Pawlito Napisano 23 Czerwiec 2015 Share Napisano 23 Czerwiec 2015 (edytowane) Cześć wszystkim. Prezentuję finalną wersję Dragster Girl, czyli projektu nad którym spędziłem z ikkizem ostatnich kilka miesięcy. Chciałem wszystkim postującym w wątku WIP bardzo gorąco podziękować i nisko się ukłonić za Wasz support. Osoby którym winny jestem szczególne podziękowania (kolejność chronologiczna): maciek.m: za pomoc z podejściem do wymodelowania silnika gdy nie miałem pojęcia jak się za niego zabrać Z3Piotr: za kapitalne wektorowe tatuaże i malowidła na auto Ania: za wyczerpujące podpowiedzi z oświetleniem i kadrowaniem sceny D z i ę k u j ę ! Pontiac GTO Turbofreak do ściągnięcia z Behance. Edytowane 29 Czerwiec 2015 przez Pawlito Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sebazx6r Napisano 23 Czerwiec 2015 Share Napisano 23 Czerwiec 2015 Fajnie wyszło :). Trochę włosy kulawo ale jest klimat jest moc i auto skupia uwagę.Plama oleju Nice! :). Lekki jeszcze dofik ale w sumie ;). Ten aliasing to zamiezony ala gra? fajnie bo pogioles cos przy tym kanale i te sprzeglo lezy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maciek Jutrzenka Napisano 23 Czerwiec 2015 Share Napisano 23 Czerwiec 2015 no to to ja rozumiem! :D jak kolega napisał, jeśli chodzi o uwagi. naprawdę to jest już dobry poziom Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Imperator Napisano 24 Czerwiec 2015 Share Napisano 24 Czerwiec 2015 No Panie jest moc! :) ładnie się to prezentuje Tak jak Seba napisał włosy trochę słabsze ale ogólnie mocna praca, gratki :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ikkiz Napisano 24 Czerwiec 2015 Share Napisano 24 Czerwiec 2015 (edytowane) "Laska kradnie silnik z pontiaka" :) Noc, dym i ta poza, jak by się czaiła i patrzyła, czy nikt nie idzie (poza to moja wina) dają takie fabularne wrażenie. Plastycznie - świetne. Edytowane 24 Czerwiec 2015 przez ikkiz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciek.m Napisano 24 Czerwiec 2015 Share Napisano 24 Czerwiec 2015 Noo Panie jest naprawde super :) ten zasloniety, pogiety kanal z tarcza i plama oleju meega :) włosy moze ciut bardziej blyszczec by sie mogly i bylo by ok. Mi jeszcze brakuje wiekszej rozdzialki bo chcialo by sie przyjzec blizej temu obrazkowi :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ptaszek Napisano 24 Czerwiec 2015 Share Napisano 24 Czerwiec 2015 Noo i gitarka, Jako ze czepic sie trzeba to tylko sie przyczepie stylizacji panienki ktora jest totalnie nie w moim guscie. Troszke tez jej profil nie jest najladniejszy, ale moze i dobrze ze nie jest idealnie. Calosc super :) gratulacje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ania Napisano 24 Czerwiec 2015 Share Napisano 24 Czerwiec 2015 Teraz jest klimat :) Dobrze że się zdecydowałeś na drugie podejście. Detale na podłodze całkiem z przodu też na plus. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hris Napisano 24 Czerwiec 2015 Share Napisano 24 Czerwiec 2015 Całość świetna, leżą i kwiczą tylko włosy. Ale to taki pikuś że mogę powiedzieć "Całość genialna". Oświetlenie takie filmowe wyszło, jest ciekawość co tam się dzieje na lewo i prawo w tej scenie, jest dynamika coś się dzieje. Mnóstwo pracy włożone w tą scenę - za to wielki szacun, tyle pracy włożonej i nie było żadnego poddawania się. Skill od samego początku (obserwowałem ten temat cały czas) też poszedł w górę całościowo. Pozdrawiam i czekam na większą rozdziałkę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pawlito Napisano 24 Czerwiec 2015 Autor Share Napisano 24 Czerwiec 2015 Wasze słowa są miodem na moje serce :) Wyższej rozdziałki raczej nie przewiduję, bo tekstury mogą jej nie wytrzymać, i render na 16 rdzeniowątkach (tandem AMD FX 8350 + i7 2600K @4.5ghz) trwał ponad 12 godzin... (odszumianie, wolumetryka i interpolowanie sampli z gi) A jeszcze włosy, zobaczę co da się zrobić, na ile materiał pozwoli. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nathanielxd Napisano 24 Czerwiec 2015 Share Napisano 24 Czerwiec 2015 O, no i teraz jest super! Zdecydowanie dobre drugie podejście :) Fajna teksturka na podłodze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gajowy Napisano 24 Czerwiec 2015 Share Napisano 24 Czerwiec 2015 Paaanie teraz to zupełnie inny świat :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Akierek Napisano 25 Czerwiec 2015 Share Napisano 25 Czerwiec 2015 Po prostu rewelacja :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pawlito Napisano 25 Czerwiec 2015 Autor Share Napisano 25 Czerwiec 2015 Cieszę się że praca się przyjęła. Bałem się że będzie lipa a bardzo nie chciałem do tego doprowadzić. Ta mgła rozwiązała wiele problemów bo pisaliście że w tle jest pusto, i chociaż rendertime przez to podskoczył to jednak uratowało mnie przed pobieraniem modeli z zewnątrz. Pracę wykonaliśmy w całości na naszych assetach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sebazx6r Napisano 26 Czerwiec 2015 Share Napisano 26 Czerwiec 2015 Nastepnym razem mozesz na czarnym tle wyrednerowac mgle. Na wszystko sufrashader jakis/faltshader, kilka swiatel nie koniecznie wszystkie i potem w kompositingu mozesz zlozyc. Bedzie duzo szybciej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pawlito Napisano 28 Czerwiec 2015 Autor Share Napisano 28 Czerwiec 2015 Nie pytaj co Community może zrobić dla ciebie. Zapytaj co Ty możesz zrobić dla Community :) Takie auto jest do ściągnięcia (link w pierwszym wpisie). Formaty: *.max i *.obj Jest renderowalne dla Maxiarzy (Vray), są pivoty dla drzwi i maski, koła wraz z kierownicą można skręcać suwaczkiem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Reynevan Napisano 28 Czerwiec 2015 Share Napisano 28 Czerwiec 2015 Dzięki, ikkiz rudej nie udostępni? :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pawlito Napisano 28 Czerwiec 2015 Autor Share Napisano 28 Czerwiec 2015 Ja nie jestem ikkiz :P Ale z tego co wiem to niestety nie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ikkiz Napisano 29 Czerwiec 2015 Share Napisano 29 Czerwiec 2015 (edytowane) @Reynevan Nie udostępni, bo model nie wyszedł dobrze, ani w opinii mojej, ani w opinii forum, a i ty - tak mi się zdaje - nie potrzebujesz na nic rudej, a pytasz tylko, żeby się ponapieprzać, bo już czytałeś wcześniej, że nie udostępnię. Jak nie jestem zalogowany, to wyświetla mi się reklama Victorii z DAZ3D, która by zrobiła moją robotę (sztafaż do modeli Pawlita) w jedno popołudnie i to lepiej... Takie artificial inteligence reklam googleads. Jak potrzebujesz modelki za darmo, to jest xnlara, albo makehuman. A ja spróbuje zrobić następnym razem coś, co warto udostępnić. Co jeszcze mogę powiedzieć - warto szarpnąć sobie model Pontiaka, mam go od dawna, i jest technicznie doskonały. Warto sobie popatrzeć w bebechy, których nie widać na renderach. Edytowane 29 Czerwiec 2015 przez ikkiz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi