Skocz do zawarto艣ci

Featured Replies

Napisano

Cze艣膰 wszystkim.

Prezentuj臋 finaln膮 wersj臋 Dragster Girl, czyli projektu nad kt贸rym sp臋dzi艂em z ikkizem ostatnich kilka miesi臋cy.

Chcia艂em wszystkim postuj膮cym w w膮tku WIP bardzo gor膮co podzi臋kowa膰 i nisko si臋 uk艂oni膰 za Wasz support.

Osoby kt贸rym winny jestem szczeg贸lne podzi臋kowania (kolejno艣膰 chronologiczna):

maciek.m: za pomoc z podej艣ciem do wymodelowania silnika gdy nie mia艂em poj臋cia jak si臋 za niego zabra膰

Z3Piotr: za kapitalne wektorowe tatua偶e i malowid艂a na auto

Ania: za wyczerpuj膮ce podpowiedzi z o艣wietleniem i kadrowaniem sceny

D z i 臋 k u j 臋 !

Pontiac GTO Turbofreak do 艣ci膮gni臋cia z Behance.

e37d59ffdaeb82450a63f4e2e97f19f3.jpg

Edytowane przez Pawlito

• Odpowiedzi 18
  • Wy艣wietle艅 6,6k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

Fajnie wysz艂o :). Troch臋 w艂osy kulawo ale jest klimat jest moc i auto skupia uwag臋.Plama oleju Nice! :). Lekki jeszcze dofik ale w sumie ;).

Ten aliasing to zamiezony ala gra? fajnie bo pogioles cos przy tym kanale i te sprzeglo lezy.

Napisano

No Panie jest moc! :) 艂adnie si臋 to prezentuje

Tak jak Seba napisa艂 w艂osy troch臋 s艂absze ale og贸lnie mocna praca, gratki :)

Napisano

"Laska kradnie silnik z pontiaka" :)

Noc, dym i ta poza, jak by si臋 czai艂a i patrzy艂a, czy nikt nie idzie (poza to moja wina) daj膮 takie fabularne wra偶enie.

Plastycznie - 艣wietne.

Edytowane przez ikkiz

Napisano

Noo Panie jest naprawde super :) ten zasloniety, pogiety kanal z tarcza i plama oleju meega :) w艂osy moze ciut bardziej blyszczec by sie mogly i bylo by ok. Mi jeszcze brakuje wiekszej rozdzialki bo chcialo by sie przyjzec blizej temu obrazkowi :)

Napisano

Noo i gitarka,

Jako ze czepic sie trzeba to tylko sie przyczepie stylizacji panienki ktora jest totalnie nie w moim guscie. Troszke tez jej profil nie jest najladniejszy, ale moze i dobrze ze nie jest idealnie.

Calosc super :) gratulacje

Napisano

Teraz jest klimat :) Dobrze 偶e si臋 zdecydowa艂e艣 na drugie podej艣cie. Detale na pod艂odze ca艂kiem z przodu te偶 na plus.

Napisano

Ca艂o艣膰 艣wietna, le偶膮 i kwicz膮 tylko w艂osy. Ale to taki piku艣 偶e mog臋 powiedzie膰 "Ca艂o艣膰 genialna". O艣wietlenie takie filmowe wysz艂o, jest ciekawo艣膰 co tam si臋 dzieje na lewo i prawo w tej scenie, jest dynamika co艣 si臋 dzieje. Mn贸stwo pracy w艂o偶one w t膮 scen臋 - za to wielki szacun, tyle pracy w艂o偶onej i nie by艂o 偶adnego poddawania si臋. Skill od samego pocz膮tku (obserwowa艂em ten temat ca艂y czas) te偶 poszed艂 w g贸r臋 ca艂o艣ciowo.

Pozdrawiam i czekam na wi臋ksz膮 rozdzia艂k臋.

Napisano
  • Autor

Wasze s艂owa s膮 miodem na moje serce :)

Wy偶szej rozdzia艂ki raczej nie przewiduj臋, bo tekstury mog膮 jej nie wytrzyma膰, i render na 16 rdzeniow膮tkach (tandem AMD FX 8350 + i7 2600K @4.5ghz) trwa艂 ponad 12 godzin... (odszumianie, wolumetryka i interpolowanie sampli z gi)

A jeszcze w艂osy, zobacz臋 co da si臋 zrobi膰, na ile materia艂 pozwoli.

Napisano
  • Autor

Ciesz臋 si臋 偶e praca si臋 przyj臋艂a. Ba艂em si臋 偶e b臋dzie lipa a bardzo nie chcia艂em do tego doprowadzi膰. Ta mg艂a rozwi膮za艂a wiele problem贸w bo pisali艣cie 偶e w tle jest pusto, i chocia偶 rendertime przez to podskoczy艂 to jednak uratowa艂o mnie przed pobieraniem modeli z zewn膮trz. Prac臋 wykonali艣my w ca艂o艣ci na naszych assetach.

Napisano

Nastepnym razem mozesz na czarnym tle wyrednerowac mgle. Na wszystko sufrashader jakis/faltshader, kilka swiatel nie koniecznie wszystkie i potem w kompositingu mozesz zlozyc. Bedzie duzo szybciej.

Napisano
  • Autor

Nie pytaj co Community mo偶e zrobi膰 dla ciebie. Zapytaj co Ty mo偶esz zrobi膰 dla Community :)

Takie auto jest do 艣ci膮gni臋cia (link w pierwszym wpisie).

931049b2f54d94459652c98c7a2dea19.jpg

Formaty: *.max i *.obj

Jest renderowalne dla Maxiarzy (Vray), s膮 pivoty dla drzwi i maski, ko艂a wraz z kierownic膮 mo偶na skr臋ca膰 suwaczkiem.

Napisano

@Reynevan Nie udost臋pni, bo model nie wyszed艂 dobrze, ani w opinii mojej, ani w opinii forum, a i ty - tak mi si臋 zdaje - nie potrzebujesz na nic rudej, a pytasz tylko, 偶eby si臋 ponapieprza膰, bo ju偶 czyta艂e艣 wcze艣niej, 偶e nie udost臋pni臋.

Jak nie jestem zalogowany, to wy艣wietla mi si臋 reklama Victorii z DAZ3D, kt贸ra by zrobi艂a moj膮 robot臋 (sztafa偶 do modeli Pawlita) w jedno popo艂udnie i to lepiej... Takie artificial inteligence reklam googleads. Jak potrzebujesz modelki za darmo, to jest xnlara, albo makehuman. A ja spr贸buje zrobi膰 nast臋pnym razem co艣, co warto udost臋pni膰.

Co jeszcze mog臋 powiedzie膰 - warto szarpn膮膰 sobie model Pontiaka, mam go od dawna, i jest technicznie doskona艂y. Warto sobie popatrze膰 w bebechy, kt贸rych nie wida膰 na renderach.

Edytowane przez ikkiz

Powiadomienie o plikach cookie

Wykorzystujemy cookies. Przeczytaj wi臋cej Polityka prywatno艣ci