Napisano 24 Maj 20177 l https://agent327.com dziwne ze to jeszcze nie trafiło do newsów. 3 minutowy teaser pełnometrażowego filmu zrobionego w blenderze na podstawie serii komiksów Martina Lodewijka
Napisano 24 Maj 20177 l W maxie mozna by to zrobic lepiej i 2x szybciej ;P Zartuje;) fajnie wyglada, dobra sytulowa, widzialem juz wczesniej zajawki na konferencji blendera i czekam na wiecej
Napisano 24 Maj 20177 l W zasadzie nie wiem po co to było tyle animować, przecież to wszystko można było nakrecic. W role fryzjera idealnie by się wkleil Piotr Rogocki.
Napisano 25 Maj 20177 l Jakby tylko jakieś większe studio zrobiło przesiadkęna blendera to dopiero by był kosmos. Taki Disney.. Renderman jest poniekąd chyba zintegrowany więc problemów nie widzę ;)
Napisano 25 Maj 20177 l Zapowiada się super! Czymam kciuki :) i chyba odpalę blendera wieczorem, mimo że ostatnio w Mayi LT siedzę :)
Napisano 25 Maj 20177 l ...to już było kilka razy...!!!... nie można by tak czegoś czego jeszcze nie było.... śpiąca kreatywności....:)))
Napisano 25 Maj 20177 l świetne, piękny pokaz umiejętności artystów. i jeszcze lepszy pokaz możliwości darmowej alternatywy dla płatnych programów.
Napisano 25 Maj 20177 l ...jednak cenię sobie tytuł za oryginalność... mogło przecież być.... Agent 008........:)))))))))))))))
Napisano 25 Maj 20177 l agdybybyl ma trochę racji. Jak pierwszy raz zobaczyłem tę animację pomyślałem, że odgrzewają po raz kolejny tego samego kotleta, taki Johnny English tyle, że w wersji animowanej. Trochę nie wiem co o tym myśleć, z jednej strony jestem za, bo to Blender i wykon profesjonalny się być wydaje, z drugiej zaś strony to z lekka odgrzewany kotlet. Cosmos Laundromat jakoś bardziej do mnie trafił, jakby więcej świeżości w tym było. Pewnie obejrzę całość gdy będzie gotowa, ale bardziej za względu na Blendera i zapowiadające się dobre wykonanie, niż na samą treść filmu.
Napisano 26 Maj 20177 l Na szczescie Ton z ekipa wiedza, ze robiac taki film z taka wlasnie postacia maja wieksze szanse zdobycia pieniedzy na pelen metraz - co pomoze Blenderowi niesamowice. W miedzyczasie Wielcy Artysci beda mogli zrobic 5 kolejnych, odkrywczych filmow o przemijaniu i zdobyc Grand Prix festiwalu w Dupowie Malym, co bedzie mialo znaczenie zerowe ale za to Artysci sie poczuja jeszcze elitarniej niz dotychczas.
Napisano 26 Maj 20177 l ...Wielcy Artysci beda mogli zrobic 5 kolejnych, odkrywczych filmow o przemijaniu i zdobyc Grand Prix festiwalu w Dupowie Malym... konkurencja niesty jest ostatnio bardzo mocna :) [video=youtube_share;SFLw8aH-M2w]
Napisano 26 Maj 20177 l ...cieszy mnie ogromnie, że ART-tyści znowu trafili bezbłędnie z poziomem filmu w poziom swoich odbiorców... fenomen...:))))
Napisano 26 Maj 20177 l Dziadku, jakbyś potrafił ze swoją twóczośćą trafić do takich właśnie osób to może zmienił byś kogoś. Ale ty tworzysz tylko dla podobnych sobie - takie kółko wzajemnej adoracji, zasięg zerowy. Gdzie tu sztuka, hmm?
Napisano 26 Maj 20177 l Kolejny watek zdominowany zostanie przez niewarte uwagi, belkotliwe bzdury. Rozmawiajmy o tym co w temacie - a w temacie jest krotki film zrobiony przez Blender Institute jako (jak rozumiem) zacheta dla inwestorow zeby znalezc kogos kto zdecyduje sie na zrobienie pelnego metrazu w Blenderze, co przyniosloby na pewno ogromne zyski samemu softowi. Co ciekawe jesli sie nie myle nie bylby to pierwszy pelny metraz zrobiony w Blenderze. W kinach wielu krajow pojawil sie Ozzy - animacja dla dzieci zrobiona przez Tangent Animation. Widzialem plakat, ale jeszcze nie mialem okazji obejrzec. Czy w Polskich kinach tez sie pojawil?
Napisano 26 Maj 20177 l Nic o tym nie słyszałem ale ponoć "w kinach od 3 marca". U mnieo nie grali, ale nawet Obcego nie grali jeszcze ;). Móiwsz zrobiony z Blenderem?
Napisano 26 Maj 20177 l Móiwsz zrobiony z Blenderem? No, na konferencji sporo bylo o tym, jak i o ich nastepnym filmie tez na Blenderze: