pici Napisano 17 Sierpień 2013 Napisano 17 Sierpień 2013 (edytowane) Witam wszystkich, chciałabym zaprezentować tutaj swoje dotychczasowe prace. Obecnie studiuję architekturę, ale często rysuję dla siebie co innego i chciałabym to jakoś rozwinąć. Kilka dni temu zdecydowałam się umieścić fan art z gry (League of Legends) na jej sub-reddicie w wątku tematycznym i spotkałam się z miłym odbiorem, stąd impuls do założenia teczki :) (Praca aktualnie została także umieszczona na facebooku tzw. Summoner Showcase: https://www.facebook.com/SummonerShowcase bezpośrednio: Dla zainteresowanych link do reddita: ) Na początek wspomniany obrazek, a dalej reszta od najnowszych do starszych. uwaga, w jednym miejscu 18+ Oto mój profil na deviantarcie: http://ewalabak.deviantart.com/ 1.League of Legends - Leona (Sunfire Cape) 2. Liczyrzepa - legenda z Karkonoszy 3. Dostawca dzwonków. Od niego zaczęłam udzielanie się na forum i użytkownicy bardzo mi pomogli: http://max3d.pl/forum/showthread.php?t=87615&highlight= 4.League of Legends - Fiddlesticks 5. League of Legends - Cho'Gath i Teemo 6. League of Legends - Shyvana 7. League of Legends - Kayle 8. Dziwne slumsy 9. Nawiązanie do anime Kaiba (Masaaki Yuasa). 10. Tribe girl 11. Heavenly Sword - Nariko 12. Heavenly Sword - Kai 13. Dragon Ball - Chaozu 14. futurystyczny zając 15. Miku Hatsune, szkic 16. Ośmioręka wojowniczka 17. Cienisty strażnik 18. Martwa natura z Oreo :) 19. Bug Robot 20. Molly Millions z powieści Neuromancer Williama Gibsona. 21. Pasek komiksowy - interpretacja hasła 'Piękna i Bestia'. Zauważyłam kiedyś na forum taki temat konkursu, było już za późno, ale postanowiłam i tak go zilustrować :) 22. Gruby smok 23. Zajączek z mieczami 24. Shining Soul 2 - Czarodziejka (gra na gba) CDN w następnym poście. Edytowane 14 Grudzień 2014 przez pici
pici Napisano 17 Sierpień 2013 Autor Napisano 17 Sierpień 2013 25. Wacom-tan, czyli personifikacja produktów Wacom 26. Shangri-la - Kuniko 27. Ghost in the Shell - motoko kusanagi 28. Teen Titans - Raven 29. szkic 30. Shadow of the Colossus - Avion 31. potwór 32. szkice męskich twarzy 33. jedna strona kiedyś wymyślonego komiksu o dziewczynce i krowie 34. Myszka Miki z depresją :P 35. 'studium' kota ze zdjęcia 36. Vocaloid - Miku Hatsune 37. portret Kim Dzong Ila :) 38. portret znajomego 39. mały akcent 3d - Papryka :) jestem z niej bardzo dumna 40. słoik 3d 41. Future Boy Conan 42. ptasia mama 43. AutoCAD-tan - personifikacja programu :) 44. krajobraz inspirowany muzyką 45. króliczek nad rzeką 46. Vocaloid - Luka Megurine CDN. w następnym poście.
pici Napisano 17 Sierpień 2013 Autor Napisano 17 Sierpień 2013 (edytowane) 47. Królik 48. 49. Vocaloid - Miku Hatsune 50. 51. 52. 53. 54. Fallout - Let's go sunnin' 55. 56. Magipoka - Liru 57. Magipoka - Yuma Na samym dole są obrazki z roku 2010. Z góry dziękuję za uwagi i przepraszam za długi post :P Pozdrawiam, Ewa. Edytowane 15 Sierpień 2014 przez pici
COR Napisano 17 Sierpień 2013 Napisano 17 Sierpień 2013 Oglądając Twoje prace czuje lekki niedosyt. Widać, że pomysłów masz od groma, ciekawie ustawiasz kadry i masz dobry warsztat. Liczyrzepa, Tribe girl, futurystyczny zajec, gruby smok trzymają klimat i tylko czekają żebyś je skończyła;) Właśnie chyba stąd niedosyt, że chciałoby się zobaczyć te pracki sfininshowane
mats Napisano 17 Sierpień 2013 Napisano 17 Sierpień 2013 Podpinam się pod post CORa no i wielki plus za martwą z oreo (i snivy! mój starter w Black2 :>) A no i żebym jeszcze nie zapomniał dodać. Prace mangowe trafiły dokładnie w mój gust jeśli chodzi o ten rodzaj rysunku (szczególnie dostawca dzwonków, kolory, kreska - mniam)
Loozack Napisano 17 Sierpień 2013 Napisano 17 Sierpień 2013 Wow, gratuluję warsztatu i głowy pełnej pomysłów, jakiego stylu się nie tkniesz to wychodzi Ci świetnie, zdecydowanie poproszę o więcej takich długich postów. Pozdrawiam. P.S. "Martwa natura z Oreo" wygląda jak zdjęcie... no, gdyby nie ten koszyk ;)
pumax Napisano 17 Sierpień 2013 Napisano 17 Sierpień 2013 Łoł, super to wygląda.. wszystko :D Tak jak chłopaki napisali wyżej - fajnie byłoby zobaczyć jakies finisze na maxa :) 18 - to to jakiś pokemon jest :)? Coś mi świta ale ja sie na tych nowych już nie znam :o
Dobry Pasterz Napisano 17 Sierpień 2013 Napisano 17 Sierpień 2013 Sporo ciekawych rzeczy. Najbardziej przypadło mi do gustu 29, 45 no i Myszka Miki :D I tak jak wyżej czekam niecierpliwie na coś bardziej wykończonego i w pełni własnego.
rice Napisano 17 Sierpień 2013 Napisano 17 Sierpień 2013 jak ja nie cierpię anime, króliczek nad rzeka naj
ICE Napisano 19 Sierpień 2013 Napisano 19 Sierpień 2013 Tak o ile manga/anime to kwestia gustu to mysle, ze w tej teczce drzemie ogromny potencjal. Udalo ci sie polaczyc dwa swiaty, ( napisalas, ze studiujesz architekture) Posiadasz ta precyzje, a za razem wrazliwosc i plastycznosc w pracach, nie chorujesz na typowe dolegliwosci rysownikow z architektury czy wzornictwa przemyslowego. Fajnie bedzie sie tu zagladalo.
emmilius Napisano 19 Sierpień 2013 Napisano 19 Sierpień 2013 Masz dryg nie tylko do architektury - właśnie! Udowodnij =]. Pokaż nam jakieś ciekawe konstrukcje. Pzdr.
kamesanin Napisano 19 Sierpień 2013 Napisano 19 Sierpień 2013 Wujek kame lubić dziewusie puci puci puuuu:]
pici Napisano 19 Sierpień 2013 Autor Napisano 19 Sierpień 2013 (edytowane) Ciekawe to co piszecie o dokończeniu prac, ponieważ np. tribe girl i liczyrzepę uznałam za skończone. Ale to dobrze wiedzieć. Jeśli je lub inne podciągnę to wrzucę coś. Dzięki za pozytywy :) rice: nie chcę przekonywać na siłę, ale jest pewne starsze anime, które przypadło do gustu też takim, którzy nie lubią: serial Cowboy Bebop. Ma też super muzykę. emmilius: to może wrzucę kilka tych z wylizanymi wizualizacjami (edit: dodałam to powyżej) dyplom inżynierski osiedle wielorodzinne mediateka bonusik z wnętrz kame: zdałbyś test mistrza roshi gdybyś chciał do niego dołączyć:> Edytowane 21 Sierpień 2013 przez pici
pici Napisano 21 Wrzesień 2013 Autor Napisano 21 Wrzesień 2013 Cześć, oto najnowszy obrazek. Znowu postacie z LoLa, ale zmieniłam zbroję bohaterce :) Można ją zobaczyć tutaj: http://www.lolking.net/models/?champion=39&skin=0 Wysiedziany jest, już nic tu nie widzę więc jeśli ktoś chciałby na coś zwrócić uwagę to poproszę :) A oto kroki: Pozdrawiam
rice Napisano 21 Wrzesień 2013 Napisano 21 Wrzesień 2013 cos to przedramie irelii przydługie, ale ogółem bardzo przyjemnie
pici Napisano 22 Wrzesień 2013 Autor Napisano 22 Wrzesień 2013 trochę zmieniona ręka, co sądzicie? linki: http://i.imgur.com/drGtErZ.jpg było http://i.imgur.com/GC7npA2.jpg jest
nikodem. Napisano 22 Wrzesień 2013 Napisano 22 Wrzesień 2013 nadal pokracznie i zombiakowato za to Janna wyszła super ^^
nlmda Napisano 22 Wrzesień 2013 Napisano 22 Wrzesień 2013 Dłoń wydaje się dziwnie wklęsła, zwłaszcza po prawej stronie. Może poszukaj jakiejś refki? Reszta super.
SammaeL Napisano 22 Wrzesień 2013 Napisano 22 Wrzesień 2013 (edytowane) Dłoń wygląda o niebo lepiej i choć jest w perspektywie to sugeruje ją odrobinkę zmniejszyć i może ciut delikatniejsze rysy (mniej kanciaste). Przez przypadek dodałaś dwa takie same linki ;) Edytowane 22 Wrzesień 2013 przez SammaeL
pici Napisano 22 Wrzesień 2013 Autor Napisano 22 Wrzesień 2013 Kolejne podejście, jeśli komuś chce się jeszcze patrzeć :D wielkie dzięki wszystkim za spostrzeżenia, troche wygladalo jak reka zombie, teraz jest chyba trochę fajniej :> http://i.imgur.com/GC7npA2.jpg bylo http://i.imgur.com/D5oPViV.jpg jest
SammaeL Napisano 23 Wrzesień 2013 Napisano 23 Wrzesień 2013 (edytowane) Masz cierpliwość dziewczyno :P teraz jest OK ! Graty ;) Edytowane 23 Wrzesień 2013 przez SammaeL
SammaeL Napisano 23 Wrzesień 2013 Napisano 23 Wrzesień 2013 to może teraz coś w mrocznym klimacie ;P ?
rice Napisano 23 Wrzesień 2013 Napisano 23 Wrzesień 2013 Dość niefortunne ułożenie reki sprawiło że jest zombiakowato, poprawki chyba tego nie zmienią. Klimat lola bardzo Ci służy, ale może faktycznie coś z zupełnie innej beczki nie byłoby złym pomysłem. pozdro
deshu Napisano 23 Wrzesień 2013 Napisano 23 Wrzesień 2013 Mega mi sie podoba 42. ptasia mama. Ma przyjemny, conceptartowy wyraz. Można by to śmiało zacząć dłubać w zbrushu.
Pawlito Napisano 24 Wrzesień 2013 Napisano 24 Wrzesień 2013 Jak Ci się chce jeszcze to możesz skrócić dłoń na odcinku mdzy nadgarstkiem a palcami - śródręcze wydaje się trochę za długie. Może pozbędziesz się tego efektu szponów zombie.
ailambert Napisano 24 Wrzesień 2013 Napisano 24 Wrzesień 2013 Wszystko wygląda super, wizki też:) Będziesz się potem męczyć na tej architekturze choć życzę Tobie żeby nie. Pozdrawiam
MariushO Napisano 27 Wrzesień 2013 Napisano 27 Wrzesień 2013 Witam koleżanke. Ooo i to jaki powrót! Ciesze się, ze widać Cie z powrotem. Swietne pracki, po których widać w czym czujesz się najlepiej. Oj cos czuje, ze zawojujesz na tym forum. Pozdrowionka.
pici Napisano 30 Wrzesień 2013 Autor Napisano 30 Wrzesień 2013 sammael: hmm, nienajgorszy pomysł :) a może chciałbyś coś podsunąć? rice: co do ręki zgadzam się i dzięki, że to napisałeś. Chwilowo nadal siedzę w tym temacie i następny obrazek też będzie z lola. deshu: dziękuję :) byłoby ciekawie pawlito: już nie zmienię bo wrzuciłam na deviantart, ale dzięki za wskazówkę. A w ogóle to dziewczyna po lewej (Janna) ma dwie prawe stopy... :P ale za późno. ailambert: pożyjemy, zobaczymy :) mariusho: miło mi, że zajrzałeś! Twoje rady były bardzo trafne. Dzięki, haha :D Bardzo dziękuję za wyróżnienie na froncie! Ale czad :D
SammaeL Napisano 30 Wrzesień 2013 Napisano 30 Wrzesień 2013 Hmmm.... może coś w klimacie Amnesi albo Penumbry nie wiem czy osoba grała ? :) Bardzo mało porządnych fan artów z tych uniwersów coś widuję. Co prawda Lovecraftowy hype już minął ale nadal mam do tego słabość ^^
pici Napisano 13 Październik 2013 Autor Napisano 13 Październik 2013 (edytowane) Witam, dzisiaj brałam udział w konkursie Techlandu na koncept art. Temat brzmiał "dark fantasy", trwał 1,5 godziny. Nie powiodło mi się, ale chciałabym się podzielić i mam takie wnioski, że to co zrobiłam jest zbyt ubogie projektowo, żeby nazwać to konceptem, chociaż w tamtej chwili wydawało mi się dobrym pomysłem :P Dziki potwór w typie hieny cmentarnej, która walczy tym co znajdzie. Edytowane 9 Maj 2016 przez pici
pici Napisano 19 Październik 2013 Autor Napisano 19 Październik 2013 (edytowane) Witajcie, oto tło inspirowane klimatem z League of Legends: Dla Pana zwanego Ciderhelm, który tworzy poradniki do gier. Jego wideo jest teraz pokazywane w kliencie LoLa! :D:D Niech ktoś zajrzy jak ma ochotę! Tło i trochę więcej będzie zaprezentowane na jego stronie: http://learntheleague.com/ Edytowane 19 Październik 2013 przez pici
saharaam Napisano 19 Październik 2013 Napisano 19 Październik 2013 Bardzo fajna teczka :) Dobra manga nie jest zła! Dziki potwór w typie hieny cmentarnej, która walczy tym co znajdzie. Takie bylo zadanie? Niestety nagie kosci sa zwykle dosc nudne, widac tylko ze staralas sie cos pokombinowac z budową tegoż, ale niestety nie do końca fortunnie - kości 'udowe' wyglądają jak odłamki jakichś innych kości, czy tak miało być? ;) Trzeba dobrze znać anatomię zwierząt, zeby bawić się modyfikowanie kości, twój szkieletor wygląda jakby się miał przewrócić. Ma też wielką głowę, żeby utrzymał balans coś musiałoby stanowić przeciwwagę. Concept nie polega na rysowaniu z bani czegoś totalnie odjechanego, tylko stwarzanie czegoś wg funkcji jaką ma spełniać (i pare innych rzeczy, ale to inny temat). Nagie kości nie mają w ogóle charakteru, trzeba im zwykle go nadać. Plus, raczej ciężko stworzyć z kości 'dzikiego zwierza', brakuje 'wyrazu twarzy/pyska', obłędu w oczach itp. 'Potwór' raczej też nie kojarzy się ze szkieletorem, raczej z czymś większym, potężniejszym, ciężko pokazać jakąś siłę na kupce kości. Jeśli miał być cmentarny to nie musiał być koniecznie zbudowany z kości - mógłby być nimi obwieszony... W każdym razie, nie wiem co to za zadanie, nie wiem o co chodziło, podrzucam tylko jakiś tok rozumowania, który możnaby przyjąć :) LoLowe tełko bardzo zacne! Tylko trochę płasko i nie czuć przepaści, tam chyba ma być jakieś urwisko/przepaść/kanion, prawda?
MariushO Napisano 19 Październik 2013 Napisano 19 Październik 2013 No swietnie się oglada Twoja teczke. Chciałbym zobaczyć adaptacje mangowego stylu @pici z klimatem prac np. Luisa Royo!
pici Napisano 19 Październik 2013 Autor Napisano 19 Październik 2013 @saharaam: Witam, dziękuję za obejrzenie teczki i komentarz!:) Dobre uwagi co do konceptu, jestem zielona więc przydadzą mi się. (Temat był tylko "dark fantasy") Chciałabym jeszcze raz do tego podejść. wygląda na to, że ze zwierzęcej anatomii przestudiowałam tylko końską czaszkę :P Z głębią też często mam problemy, pod koniec nie wygląda to do końca jak chciałam. Dzięki, że napisałaś to postaram się to jeszcze poprawić póki nie wejdzie na stronę :) @MariushO: ;D hehe, jak byłam mała to Luis Royo był jednym z moich idoli, ale potem jakos zupełnie o nim zapomnialam pozdrówka
pici Napisano 3 Listopad 2013 Autor Napisano 3 Listopad 2013 Foxfire Ahri z League of Legends Znów dla Ciderhelma :) https://www.facebook.com/Ciderhelm http://learntheleague.com/
lee666 Napisano 4 Listopad 2013 Napisano 4 Listopad 2013 cieszy oko choć sama skóra wyszła nieco sylikonowo
Kiciputek Napisano 4 Listopad 2013 Napisano 4 Listopad 2013 Fantastycznie dobrałaś kolory, świetna praca.
pici Napisano 5 Listopad 2013 Autor Napisano 5 Listopad 2013 Dzięki Kiciputek i Telthona! Wasze opinie dużo dla mnie znaczą :)
pici Napisano 8 Grudzień 2013 Autor Napisano 8 Grudzień 2013 Jeszcze jedna postać z LoLa. Zastanawiam się czy nie poprawić paru rzeczy, co sądzicie o twarzy? I połączenie :)
Igi Napisano 8 Grudzień 2013 Napisano 8 Grudzień 2013 Osobiście nie przepadam za takim stylem, ale to jest bardzo ładne. Spoko kolorki, ładna anatomia, perspektywka. Na plus :)
Gość Chrupek3D Napisano 8 Grudzień 2013 Napisano 8 Grudzień 2013 chociaż się nie znam, pierwszy rzut oka podziwia kolory i kształty :-) Obok Royo, czy Borisa Vallejo, Siudmak też byłby w porządku...
Kiciputek Napisano 10 Grudzień 2013 Napisano 10 Grudzień 2013 Twarz spoko, ja bym nie poprawiała. Ale czy jednej piersi nie ma większej od drugiej? Obie panie razem prezentują się super.
pici Napisano 10 Grudzień 2013 Autor Napisano 10 Grudzień 2013 To realizm :P Właśnie masz rację, dzięki. Zaczęło się o szkicu, który zawierał bardziej wyraźną perspektywę ale po ogarnięciu całej postaci od stóp do głów, ta perspektywa zniknęła (poza piersiami jakoś). Już któryś raz mi tak wychodzi, muszę na to uważać. Dziękuję bardzo Igi i Chrupek!
pici Napisano 7 Luty 2014 Autor Napisano 7 Luty 2014 mały rysunek aby teczka nie stęchła :) Jinx z LoLa
Mariusz Panek Napisano 8 Luty 2014 Napisano 8 Luty 2014 W sumie ciężko się do czegoś przyczepić bo wszystko pasuje. Mi tam się ogólnie podoba :) Powiedz mi bo jestem ciekaw... Jak długo zajmuje Ci zrobienie takiej jednej wykończonej postaci?
Rekomendowane odpowiedzi