Napisano 13 godzin temu13 godz w porządku rozumiem czemu służy ten temat, grupka starych dziadków kreci tutaj beke z tego co ich irytuje , nie bede wam przeszkadzał we wzajemnym poklepywaniu sie po plecach i przerzucaniu kolejnymi memami, na zdrowie. EOT.
Napisano 13 godzin temu13 godz 4 minutes ago, Oldman said:w porządku rozumiem czemu służy ten temat, grupka starych dziadków kreci tutaj beke z tego co ich irytuje , nie bede wam przeszkadzał we wzajemnym poklepywaniu sie po plecach i przerzucaniu kolejnymi memami, na zdrowie. EOT.Dzięki!
Napisano 13 godzin temu13 godz 3 godziny temu, Oldman napisał:przeciętny konsument Kowalski nie odróżni ręcznej pracy od odpowiednio wygenerowanej AI z ręcznym postprocessingiem.ten argument bardzo często przytaczałeś, ale ostatnio zaczyna wyglądać na to, że faktycznie jest inaczej. Przeciętny Kowalski ma na widok AI odruch, tak jakby odczuwał jakąś zawartą w pamięci genetycznej odrazę. Może wynika ona z przesytu, może z tego że zalew AI slopu nadchodzi zazwyczaj spod klawiatur osób, których kreatywności Kowalski wolałby raczej nie ujrzeć, niż ujrzeć, tym niemniej da się odczuć niechęć do AI slopu i nos Kowalskiego wydaje się na to dość wyczulony. Gracze jak wyczują, że w grze jest coś z AI to łapią za widły, pochodnie. Widzowie to samo. Czytelnicy też. Chyba coś jest na rzeczy, nie sądzisz?22 minuty temu, Oldman napisał:grupka starych dziadkówz taką ksywką takie teksty? XD
Napisano 13 godzin temu13 godz 14 minutes ago, EthicallyChallenged said:z taką ksywką takie teksty? XDOldman to jest taki lepszy stary dziad. 🤣
Napisano 11 godzin temu11 godz W dniu 26.11.2025 o 22:09, SebastianSz napisał(a):Ja nawet nie wiedziałem, że tam w ogóle jest jakiś social, myślałem, że to tylko do statycznego wrzucania swojego CV i jakiś job board. Czemu mnie oświeciliście, teraz mi gorzej tylko :(same here, choć trochę zaczęło mi się pojawiać więcej dziwnych treści ;]
Napisano 6 godzin temu6 godz Chcialem cos odpisac w temacie banana ale niech juz bedzie, jak to @Oldman byl laskaw okreslic, ze pierdole glupoty i sie nie znam 🤷♂️. Bo to w sumie nudne juz - oldmani nadal sa zachwyceni ejajaem zupelnie jakby to byl pierwszy dzien kiedy cos takiego zobaczyli.Inna glupota jaka juz od jakiegos czasu powtarzam jako ten stary dziad oderwany od rzeczywistosci, jest taka, ze nastepna banieczka beda roboty. Widze ze Chinczycy juz tez zaczynaja pierdolic jak ja.The VergeA humanoid robot-shaped bubble is forming, China warnsThere are few proven uses for humanoid robots, but that hasn’t stopped investment pouring in.Alez to bylo trudne do przewidzenia... Normalnie nic na to nie wskazywalo wcale.No, ale pewnie i tu znajda sie oldmani zachwyceni robotem w chorej cenie, ktoremu zajmuje 15 minut umycie talerza. A jak juz sie upowszechni to beda newsy o tym jak to ludzie zaczynaja walczyc o prawa robotow, chca sie z nimi zenic, robic im pogrzeby itd. I tak sie dziwie ze jeszcze nie zaczeli przepychac nazwy "android" ale z pewnoscia i na to przyjdzie pora. Skoro to co mamy to jest "AI" to i te roboty to "androidy" pewnie. Weszlismy w faze udawania ze zyjemy w swiecie z filmow SF. Nie mamy tych technologii ale udajemy ze mamy. Edytowane 3 godziny temu3 godz przez Nezumi
Napisano 55 minut temu55 min 5 godzin temu, Nezumi napisał:Weszlismy w faze udawania ze zyjemy w swiecie z filmow SF. Nie mamy tych technologii ale udajemy ze mamy.Noo jest ostre parce na osiągnięcie czegoś wiekopomnego. A wiekopomna będzie głupota tych czasów niestety. ALe generalnie użytkowe roboty mnie jarają jako fana klimatów cyberpunk wychowanych na wielu anime z androidami i ich uczuciami ;) Też chciałbym dożyć wielu rzeczy ale niestety jestem sceptyczny co do kierunku w jakim podążają elyty.
Napisano 29 minut temu29 min cześć,@Oldman to że wszyscy konfrontujemy argumenty sugeruje że sięgamy sedna - tylko czego :Dzgadzam się z Twoim punktem o przełomowej naturze i nieograniczonych możliwościachsam mam ubaw używając genAI, nawet próbując użyć go w pracy choć to ryzykownejednak gdy koszt kreacji zbliża się do zera, zaczynam krytycznie oceniać na co patrzę -jeśli w ogóle zatrzymam na czymś okopodonie z tekstem - jeśli artykuł generowany był przez automat, czytałbyś taki z utratą tchu?dyskusja się niepotrzebnie rozjechała, bo Twoje przykłady i nasze zniechęcenie mówi o tym samym!forma a treść - kto może orzec o wartości jednego nad drugim? nikt - inna funkcja, proces, odbiorcaw moim pojmowaniu, dobry obraz składa się z wielu niewidocznych warstw, co tworzy głębię -do tego genAI nie ma dostępu, ale my też nie widzimy co się dzieje pod maskąmiałem taki fajny schemat, co rozdzielał obraz od widocznej powierzchni, na kompozycję,kontrast, i inne, nie pamiętam - nie mogę znaleźćwracając - czy ręcznie malowane materiały reklamowe są realistyczne dla korpo-agencji? to niedorzeczne -podobnie na forum dla rzemieślników, mas-produkcja genAI nikogo nie zachwycai nie umniejszam użyteczności - technologia ekspoduje mózg, ale na tym forum to pusta formapod względem wizualnym, nie zachwyca, bo wiesz, że nie stoi za tym intencja - jeśli napisałem prompta, czy jestem autorem generowanej treści? a co z kolesiami co napisali LLMa? i autorami danych na których był trenowany?uważam, że genAI ma daleko do poniższych ilustracji - być może, z czasem -ale nawet jeśli, powiedzmy, w comfyUI opracujesz podobny workflow,czy poczujesz to samo wiedząc że stoi za tym statystyka? być może i nie mam z tym problemu!Alexei LantsevLisa GrossmanTom Hoffmannnie każdy lubi takie maziaje - dla przykładu wrzucamdokucza mi w grafikach generowanych to brak dominanty -nie wiadomo na czym się skupić, wzrok skacze, męczypopulacja wybierze pewnie stymulację i to kolejny temat bez dnachoć wśród graczy komputerowych, wyraźna niechęć do grafik/narracji AIbtw. użyliśmy raz w pracy generowany storyboard - klient zachwyconyweź to teraz wymodeluj ;\ Edytowane 21 minut temu21 min przez polka dot