Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Chciałbym zaprezentować Wam mój ostatni projekt - Miecz świetlny.

Powstał on by zwrócić uwagę na problem naszego społeczeństwa a mianowicie zanikania wyobraźni u małych dzieci które potrafią teraz siedzieć tylko przed konsolą. Za moich czasów wystarczyła, rurka (tu symbol miecza świetlnego), patyk czy kamień aby na podwórku bawić się z rówieśnikami.

Jest to pierwsza praca z cyklu trzech mówiąca o tym problemie.

Co do technicznych aspektów, wszystko powstało w 3ds max i renderowane było w Vrayu. Posługiwałem się również Mudboxem podczas tworzenia tekstur.

01.jpg

02.jpg

03.jpg

04.PNG

• Odpowiedzi 23
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

Nie dosc ze jest przeslanie, to jeszcze render wymiata.

Jedyne co mi nie pasuje to przepalenie na gorze rekojesci miecza - ale skoro jest bialy to ciezko tego uniknac.

Napisano

Suuuuper. Jedynie co mnie drażni na fullscrenie to nie przepalenie miecza tylko to coś dziwnego co się nad nim dzieje , to denko od puszki - strasznie uwagę odwraca - czy cokolwiek to jest.

Napisano

jak się robi taki materiał, płótno, to takie filcowate?

To po części tekstura, czy cały jest w particlach jakichś, że wygląda na na prawdę włóknisty?

Napisano

Trochę za dużo filozofowania, którego moim zdaniem nie widać na obrazku. Skadinąd bardzo dobrym, światło i shadery są świetne. Kompozycja zdaje się być nieco wymuszona, te stosy pudełek i drobiazgów, aby utrzymać rękojeść miecza (?), ale to drobiazg.

Napisano

Dzieki, tak, ogolnie moglbym ta prace piescic i piescic , co do filozofowania - no coz, taki byl pomysl :) Dzieki !

Co do szmatek - cloth w marvelous , na to teksturki z mumpem i minimalnym displace, 2sided material, troche fallofa na kolorze i na to wszystko włoski.

Pozdrawiam !

Napisano

Dzięki za making of, mam pytanie dot. fusion 360. W jakim formacie eksportowałeś obiekt? Z tego co widzę, to za dużo F360 formatów nie obsługuje, żeby móc model wrzucić do jakiejś klasycznej aplikacji 3D.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Wykorzystujemy cookies. Przeczytaj więcej Polityka prywatności