Double_G Napisano 24 Maj 2017 Napisano 24 Maj 2017 https://agent327.com dziwne ze to jeszcze nie trafiło do newsów. 3 minutowy teaser pełnometrażowego filmu zrobionego w blenderze na podstawie serii komiksów Martina Lodewijka
Pawelkos Napisano 24 Maj 2017 Napisano 24 Maj 2017 W maxie mozna by to zrobic lepiej i 2x szybciej ;P Zartuje;) fajnie wyglada, dobra sytulowa, widzialem juz wczesniej zajawki na konferencji blendera i czekam na wiecej
Traitor Napisano 24 Maj 2017 Napisano 24 Maj 2017 W zasadzie nie wiem po co to było tyle animować, przecież to wszystko można było nakrecic. W role fryzjera idealnie by się wkleil Piotr Rogocki.
michalo Napisano 25 Maj 2017 Napisano 25 Maj 2017 Jakby tylko jakieś większe studio zrobiło przesiadkęna blendera to dopiero by był kosmos. Taki Disney.. Renderman jest poniekąd chyba zintegrowany więc problemów nie widzę ;)
blazejbobek Napisano 25 Maj 2017 Napisano 25 Maj 2017 Zapowiada się super! Czymam kciuki :) i chyba odpalę blendera wieczorem, mimo że ostatnio w Mayi LT siedzę :)
agdybybyl Napisano 25 Maj 2017 Napisano 25 Maj 2017 ...to już było kilka razy...!!!... nie można by tak czegoś czego jeszcze nie było.... śpiąca kreatywności....:)))
olaf Napisano 25 Maj 2017 Napisano 25 Maj 2017 Nie ma krzeseł. to juz znamy techniczne ograniczenia Blendera :)
zio_mal Napisano 25 Maj 2017 Napisano 25 Maj 2017 świetne, piękny pokaz umiejętności artystów. i jeszcze lepszy pokaz możliwości darmowej alternatywy dla płatnych programów.
agdybybyl Napisano 25 Maj 2017 Napisano 25 Maj 2017 ...jednak cenię sobie tytuł za oryginalność... mogło przecież być.... Agent 008........:)))))))))))))))
PawelB Napisano 25 Maj 2017 Napisano 25 Maj 2017 agdybybyl ma trochę racji. Jak pierwszy raz zobaczyłem tę animację pomyślałem, że odgrzewają po raz kolejny tego samego kotleta, taki Johnny English tyle, że w wersji animowanej. Trochę nie wiem co o tym myśleć, z jednej strony jestem za, bo to Blender i wykon profesjonalny się być wydaje, z drugiej zaś strony to z lekka odgrzewany kotlet. Cosmos Laundromat jakoś bardziej do mnie trafił, jakby więcej świeżości w tym było. Pewnie obejrzę całość gdy będzie gotowa, ale bardziej za względu na Blendera i zapowiadające się dobre wykonanie, niż na samą treść filmu.
Nezumi Napisano 26 Maj 2017 Napisano 26 Maj 2017 Na szczescie Ton z ekipa wiedza, ze robiac taki film z taka wlasnie postacia maja wieksze szanse zdobycia pieniedzy na pelen metraz - co pomoze Blenderowi niesamowice. W miedzyczasie Wielcy Artysci beda mogli zrobic 5 kolejnych, odkrywczych filmow o przemijaniu i zdobyc Grand Prix festiwalu w Dupowie Malym, co bedzie mialo znaczenie zerowe ale za to Artysci sie poczuja jeszcze elitarniej niz dotychczas.
Imperator Napisano 26 Maj 2017 Napisano 26 Maj 2017 ...Wielcy Artysci beda mogli zrobic 5 kolejnych, odkrywczych filmow o przemijaniu i zdobyc Grand Prix festiwalu w Dupowie Malym... konkurencja niesty jest ostatnio bardzo mocna :) [video=youtube_share;SFLw8aH-M2w]
agdybybyl Napisano 26 Maj 2017 Napisano 26 Maj 2017 ...cieszy mnie ogromnie, że ART-tyści znowu trafili bezbłędnie z poziomem filmu w poziom swoich odbiorców... fenomen...:))))
michalo Napisano 26 Maj 2017 Napisano 26 Maj 2017 Dziadku, jakbyś potrafił ze swoją twóczośćą trafić do takich właśnie osób to może zmienił byś kogoś. Ale ty tworzysz tylko dla podobnych sobie - takie kółko wzajemnej adoracji, zasięg zerowy. Gdzie tu sztuka, hmm?
Nezumi Napisano 26 Maj 2017 Napisano 26 Maj 2017 Kolejny watek zdominowany zostanie przez niewarte uwagi, belkotliwe bzdury. Rozmawiajmy o tym co w temacie - a w temacie jest krotki film zrobiony przez Blender Institute jako (jak rozumiem) zacheta dla inwestorow zeby znalezc kogos kto zdecyduje sie na zrobienie pelnego metrazu w Blenderze, co przyniosloby na pewno ogromne zyski samemu softowi. Co ciekawe jesli sie nie myle nie bylby to pierwszy pelny metraz zrobiony w Blenderze. W kinach wielu krajow pojawil sie Ozzy - animacja dla dzieci zrobiona przez Tangent Animation. Widzialem plakat, ale jeszcze nie mialem okazji obejrzec. Czy w Polskich kinach tez sie pojawil?
michalo Napisano 26 Maj 2017 Napisano 26 Maj 2017 Nic o tym nie słyszałem ale ponoć "w kinach od 3 marca". U mnieo nie grali, ale nawet Obcego nie grali jeszcze ;). Móiwsz zrobiony z Blenderem?
Nezumi Napisano 26 Maj 2017 Napisano 26 Maj 2017 Móiwsz zrobiony z Blenderem? No, na konferencji sporo bylo o tym, jak i o ich nastepnym filmie tez na Blenderze:
Rekomendowane odpowiedzi