SWRSC Napisano 4 Wrzesień 2007 Share Napisano 4 Wrzesień 2007 2. Rozumiem ze masz 2 monitory, a zatem jak rozciagnac pasek zadan na 2 monitory? no chyba ze to fotomontaz ;P w sterowniku graficznej można to zrobić, ja wole mieć pasek na jednym monitorze: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Johny Napisano 4 Wrzesień 2007 Share Napisano 4 Wrzesień 2007 w sterowniku graficznej można to zrobić Patrzylem w Panelu sterowania Nvidia i nic tam nie mam odnosnie paska :( Mam Viste i GF7950 GT Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Knysha Napisano 4 Wrzesień 2007 Share Napisano 4 Wrzesień 2007 w sterowniku graficznej można to zrobić, ja wole mieć pasek na jednym monitorze: Opisz krok po kroku :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SWRSC Napisano 4 Wrzesień 2007 Share Napisano 4 Wrzesień 2007 opcja vartical span (długi pasek na dwa monitory) albo dual view (pasek na monitorku domyślnym) w nView Display Settings Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek Kosiorek Napisano 8 Wrzesień 2007 Share Napisano 8 Wrzesień 2007 a to mój hiper drogi pipeline;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ttaaddeekk Napisano 9 Wrzesień 2007 Share Napisano 9 Wrzesień 2007 Knysha zawartość winampa Ci się chwali. ttaaddeekk u Ciebie zawartość foobara też ;] Widzę "At the Drive In", a "Mars Volta" słuchasz? sluchalem, tereaz tylko okazyjnie takiej muzy bo za stary jestem :] a no Knysha parabola faktycznie przylansowal ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
claude Napisano 9 Wrzesień 2007 Share Napisano 9 Wrzesień 2007 a ja mam maca :) i fajną tapete Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ardeni Napisano 9 Wrzesień 2007 Share Napisano 9 Wrzesień 2007 Tomek Kosiorek -sam tapete zmajstrowałeś? Możesz ją zapodać? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Knysha Napisano 9 Wrzesień 2007 Share Napisano 9 Wrzesień 2007 claude zmotywowales mnie do zmienienia tapety! Bog zaplac ;D! ttaaddeekk ;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość michlord Napisano 9 Wrzesień 2007 Share Napisano 9 Wrzesień 2007 Zainstalowałem sobie nowego linuxa (teraz była kolej na Debiana). Bardzo fajny system. Szkoda, że mi na nim net nie działa, mam modem adsl :mad: Tapeta na cześć NWN, którego się da włączyć na tym systemie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Johny Napisano 9 Wrzesień 2007 Share Napisano 9 Wrzesień 2007 Ja sobie narazie odpuscilem linuxa. Jednak to jeszcze nie jest to co windows, brakuje mu tej prostoty w obsludze. Zeby zobaczyc moj pulpit w max rozdzielczosci musialem recznie wpisywac czestotliwosci odswiezania poziomego/pionoweg, rozdzielczosci, plety kolorow w plikach xservera, zeby zaczelo dzialac z moim monitorem. Ze juz nie wspomne znalezienie odpowiednich paramertow zajelo mi kilka godzin :/ W windowsie to tylko suwak :D Teraz mam 2 monitory i nawet nie chce sobie wyobrazac jak jeszcze raz mialbym przez to przechodzic :/ Ale jak juz szalec z linuxem to polecam beryla, o wiele ladniejsze od visty, jedyny minus (chociaz moze da sie to poprawic) to brak AA, wszystko robi karta graficzna, zerowe zuzycie procesora. Moze pozniej wrzuce kilka screenow jak wlacze linuxa ;P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Muzzy Napisano 9 Wrzesień 2007 Share Napisano 9 Wrzesień 2007 mój, po małych zmianach :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ardeni Napisano 9 Wrzesień 2007 Share Napisano 9 Wrzesień 2007 ^johny - odnosnie linuxa, 2 monitorów i beryla: http://ardeni.wordpress.com/2007/03/06/2-monitory-to-jest-to/ http://ardeni.wordpress.com/2007/02/10/beryl-xgl-na-2-monitorach/ http://ardeni.wordpress.com/2007/02/09/zabawa-z-berylem/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Johny Napisano 10 Wrzesień 2007 Share Napisano 10 Wrzesień 2007 ^johny - odnosnie linuxa, 2 monitorów i beryla: http://ardeni.wordpress.com/2007/03/...ry-to-jest-to/ http://ardeni.wordpress.com/2007/02/...-2-monitorach/ http://ardeni.wordpress.com/2007/02/...awa-z-berylem/ Ardeni spoko, tylko widzisz, problem w tym ze po zainstalowaniu ubuntu nie moglem wybrac rozdzielczosci 1600x1200. okazalo sie ze musze ja sobie sam gdzeis tam dopisac, tak jakby stworzyc taki dodatkowy tryb, a wiazalo sie to z dopisaniem czestotliwosci odswiezania itp. Jezeli cos sie nie zgadzalo z faktycznymi parametrami monitora to pulpit sie krzaczyl. Tragedia. Szukalem tych parametrow w internecie i co raz ktos podawal inne, po jakims czasie trafilem. Tragedia :) Teraz mam drugi monitor ktory ma 1920x1200 i jak narazie nie wyobrazam sobie jak zmusic ubuntu do pracy w 1920x1200 + 1600x1200 pzdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RA Napisano 10 Wrzesień 2007 Share Napisano 10 Wrzesień 2007 O! Knysha, codziennie sobie coś podobnego powtarzam. :D I nic. ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość obo Napisano 10 Wrzesień 2007 Share Napisano 10 Wrzesień 2007 Knysha dobre ;) Też sobie walne coś w podobie :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
3grosze Napisano 10 Wrzesień 2007 Share Napisano 10 Wrzesień 2007 a se wrzuce se aktualny stan pulpitu niestesty jest bruner z hansem, bo dziwnie się na mnie patrzyli niektórzy jak miałem zdjęcie zdechłego kotka :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość michlord Napisano 10 Wrzesień 2007 Share Napisano 10 Wrzesień 2007 Ja sobie narazie odpuscilem linuxa. Jednak to jeszcze nie jest to co windows, brakuje mu tej prostoty w obsludze. Zeby zobaczyc moj pulpit w max rozdzielczosci musialem recznie wpisywac czestotliwosci odswiezania poziomego/pionoweg, rozdzielczosci, plety kolorow w plikach xservera, zeby zaczelo dzialac z moim monitorem. Ze juz nie wspomne znalezienie odpowiednich paramertow zajelo mi kilka godzin :/ W windowsie to tylko suwak :D Teraz mam 2 monitory i nawet nie chce sobie wyobrazac jak jeszcze raz mialbym przez to przechodzic :/ Ale jak juz szalec z linuxem to polecam beryla, o wiele ladniejsze od visty, jedyny minus (chociaz moze da sie to poprawic) to brak AA, wszystko robi karta graficzna, zerowe zuzycie procesora. Moze pozniej wrzuce kilka screenow jak wlacze linuxa ;P Nie wiem czy Linux jest taki trudny... jeśli masz neta (mi tylko działa narazie na Windzie teraz, bo mam modem USB adsl i są problemy ze sterownikami, przez ethernet mi pięknie działało) i umiesz obsługiwać Google to jest dziecinnie prosty (ja mam 14lat) Co do konfiguracji to ja sobie na dodatek instalowałem mojego Debiana specjalnie bez środowiska graficznego, żeby być pewnym, że wszystko będzie w porządku i na dodatek sam sobie xorga i wszystko musiałem konfigurować. Co do beryla to już prędzej radziłbym testować compiz-fusion (złaczenie beryla i compiza), bo już nad tamtym przestali pracować, niestety compiz-fusion jeszcze jest w fazie testowej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Destroyer Napisano 16 Wrzesień 2007 Share Napisano 16 Wrzesień 2007 maine upgrade ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek Kosiorek Napisano 16 Wrzesień 2007 Share Napisano 16 Wrzesień 2007 Tomek Kosiorek -sam tapete zmajstrowałeś? Możesz ją zapodać? wyślę jak będę u siebie:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dariusz Napisano 21 Wrzesień 2007 Share Napisano 21 Wrzesień 2007 lil' bastard:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
purple Napisano 21 Wrzesień 2007 Share Napisano 21 Wrzesień 2007 Cała ja :D brud syf i malaria, ale poza tym gitara gra :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ognisty Napisano 21 Wrzesień 2007 Share Napisano 21 Wrzesień 2007 no to i ja sie pochwale :) chociaz u mnie nuda bo ostatnio porzadek robilem ;/ tapetka oczywiscie z CG choice gallery :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
purple Napisano 21 Wrzesień 2007 Share Napisano 21 Wrzesień 2007 ognisty-ten Ceg wygląda jak by był żywcem zer*****y z któregoś (2002,03,04?) 3Dmarka, babeczka szła właśnie takim pomostem, chyba też z kijem, a w dole takie kolorki, bo potem kamera szła w dół, w głąb tych kolorków, z których się klarowały "matrixowe" literki... Takiego porządku to chyba w życiu nie miałam... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dirk Napisano 21 Wrzesień 2007 Share Napisano 21 Wrzesień 2007 Ja też się pochwalę. W przeciwieństwie do purple lubię mieć porządek na pulpicie;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
delf77 Napisano 21 Wrzesień 2007 Share Napisano 21 Wrzesień 2007 porzadek ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
polka dot Napisano 21 Wrzesień 2007 Share Napisano 21 Wrzesień 2007 to pulpit w pracy. tego z domu nie pokażę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KLICEK Napisano 21 Wrzesień 2007 Share Napisano 21 Wrzesień 2007 Rafał fajny pulpit ;D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arcade Napisano 21 Wrzesień 2007 Share Napisano 21 Wrzesień 2007 Ja nie wiem jak wy możecie mieć pulpity z obrazkami o takiej kompresji i w takiej rozdzielczości że aż zęby bolą :) Ja bym tego nie wytrzymał dłużej niż kilka sekund. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dariusz Napisano 21 Wrzesień 2007 Share Napisano 21 Wrzesień 2007 ziomuś specialnie 4 U: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
banana.split Napisano 24 Wrzesień 2007 Share Napisano 24 Wrzesień 2007 jestem minimalistą. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
intoxicate Napisano 24 Wrzesień 2007 Share Napisano 24 Wrzesień 2007 heh, ja po przesiadce na windowsa mam totalny burdel na pulpicie...:| Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Destroyer Napisano 29 Wrzesień 2007 Share Napisano 29 Wrzesień 2007 świeżutko po formacie, choć tego nie widać :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość michlord Napisano 29 Wrzesień 2007 Share Napisano 29 Wrzesień 2007 intoxicate Ikony Ci się na pulpicie nie mieszczą czemu nie zrobisz sobie przynajmniej jakiś folderów na tym pulpicie, żeby te mniej używane pochować? Żeby nie było spamu to tutaj mój najnowszy (po reinstalce Debiana) pulpit... Zawsze mam taki porządek ;) Edit: Doinstalowałem sobie kooldocka ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Destroyer Napisano 26 Październik 2007 Share Napisano 26 Październik 2007 screen tylko z jednego monitora żeby mój modem dał rade to wysłać ale chyba ująłem wszystko co ważne ;P btw. trafiła mi się fucha jestem nowym architektem MatrXa;) posada zobowiązuje :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ttaaddeekk Napisano 27 Październik 2007 Share Napisano 27 Październik 2007 co to jest o0 ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Shogun 3D Napisano 27 Październik 2007 Share Napisano 27 Październik 2007 To są 32 proce, Tadziu. I 18 monitorów. Ja tez tak chcę. Jak to masz połączone? Ile kompów? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Master Kiełbaster Napisano 27 Październik 2007 Share Napisano 27 Październik 2007 Ja tez tak chcę. to odpal fotoszopa :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Shogun 3D Napisano 27 Październik 2007 Share Napisano 27 Październik 2007 Hłe, hłe, hłe... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Destroyer Napisano 27 Październik 2007 Share Napisano 27 Październik 2007 to odpal fotoszopa :P yeep ;) hehe nie mogłem się powstrzymać żeby zrobić preview co by było gdybym.. miał z pół miliarda na drobne wydatki :D te 32 rdzenie to wyciąłem z jakiegoś serwera a 18 monitorów znalazłem przypadkiemm szukająć przełącznika do tabletu i ktoś miał z nim problemy przy 18 monitorach :D tutaj orginał ciężko sobie wyobrazić prace na czymś takim chyba że się pracuje w centrum handlowym przy obsłudze ściany monitorów :D ale 32 procki tak po 5 GHz by się przydały :D cheers! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ttaaddeekk Napisano 27 Październik 2007 Share Napisano 27 Październik 2007 to byl niesmaczny dowcip :P :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Shogun 3D Napisano 27 Październik 2007 Share Napisano 27 Październik 2007 Wisisz mi kawę. Dużą. Muszę uzupełnić płyny po tym, jak się niemal odwodniłem śliniąc się. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arev Napisano 27 Październik 2007 Share Napisano 27 Październik 2007 32 rdzenie i tylko 2GB RAM ^^ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamil.ochel Napisano 12 Listopad 2007 Share Napisano 12 Listopad 2007 hyhy no to ja walnę tu swój pulpicior (coś dawno nikt nie zaglądał) ... zajawiłem sie na tą tapetę ;) tylko bardziej panoramiczny monitor by się przydał Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Scottero Napisano 20 Listopad 2007 Share Napisano 20 Listopad 2007 ;D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kuciel Napisano 20 Listopad 2007 Share Napisano 20 Listopad 2007 vista szit :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Scottero Napisano 20 Listopad 2007 Share Napisano 20 Listopad 2007 Jade Rulez ;p Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ardeni Napisano 26 Listopad 2007 Share Napisano 26 Listopad 2007 U mnie prawie po staremu... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Johny Napisano 26 Listopad 2007 Share Napisano 26 Listopad 2007 To UT3 juz wyszedl? Kurcze, jestem nie na czasie ;P U mnie balagan, ogolnie to format przed swietami bedzie :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Leleń Napisano 26 Listopad 2007 Share Napisano 26 Listopad 2007 po "przeleceniu" calego sezonu Dexter'a w 2dni, naszlo mnie na taka tapete -.- Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi