Skocz do zawartości

AI i technologie przyszłości

Featured Replies

Napisano
  • Autor
4 hours ago, kengi said:

https://isaiprofitable.com/

image.png

Szok i niedowierzanie.

No szok :) Jak myślicie który znany ai pierwszy fiknie? ja bym póki co stawiał na perpexlity a potem openai choć openai ma ten przywilej że koajrzy się zwykłym luczikom jak adidasy jako buty sportowe czy ipad jako tablet więc ma rozpoznawlaność ale z drugiej storny stoi na jednej glinianej nodze nie tak jak google więc może w końcu się wykrwaić a ms go wykupi po taniości

• Odpowiedzi 3,1k
  • Wyświetleń 187,9k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• Jakieś z 15 lat temu coś tam do jakiejś dziewczyny zagadałem i gdy zapytała czym się zajmuję to zażartowałem, że jestem artystą a jej pierwsza reakcja ale masz pieniądze? nie jesteś biedny? bo ja chcę

• Twórcze_Ślady.mp3   Szept_Cyfrowych_Snów.mp3   Nuta_Max3d.mp3   Nocne_Konwersacje.mp3    

• EthicallyChallenged
    EthicallyChallenged

Co to . . . J E S T ? ! ! ! ! ! 1

Posted Images

Napisano

Kto padnie to tam nie wiadomo, ale anthropic ma chyba teraz największe szanse na beatyfikację... 😇

NBC News
No image preview

Pope Leo will take on AI alongside an Anthropic co-founder

The pope will join leading Catholic theologians and an Anthropic co-founder Monday to release a landmark encyclical on “safeguarding the human person in the time of artificial intelligence.”
Napisano
19 godzin temu, EthicallyChallenged napisał(a):

Od XIX wieku nie wymyślono nic nowego, wszystkie znaczące wynalazki (silnik, samochód, samolot, pociąg, telefon, komputer) były wymyślone wtedy, a od tamtej pory dostają tylko usprawnienia typu miniaturyzacja, przenośność i zwiększenie wydajności, przy czym również enshittification (nie wiem, jak by to było po polsku, może ugównowienie?) na przykład obcinanie funkcjonalności i długowieczności, sprawniej doić klienta z kasy.

Jesteś jednym z tych ludzi, co tworzą masowo, dzięki wsparciu LLMów, jednocześnie mówiąc, że to nie jest dobre :D Gdyby nie było maszyny do wysrywania wysrywów, to rozumiem, że byś nie tworzył? A gdyby była, ale tylko i wyłącznie dla Twojego użytku, to byś tworzył i cieszył się swoją "wyższością" nad tymi ludźmi, co tworzą masowo a nie powinni, a bez maszyny by nie tworzyli?

to nie tak, po prostu masz kosmicznie zjebane proporcje zamieszczania tekstu w stosunku do zamieszczania prac graficznych, bo tu forum o grafice jest :P

A wiesz, to trochę dziwne, ale chyba czuję butwienie mózgu od internetu. Dzieciaki zalewają mózg dopaminą od brainrota na tiktoku, albo jakiś filmowych dram wydzierających z ich portfeli ostatnie pieniądze. A ja zamiast się hajpować oczekiwaniem na nowego wiedźmina, wymyślam sobie prompty z opisami dalszych losów Geralta i innych wiedźminów próbujących przetrwać w beuclairskim dobrobycie bez potworów, ale z podagrą i rwą kulszową, i sobie to czytam jak ostatni debil, mając już w dupie co wyprodukują wielkie firmy od gier i filmów. Chociaż grać odechciało mi się już dawno, to teraz nasila się to jeszcze bardziej. Bo ciągle jest gdzieś z tyłu głowy że mechaniki gier sprowadzają się tylko do klawiatury, myszki i grzania dupy na fotelu, VR leży i kwiczy, a człowiek by się coś poruszał, zrobił coś realnie i praktycznie.

Inna sprawa, to nie wiem czy zauważyliście, ale ludzie ostatnio jakby żygają ai slopem i internetem w całości - są uzależnieni, jasne, ale kierunek też jest ciekawy. Bo to tak jakby tech brosi, obrzydzali nam internet żeby nas manipulować poza nim, przy pomocy telewizji, albo po prostu zmusić do działania praktycznego. W końcu nawet tutaj na max3d, jedyne co robimy to siedzimy i narzekamy, od czasu do czasu jarając się fajnym artem młodych artystów, których jest coraz mniej xD.

Napisano
17 minut temu, Zdzichu napisał:

VR leży i kwiczy, a człowiek by się coś poruszał, zrobił coś realnie i praktycznie.

Nie czekaj na VR, które już raz padło na ryj w latach 90, potem drugi raz w latach 2015-18, tylko zrób coś w prawdziwym życiu z dala od fotela i ekranu. To smakuje o wiele lepiej niż jakiekolwiek symulowane osiągnięcia na monitorze.

19 minut temu, Zdzichu napisał:

W końcu nawet tutaj na max3d, jedyne co robimy to siedzimy i narzekamy,

mów za siebie, my tu tworzymy i pokazujemy co stworzyliśmy, narzekamy tylko z doskoku dla odprężenia :)

Napisano
  • Autor

Tymczasem na fali wystrzału cen pamięci każdy pracownik dostanie kilka groszy ekstra z niebotycznych marż. Wyobraźcie sobie skalę przewartościowania produktu gdzie prawie 80 tys pracowników może dostać po 400 tys$ na głowę a to tylko 10% zysku :D

Bankier.pl
No image preview

Samsung wypłaci pracownikom średnio po 400 000 dolarów pr...

Gigant z branży półprzewodników zawarł porozumienie ze związkami zawodowymi, które domagały się podziału owoców z trwającej hossy. Średni bonus, który trafi w tym roku do 78 000 pracowników Samsunga,

2026-05-27-16-09-06-2026-05-16-10-46-57-

https://www.techspot.com/news/112128-ai-boom-drives-sk-hynix-pay-477000-bonus.html

Oczywiście to średnia bo dyrektor zgarnie 10 mln a robotnik jakieś groszowe ze 100 tys albo mniej ale ciekawie by było gdyby ktoś tyrał za minimalną a tu nagle dostaje w bonusie 20 letnią wypłatę, ilu osobom by odjebało? :)

Napisano
2 minutes ago, Destroyer said:

Oczywiście to średnia bo dyrektor zgarnie 10 mln a robotnik jakieś groszowe ze 100 tys

No właśnie... to jest najważniejsza informacja... ale tej brak... może ktoś się wygada niedługo ile to rzeczywiście dostał, stojąc na taśmie, czy sprzątając kible.

Napisano

Company accidentally spent $500 million on Claude AI in one month after forgetting usage limits

Tech Startups - Tech News, Tech Trends & Startup Funding
No image preview

Company accidentally spent $500 million on Claude AI in o...

Edytowane przez kengi

Napisano
  • Autor

Ale tam promocje i bonusy dla pracowników musiały polecieć przy takim token maxingu :D Tysiące agentów kontrolujących tysiące agentów żeby każdy policzył po kolei o jednego do nieskończoności jednocześnie generując wiersz, obrazek i pisenkę o tej liczbie w 50 iterakacjach i kolejny zestaw agentów w komisji artystyczniej wybierający najlepsze dzieła. Promptujesz taką orkiestrę i pyk samo się robi do końca miesiąca i fajrant a na koniec pracownik miesiąca z sutym bonusem za wydajność a firma do piachu i z niespłacalnym długiem po licytacji komorniczej masy upadłościowej :D

same plusy i żadnych minusów, what a time to be alive :D

Napisano

Ja tak tylko z kronikarskiego obowiazku powiem, ze chcialem sie wpasowac w ta cala nowa rzeczywistosc, generowanie-ejajowanie i... po mniej wiecej dwoch miesiacach generowania tak bardzo mi to wszystko zaczelo ciazyc ze, po prostu rzucilem robote. Niech ilustracja do tej decyzji bedzie jeden z filmikow wygenerowanych. Przepraszam za slop ale to w celach demonstracyjnych:

No... To ten... tego... 😉

Wygodniej by bylo dalej siedziec w tej samej firemce, generowac i miec kaske co miesiac na koncie. Ale mam jedno zycie i jedno zdrowie psychiczne - na tyle juz przeorane, ze wole szukac czegos nowego, freelancowac znow niz miec pewna kaske i rownie pewna depresje. Jak pewnego dnia przyszly poprawki z serii "masz tu co mi wyplulo ejaj, teraz to popraw" to pomyslalem sobie, ze kurde sie tak dalej nie da. Szkoda ze szefu zostal fanatycznym wyznawca technologii przyszlosci bo kilka dekad razem przepracowalismy on and off. No ale coz - musze robic cos ja sam, swoimi rekami i swoim mozgiem. Nawet jak to nie bedzie najlepsze na swiecie - nie moge zostac operatorem ejaja.

A zeby nie bylo tak sucho ze tylko o sobie to tu jeszcze filmik z ktorym sie zgadzam w 100% troche a propos ejaja a troche ludzkiej natury:

Napisano
Godzinę temu, Nezumi napisał(a):

"masz tu co mi wyplulo ejaj, teraz to popraw"

To to jedno, klienci stali się strasznie przemądrzali w dziedzinie na której się nie znają. Rzucają jakieś gotowe rozwiązania, wtyczki, które w magiczny sposób mają rozwiązać ich wszystkie problemy, które podsuną im chat GPT nawet nie siląc się na zredagowanie tego w mailu, tylko przeklejają to wszystko z tymi durnymi wypunktowaniami ikonkami, a Ty weź im tłumacz, że może to brzmi fenomenalnie na pierwszy rzut oka, ale w całym szerszym kontekście systemu nie zadziała. Czyli tracisz czas na kłócenie się z amatorami, który próbują ci wmówić, że się nie znasz do końca na tym, co robisz i że można zrobić to lepiej. Takie "ja ci daję gotowe rozwiązania, ty tylko to zmaterializuj". AI zrobiło z zleceniowcami to, co allegro z kupującymi przez internet.

Napisano

Ai uwidacznia ten paradoks - głupi jest przekonany że jest mądry, a mądry od nadmiaru wiedzy głupieje.

Na szczęście jest szansa na powstanie poza internetowej niszy, w której ludzie tak mocno wyczerpani slopem i społecznościówkami będą mieli w dupie internet i będąc od niego uzależnionym zaczną od niego odchodzić robiąc odwyk.

A ostatecznie, sam internet też kiedyś był niszą, może do niej wróci, i stanie się terminalem do wiedzy, a nie suplementem zagłuszającym ciszę i własne myśli w mózgu. Nadzieja jest:

Chociaż człowiek tyle dekad spędził w internecie że ciężko się od tego uwolnić. Ale jak to mówią, i cytując Regisa z jego ostatniej rozmowy z beuclair - "Co z oczu to z serca". I może fomo nie będzie xD.

Napisano
8 hours ago, ZiN said:

tylko przeklejają to wszystko z tymi durnymi wypunktowaniami ikonkami

O stary, w punkt. Dostawalem takie wlasnie wspaniale opisy jak dla dziecka z przedszkola z rakietka lecaca, kwiatuszkiem, klaskajacymi raczkami... Pelne buzz words i idiotyzmow. Co chwile pojawialo sie stwierdzenie "SKONSULTOWALEM z AI". Koles bezkrytycznie przyjmowal pierwsza wersje wyplujki z ejaja nawet jak przyszlo do pytania o status prawny i prawa autorskie pewnych filmikow (niegenerowanych). Zamiast konsultacji z prawnikiem - po co? Glupi nie jest zeby placic prawnikowi - wystarczy spytac chataGPT!

Ale jak wszytkim tym pier....dyknalem... Poczucie ulgi bylo natychmiastowe. Nagle stres opadl ze mnie, nic juz nie musialem generowac, konsultowac z chatem, "wymyslac" z chatem, chatowac z chatem. Rozumiem implikacje i ze nie kazdy sobie moze pozwolic na po prostu rzucenie pracy. Ale kurde na prawde uwazam ze nie ma sensu siedziec w firmie zarazonej wirusem ejaja. Niech "se wygenerujo" wszystko. Kij im w szprychy 😉

Edytowane przez Nezumi

Napisano

Widać że ai jest częścią cywilizacji, która ogłupia i sprawia że jesteśmy zależni od innych, nawet będąc bogaci, chociaż tego nie widzimy...

Ostatnio oglądam sobie czasami skinowanie zwierząt, już po uboju bo nie mam sumienia oglądać ich zabijania. fajnie jest oglądać fachowców przy nożu, zupełnie jak wiedźmin z mieczem, takie przenoszenie folkloru i fantastyki do świata rzeczywistego, zawsze to lubiłem. Ale kurde... Jak oglądam że musimy kogoś/coś zabić żeby się posilić i mieć siłę do życia to coś mnie trafia, nie przetrwałbym bez sklepu i cywilizacji. A wegetarianizm nawet buddystom jest częściowo zabraniany, kiedy ich stan zdrowia na to nie pozwala. No i my nie syntezujemy witaminy b12 z innych składników, musi koniecznie być mięso - i ta zależność od przymusowego cierpienia aż mnie boli...

A teraz z powrotem myślę o ai, i tym jak ludzie uzależniają się od gotowizny, bez świadomości że tak jak z tymi sklepami z jedzeniem, nie daj bóg odpukać w niemalowane, może tego zbraknąć i umrzemy z głodu, bo nawet dzieci wiedzą teraz że mleko bierze się ze sklepu :/ .

Napisano
  • Autor
6 hours ago, Zdzichu said:

A wegetarianizm nawet buddystom jest częściowo zabraniany, kiedy ich stan zdrowia na to nie pozwala. No i my nie syntezujemy witaminy b12 z innych składników, musi koniecznie być mięso - i ta zależność od przymusowego cierpienia aż mnie boli...

Mijasz się z prawdą, poczytaj o tej witaminie b12 i jak jest naturalnie produkowana w naturze i przez co a potem "dlaczego występuje u zwierząt i dlatego "musimy" jeść mięso i "jesteśmy do tego zmuszani" " :) Zapytaj nawet ai, wiedza powszechna i łatwo dostępna choć różne grupy kładą nacisk na bardziej im przychylne narracje :)

Edytowane przez Destroyer

Napisano

Gdybym chciał znać stuprocentową prawdę, która i tak jest zmienna i się dezaktualizuje, nie siedziałbym na forum graficznych nerdów xD.

edit1:

"Wiedza powszechna", tja, bo teraz wszyscy mają studia, i nawet do czyszczenia kibli wymagane jest zaświadczenie z rektoratu :/ .

edit2: A i nie jestem jak większość Polaków, dorabiających ideologię do wiedzy za wszelką cenę, a potem leczącą psychiatrycznie epizody depresyjne xD . Biorę przykład z dawnych ludzi, lepiej być głupim, ale szczęśliwym "w miarę" =).

Edytowane przez Zdzichu

Napisano

Z zabijaniem zwierzat to jest ciekawa sprawa bo ja tez z wiekiem "zmieklem" i nie chcialbym musiec wlasnorecznie odbierac zycie ale jako dziecko wychowywali mnie dziadkowie ktorzy mieli rozne zwierzeta i zerowo na mnie jakos dzialalo ogladanie ich zabijania. To byla czesc zycia po prostu - nie zabijesz, nie zjesz. Bylo to naturalne. Potem z wiekiem odzwyczailem sie od tego i wydaje mi sie okrutne, ale wciaz wiem, ze jest konieczne. I gdyby trzeba bylo to bym sie znow przyzwyczail. Ot tak jest poukladany swiat.

Czy trzeba czy nie? No kurde trzeba - nie wiem jak to widzisz @Destroyer bo nie do konca zrozumialem o co Ci chodzi w ostatnim poscie. Ogolnie sytuacje z B12 widze tak (jako totalnie NIE specjalista od odzywiania 😄), ze roslinki same nie produkuja, zwierzatka i produkty pochodne typu mleko sa znakomitym zrodlem tej witaminy, my co prawda mozemy produkowac ale za pozno w calej linii produkcyjnej (w sensie jak juz wszystko jest na wylocie w jelicie grubym i nie ma jak tego pochlonac). No a weganie i inni tam niejedzacy miesa musza albo suplementy spozywac albo jakies jedzenie z witamina B12 typu platki sniadaniowe z dodatkiem tej witaminy. Wiec nie trzeba w tym sensie ze teraz juz wraz z rozwojem cywilizacji mozemy sobie suplementy wcinac zamiast miesa (a witamina w suplementach jest z fermentacji) ale ogolnie trzeba albo cos mlecznego jesc albo miecho.

Poza tym badzmy szczerzy - mieso jest smaczne. Jakby mialo byc tak ze mamy go nie jesc to by nie bylo smaczne 🤣

Napisano
6 minut temu, Nezumi napisał(a):

Z zabijaniem zwierzat to jest ciekawa sprawa bo ja tez z wiekiem "zmieklem" i nie chcialbym musiec wlasnorecznie odbierac zycie ale jako dziecko wychowywali mnie dziadkowie ktorzy mieli rozne zwierzeta i zerowo na mnie jakos dzialalo ogladanie ich zabijania. To byla czesc zycia po prostu - nie zabijesz, nie zjesz. Bylo to naturalne. Potem z wiekiem odzwyczailem sie od tego i wydaje mi sie okrutne, ale wciaz wiem, ze jest konieczne. I gdyby trzeba bylo to bym sie znow przyzwyczail. Ot tak jest poukladany swiat.

Czy trzeba czy nie? No kurde trzeba - nie wiem jak to widzisz @Destroyer bo nie do konca zrozumialem o co Ci chodzi w ostatnim poscie. Ogolnie sytuacje z B12 widze tak (jako totalnie NIE specjalista od odzywiania 😄), ze roslinki same nie produkuja, zwierzatka i produkty pochodne typu mleko sa znakomitym zrodlem tej witaminy, my co prawda mozemy produkowac ale za pozno w calej linii produkcyjnej (w sensie jak juz wszystko jest na wylocie w jelicie grubym i nie ma jak tego pochlonac). No a weganie i inni tam niejedzacy miesa musza albo suplementy spozywac albo jakies jedzenie z witamina B12 typu platki sniadaniowe z dodatkiem tej witaminy. Wiec nie trzeba w tym sensie ze teraz juz wraz z rozwojem cywilizacji mozemy sobie suplementy wcinac zamiast miesa (a witamina w suplementach jest z fermentacji) ale ogolnie trzeba albo cos mlecznego jesc albo miecho.

Poza tym badzmy szczerzy - mieso jest smaczne. Jakby mialo byc tak ze mamy go nie jesc to by nie bylo smaczne 🤣

Nie spodziewałem się że ciebie zaplusuję, świat jest wielki xD.

Ale zadajmy właściwe pytanie - skąd się ta witaminka wzięła w suplemencie, z kosmosu spadła czy ją zsyntezowali w laboratorium? xD

Bo z tego co czytałem takie suple robi się z robaków xD.

Napisano
8 minutes ago, Zdzichu said:

Nie spodziewałem się że ciebie zaplusuję, świat jest wielki xD.

Ale zadajmy właściwe pytanie - skąd się ta witaminka wzięła w suplemencie, z kosmosu spadła czy ją zsyntezowali w laboratorium? xD

Bo z tego co czytałem takie suple robi się z robaków xD.

Witaminka w suplemencie wziela sie z fermentacji - glownie melasy z dodatkiem soli kobaltu. Jesli nazwac bakterie ktore biora w procesie udzial "robakami" to moznaby troche to naciagnac. No ale nie, generalnie nie z robakow rozumianych tradycyjnie 😉

Napisano
40 minut temu, Nezumi napisał(a):

"Gdyby to było złe, to bóg inaczej świat stworzył" xD

Btw, nie wiem jak dla was, ale dla mnie mięso w samie sobie jakoś nie ma smaku (może to wystarczy by być na plus), bo wszystko jest kwestią przypraw. Dodasz curry do kalafiora i nawet on staje się zjadliwy :P

Napisano
  • Autor

Rozmyślania widzę idą w stronę: no mnie się zdaje, tak na chłopski rozum, że cukier nie może być zły bo jak jest taki zły to dlaczego jest taki dobry? hę? :D

Napisano
7 hours ago, ZiN said:

"Gdyby to było złe, to bóg inaczej świat stworzył"

Na tym swiecie jestesmy wedlug religii za kare wiec... 😜

To z zywieniem to taki temat, ze sie ludzie emocjonuja jak polityka czy religia 🤣 Kazdy wie lepiej i ma recepte najlepsza na dlugie zycie. Tylko potem czesc tych uczonych, co wiedzieli najlepiej trafia szlag krotko po 40stce a czesc z tych ignorantow zyje do 80ki...

Zycie jest w duzej mierze rzutem koscmi i zobaczymy co nam wypadnie. Zle rzucisz i wylosujesz sobie raka mimo ze uprawiales sport, nie jadles czerwonego miesa i stroniles od cukru. Rzucisz dobrze i smigasz do poznej starosci z cygarem w ustach popijajac whisky i przygryzajac krwisty stek 🤣

A z reszta zaraz nas zastapia chinskie roboty, zobaczycie za 5 lat!

https://www.instagram.com/reels/DYoAY04qxiT/

Edytowane przez Nezumi

Napisano

Wracając do teamu ai..

te technologie przyszłości sprawiły że klient z którym pracowałem od lat wychujał mnie na hajs za 4 figsy i sprzedaje teraz wygenerowane modele.. Tzn nie mam dowódów, być może jedynie rendery i zdjęcia są wygenerowane (one bankowo) ale jak gdzieś tam widziałem wydruki w sieci to są niektóre detale dziwne..

anyway czerwona lampka zapaliła się jakoś jako pojawił się wysyp pseudo modeli 3d z nanobanana kilka miechów temu (kojarzyće te zabaweczki, albo figurki na tle kompa) i on zaczął robić tym fake obrazki. Zaproponował wtedy że wygeneruje najpierw pseudo obraz 3d figurki - sprzeda ją i dopiero będę rzeźbił... no geniusz :D

Wybiłem mu to wtedy z głowy ale widać poszedł o krok dalej, wychujał mnie i kręci biznes.

Do końca "przyjaciel", oddany, zatroskany. ch** j***** ale mnie wkurwił... po tylu latach

Napisano
10 minutes ago, michalo said:

Do końca "przyjaciel", oddany, zatroskany

W biznesie nie ma przyjaciół... też się przejechałem na tym. ☹️

Napisano

No @Nezumi – podziwiam, winszuję i trochę zazdroszczę takiego ruchu. Ja osobiście nie bardzo mam przestrzeń na takie akcje, choć korci to bardzo. Mocno trzymam kciuki za pozytywny rozwój dalszych wydarzeń około-zadowodwych :)

Napisano

@michalo No slabo. Ludzie dostaja juz pier....lca z tym ejajem. Pokreca biznes przez chwile a potem sami utona w masie podobnych im cwaniakow bananowych. Nie ma co sie szarpac z debilami. Plan zajebisty z tym "najpierw poudaje ze to mamy a potem ty to wyrzezbisz" 🤣 Janusze biznesu 2.0

Just now, Sok said:

No @Nezumi – podziwiam, winszuję i trochę zazdroszczę takiego ruchu. Ja osobiście nie bardzo mam przestrzeń na takie akcje, choć korci to bardzo. Mocno trzymam kciuki za pozytywny rozwój dalszych wydarzeń około-zadowodwych :)

Mam zone, ktora mnie w tym wspiera, nie zawsze mozna zdecydowac sie na taki ruch. Ale to nabrzmiewalo od miesiecy az w koncu wybuchlo. Na bank jest jakas lepsza robota gdzies 😉

Napisano
16 minut temu, Nezumi napisał(a):

Na bank jest jakas lepsza robota gdzies 😉

Również idę tym tropem :)

Napisano

@michalo to był klient dla którego robiłeś większość swoich figurek? Słabo, ale mam przeczucie, że koło fortuny zatoczy się trochę dalej i wyjdzie, że jednak od takiej januszerki nie stanie się on miliarderem hehe. Powodzenia panowie w szukaniu i znajdowaniu roboty, oby było tak jak w programowaniu, że po zachłyśnięciu się ejajem i zwolnieniach przyszły czasy tokenmaxxingu i bankructw z tego płynących :)

Napisano
10 minut temu, EthicallyChallenged napisał:

to był klient dla którego robiłeś większość swoich figurek?

Nie, ale regularnie, od 2020 roku coś dla niego robiłem, raz więcej, raz mniej. Stąd taki margines zaufania jaki miałem.

13 minut temu, EthicallyChallenged napisał:

że koło fortuny zatoczy się trochę dalej i wyjdzie, że jednak od takiej januszerki nie stanie się on miliarderem hehe.

no typ nie był nigdy kompetentny. Tak naprawdę Bellix Miniatures (bo o tym mowa) to była jego trzecia firma (trzecia o której wiem). Pierwsza upadała i szprzedł wszyskto znajomemu z innej firmy. Druga też jakoś się wykończyła, chociaż było w niej sporo fajnych rzeczy..

Ratowało go to że jednak jakoś wychodził na prostą. Ale były historie, że komuś zwlekał z płatnościami, wysyłkami. Zawsze miał dla mnie jakieś wytłumaczenie jak się pytałem, i kasa też była. Do tego plany i pomysły. Więc jakoś to szło.

Już nie pamiętam problemów jakie były, nie chce mi się szukać w @. Ale zawsze mi sie wydawało, że on to chujowo kręci i zaniedbuje - no bo skąd niby problemy z wysyłkami? No ale skoro mi płacił i zamawiał nowe rzeczy, to czemu miał bym w to nie iść? Ja tam nie podejmowałem żadnych decyzji.

No i w końcu bez słowa się zerwało. Ostatnie wiadomości to były że "w poniedziałek wysyłą mi przelwe" i pytanie ile jest mi jeszcze winien. I na tym koniec.

Najpierw cierpliwie czekałem, potem pytałem się czy coś się stało, itp itd aż do dzisiaj (od lutego) bez odpowiedzi.

Myślałem, ze znowu upadł lub umarł hehe bo na insta i face nie było nowych rzeczy, ale za to niedawno pojawiły sie na stronie sklepu i jego osobistym profilu. Więc gość nadal prężnie działa pod marką Bellix. Ale mnie już ignoruje.

Napisano
5 hours ago, michalo said:

Nie, ale regularnie, od 2020 roku coś dla niego robiłem, raz więcej, raz mniej. Stąd taki margines zaufania jaki miałem.

no typ nie był nigdy kompetentny. Tak naprawdę Bellix Miniatures (bo o tym mowa) to była jego trzecia firma (trzecia o której wiem). Pierwsza upadała i szprzedł wszyskto znajomemu z innej firmy. Druga też jakoś się wykończyła, chociaż było w niej sporo fajnych rzeczy..

Ratowało go to że jednak jakoś wychodził na prostą. Ale były historie, że komuś zwlekał z płatnościami, wysyłkami. Zawsze miał dla mnie jakieś wytłumaczenie jak się pytałem, i kasa też była. Do tego plany i pomysły. Więc jakoś to szło.

Już nie pamiętam problemów jakie były, nie chce mi się szukać w @. Ale zawsze mi sie wydawało, że on to chujowo kręci i zaniedbuje - no bo skąd niby problemy z wysyłkami? No ale skoro mi płacił i zamawiał nowe rzeczy, to czemu miał bym w to nie iść? Ja tam nie podejmowałem żadnych decyzji.

No i w końcu bez słowa się zerwało. Ostatnie wiadomości to były że "w poniedziałek wysyłą mi przelwe" i pytanie ile jest mi jeszcze winien. I na tym koniec.

Najpierw cierpliwie czekałem, potem pytałem się czy coś się stało, itp itd aż do dzisiaj (od lutego) bez odpowiedzi.

Myślałem, ze znowu upadł lub umarł hehe bo na insta i face nie było nowych rzeczy, ale za to niedawno pojawiły sie na stronie sklepu i jego osobistym profilu. Więc gość nadal prężnie działa pod marką Bellix. Ale mnie już ignoruje.

Inwestycje u Berniego Madoffa też się zwracały, aż przestały :]

Współczuję, nie dość, że ogólnie cienko dzisiaj z robotą, to jeszcze nacinanie się na januszy... ech, uroki frilansu :(

Napisano

Wygląda na to, że ejaj bros chcą w końcu zarabiać hajs, żniwa czas zacząć... tylko czy wtedy też będą ludzie używać, czy liczą na cud firemki nie włączające limitów z polityką token maxingu huehue

Napisano
  • Autor

No newsy pojawiają się wszędzie, ale co to jest te 60 razy więcej za technologię jutra już dziś :P)

GitHub Copilot zmienia cennik i programiści są wściekli. Rachunki wzrosły 60-krotnie

GitHub Copilot kończy erę ryczałtu. Programiści wpadli w furię po zmianie cennika - AIPORT.pl

do tego pixarowy film ai się nie udał ołpen ejajowi

Futurism
No image preview

OpenAI's Attempt at an AI-Generated Pixar-Style Movie Is...

The AI movie was supposed to be made using OpenAI's Sora AI, but is now in limbo after Sora was shut down.

A eksperyment ejaj w wielu firmach okazał się nie taki super jak sprzedawcy zachwalali? pikachu face :D

Ale nadal buduje się centra danych na potęgę zupełnie nie pytając okolicznych mieszkańców, zatajając w ogóle co i w jakiej skali jest budowane, generując hałas, zanieczyszczenia powietrze, zużywając zasoby lokalnej wody i wszystko w ekspresowym rabunkowym tempie bo nawet jak ai nie wypali w takiej formie to zawsze będzie infrastruktura do cyfrowej kontroli społeczeństwa :)

Napisano

Powiem tak, jak pewnie wszyscy tutaj, ja również jestem w wielkim szoku, no nikt się tego nie mógł spodziewać. Wszystkie te newsu brzmią jak nieprawda co najmniej. Jak chory sen jakiegoś głupiego ludyty. No jak to się mogło stać. Nie pojmę tego nigdy. Myślę, że nikt z nas nie pojmie. What a time to bi ejaj.

Napisano
7 hours ago, kengi said:

What a time to bi ejaj

Zloto 🤣

To z tym filmem jest spoko. Mam nadzieje ze uda im sie go skonczyc bo chce zobaczyc jak zaryje swoim ejajowym ryjem w glebe i flopnie tragicznie.

Dodatkowo mam nadzieje ze Ubisoft wyprodukuje jeszcze jakas ejajowa gre w 15 osob zeby udowodnic jak zajebista jest ta technologia. Z tych samych powodow - zeby zobaczyc jak gra w nia 100 osob i jak staje sie posmiewiskiem na YT.

Do dziela ejajowi futurysci! Postawcie WSZYSTKO na ejaj!

Napisano
  • Autor
1 hour ago, EthicallyChallenged said:

Miał być postęp wykładniczy, a jest zastój i lud kwiczy.

13 hours ago, kengi said:

What a time to bi ejaj.

giphy.gif

giphy.gif

XD

Napisano
  • Autor

Garść newsów zaczynamy od papieża który mówi o ejaj :D

No image preview

Pope Leo says AI must be 'disarmed' in first major teaching

The pontiff also warned of a "new digital slaveries" in his first encyclical since becoming Pope last year.

Jorge R. Gutierrez Drops Out of Amazon's GenAI Creators' Fund Program

Steven Spielberg Shares His Thoughts On AI Use In Filmmaking

California State Senate Passes Bill to Keep Kids Safe from Dangerous AI Powered Toys | California State Senator Steve Padilla

A po drugiej stronie taki deal

ChatGPT Plus za darmo dla całego kraju. To pierwsza taka umowa na świecie - Komputer Świat

W Polsce też coś mówią, że będzie siedziało, ale o elektrowni w Żarnowcu też mówili :)

Nowy boom inwestycyjny w Polsce. Powstanie ponad 20 centrów danych - Bankier.pl

Napisano
2 hours ago, Destroyer said:

W Polsce też coś mówią, że będzie siedziało, ale o elektrowni w Żarnowcu też mówili :)

Nowy boom inwestycyjny w Polsce. Powstanie ponad 20 centrów danych - Bankier.pl

No ja z prundu z Żarnowca to moją Izerę ładuję dzień w dzień i jadę do roboty w dejtasenter, a wieczorkiem relaksuję sie przy super grze od tokarczuk, a wy jak żyjecie biedaki zasrane zajebane co?

xD

Polska to kraj udanych inwestycji, trzymam kciuki za kolejną odsłonę. Najlepiej to niech pierdolną te datacenters w środku Puszczy Kampionskiej albo Białowieskiej, napędzają je zmielonymi żubrami i rysiami, a na dachu wybudują blok z mikrokawalerkami o ujemnym metrażu. Na parterze jeszcze żabka, dookoła 1000km2 "zrewitalizowanej" przestrzeni wylanej betonem i na środku fontanna z tęczowymi LEDami wygrywająca Barkę.

Napisano
5 minutes ago, SebastianSz said:

a wy jak żyjecie biedaki zasrane zajebane co?

I took it personally... and I love it.

Napisano
4 godziny temu, SebastianSz napisał(a):

Polska to kraj udanych inwestycji, trzymam kciuki za kolejną odsłonę. Najlepiej to niech pierdolną te datacenters w środku Puszczy Kampionskiej albo Białowieskiej, napędzają je zmielonymi żubrami i rysiami, a na dachu wybudują blok z mikrokawalerkami o ujemnym metrażu. Na parterze jeszcze żabka, dookoła 1000km2 "zrewitalizowanej" przestrzeni wylanej betonem i na środku fontanna z tęczowymi LEDami wygrywająca Barkę.

No złotousty :D