Gith Napisano 16 Kwiecień 2015 Share Napisano 16 Kwiecień 2015 Bez zbędnych zapowiedzi zapraszam... :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
STRZYG Napisano 16 Kwiecień 2015 Share Napisano 16 Kwiecień 2015 (edytowane) Co ja tam się będę produkował. Jest moc! edit: ..no i bardzo mnie cieszy, że gremlin jest przebranym aktorem, a nie wygenerowanym komputerowo futrzakiem. Nie wiem jak to określić, ale od razu poczułem jakąś taką magię kina w starym stylu. Edytowane 16 Kwiecień 2015 przez STRZYG Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość e=mc^2 Napisano 16 Kwiecień 2015 Share Napisano 16 Kwiecień 2015 uuuuu jest moc!:) super! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artzgodka Napisano 16 Kwiecień 2015 Share Napisano 16 Kwiecień 2015 no i Ford !!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
telthona Napisano 16 Kwiecień 2015 Share Napisano 16 Kwiecień 2015 "Chewie, we're home" :__: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gryzon Napisano 17 Kwiecień 2015 Share Napisano 17 Kwiecień 2015 Trzymam was za słowo :) .... boję się oglądać kolejny trailer. Kiedy te święta? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcinW Napisano 17 Kwiecień 2015 Share Napisano 17 Kwiecień 2015 to będą najlepsze Święta ever :D zdecydowanie póki co stylistyką bardziej trzymają się klasycznych części 4-6. jaram się... jaram się! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Morbid Karbid Napisano 17 Kwiecień 2015 Share Napisano 17 Kwiecień 2015 Dlaczego Chewbacca się nie postarzał? ;) Nie mogę się doczekać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
STRZYG Napisano 17 Kwiecień 2015 Share Napisano 17 Kwiecień 2015 Prawdziwy BB-8 :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rice Napisano 17 Kwiecień 2015 Share Napisano 17 Kwiecień 2015 Czuje w kościach że ten film przebije wszystko od względem finansowym co do tej pory powstało. Jedyne co mnie denerwuje to grudzień. ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaras Napisano 17 Kwiecień 2015 Share Napisano 17 Kwiecień 2015 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
norden Napisano 17 Kwiecień 2015 Share Napisano 17 Kwiecień 2015 Za wczesnie na pisanie jakis pochwal lub wytykania brakow na tym etapie na temat nadchodzacego filmu. Moge napisac za to co z dotychczasowych pokazanych pomyslow w teaserach mi sie podoba oraz co mi sie nie podoba: - Przedewszystkim juz widac ze udalo sie stworzyc silnych glownych bohaterow co jest zazwyczaj najwiekszym plusem filmu. Daisy Ridley idealnie komponuje sie w role corki Hana i Lei. Ta sama zacietosc i uroda. - Kompozytor ten sam. Muzyka oprocz bohatera prywatnie dla mnie jest druga najwazniejszym elementem. Dobrze Disney robi ze nei chcieli zmieniac za daleko. - Eksperymenty ze srodowiskami. Widac na teaserach kilka roznych srodowisk ktorych nie bylo we wczesniejszych filmach. - Pojawily sie ujecia krecone z ruchem kamery w przestrzeni. Na drugim teaserze to Daisy i Boyega uciekaja przed jakas eksplozja. W starej sadze i prequelach nie bylo zbyt wiele wozkow i craneow uzytych. Kadry Lucasa sa bardzo statyczne co dobrze czesto sprzedaje obraz, ale powoduje ze scena za scena zaczyna byc coraz bardziej nuzaca jak np w Revange of the Sith. Co mi sie nie podoba: - CGI niestety sprawia zawsze ta chec do precyzyjnego ustawienia kadru/ kompozycji. Przez to wiele ujec pokazanych w teaserach juz u mnie traci poniewaz nie sprawiaja wrazenia prawdziwych. W poprzednich filmach uzywano miniatur co mimo wszystko urealnialo te ujecia. W tej kwestii rekoma i nogami jestem za G Lucasem. Miniatury nawet w erze zaawansowanego VFX zawsze beda lepsze niz artysta probujacy namalowac rozbity gwiezdny niszczyciel przysypany piachem. Miniatury daja rowniez mozliwosc wyboru... Nie podoba nam sie taki kadr, wystarczy przesunac kamere i zrobic kolejny shot. Tutaj jakis gosc rzezal na monitorze obrazek przez 2 tygodnie a i tak mu niestety wyszlo bardzo plasko i nierealistycznie. - Przeostrzenia kamery. Zaden obiektyw nie przeostrza sie w takim tempie jak pokazane ujecie z lecacym Sokolem w teaserze 2 razem z idealnym sledzeniem obiektow w kadrze. Niech przynajmniej handheld bedzie wiekszy po zblizeniu... nie. Niestety to kolejny minus VFX. Nie mozna z tym przekombinowac trzeba wyczuc srodek gdzie ograniczyc celowo "wolnosc tworzenia". - Szkoda ze nie zrobili tych filmow na poczatku lat 90. Bylyby bez przerostu VFX krecone w czasach gdy powstawal terminator, jurrasic park i tak dalej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BARTEKD Napisano 17 Kwiecień 2015 Share Napisano 17 Kwiecień 2015 Po komentarzach powiem tak.... Sami swoi :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gith Napisano 17 Kwiecień 2015 Autor Share Napisano 17 Kwiecień 2015 (edytowane) @norden Odnośnie CGI, matte paintingów i makiet to właśnie chodzą słuchy, że JJ Abrams chciał, żeby w tym filmie było więcej efektów "analogowych", miniatur, etc. Do tego polecam fragmencik: Ponad to, myślę że ILM jest na tyle doświadczonym studiem, że dobrze wiedzą co będzie dobrze wyglądać, jakiej technologii użyć do konkretnych ujęć tak, żeby było to optymalne jakość/cena/koszt. Z wrakiem ISD było jedno ujęcie, a raczej jego fragment więc ciężko to teraz oceniać moim zdaniem, a z drugiej strony czuję, że to był właśnie ukłon w stronę matte paintingów ze Starej Trylogii. A o co dokładnie chodzi z tym przeostrzeniem? edit: ok nie jego fragment bo to byl cały pan, ale nie rozumiem. Jesli sie czepiasz technikaliów to wiedz, że pan na głowicy statywu nie ma (nie powinien) miec paralaksu. Poza tym co jest złego w precyzyjnym ustawianiu kadru? O to chyba chodzi w zdjęciach prawda? :) Jesli z tym przeostrzeniem chodzi Ci o ten "zoom" to musisz wiedzieć, że te lepsze obiektywy trzymają focus podczas transfokacji. Edytowane 17 Kwiecień 2015 przez Gith Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
norden Napisano 17 Kwiecień 2015 Share Napisano 17 Kwiecień 2015 (edytowane) Idz wez dowolny obiektyw i jakakolwiek kamere do reki i nakrec dowolna rzecz z takim ruchem kamery (moze to byc nawet i lawka w parku). Potem porownaj i powiedz mi ktore ujecie bylo zatwierdzone przez vfx supervisora od artu z dupy co olowka w dloni trzymac nie potrafi, specjalizujacego sie w laczeniu ze soba kolorowych prostokatow na ekranie od 5-6 lat, a w ktorym widac mechaniczna prace elementow w obiektywie, zmiane focal lenght i zwiekszona intensywnosc handheld po zoomie. Wspolczesne VFX wlasnie tnie na kosztach i przez to dowolny film fantasy/scifi zaczyna wygladac przez pospiech, brak przemyslenia i mas produkcje jak gowno psujac obraz ikony kultury. Prawem chronione powinny byc nie tylko stare drzewa ale rowniez niektore filmy. Dziekuje! Edytowane 17 Kwiecień 2015 przez norden Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
staszek Napisano 17 Kwiecień 2015 Share Napisano 17 Kwiecień 2015 Pracuje przy sw i akurat tutaj w ilm ludzie od artu nie sa z dupy i trzymaja olowek znacznie lepiej i dluzej od Ciebie norden :) Co do detali to zawsze tak bedzie ze cos bedzie nie idealnie... w starych tez nie bylo ( patrzac objektywnie sporo tego sie znajdzie ) tak i w nowych tez nie bedzie , a "practical" jak sami czytacie i tak bedzie sporo jak na dzisiejsze czasy. Mas produkcja czy nie, nie zadowoli sie wszystkich. Co do ciecia kosztow trudno sie nie zgodzic ... Co do zoomow itp , to i tak na makietach nie bedziesz mial w pelni rzeczywistego odbioru bo rozmiar bylby zly , wiec aby bylo naprawde realistycznie musialbys zbudowac prawdziwego rozmiaru rozwalonego stardestroyera i prawdziwego rozmiaru falcona itd. i mechanika obejktywu bedzie zupelnie inna niz na makiecie, co nie ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rotomonks Napisano 17 Kwiecień 2015 Share Napisano 17 Kwiecień 2015 Idę po popkorn. Mam nadzieję, że go nie przeostrzę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
medwed Napisano 17 Kwiecień 2015 Share Napisano 17 Kwiecień 2015 Będzie się grało :) Star Wars Battlefront Reveal Trailer Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bacry Napisano 17 Kwiecień 2015 Share Napisano 17 Kwiecień 2015 A mi się podobały smugi powietrza za Sokołem :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maciek Jutrzenka Napisano 18 Kwiecień 2015 Share Napisano 18 Kwiecień 2015 Za wczesnie na pisanie jakis pochwal lub wytykania brakow na tym etapie na temat nadchodzacego filmu. Moge napisac za to co z dotychczasowych pokazanych pomyslow w teaserach mi sie podoba oraz co mi sie nie podoba: - Przedewszystkim juz widac ze udalo sie stworzyc silnych glownych bohaterow co jest zazwyczaj najwiekszym plusem filmu. Daisy Ridley idealnie komponuje sie w role corki Hana i Lei. Ta sama zacietosc i uroda. - Kompozytor ten sam. Muzyka oprocz bohatera prywatnie dla mnie jest druga najwazniejszym elementem. Dobrze Disney robi ze nei chcieli zmieniac za daleko. - Eksperymenty ze srodowiskami. Widac na teaserach kilka roznych srodowisk ktorych nie bylo we wczesniejszych filmach. - Pojawily sie ujecia krecone z ruchem kamery w przestrzeni. Na drugim teaserze to Daisy i Boyega uciekaja przed jakas eksplozja. W starej sadze i prequelach nie bylo zbyt wiele wozkow i craneow uzytych. Kadry Lucasa sa bardzo statyczne co dobrze czesto sprzedaje obraz, ale powoduje ze scena za scena zaczyna byc coraz bardziej nuzaca jak np w Revange of the Sith. Co mi sie nie podoba: - CGI niestety sprawia zawsze ta chec do precyzyjnego ustawienia kadru/ kompozycji. Przez to wiele ujec pokazanych w teaserach juz u mnie traci poniewaz nie sprawiaja wrazenia prawdziwych. W poprzednich filmach uzywano miniatur co mimo wszystko urealnialo te ujecia. W tej kwestii rekoma i nogami jestem za G Lucasem. Miniatury nawet w erze zaawansowanego VFX zawsze beda lepsze niz artysta probujacy namalowac rozbity gwiezdny niszczyciel przysypany piachem. Miniatury daja rowniez mozliwosc wyboru... Nie podoba nam sie taki kadr, wystarczy przesunac kamere i zrobic kolejny shot. Tutaj jakis gosc rzezal na monitorze obrazek przez 2 tygodnie a i tak mu niestety wyszlo bardzo plasko i nierealistycznie. - Przeostrzenia kamery. Zaden obiektyw nie przeostrza sie w takim tempie jak pokazane ujecie z lecacym Sokolem w teaserze 2 razem z idealnym sledzeniem obiektow w kadrze. Niech przynajmniej handheld bedzie wiekszy po zblizeniu... nie. Niestety to kolejny minus VFX. Nie mozna z tym przekombinowac trzeba wyczuc srodek gdzie ograniczyc celowo "wolnosc tworzenia". - Szkoda ze nie zrobili tych filmow na poczatku lat 90. Bylyby bez przerostu VFX krecone w czasach gdy powstawal terminator, jurrasic park i tak dalej. Masz dużo racji ale są pewne osoby które chcą iść starą szkołą i CGI stosują tylko wtedy gdy jest to konieczne lub nie ma innego wyjścia. ot chociażby reżyser Joseph Kosinski, autor Trona i Obliviona.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
STRZYG Napisano 19 Kwiecień 2015 Share Napisano 19 Kwiecień 2015 Są też pierwsze przecieki z kolejnego filmu "Star Wars Anthology: Rogue One". Na teaserze widać jedną rzecz, a kopara opada do samej podłogi https://www.youtube.com/watch?v=ivv51UmwTrw info -> http://naekranie.pl/aktualnosci/oto-pierwsze-szczegoly-star-wars-rogue-one-zobacz-teaser-i-szkic-koncepcyjny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
olaf Napisano 19 Kwiecień 2015 Share Napisano 19 Kwiecień 2015 Nowa wygląda na znacznie większą. Mam nadzieję, ze nie poszły na o pieniądze Nowej Republiki. Te dofinansowania na aktywizację odległych regionów galaktyki to tylko wyrzucanie kredytów i żadnej kontroli nad faktycznym zagospodarowaniem środków. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gith Napisano 20 Kwiecień 2015 Autor Share Napisano 20 Kwiecień 2015 skubance zrobili prawdziwego BB-8 !! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
olaf Napisano 20 Kwiecień 2015 Share Napisano 20 Kwiecień 2015 nie chcieli zdradzić jaka firma go wykonała - najlepsze jednak, ze to obecnie całkiem wykonalna rzecz. a ja już doczytałem, że to oryginalna Gwiadza Śmierci, bo akcja będzie przed epizodem z jej zniszczeniem przy Endorze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaras Napisano 21 Kwiecień 2015 Share Napisano 21 Kwiecień 2015 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rod Napisano 21 Kwiecień 2015 Share Napisano 21 Kwiecień 2015 Podobno akcja "Rogue One" ma się toczyć miedzy III a IV epizodem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi