kliment woroszyłow Napisano 31 Maj 2015 Share Napisano 31 Maj 2015 (edytowane) Nazi ufo czyli Horten Ho 229. chce go zrobić tak dużo jak się da. Póki co tyle: Edytowane 30 Czerwiec 2015 przez kliment woroszyłow Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pbcg Napisano 31 Maj 2015 Share Napisano 31 Maj 2015 Witam Fajny pomysł. Tylko nie wiem po co stelaż? i tak będzie zabudowany. Życzę dalszej wytrwałości;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
segea Napisano 31 Maj 2015 Share Napisano 31 Maj 2015 Pięknie się zapowiada, nic tylko zaglądać i cieszyć zmysły :) Tak na marginesie machina wojenna III rzeszy miała całkiem niebanalne pomysły militarne, choć by ten latające skrzydło. Ustawienia materiałów jak zwykle świetne :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Reynevan Napisano 31 Maj 2015 Share Napisano 31 Maj 2015 Ciekawy samolot, pewnie zbyt dużo refek do niego niema. Czekam na finał jak zwykle w twoich tematach ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kliment woroszyłow Napisano 31 Maj 2015 Autor Share Napisano 31 Maj 2015 Reynevan - Wbrew pozorom jest więcej refek niż sądziłem ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
medwed Napisano 31 Maj 2015 Share Napisano 31 Maj 2015 pbcg - Słyszałeś kiedyś słowo DETAL ? ;) kliment woroszyłow tak tworzy że jak model pójdzie do druku 3d to wystarczy wlać paliwo i lata ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
2013 Napisano 31 Maj 2015 Share Napisano 31 Maj 2015 Nie podoba mi się prędkość z jaką powstaje! Moja myszka jak to zobaczyła to cicho pisnęła, a ja westchnąłem. Klawo się zapowiada! @pbcg bez stelaża nie poleci :) PS. Czy tylko mnie ta rama kojarzy się z Terminatorem? To chyba czas abym znowu zobaczył Arniego w akcji! -Sarah Connor? BAM! BAM! BAM! BAM!..............................BAM! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
medwed Napisano 31 Maj 2015 Share Napisano 31 Maj 2015 T-800 miał z niej coś.Faktycznie ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Monio Napisano 31 Maj 2015 Share Napisano 31 Maj 2015 Już teraz to wygląda lepiej niż wszystko co udało mi się osiągnąć w hard surfaces. Kibicuje i będę obserwował. Tylko nie wiem po co stelaż? i tak będzie zabudowany.Szybciej dojedziesz gdzieś pociągiem ale spełnienie będzie bez porównania większe jak przejdziesz całą drogę pieszo. To się po prostu nazywa pasja. :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kliment woroszyłow Napisano 31 Maj 2015 Autor Share Napisano 31 Maj 2015 (edytowane) kolejna porcja rurek i spawów, powiem wam że straszna dłubaninka przy tym jest, i nieustanne rozkminianie co z czym i jak...ale się w końcu zrobi ;) Edytowane 1 Czerwiec 2015 przez kliment woroszyłow Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szwadron Napisano 1 Czerwiec 2015 Share Napisano 1 Czerwiec 2015 ach jak dobrze że wróciłeś :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kliment woroszyłow Napisano 2 Czerwiec 2015 Autor Share Napisano 2 Czerwiec 2015 (edytowane) Trochę dorobiłem w przedniej sekcji, ale nie skończona jeszcze : Edytowane 2 Czerwiec 2015 przez kliment woroszyłow Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kliment woroszyłow Napisano 2 Czerwiec 2015 Autor Share Napisano 2 Czerwiec 2015 klatka kokpitu już prawie prawie ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kliment woroszyłow Napisano 3 Czerwiec 2015 Autor Share Napisano 3 Czerwiec 2015 Rama owiewki i kilka innych dupereli. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
medwed Napisano 3 Czerwiec 2015 Share Napisano 3 Czerwiec 2015 A Ten nie śpi ;) Cudna rama ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
2013 Napisano 3 Czerwiec 2015 Share Napisano 3 Czerwiec 2015 Dobrze idzie! :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kliment woroszyłow Napisano 4 Czerwiec 2015 Autor Share Napisano 4 Czerwiec 2015 (edytowane) Owiewka prawie skończona, tylko wywiercić brakujące otwory na śruby ;) Edytowane 4 Czerwiec 2015 przez kliment woroszyłow Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
segea Napisano 4 Czerwiec 2015 Share Napisano 4 Czerwiec 2015 Świetnie idzie!. Tak chciałem przyczepić się do owiewki, że troszkę jakby pogięta ale patrząc na oryginalne zdjęcie, to faktycznie jest tak dopasowana do kadłuba :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kliment woroszyłow Napisano 6 Czerwiec 2015 Autor Share Napisano 6 Czerwiec 2015 Początek budowy odrzutowego silnika Jumo 004. Dwie środkowe sekcje korpusu tegoż: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kliment woroszyłow Napisano 7 Czerwiec 2015 Autor Share Napisano 7 Czerwiec 2015 Mały upek silnika: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wiecho Napisano 7 Czerwiec 2015 Share Napisano 7 Czerwiec 2015 Wariat :) Sledze i czekam na wiecej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
2013 Napisano 7 Czerwiec 2015 Share Napisano 7 Czerwiec 2015 Moje źródło codziennej inspiracji, wchodzę, patrzę, i wiem, że nie mogę się opierniczać :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szwadron Napisano 8 Czerwiec 2015 Share Napisano 8 Czerwiec 2015 Moje źródło codziennej inspiracji, wchodzę, patrzę, i wiem, że nie mogę się opierniczać :D Coś w tym jest :D prace motywują i inspirują do działania. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
2013 Napisano 8 Czerwiec 2015 Share Napisano 8 Czerwiec 2015 Bez dwóch zdań! To właśnie prace Wojtka od samego początku mojej nauki Hard Surface mocno motywują mnie do działania. I mogę śmiało powiedzieć, że dzięki Wojtkowi wskoczyłem na kolejny poziom! Jest kilku wymiataczy na tym forum, dla wielu wzór do naśladowania, to nie tylko umiejętności ale także ogromna pasja do militariów, bo to trzeba lubić, nie każdy widzi piękno w silniku. Nie dalej jak wczoraj oglądałem portfolio Piotra Forkasiewicza, i każdym obrazkiem wytykał mi braki w wiedzy. To samo Pixel Factory, opad szczęki gdy patrzy się na trawę w gąsienicach Krokodyla, albo sculpt zimmerit'u. Miał go kończyć w zeszłym roku jakoś, ale pewnie coś mu wypadło. Oraz oczywiście Marek Ryś, prace tego artysty wiszą na ścianach Pentagonu! Modeling militarny w Polsce to światowa czołówka! Panowie inspirują i motywują do działania, rzeźnicy polygonów! Ja zabrałem się teraz za samochody, jeszcze nie modeluję, ale chcę mieć pewność, że nic mnie nie zaskoczy, więc i samochodziki modelować muszę. Nie wiem jeszcze kiedy coś pokażę bo nauka w toku, ale mam nadzieję, że odwiedzisz mojego wipa Szwadronie :) Swoją drogą dawno nic nie pokazywałeś! :p Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BLADE Napisano 8 Czerwiec 2015 Share Napisano 8 Czerwiec 2015 Wojtek to klasa sama w sobie :) Nie zapomne jego projektu wozu hitlera. Był mega. Trzymam kciuki za ten projekt "ufo" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kliment woroszyłow Napisano 8 Czerwiec 2015 Autor Share Napisano 8 Czerwiec 2015 Dzięki wam wszystkim, Blade! dawno Cie nie widziałem... ;) mały upek: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Logos Napisano 8 Czerwiec 2015 Share Napisano 8 Czerwiec 2015 Brakuje mi słów żeby to opisać... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
olaf Napisano 8 Czerwiec 2015 Share Napisano 8 Czerwiec 2015 Fuhrer byłby z Ciebie dumny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gujos Napisano 10 Czerwiec 2015 Share Napisano 10 Czerwiec 2015 Piękny Horten - jak "żywy". Zrobisz wersję dzienną, nocną czy obie? I mam pytanko o tekstury. Kratownica to raczej nie UV-ki? I czy byłbyś w stanie napisać z grubsza jak uzyskałeś taki efekt (zabrudzonej stali)? Pozdrawiam, G. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kliment woroszyłow Napisano 10 Czerwiec 2015 Autor Share Napisano 10 Czerwiec 2015 Gujos - kratownica robiona sweepem dlatego wszystkie rurki mają generowane UV. Zabrudzona stal to zmixowane różne textury metalu w slotach diff, specular i gossiness. Kadłub silnika skończony, pora uzbroić go w cały osprzęt.... póki co tyle: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Reynevan Napisano 10 Czerwiec 2015 Share Napisano 10 Czerwiec 2015 Swietne jak zawsze ;) Ciekawe czy inzynierow pracujacych przy tym samolocie amerykanie zatrudnili do produkcji swoich maszyn. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
olaf Napisano 10 Czerwiec 2015 Share Napisano 10 Czerwiec 2015 tylu ilu chciało, bo był nabór tuż po wojnie albo jeszcze w trakcie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Traitor Napisano 10 Czerwiec 2015 Share Napisano 10 Czerwiec 2015 This is crazy:) Szalenstwo w czystej postaci. Model idealny do destrukcji w slow motion:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BLADE Napisano 13 Czerwiec 2015 Share Napisano 13 Czerwiec 2015 Czasu mało to i się nie udzielałem na forum. Ale przeglądałem od czasu do czasu. Kliment jedziesz z tematem dalej :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kliment woroszyłow Napisano 14 Czerwiec 2015 Autor Share Napisano 14 Czerwiec 2015 (edytowane) Kolejny mały upek. Musicie wybaczyć że tak powoli idzie ale miałem małą przerwę od maxa a i elementy są takie że dużo przy nich dłubania a małe i nie wiele z tej pracy widać ;) Edytowane 14 Czerwiec 2015 przez kliment woroszyłow Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kliment woroszyłow Napisano 15 Czerwiec 2015 Autor Share Napisano 15 Czerwiec 2015 (edytowane) Jeszcze tylko 10X tyle rurek i szpejów jak niżej i będzie gotowe :D Edytowane 15 Czerwiec 2015 przez kliment woroszyłow Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
McGavish Napisano 16 Czerwiec 2015 Share Napisano 16 Czerwiec 2015 Szczegółowość jest powalająca! Mam pytanie odnośnie spawów na stelażu. Ceowniki z rurami są ze sobą połączone (jedna, spójna siatka), czy też spaw jest osobnym, przylegającym do nich obiektem? Wyglądają świetnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kliment woroszyłow Napisano 16 Czerwiec 2015 Autor Share Napisano 16 Czerwiec 2015 (edytowane) McGavish - ceowniki i spawy to jeden mesh. podgląd RT: Edytowane 16 Czerwiec 2015 przez kliment woroszyłow Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kliment woroszyłow Napisano 17 Czerwiec 2015 Autor Share Napisano 17 Czerwiec 2015 (edytowane) Ta strona silnika już prawie prawie, jutro powinienem ją skończyć i zacznę drugą. Edytowane 17 Czerwiec 2015 przez kliment woroszyłow Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mrkrzysiek Napisano 18 Czerwiec 2015 Share Napisano 18 Czerwiec 2015 :) skromnie jak zawsze w detalu :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kliment woroszyłow Napisano 19 Czerwiec 2015 Autor Share Napisano 19 Czerwiec 2015 (edytowane) Koniec naprawdę bliski już :D : Edytowane 21 Czerwiec 2015 przez kliment woroszyłow Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kliment woroszyłow Napisano 21 Czerwiec 2015 Autor Share Napisano 21 Czerwiec 2015 Teraz koniec juz naprawdę blisko, ciut kabli jeszcze i silnik będzie goto. Można będzie wrócić do płatowca. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Reanimator Napisano 21 Czerwiec 2015 Share Napisano 21 Czerwiec 2015 Masakra. Jestes Stevem Jobsem modelowania. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Monio Napisano 21 Czerwiec 2015 Share Napisano 21 Czerwiec 2015 Niesamowite. Ile czasu dziennie poświęcasz na to? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kliment woroszyłow Napisano 21 Czerwiec 2015 Autor Share Napisano 21 Czerwiec 2015 Reanimator - dzięki :) Monio - od 2 do 10..ale bywają dni że zero ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pawlito Napisano 21 Czerwiec 2015 Share Napisano 21 Czerwiec 2015 Modele jak modele, ale te shadery... no dobra modele też. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kliment woroszyłow Napisano 22 Czerwiec 2015 Autor Share Napisano 22 Czerwiec 2015 Pawlito - Materiały nie są takie jeszcze jakbym chciał....... tak czy siak dzięki! :) SILNIK SKOŃCZONY!! uff... wreszcie. Prawie 3 tyg dłubania, myślałem że szybciej pójdzie. ] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
2013 Napisano 22 Czerwiec 2015 Share Napisano 22 Czerwiec 2015 Monstrum! Mój miałby 3x tyle polygonów :D Jeszcze raz gratulacje ukończenia, wygląda przednio! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kliment woroszyłow Napisano 22 Czerwiec 2015 Autor Share Napisano 22 Czerwiec 2015 2013... chyba 30x :D:D:D:D:D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
2013 Napisano 22 Czerwiec 2015 Share Napisano 22 Czerwiec 2015 Jak się ma super komputer to sobie można pozwolić :p 1:1 to nie, bo by mnie to zwyczajnie bolało, ale gdybym musiał tak oszczędzać, to dałbym radę zrobić do 3x więcej, nie trać we mnie wiary! :D Jedni kąpią się w złocie inni w polygonach, ja lubię na bogato, TSx3 na gwinty! :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi