Gajowy Napisano 18 Kwiecień 2017 Napisano 18 Kwiecień 2017 Cześć! Przedstawiam scenkę, nad którą ostatnio pracowałem. Jest to taki wstęp do bardziej organicznych rzeczy, o które planuje zahaczyć. Mam nadzieje, że nie spieprzyłem w postpro :) Modelowanie: Zbrush, Ornatrix, 3ds max Render: V-ray Post: Nuke 2500x1200
keajra Napisano 18 Kwiecień 2017 Napisano 18 Kwiecień 2017 Pracka super, ale powiem szczerze ze te testy co miales w swojej teczce (jesli dobrze pamietam) lepiej wygladaly. No wlasnie troche za duzo postpro - ja bym zrezygnowal z tego glow'a calego. W poprzednich renderach tej pracki wszystko bylo ostrzejsze i swietnie to gralo i kontrastowalo. No ale jak juz finished works, to trudno. Moze jednak wrzuc poprzednie rendery dla innych aby mogli tez porownac. Klikam na fronta :)
2013 Napisano 18 Kwiecień 2017 Napisano 18 Kwiecień 2017 Bardzo fajna praca, na fronta z tym obrazkiem! :)
Gajowy Napisano 19 Kwiecień 2017 Autor Napisano 19 Kwiecień 2017 Bardzo dziękuję za komentarze, zwłaszcza że był moment kiedy juz prawie zwątpiłem, że cokolwiek z tego wyjdzie :) Cieszę się, że pociągnąłem dalej i jednak coś z tego wyszło :) @keajra Ogólnie wg. mnie scena się poprawiła porównując do tego co było w teczce, poszedłem też w kolorystykę typowo zieloną, zamiast kombinowania z kolorami. Było to bezpieczne rozwiązanie bo pod koniec już od ciągłego patrzenia na to straciłem poczucie czy zmiany idą w dobrą stronę. Co do glowa, to faktycznie jest dyskusyjny, ale koniec końców został :) Dzięki za uwagi :)
pecet Napisano 19 Kwiecień 2017 Napisano 19 Kwiecień 2017 Świetna praca, chociaż ja bym zrezygnował z pierwszego ujęcia (główny bohater trochę gubi się w tym wszystkim), drugi obrazek (zbliżenie) zdecydowanie lepszy.
Araiel Napisano 19 Kwiecień 2017 Napisano 19 Kwiecień 2017 Praca świetnie wyszła. Masa detalu, fajne ujęcia. Front się należy jak najbardziej :) Ps. Pamiętam też, że wtedy w wipie pisałem Tobie o kolorystyce. Wg mnie nadal nie jest ona do końca właściwa. Zrobiłem na szybko taki retusz - poszedłbym w stronę, która bardziej by pokazała, że wszystko budzi się do życia. U ciebie barwy są za zimne jak dla mnie. Nie wiem czy się to Tobie przyda. Jeśli nie, to daj znać, to usunę obrazek, żeby nie zaśmiecać wątku niepotrzebnie.
Tshayka Napisano 19 Kwiecień 2017 Napisano 19 Kwiecień 2017 Genialne, widać ogrom włożonej pracy. Chciałbym mieć takie zdjęcie w portfolio. Drugi render najlepszy.
Gajowy Napisano 20 Kwiecień 2017 Autor Napisano 20 Kwiecień 2017 Dzięki za komentarze :) @Araiel, zrobiłem jedną wersję podobna to Twojego pomysłu, ale ostatecznie pozostałem przy swojej, ponieważ bardziej mi pasowała do początkowego konceptu. Nic nie usuwaj, ktoś będzie sobie mógł porównać :)
JoseConseco Napisano 21 Kwiecień 2017 Napisano 21 Kwiecień 2017 Super fajna tematyka pracy. Świetne materiały i oświetelenie. Jedna rzecz która nie siedzi, moim zdaniem, to drzewa za jeżem - trochę coś jest nie tak z ich skalą. Wydają się jak by były miniaturkami. 5 gwiazdek
Rekomendowane odpowiedzi