Napisano Środa o 09:271 dn Jak się przyjrzeć temu gdzie ten obrazek się pojawia, w sensie kontekstu, to jest dokładnie tak jak pisałem, mogło by tego zupełnie nie być i byłoby lepiej.https://www.warhammer-community.com/en-gb/articles/hdjtvnag/a-months-worth-of-festive-warhammer-goodies-with-this-years-grotmas-calendar/
Napisano 21 godzin temu21 godz Czyżby moda na nielubienie AI? Po pamiętnym falstarcie artstation już nikt chyba nie chce popełnić tego błędu. 3d Total chyba boją sie zalewu generowanego badziewia na woich serwerach.
Napisano 18 godzin temu18 godz 2 godziny temu, michalo napisał(a):Czyżby moda na nielubienie AI? Po pamiętnym falstarcie artstation już nikt chyba nie chce popełnić tego błędu.3d Total chyba boją sie zalewu generowanego badziewia na woich serwerach.Kochane Ai zaraz zwykly pecet to bedzie koszt 20 k :D sorka juz jest
Napisano 10 godzin temu10 godz kiepska refka od klienta -google image search znalazł producenta -(nie dali 3d ściągnąć)fotki wrzucone do hunyuan -rezultat po 2-3 min, 500k tris -zawartość OBJ -import w maxie -redukcja do 50k -xx
Napisano 10 godzin temu10 godz No i git.Jeszcze powiedz ile za to skasowałeś :) Chyba że głupio ci że aż tyle XD
Napisano 10 godzin temu10 godz cześć michalo,puszkę coli dostałem - to jest wewnętrzny assetkumpel pracuje nad widownią wyścigów konnych i dostaliśmy specyfikację siedzisk (4 rodzaje)akurat miałem pół godziny wolne i wziąłem jeden rodzaj od niego by przetestować hujanapowiedzmy 1 godzina ręcznie vs 5 minut genAI, pod warunkiem że objekt jest w tlezobaczymy czy przejdzie do produkcji, ręczny wciąż może okazać się lepszypzdr
Napisano 5 godzin temu5 godz 15 hours ago, michalo said:Czyżby moda na nielubienie AI?A kto chcialby miec sklep znany z tego, ze jak cokolwiek wartosciowego chcesz w nim znalezc to musisz sie przekopac przez gore bezwartosciowego lajna?..Blokowanie ejaja jest coraz powszechniejsze. "Is here to stay" chcialoby sie powiedziec :D Jak Pinterest stal sie wysypiskiem ejajowych smieci to przestalem go uzywac - jak zapewne spora ilosc osob, bo wprowadzili blokowanie ejajowego badziewia. Na tyle dobre ze znowu go odwiedzam. Duck Duck Go ma filtrowanie obrazkow ejajowych, w blockerach reklam pojawiaja sie listy ejajowych potworkow do blokowania jak na przyklad ta:GitHubGitHub - laylavish/uBlockOrigin-HUGE-AI-Blocklist: A huge...A huge blocklist of manually curated sites that contain AI generated imagery for uBlock Origin & uBlacklist. - laylavish/uBlockOrigin-HUGE-AI-BlocklistCaly czas mi to przepychanie na sile ejaja przypomina przepychanie nowoczesnych "wartosci" w filmach i grach. Tez na sile, nie wazne ze ludzie tego nie chca. Gra na zmeczenie materialu - zmusimy ich zeby to lubili! Tu to samo.I dziwnym trafem - oczywiscie zupelnie przez przypadek ta kolejna wspanialosc technologiczna ktora wcale nie jest banka zadna, powoduje wzrost cen sprzetu...@polka dot Instancjami moze da rade opedzic bo polycount grubo... Ale musze przyznac ze spoko ten fotel zrobilo. Troche takie skanowanie ale nie potrzeba juz pierdyliona zdjec z kazdej strony.Ciekawe ze nikt nie zrobil jeszcze algorytmu ktory by redukowal polycount znaczaco na plaskich powierzchniach. Decimate to robi do pewnego stopnia ale panie dziejku, taka tachnologia przyszlosci juz moglaby robic porzadna siate. I tu wracamy do "retopo? A nie, to niestety sie nie da". Edytowane 5 godzin temu5 godz przez Nezumi