Mortom Napisano 2 Wrzesień Share Napisano 2 Wrzesień Cudowne... no cudowne! Świetna pracka! I zapisane w folderze mistrza! 🙂 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dm_ Napisano 3 Wrzesień Share Napisano 3 Wrzesień Jeszcze pomęczę, o co chodzi z matką z dzieckiem (?)? Coś im grozi ze strony tego kolesia na koniu najbliżej nich? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SebastianSz Napisano 3 Wrzesień Autor Share Napisano 3 Wrzesień @dm_ Żeby dodać nieco dramaturgii! Może ma zamiar zrobić z nich szaszłyk, albo zauważył coś kątem oka i tylko profilaktycznie dzidą wycelował bo te jego wielkie łapy go świerzbiały? Trzeba by się autora zapytać chyba. Wait... To wszystko ma ukryty cel: jak już wykorkuję i (oczywiście) zostanę pośmiertnie doceniony, to bachory zmuszone w szkole omawiać moje wybitne dzieła będą miały problem xD 2 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Destroyer Napisano 4 Wrzesień Share Napisano 4 Wrzesień 13 hours ago, SebastianSz said: @dm_ Żeby dodać nieco dramaturgii! Może ma zamiar zrobić z nich szaszłyk, albo zauważył coś kątem oka i tylko profilaktycznie dzidą wycelował bo te jego wielkie łapy go świerzbiały? Trzeba by się autora zapytać chyba. Wait... To wszystko ma ukryty cel: jak już wykorkuję i (oczywiście) zostanę pośmiertnie doceniony, to bachory zmuszone w szkole omawiać moje wybitne dzieła będą miały problem xD soon 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SebastianSz Napisano 4 Wrzesień Autor Share Napisano 4 Wrzesień 30 minutes ago, Destroyer said: soon Artysta rozkminiający kompozycję wg szkoły: Artysta: 😛 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Destroyer Napisano 4 Wrzesień Share Napisano 4 Wrzesień @SebastianSz dokładnie tak 😄 aż to mi się przypomniało 🙂 Albo artysta na szybko zarysuje jakiś mało znaczący detal, np pasek z klamrą, tymczasem @EthicallyChallenged 😄 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
EthicallyChallenged Napisano 4 Wrzesień Share Napisano 4 Wrzesień "Mało znaczący detal" 2 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SebastianSz Napisano 4 Wrzesień Autor Share Napisano 4 Wrzesień 38 minutes ago, EthicallyChallenged said: "Mało znaczący detal" Jak maluję jakieś paski to obczajam Twój tutorial bo nigdy nie mogę zapamiętać jak powinny iść te klamry xD 1 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SebastianSz Napisano 11 Wrzesień Autor Share Napisano 11 Wrzesień Niedługo wychodzi nowy dodatek do Cyberpunk Red: Ależ oni mają zajebiste okładki, no normalnie nic tylko się zachwycać! Jak już wyjdzie to wrzucę całość, (trochę jest przycięte na finalnej okładce), plus proces, ale tak sobie humor chciałem poprawić już teraz 😄 2 1 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SebastianSz Napisano 13 Wrzesień Autor Share Napisano 13 Wrzesień Wykrystalizowuje mi się coraz bardziej historia Zorzy więc zrobiłem kolejna ilustrację w temacie. Wydaje mi się, że to ostateczne już designy tych dwóch postaci (rusałka to już chyba w 10 iteracji jest, ale ta mi się najbardziej podoba), kolejne dwie jeszcze robię. Czuję się pewniej w malowniu, mam już całkiem spoko kontrolę nad tym jaki będzie efekt, więc sprawy idą do przodu. Standardowo już gwasze na papierze, format A3. "Przy kapliczce" Finalny obrazek: Ołówek: Dwa początkowe mini szkice, wybrałem drugą opcję z powalonym drzewem. Gif procesowy: Miałem trochę stresa w pewnym momencie bo płyn maskujacy tu i tam papier trochę zerwał (te czerwone kropki) ale jakoś się udało. 5 6 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Destroyer Napisano 13 Wrzesień Share Napisano 13 Wrzesień Świetnie to wygląda, kapitalna robota 🙂 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michalz00 Napisano 13 Wrzesień Share Napisano 13 Wrzesień Bardzo mi się podoba. 👍 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blood_brother Napisano 13 Wrzesień Share Napisano 13 Wrzesień Zacna robota milordzie! Pokombinowałbym tylko może jeszcze z rękami, bo od łokcia trochę sprawiają wrażenie szczypiec albo, że lewa wyrasta z prawej. Jak patrzę na gifa, to klatkę albo dwie przed pojawieniem się kolorowych kwiatów lepiej tam się to czytało. Może to kwestia, że lewa wydaje się za długa też? 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SebastianSz Napisano 13 Wrzesień Autor Share Napisano 13 Wrzesień 26 minutes ago, blood_brother said: sprawiają wrażenie szczypiec Bo to forma życia wyżej w ewolucji 😛 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mortom Napisano 14 Wrzesień Share Napisano 14 Wrzesień Mistrzostwo! Jak zawsze 👍 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SebastianSz Napisano 2 Październik Autor Share Napisano 2 Październik Kolejna Zorzowa ilustracja się robi - tym razem wziałem na tapet scenę walki i nową postać. Dodatkowo podszedłem inaczej do szkicu - zacząłem digitalowo i potem przekalkowałem na papier. Całkiem fajny proces, zwykle nawet jesli szkicowałem w digitalu to potem po prostu rysowałem ręcznie od nowa, a tak trochę sprawniej i kompozycja utrzymana w niezmienionej formie. Pierwszy szybki szkic: Trochę dopracowane, potem wydrukowane i przekalkowane: Całość przekalkowana: Rysu rysu: No i stan obecny. Trochę rozmyte bo skanowane na partyzanta, głównie w celach archiwalnych. Walor jeszcze nie siedzi do końca, pierwsze plany będą ciemniejsze, ale nie chciałem za dużo grafitu ładować na papier tylko do szkicu. Teraz w kolejce przykrycie akrylem, żeby mi ołówek farb nie brudził i pierwsza runda farbami. Jesli chodzi o postacie, to w końcu ustaliłem ich imiona! Pojawiająca się już tu i tam w moich pracach czerwonowłosa rusałka Wilżanka, mały pogodowy demon Płanetniczek (ten w kapeluszu co na poprzedniej pracy też był) i nowy bohater: stary, jednoręki woj Jegiel, bedący częściowo świerkiem, z wyrastającymi to i tam gałęziami świerku układającymi się tak jakby w szkrzydła. Poza Płanetniczkiem (po prostu zdrobniale od płanetnika, pogodowego demona, tak mi się jakoś spodobało :P) to imiona Jegiel i Wilżanka mają dla mnie pewien osobisty wydźwięk i są związane z miejscem akcji całej (rodzącej się w bólach) historii, czyli okolicami dawnej Puszczy Białej i Kamienieckiej. Design Jegiela: No i to tyle póki co, idę malować 🙂 10 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michalo Napisano 2 Październik Share Napisano 2 Październik Ale to jest świetne. Z każdą twoją wrzutką jaram się tym projektem coraz bardziej. Fajne imiona i zacne postacie! Ten mały Płanetniczek przypomina mi trochę Vivi z final fantasy 9 - duża czapka, niski, świecące oczy. Ale pewne na tym się skończą podobieństwa co? Jak byś chciał kiedyś sprzedać którąś lustrację daj znać 😉 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
EthicallyChallenged Napisano 2 Październik Share Napisano 2 Październik Mega! Do jednej rzeczy sie dowalę, nei chcę Ci się wpieprzać w pracownię, ale korde w tym szkicu konstrukcyjnym bardzo mi się podoba poza bohatera, ten skręt bioder nadaje mu mega dynamizmu, a po przykryciu płaszczem i detalem czar prysł :( Jakby się dało ten skręt i kształty z tego szkicu odzyskać, to by mi się bardziej podobało 2 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mortom Napisano 2 Październik Share Napisano 2 Październik (edytowane) @SebastianSz maestro pięknie ci idzie! Mam nadzieję, że na podstawie tego komiksu podpiszesz wielomilionowy kontrakt na grę RPG w tym uniwersum! Jak ja bym w to grał i podziwiał! P.S. Tylko nie z Ubi ani Blizzardem! Edytowane 2 Październik przez Mortom 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SebastianSz Napisano 2 Październik Autor Share Napisano 2 Październik (edytowane) 9 minutes ago, EthicallyChallenged said: Mega! Do jednej rzeczy sie dowalę, nei chcę Ci się wpieprzać w pracownię, ale korde w tym szkicu konstrukcyjnym bardzo mi się podoba poza bohatera, ten skręt bioder nadaje mu mega dynamizmu, a po przykryciu płaszczem i detalem czar prysł 😞 Jakby się dało ten skręt i kształty z tego szkicu odzyskać, to by mi się bardziej podobało Tak coś kurde czułem, że ta dynamika siadła, pokombinuję jeszcze! 34 minutes ago, michalo said: Fajne imiona i zacne postacie! Ten mały Płanetniczek przypomina mi trochę Vivi z final fantasy 9 - duża czapka, niski, świecące oczy. Ale pewne na tym się skończą podobieństwa co? Totalnie niezamierzone, o Final Fantasy wiem z grubsza tyle, że jest. Grałem tylko chyba w jakieś demo w FF7 milion lat temu i dosłownie godzinę w FF14. O fabule nie wiem nic, zakładam, że każda odsłona jest niezwiązana z innymi. Ale faktycznie jest pewne podobieństwo 😕 Może coś pozmieniam, ale takim charakterystycznym elementem tej postaci ma być to, że pod tym kapeluszem ciągle pada deszcz/jest burza, więc może w praktyce nie będzie to wyglądało aż tak podobnie. 5 minutes ago, Mortom said: @SebastianSz maestro pięknie ci idzie! Mam nadzieję, że na podstawie tego komiksu podpiszesz wielomilionowy kontrakt na grę RPG w tym uniwersum! Jak ja bym w to grał i podziwiał! P.S. Tylko nie z Ubi ani Blizzardem! Ależ skąd, nigdy w życiu, już poblokowałem na wszelki wypadek ich adresy mailowe tak na zaś, coby nie kusili, szatany jedne! Ale jak mawiał mój historyk z liceum - jestem krystalicznie uczciwy do miliona dolarów 😄 Z racji inflacji, powiedzmy, że dzisiaj to do miliarda 😄 Edytowane 2 Październik przez SebastianSz 2 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mortom Napisano 2 Październik Share Napisano 2 Październik @SebastianSz Zazdroszczę Ci mistrzu mocnej woli. Ja to już bym pewnie rozkładał nogi od 200k zwyż 🤤 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SebastianSz Napisano 2 Październik Autor Share Napisano 2 Październik 20 minutes ago, Mortom said: @SebastianSz Zazdroszczę Ci mistrzu mocnej woli. Ja to już bym pewnie rozkładał nogi od 200k zwyż 🤤 Śmieszkowanie śmieszkowaniem, ale gdyby z tego urosło kiedyś coś dużego, to naprawdę nie chciałbym, żeby zostało to przeżute i wysrane przez korpo, zbyt osobiście podchodzę do tego projektu. Ale to zmartwienie na przyszłość, najpierw muszę to po prostu robić 😄 4 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
EthicallyChallenged Napisano 2 Październik Share Napisano 2 Październik 43 minuty temu, SebastianSz napisał: Śmieszkowanie śmieszkowaniem, ale gdyby z tego urosło kiedyś coś dużego, to naprawdę nie chciałbym, żeby zostało to przeżute i wysrane przez korpo, zbyt osobiście podchodzę do tego projektu. Ale to zmartwienie na przyszłość, najpierw muszę to po prostu robić 😄 ku przestrodze 3 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SebastianSz Napisano 2 Październik Autor Share Napisano 2 Październik (edytowane) 35 minutes ago, EthicallyChallenged said: ku przestrodze Kurde, tak swoją drogą to naprawdę smutne jest, że korpoludzie z dajweristy na/w ustach jednocześnie nie potrafią napisać naprawdę fajnych i autentycznych czarnych postaci, które nie byłyby tylko tokenem albo blackwashem. CJ z San Andreas był zajebistą postacią i cały klimat gry osadzony w czarnej dzielni był rewelacyjny i ciekawie było wczuć się w takie getto w przerysowanej wersji fantasy. Aż się prosi o jakieś afrocentryczne historie z dawnej Luizjany, okresu renesansu harlemskiego czy coś, gdzie ta etniczność będzie miała jakąś substancję. Wiem, że za wiele wymagam od multimiliardowych firm mogących zatrudnić kogokolwiek za dowolną stawkę. Uchhh aż się zagotowałem xD Edytowane 2 Październik przez SebastianSz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kalberos Napisano 2 Październik Share Napisano 2 Październik 2 godziny temu, EthicallyChallenged napisał(a): Mega! Do jednej rzeczy sie dowalę, nei chcę Ci się wpieprzać w pracownię, ale korde w tym szkicu konstrukcyjnym bardzo mi się podoba poza bohatera, ten skręt bioder nadaje mu mega dynamizmu, a po przykryciu płaszczem i detalem czar prysł 😞 Jakby się dało ten skręt i kształty z tego szkicu odzyskać, to by mi się bardziej podobało Mam podobne odczucie, płaszcz zabił dynazim postaci. Ogolnie sztos krecha Ci sie stary wyrobiła! 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nezumi Napisano 3 Październik Share Napisano 3 Październik 9 hours ago, SebastianSz said: gdyby z tego urosło kiedyś coś dużego, to naprawdę nie chciałbym, żeby zostało to przeżute i wysrane przez korpo, zbyt osobiście podchodzę do tego projektu. Korpo nie moga same sobie cos zrobic. Musialbys im sprzedac. A jak sprzedasz no to wiesz ze to korpo jest i ze zrobia z twojego ukochanego projektu gowno jak ze wszystkiego czego sie dotkna. Tak ze po prostu nie sprzedawaj. Nie zarobisz, ale nie bedziesz musial zyc ze swiadomoscia zamordowania czegos bardzo osobistego. Prace zajebiste. Od razu widzialem ze to drzewo z kolesia wyrasta, ladnie zrobione. Twoj styl od dawna mi imponuje. Napieraj! 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michalo Napisano 3 Październik Share Napisano 3 Październik 16 godzin temu, SebastianSz napisał: Może coś pozmieniam, ale takim charakterystycznym elementem tej postaci ma być to, że pod tym kapeluszem ciągle pada deszcz/jest burza, więc może w praktyce nie będzie to wyglądało aż tak podobnie. Wow, to brzmi super. Naprawdę, takie rzeczy strasznie pobudzają moją wyobraźnię. Przypominam sobie dla czego tak lubię fantasy, pogaństwo i słowiańskie klimaty. 14 godzin temu, Kalberos napisał: Mam podobne odczucie, płaszcz zabił dynazim postaci. Jeśli płaszcz pod pasem bardziej różnorodnie przedstawiał przód i bok, może jakieś fałdki z kolana? Ale to jest chyba kolczuga, sporo warstw tam jest (3?) Chyba nie wiele się zwojuje nie przekombinowując. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SebastianSz Napisano 3 Październik Autor Share Napisano 3 Październik Zmieniłem trochę jego ustawienie, żeby był w nieco bardziej dynamicznej pozie. Obciąłem trochę płaszcza i narzuty z boku i wypchnałem biodra do przodu. 1 hour ago, michalo said: Jeśli płaszcz pod pasem bardziej różnorodnie przedstawiał przód i bok, może jakieś fałdki z kolana? Ale to jest chyba kolczuga, sporo warstw tam jest (3?) Chyba nie wiele się zwojuje nie przekombinowując. Tak, tam ma być kolczuga i kilka warstw ciuchów. Ogólnie to raczej wyobrażam sobie tą postać taką zwalistą i ociężałą, co będzie współgrać z konceptem, że jest trochę zdrewniały. Ale jakaś dynamika musi być w zamachu tak czy siak. W ogóle w kwestii ciuchów też pozostałych postaci - w fantasy ludzie zwykle mają na sobie jakąś jedną dziurawą szmatę (jak to chłopi/npce) czy pojedyczą warstwę zbroi (jak wojsko) i tyle, ale dawne stroje, czy to takie codzienne czy odświętne albo wojskowe, zwykle miały sporo warstw, szczególnie u kobiet, a zwłaszcza jeśli rzeczy dzieją się w takiej jesiennej aurze. Koszule, kaftany, gorsety, halki, zapaski, kiecki, narzuty, angierki itp, itd. , chciałbym coś takiego zrobić, żeby te postacie miały na sobie dużo materiału. Mam sporo (duże słowo, bo nie jest to przesadnie opisany temat) zebranej literatury o strojach ludowych z południowej części Kurpiów, gdzie akcja ma mieć miejsce. Strój Wilżanki jest oparty na stroju kurpiowskim z Puszczy Białej, trochę dla wygody go upraszczam i zmieniam, bo ciągłe rysowanie/malowanie miliona koronek może być uciążliwe. Męski strój z Kurpsiów nie pasuje mi aż tak do koncepcji worldbuildingu, więc tutaj będę szedł w takie raczej ogólnosłowiańskie, że tak powiem, klimaty. Chyba, że coś fajnego po drodze wykminię. Oczywiście wszystko jeszcze ewoluuje i choć zbliżam się do ostatecznych designów postaci, to nie trzymam się niczego kurczowo, jak mam fajny pomysł to dodaję. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
EthicallyChallenged Napisano 3 Październik Share Napisano 3 Październik 20 minut temu, SebastianSz napisał: w fantasy ludzie zwykle mają na sobie jakąś jedną dziurawą szmatę (jak to chłopi/npce) koniecznie upapraną, jakby ganiali świnię po podwórku w błocie przez 3 dni 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michalo Napisano 3 Październik Share Napisano 3 Październik (edytowane) Ja lubię takie bardziej realistyczne ubrana. Gdzie widać, że pod tą kolczugą jest jakiś waciak. Wszystko ma swoją grubość i ciężar. Oczywiście jeśli to pasuje do świata i postaci. Ale lubię też półnagie postacie, oczywście. Ze stringami kolczymi i blaszkami na sutki vs full plated npc. Edytowane 3 Październik przez michalo 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Destroyer Napisano 3 Październik Share Napisano 3 Październik Właśnie też miałem pisać zaraz jak to zobaczyłem, że drugi obrazek taki dynamiczny i bardzo czytelny a szczegółowy rysunek opływający w detal trochę stracił na tej czytelności ale ja tam się nie znam i założyłem, że jak będą kolory to mistrz to wyciągnie do podobnego feelingu więc siedziałem cicho 🙂 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SebastianSz Napisano 14 Październik Autor Share Napisano 14 Październik Dodatek wyszedł już digitalowo (jutro wychodzi fizycznie), więc wrzucam okładkę w całości: Gif procesowy: Miała być bijatyka w ikonicznej "tawernie" z Cyberpunka czyli Forlorn Hope (pierowtnie dodatek miał taki tytuł, "Tales of the Red: Forlorn Hope" ale zmienili an "Hope Reborn" bo tytuł by się dublował ze starym dodatkiem do CP2020). Część postaci już malowałem wcześniej (te dwie babeczki, z krzesłem i ta z garotą, były tutaj ArtStation - TotR: Shorts, Sebastian Szmyd) Takie szkice były: Tutaj rozpiska gdzie kto ma być: Trochę bardziej "wykończony" ten wybrany layout: Tutaj widać trochę rozrysowaną perspektywę. Aż tak dużo tego nie było ze względu na ujęcie. No i malu malu: IMO wyszło bardzo fajnie, można się czepnąć tu i tam, ale kurde bez przesady 😄 Ciągle nie mogę uwierzyć, że robię okładki i ilustracje do oficjalnych podręczników i dodatków do "tego" Cyberpunka, którego estetyka miała spory wpływ na mnie. Generalnie lubię sobie jojczyć jaki to skill nie ten i że inni lepiej potrafią, ale moje młodsze ja z lat 90. wlepiające gały w ilustracje w RPGówych podręcznikach by nigdy nie uwierzyło, że też będę je robić w przyszłości 😄 Nie wiem czy już tego nie pisałem, ale co tam, naprawdę podnosi mnie to na duchu 😄 4 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi