Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Max3D.pl

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Featured Replies

• Odpowiedzi 2,5k
  • Wyświetleń 125,8k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• Jakieś z 15 lat temu coś tam do jakiejś dziewczyny zagadałem i gdy zapytała czym się zajmuję to zażartowałem, że jestem artystą a jej pierwsza reakcja ale masz pieniądze? nie jesteś biedny? bo ja chcę

• Twórcze_Ślady.mp3   Szept_Cyfrowych_Snów.mp3   Nuta_Max3d.mp3   Nocne_Konwersacje.mp3    

• EthicallyChallenged
    EthicallyChallenged

Co to K U R W A J E S T ? ! ! ! ! ! 1

Posted Images

Napisano

Czyżby moda na nielubienie AI? Po pamiętnym falstarcie artstation już nikt chyba nie chce popełnić tego błędu.

3d Total chyba boją sie zalewu generowanego badziewia na woich serwerach.

Napisano
2 godziny temu, michalo napisał(a):

Czyżby moda na nielubienie AI? Po pamiętnym falstarcie artstation już nikt chyba nie chce popełnić tego błędu.

3d Total chyba boją sie zalewu generowanego badziewia na woich serwerach.

Kochane Ai 591053610_4043152555946404_8049414997433733894_n.jpg

zaraz zwykly pecet to bedzie koszt 20 k :D sorka juz jest

Napisano

kiepska refka od klienta -
image.png

google image search znalazł producenta -
(nie dali 3d ściągnąć)
image.png

fotki wrzucone do hunyuan -
image.png

rezultat po 2-3 min, 500k tris -
image.png

zawartość OBJ -
image.png

import w maxie -
image.png

image.png

redukcja do 50k -
image.png

image.png

xx

Napisano

No i git.

Jeszcze powiedz ile za to skasowałeś :) Chyba że głupio ci że aż tyle XD

Napisano

cześć michalo,

puszkę coli dostałem - to jest wewnętrzny asset
kumpel pracuje nad widownią wyścigów konnych i dostaliśmy specyfikację siedzisk (4 rodzaje)

akurat miałem pół godziny wolne i wziąłem jeden rodzaj od niego by przetestować hujana
powiedzmy 1 godzina ręcznie vs 5 minut genAI, pod warunkiem że objekt jest w tle

zobaczymy czy przejdzie do produkcji, ręczny wciąż może okazać się lepszy
pzdr

Napisano
15 hours ago, michalo said:

Czyżby moda na nielubienie AI?

A kto chcialby miec sklep znany z tego, ze jak cokolwiek wartosciowego chcesz w nim znalezc to musisz sie przekopac przez gore bezwartosciowego lajna?..

Blokowanie ejaja jest coraz powszechniejsze. "Is here to stay" chcialoby sie powiedziec :D Jak Pinterest stal sie wysypiskiem ejajowych smieci to przestalem go uzywac - jak zapewne spora ilosc osob, bo wprowadzili blokowanie ejajowego badziewia. Na tyle dobre ze znowu go odwiedzam. Duck Duck Go ma filtrowanie obrazkow ejajowych, w blockerach reklam pojawiaja sie listy ejajowych potworkow do blokowania jak na przyklad ta:

GitHub
No image preview

GitHub - laylavish/uBlockOrigin-HUGE-AI-Blocklist: A huge...

A huge blocklist of manually curated sites that contain AI generated imagery for uBlock Origin & uBlacklist. - laylavish/uBlockOrigin-HUGE-AI-Blocklist

Caly czas mi to przepychanie na sile ejaja przypomina przepychanie nowoczesnych "wartosci" w filmach i grach. Tez na sile, nie wazne ze ludzie tego nie chca. Gra na zmeczenie materialu - zmusimy ich zeby to lubili! Tu to samo.

I dziwnym trafem - oczywiscie zupelnie przez przypadek ta kolejna wspanialosc technologiczna ktora wcale nie jest banka zadna, powoduje wzrost cen sprzetu...

@polka dot Instancjami moze da rade opedzic bo polycount grubo... Ale musze przyznac ze spoko ten fotel zrobilo. Troche takie skanowanie ale nie potrzeba juz pierdyliona zdjec z kazdej strony.

Ciekawe ze nikt nie zrobil jeszcze algorytmu ktory by redukowal polycount znaczaco na plaskich powierzchniach. Decimate to robi do pewnego stopnia ale panie dziejku, taka tachnologia przyszlosci juz moglaby robic porzadna siate. I tu wracamy do "retopo? A nie, to niestety sie nie da".

Edytowane przez Nezumi