widziałęm. Twoje prace znam, są świetne. Dajesz może jakieś lekcja malarstwa? Mi by się przydały, heh. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
EthicallyChallenged Napisano 13 Maj 2014 Share Napisano 13 Maj 2014 Nareszcie nadszedł długo wyczekiwany dzień uaktualnienia teczki Lacedemon'a :D Jeśli chodzi o prace to jak dla mnie są idealne, cały czas się inspiruję i próbuje żeby mi wyszło tak jak Tobie, ale za cholerę nie chce wyjść, hehe. Wielka frustracja mnie ogarnia jak patrzę na Twoje prace, ale to dobrze :) Wielkie dzięki za to, że pokazałeś sporo "od kuchni". Skoro piszesz, że przyjmujesz pytania, to ja bardzo chętnie :) Mógłbys napisać z jakich materiałów korzystasz jeśli chodzi o referencje? Czy jest tak, że najpierw decydujesz się na jakąś pozę którą sobie wymyślasz z wyobraźni (tak sugerują szkice) a następnie gromadzisz fotki pasujące pod tą pozę? A może masz jakichś znajomych których możesz ubrać w stosowne zbroje, napstrykac fotki a potem z nich kożystać? Z drugiej strony ten centurion z okładki ma bardzo podobną pozę do senatora z innego obrazka, więc może kożystasz z jakichś fotek gdzie masz modela w wybranej pozie, a potem go "ubierasz" w oparciu o wyobraźnię, doświadczenie czy jakiś inny asortyment źródeł? Mogłbys opisac pokrótce swój proces jeśli chodzi o figury? Rozważasz może pokazanie pozostałych dużych ilustracji (hanibal, szarżujące wielbłądy i inne) w różnych stadiach rozwoju? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WWWoj Napisano 13 Maj 2014 Share Napisano 13 Maj 2014 A ja se na to patrze i se myśle: no Mariusz Kozik poprostu... Nie mam pytań ;) Mistrzostwo! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pumax Napisano 13 Maj 2014 Share Napisano 13 Maj 2014 Wgniotło mnie w fotel totalnie, prace epickie! Z pytań, oprócz tego jak malować tak jak Ty ( :D ) miałabym jedno ;> Ile czasu zajęło Ci zrobienie takiej okładki? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rotcore Napisano 13 Maj 2014 Share Napisano 13 Maj 2014 Widzę nawet progress w porównaniu do poprzednich prac... równie dobrych, ale jednak wydaje mi sie ze te są lepsze technicznie i bardziej dopracowane. Podziwiam złożoność tych scen i dynamikę/feeling bitwy... w ogole to te ostatnie szkice na okładkę są również kozaczne, aż chciałoby się zobaczyć jakieś speedy w Twoim wykonaniu... mocny stuff naprawde Czy na jakimkolwiek etapy tej pracy korzystałeś z fotomontażu, tekstur czy innych zdjęciowych pomocy dość powszechnych w malowaniu w Photoshopie? Czy masz jakiś patent na malowanie zbroi/hełmów czy to kwestia cierpliwego ciapania metalicznego połysku itd? Dołączam z pytaniami do EC... pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
olaf Napisano 13 Maj 2014 Share Napisano 13 Maj 2014 paleta i światło absolutnie genialne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mariusz Panek Napisano 13 Maj 2014 Share Napisano 13 Maj 2014 Po prostu świetne! Szczerze to minimum raz w tygodniu wchodzę na 'www.lacedemon.info' sprawdzając czy czasem nie ma czegoś nowego :) Chętnie zobaczę więcej szkiców, pomysłów oraz innych elementów dochodzenia do końcowego efektu. Nawet nie wiem o co pytać... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kalberos Napisano 13 Maj 2014 Share Napisano 13 Maj 2014 umarłem, niesamowity progresss Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Thylacinee Napisano 13 Maj 2014 Share Napisano 13 Maj 2014 W sumie mam pytanie -czy uzywasz tez jakis zdjec do ukladania sceny? Mam takie wrazenie na poczatkowych etapach pola bitwy -ale z Twoim skillem to rownie dobrze moze byc czyste malarstwo:p Ogolnie poziom kosmiczny! Czuje ze Twoje prace beda mocno motywujace i inspirujace Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RaVirr Napisano 13 Maj 2014 Share Napisano 13 Maj 2014 Samo dobro :) Ile czasu schodziło na jedną, pełną ilustrację? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fixed Napisano 13 Maj 2014 Share Napisano 13 Maj 2014 rewelacja, nie wiem co jeszcze powiedzieć, świetny efekt, zazdraszczam i podziwiam :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
telthona Napisano 13 Maj 2014 Share Napisano 13 Maj 2014 W końcu Lacedeamon zrobił upa na maksie! :) Ale gdzie reszta? Przecież tyle tego naprodukowałeś do Rzymu! :3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
natas Napisano 13 Maj 2014 Share Napisano 13 Maj 2014 Prace niesamowite te tu i te w folio...masakra Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
OmeN2501 Napisano 15 Maj 2014 Share Napisano 15 Maj 2014 Ta okładkę Rome to z checia bym widzial w swoim folio :] Szczyt komplementu ode mnie :P Dzieciaki dorodne, widac ze z lubelskiej ziemi :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tymko Napisano 15 Maj 2014 Share Napisano 15 Maj 2014 Świetne operowanie kolorem, przestrzenią, materią - jesteś mistrzem w tym co robisz. Z niecierpliwością czekam na kolejne inspiracje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lacedemon Napisano 19 Maj 2014 Autor Share Napisano 19 Maj 2014 Witam ponownie, Przepraszam za mój brak odzewu, ale wierzcie, ostatnio przyjemności muszę sobie odstawiać na koniec ;) @Tomasz G: Chętnie, choć po epizodzie belfra jakoś mi się odechciało ;) @EthicallyChallenged: cyt: Nareszcie nadszedł długo wyczekiwany dzień uaktualnienia teczki Lacedemon'a :D Jeśli chodzi o prace to jak dla mnie są idealne, cały czas się inspiruję i próbuje żeby mi wyszło tak jak Tobie, ale za cholerę nie chce wyjść, hehe. Wielka frustracja mnie ogarnia jak patrzę na Twoje prace, ale to dobrze :) 1.Ja tak onegdaj patrzyłem na pracki Marka Okonia, Macieja Kuciary, Łukasza Jaskólskiego, Rafała Wojtunika, Szymona Biernackiego, Sławka Maniaka, itd. Ci Panowie nadal zaskakują i można się cieszyć ich mistrzostwem i power'em. :) Inspirują mnie nadal i faktycznie, za cholerę nie umiem, jak oni. Frustrujące..., nieprawdaż? 2. Najpierw to ja sobie idę do ogrodu, jak już rodzinka zaśnie, siadam pod modrzewiem, zamykam oczy i usiłuję złapać ideę przedstawienia. Wyobrażam sobie akcję i to, co chcę namaziać. Szkicuję, a potem szukam informacji, całej ikonografii, a na końcu fotek potrzebnych do sceny. Im więcej refek tym bardziej będzie to wiarygodne. Począwszy od światła, przez postaci, zbroi, skończywszy na detalach. @WWWoj: Nie gadaj. Robisz już na wyższym poziomie. @pumax: 3 miesiące @Rotcore: Tu nie wykorzystany speed do Katafraktów: [/img] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
badassky Napisano 20 Maj 2014 Share Napisano 20 Maj 2014 (edytowane) Prace są niesamowite. Podziwiam cierpliwość i warsztat :) A propos "epizodu belfra" to jak się dowiedziałem, że mógł mnie uczyć Mariusz Kozik, a ja nie wybrałem tego liceum to mnie szlag trafił ;P Edytowane 20 Maj 2014 przez badassky Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WWWoj Napisano 21 Maj 2014 Share Napisano 21 Maj 2014 Lacedemon: To mamy chyba inny odbiór rzeczywistości xp Ta ostatnia kojarzy mi się z pracami Riepina :) wypas, aż mam ochotę zagrać w grę, mimo, że nie mam czasu.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lacedemon Napisano 26 Maj 2014 Autor Share Napisano 26 Maj 2014 @Bombadil: Mnie szlak trafił, że nie mogę uczyć zdolnych ludzi. Bardzo chciałem, ale niestety pensja nauczyciela zakrawa o pomstę do nieba. Dla wszystkich, co psioczą na belfrów<: szanujcie tych ludzi bo dla was si po> @WWWoj: Mamy zapewne inny odbiór rzeczywistości. Ty masz swoją bajkę, ja swoją, nikomu nie ujmując. Cenię twoją robotę w momentach, których ja nie łapię i to mi się bardzo podoba. Co do Repina, to przypomniała mi się scenka z galerii w Kaziku, bodaj sprzed 19 lat. Wstawiałem tam jakieś olejne nokturny. Wchodzi starszy facet, pyta: kto ich autorem jest? Pani mówi, że ten młody człowiek u progu drzwi. Pan się zwraca ku mnie i rzecze, że maluję , jak rosyjscy XIX-weiczni, a zwłaszcza Repin. ..., i tak mi się przypomniało ;) heh Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mant-raz Napisano 26 Maj 2014 Share Napisano 26 Maj 2014 Mariusz (zalogowałem się specjalnie:]) - boskie rzeczy, wiesz, że od dawna jestem fanem :) Nasłałem na Ciebie chłopaków z PGC, miałem nadzieję, że się spotkamy na wernisażu. Może następnym razem. Pozdro! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomasz G Napisano 26 Maj 2014 Share Napisano 26 Maj 2014 Może lepiej by było prowadzić prywatne lekcje. Chociaż w weeekendy Na maksie sporo ludzi się znajdzie którzy by się pisali. Tak sądzę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WWWoj Napisano 29 Maj 2014 Share Napisano 29 Maj 2014 (edytowane) Lacedemon: No to bardzo cieszę się, że ci się podoba ci sie moja robota mistrzu :) myslę jednak, że mam więcej rzeczy których nie łapię w twojej robocie ;p. Co do Repina to dla młodego artysty usłyszeć coś takiego to musi byś coś :) Edytowane 30 Maj 2014 przez WWWoj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ewichan Napisano 29 Maj 2014 Share Napisano 29 Maj 2014 Ale fajna dzidzia :D Poziom prac powalający, chciałabym umieć malować takie skomplikowane realistyczne sceny z głowy... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi