Napisano Piątek o 20:171 dn Niestety czasami legalny soft jest... z braku slowa powiem absurdalny. Jak to z Adobe co wylaczali ludziom stare, niby WIECZYSTE wersje... Sam sprzedales wieczyste wersje a teraz je wylaczasz? WTF? Przegiecie. Jak jest firma sensowna to wspieram, place. Tym bardziej jak jest tez sensowna cena - jak w przypadku Affinity. No wstydzilbym sie przed samym soba to spiracic. Ale tak zeby sobie sprawdzic tylko? Miesiac czasu na trial to niby duzo ale cos wyskoczy, miesiac minal, nie sprawdziles - trudno. Kupuj!Tutaj ogromne brawa dla 3DCoata. Jest 100% darmowa learning edition caly czas, mozna sie bawic kiedy sie chce bez problemu, bez stresu. Mozna kupic na wiele sposobow. Da sie.Pamietam do oryginalnego GTA IV na Steamie sciagalem ruskiego cracka bo oryginalna nie chodzila... Wiele razy musialem obchodzic te tam "games for windows" bzdury bo przestaly istniec a instalki oryginalne je mialy i gra oryginalna sie nie uruchamiala z tym. Fallout 3 tam mial na przyklad. Pozniej to naprawili ale mowiac pozniej nie mam na mysli tygodnia ani nawet miesiecy. Kilka lat pozniej.Inny gierkowy przyklad - u mnie nie mozna po prostu legalnie nabyc jedynki Max Payne'a. Nie ma na steamie. Jest dwojka i jest trojka. W niektorych krajach nie ma jedynki. Bo tak sie firmie zwidzialo. Jak tu nie piracic? Niedawno skonczylem Bloodborne'a na PC przez emulator. Nie mam w PC od wielu lat DVD wiec nawet jakbym chcial kupic gre to bym musial hardware dokupowac. Albo od razu moze cala konsole? Bo sie Sony nie chcialo zrobic portu na PC przez dziesiec lat. F that. Jakby byla na Steamie - kupilbym jak wszystkie inne Soulsowate gry. Nie ma? No sorki, ale sami pokazali ze nie chca pieniedzy.10 hours ago, gryzon said:JEDYNA różnica jaką widzę pomiędzy obiema wersjami, to Dynamic Symmetry który CZASAMI się przydaje.No jeszcze mozna zauwazyc ze ZBrush jest jedynie zamulany w nowych wersjach. Instalka nie ma redshifta ale ma materialy do niego upchane. Po co? Niechby sie to instalowalo razem z Redshiftem jak ktos chce. Fundamentalnie nowych rzeczy - jakichs gamechangerow czy chocby bardzo przydatnych rzeczy dodanych do Zetki nie ma. Sa duperelki jakies.10 hours ago, gryzon said:Natomiast jak by mieli wymieniać interfejs, to byle by nie spieprzyli opcji kustomizacji go. Budowanie własnych interfejsów i narzędzi wokół swoich przyzwyczajeń okazało się być najskuteczniejszym dopalaczem i skracaniem czasu w produkcjach.Uwielbiam to w Zetce. Sie nawet ostatnio bawilem robiac wersje kolorow UI jakby byly na C64 i Amidze 🤣 Wlasne pop-upowe menusy, narzedzia powyciagane... Jak zmienia to na jakies tabletkowe UI to na prawde bedzie dla mnie dramat. Jedyne co mnie uspokaja teraz ze prawie nic nie robia przy desktopowej wersji wiec pewnie i UI szybko nie zmienia :D Z drugiej strony, znajac ich dziwne priorytety, moze zmienia UI zamiast cos naprawic/dodac... W komentarzach do nowej wersji widzialem ludzi - jak ZAWSZE - smedzacych o UI, pojawilo sie tez "nie dodali nic AI?!". Ta, jeszcze "AI" niech dodadza bo jeszcze w Zetce go brak a przeciez wiadomo ze WSZEDZIE MUSI BYC COS AI. Rzygac sie chce z nerwow. Edytowane Piątek o 20:191 dn przez Nezumi
Napisano 16 godzin temu16 godz On 4/4/2025 at 9:04 AM, Nezumi said:Ta no tej pani brakuje tylko nadwagi zeby miec wszystkie znaki firmowe nowoczesnych i postepowych...Po prostu nie rozumiesz nowych pokoleń! :)także nowe pokoleniaja:Chyba jesteśmy już w tym wiekuI tu widać, że potrzebna jest sztuczna inteligencja bo naturalna jest na speedrunie do wymarcia
Napisano 14 godzin temu14 godz ta pani z filmiku z prezentacji cinemy pokazuje sama soba że do normalnosci jej daleko i pewnie nigdy jej nie osiagnie. haslo " nie oceniaj ksiazki po okladce" nabiera tutaj jakze symbolicznego wymiaru. i nawet tego nie ukrywa, jak chociazby polityk ubrany w garnitur, ktory mialby zakryc jego idiotyzm.nie łudźmy się że softy beda lepsze, skoro ludzie, ktorzy stoja za jego rozwojem i go promuja, prezentuja takie podejscie jak wygladaja.@Destroyer ciezko w ogole probowac zrozumiec nowe pokolenia , ktore zeby zaistniec biora udzial w konkursie " kto okaze sie najwiekszym przyglupem".kiedys musiales cos soba reprezentowac , pokazac skila, pokazac ze cos umiesz, teraz wystarczy byc pajacem.i nie dziwie sie tym madrzejszym wielkim graczom tego swiata, ze tak cisna na ejaj. poziom debilizmu ogolu zaszedl tak daleko ze wystarczy baza danych z generatorem, zeby przebic ich inteligencje.btw @adek zauwazylem znaczacy spadek ladowania sie stron maxa od jakiegos czasu (ok tygodnia ).
Napisano 5 godzin temu5 godz @Destroyer Chcesz mnie pchnac do samobojstwa tymi fimikami? 🫣 Juz i tak mam egzystencjonalny kryzys - wychowuje nastolatka... Jakby nie zona to juz bym pierdolnal wszystkim pojechal na jakies zadupie w Stanach typu Alaska i tam dozyl swoich dni polujac na jelenie. Zwazyszy ze nie umiem polowac to tych dni by tak duzo nie bylo :D A jakbym pojechal w zimie to pewnie kilka godzin...Tak czy siak byloby to fajniejsze do meczenia sie w tym nowoczesnym swiecie pelnym kompletnych kretynow poprzebieranych za ch*j wie co udajacych ze sa npc...Aaaanyways, dla odmiany filmik z nowosciami w Davinci Resolve 20 (na razie w becie). Jest syto dla odmiany. Sporo jakichs ejajowych narzedzi ale wygladajacych sensownie i pomocnie a nie jakis "asistant" czy inne "dzenerejtiw" co za ciebie zrobi. I sporo dobrego, fajne male zmiany przydatne. A nie jak w Zetce - trzy duperele, go fcuk yourselves, patrz jakie fane rzeczy na ajpadzie! Ugh...