Skocz do zawartości

W jakie gry gracie i jakie polecacie?? 2022 edition

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
4 minuty temu, ZiN napisał(a):

Też nie mam czasu na granie. Kolega z krakowa pożyczył, popatrzę jak przyroda zrobiona, może dojdę do tego araba i wyślę go 72 dziewic.

Ja pięć lat siedziałem na takim i to bez beki było wygodne. Największy plus, to że nie miało kólek i nie odbijałem się bebzonem od blatu.

image.jpeg.3dc37e755126b9eea580882d1e7eca30.jpeg

Po przeprowadzce kupiłem sobie z ikei takie na kółkach, ale cały czas ciepło wspominam poprzednie 😛

O, też mam 4070, a na poprzedniej nie chciał pójść Diablo 2 Resurrected, z nowszych gier to wykorzystałem tylko do Baldura 3, a no i Civka IV, szybciej się ładuje.

Ja teraz rowazam zakup fotele z firmy secretlab. Tylko kurde szkoda ojro tracic, jednak patrzac na opinie i recenzje tego krzesla chyba warte ceny. Wiek już taki, ze plecy daje sie we znak 😄 

Napisano

Wracając na temat gierek, trochę gram w stare street fightery i inne mordobicia z Capcom Fighting Bundle.

Jest tam tyle perełek, ale nie to jest największym skarbem. Ten pixelart, aj cię kręce, dla samych animacji i designu postaci warto to zobaczyć.

Plus jak ktoś się lubuje w ilustracjach, koncept artach z gier to też jest tego pełno do zobaczenia, czasem z notatkami dla artystów. Super.

Jest coś w tych grach że mnie do nich ciągnie i chętnie do nich wracam.. 

image.jpeg.deaa02d4aaab186bbb24ee48b5d9578b.jpeg

• Haha 3
  • +1 1
Napisano
7 minutes ago, Kalberos said:

Nie ma gry z takimi widokami. Nawet Saracen mi tego nie zepsuje:D

Super wyglada. Saracen tego nie zepsuje ale juz glitche na budynkach, znikajace cienie i screen tearing czy co tam sie dzieje z teksturami jak biegnie po drodze a droga plywa to juz troszke psuja 😉
Moze tworca filmiku przesadzil z tym nikomu niepotrzebnym 8K i super technologia przyszlosci ejaj pomagajaca generujac klatki...

Ale ladnie jest, to prawda.

• Like 1
Napisano (edytowane)
Godzinę temu, Nezumi napisał(a):

Super wyglada. Saracen tego nie zepsuje ale juz glitche na budynkach, znikajace cienie i screen tearing czy co tam sie dzieje z teksturami jak biegnie po drodze a droga plywa to juz troszke psuja 😉
Moze tworca filmiku przesadzil z tym nikomu niepotrzebnym 8K i super technologia przyszlosci ejaj pomagajaca generujac klatki...

Ale ladnie jest, to prawda.

w jedynce mi to nie zepsulo widokow a tam zasieg rysowania był mniejszy i dosc czesto pojawiały sie migotania na horyzoncie. W tych lasach mozna siedziec i sluchac jak plynie woda i spiewaja ptaki. Bo niestety w prawdziwym swiecie ptakow dookoła nas coraz mniej.

Edytowane przez Kalberos
  • Like 2
  • Sad 1
Napisano (edytowane)

No i okazji do podziwiania tych widoków będziesz miał chyba sporo, bo w grze się niewiele dzieje, większość to słuchanie dialogów, teraz już wiem gdzie te 2 miliardy stron zostały upchane.

A gdyby ktoś bardzo chciał pograć, a ma słabszego kompa, to wyszedł zabawny mod, który drastycznie zmniejsza detale w grze 😛

Edytowane przez ZiN
  • Haha 3
Napisano
12 minutes ago, ZiN said:

teraz już wiem gdzie te 2 miliardy stron zostały upchane.

Kiedy było powiedziane, że dla porządku płatne od strony.

Adam z teamu writerów przy wypłacie, circa 2024, colorized 

• Haha 1