Napisano 19 Kwiecień 201311 l Witam. Przedstawiam najnowszą okładkę miesięcznika Okręty, przygotowaną w całości przez Piotra Forkasiewicza do mojego skromnego modelu TAKAO, stan na 1944 rok. Piotrze, Dziękuje za wspaniałą współprace i jak wiesz, czekam na następną możliwość, ale to nie wcześniej niż we wrześniu, bo szybciej nie skończę tego modelu, który obecnie mam na pochylni. Piotr przygotował scenę, światła, całą post i materiały które tu umieszczam, a do mnie należało tylko wyrenderowanie obrazka. a tutaj proces tworzenia tego wspaniałego dzieła fotorealistyczne3d.pl/Animacje/Okret2/okret2.html [link usunięty ze względu na informacje o trojanie na tej stronie - wyświetlaną przez Chrome'a i Firefoxa] Pozdrawiam, Waldek Edytowane 27 Kwiecień 201311 l przez Adek
Napisano 19 Kwiecień 201311 l Świetne, czuć potęgę okrętu, wspaniała robota jak zwykle w Waszym wykonaniu. Pozdrawiam.
Napisano 19 Kwiecień 201311 l Ten film z pospordukcja mnie wbija w fotel, tak samo zresztą jak ilość detalu w modelu.
Napisano 19 Kwiecień 201311 l Piękny modelling, ale to co w post pro się stało to już jest czysty kunszt
Napisano 20 Kwiecień 201311 l .. Noooo....Powiem wam chłopaki że chyba wasza najlepsza okładka...rewelacyjnie wyszło...Waldek jesteś mega cierpliwy że ci się chce ciągle wodować te okręty w 3D...a Ciebie Piotr... po prostu zabije z zazdrości :) BRAVO! ( 5* )
Napisano 20 Kwiecień 201311 l Ogień!!! Modelik super a post urywa cztery litery :) Co tu dużo gadać - mistrzostwo świata! ***** i front!
Napisano 22 Kwiecień 201311 l Ale się naskubałeś, ile średnio zajmuje stworzenie statku od zera? W sumie ładniejszy bez postrodukcji, taki naturalniejszy i nie razi w oczy ;]
Napisano 22 Kwiecień 201311 l rewelka, ten jest genialny: ] tylko jedno pytanie teczniczne. czy FCS nie powinien byc pootwierany? hehehe : ]
Napisano 25 Kwiecień 201311 l Coś pięknego. Mój brat, który jest historykiem i interesuje się szczególnie marynarką wojenną, nie mógł się na to napatrzeć.
Napisano 26 Kwiecień 201311 l Obrazek piękny! Link do filmu niestety nie działa :( "[h=1]Forbidden[/h]You don't have permission to access /Animacje/Okret2/okret2.html on this server. Additionally, a 404 Not Found error was encountered while trying to use an ErrorDocument to handle the request."
Napisano 26 Kwiecień 201311 l Wypas! Szkoda, ze Chrome blokuje mi link: "Strona, na którą chcesz wejść, zawiera złośliwe oprogramowanie."
Napisano 29 Kwiecień 201311 l Dobre.. No to co panowie ? ..to teraz zimny browarek nad brzegiem jeziorka i ladna pani na kolanach? enjoy good work
Napisano 29 Kwiecień 201311 l Autor Jeśli za okładkę dostawalibyśmy TAKIE pieniądze to jesteśmy Za i wcale nie przeciw, z tymi panienkami. Q,bot, okręt od początku do końca buduje się około pół roku, po ileś tam naście godzin dziennie. Okręt zbudowany jest zgodnie(w miarę moich możliwości) z prawdą historyczną na konkretną datę. Okręty przechodziły czasem do pięciu remontów kapitalnych, zwłaszcza japońskie, co zmieniało całkowicie ich sylwetki. Do tego archiwum jakie mam zgromadzone, to prawie wszystkie dostępne publikacje, na temat floty japońskiej i ogromna ilość materiałów dotycząca innych flot. Tak około 4500 książek i ogromna ilość planów. Pozdrawiam, Waldek
Napisano 17 Maj 201311 l O facet :), kiedyś za juniora, próbowałem ten modelik na kartonie powyklejać, masakra.5* //pozdr