Oldman Napisano Niedziela o 21:37 Napisano Niedziela o 21:37 (edytowane) Zaczyna sie delikatne pompowanie balonika i obiecanki https://www.gry-online.pl/newsroom/wiedzmin-4-nie-zasypie-nas-klonami-jak-wiedzmin-3-chcemy-by-kazdy/z42bbe9 kazdy dobrze pamieta Żywe miasto, pełne niepowtarzalnych NPC dynamicznie reagujących na poczynania i postawy gracza... a jak wyszlo z Cyberpunkiem wiadomo, (nie udalo sie osiagnac nawet poziomu GTA IV ), ja nie mam pretensji ze nie wyszlo ale po co opowiadac bajki. Zobaczymy jak bedzie tym razem. Edytowane Niedziela o 21:38 przez Oldman
Destroyer Napisano Niedziela o 22:20 Napisano Niedziela o 22:20 @Oldman czytaj uważnie, już w tytule jest "Chcemy" co nie oznacza zrobimy i będzie, tak samo politycy cały czas chcą a dwa razy obiecać to jak raz dotrzymać 🙂 Z drugiej strony nawet jakby zrobili większą randomizajcę nawet samych kolorów to nie byłoby już tego samego chłopa jak na zamieszczonym screenie tylko bliźniacy w różnych ubraniach 🙂 Do tego większa pula akcesoriów, włosów, i a jakże odcieni skóry i już nie ma klonów. Gorzej z tym żeby każda postać miała historię bo będzie trzeba kupić na miesiąc pakiet premium chatagpt i natłuc dużo oryginalnych historii które będzie można sobie poczytać w pamiętniku czy równie emocjonującej formie jak kilkuzdaniowe podsumowanie postaci w patrzących psach 🙂 Mnie historie ludzi albo ich brak w tłumie z imersji nie wybijały, jeśli będą i będzie można chwilę pogadać to zrobisz to ze 3 razy z ciekawości na początku dla testowania nowości a potem jak z tosterem czy gofrownicą zaraz po zakupie które są kilka razy dziennie w użyciu a potem trafiają do szafki na 2 lata 😄 bo dla świata gry będą miały marginalne znaczenie.
KLICEK Napisano Niedziela o 22:32 Napisano Niedziela o 22:32 to ja jak bede startowal na prezydenta XD 1
Destroyer Napisano Niedziela o 22:42 Napisano Niedziela o 22:42 4 minutes ago, KLICEK said: to ja jak bede startowal na prezydenta XD Ja nieironicznie bym chętnie zagłosował, Polska już się wycierpiała wystarczająco dużo a przy każdych wyborach widać światełko w tunelu... tylko to światełko nadjeżdżającego pociągu i nie ma drogi ucieczki 🙂Według przypowieści fatimskiej z polski miała wyjść iskra która odmieni świat, może to właśnie Ty mógłbyś go zmienić np wywołać III wojnę światową na antenie radia zet 🙂
EthicallyChallenged Napisano Niedziela o 22:54 Napisano Niedziela o 22:54 W świecie Geralta jest szkoła wilka, szkoła kota, szkoła gryfa itd, a w świecie gamedevovego marketingu jest szkoła Petera Molyneuxa.
Destroyer Napisano Niedziela o 23:00 Napisano Niedziela o 23:00 i Seana Murraya, na wywiadach: "tak będzie, tak będzie" i teraz po 8 latach od premeiry chyba większość dowieźli 🙂 Chyba w amnezji tak było, że gra informuje, że jak siedzisz po ciemku to popadasz w obłęd i trzeba tego unikać a żadnego licznika w UI nie ma, ja w to wierzyłem i się stresowałem a po latach wyszło, że nie zaimplementowali tej mechaniki bo jakoś tak wyszło XD 3
EthicallyChallenged Napisano Niedziela o 23:14 Napisano Niedziela o 23:14 13 minut temu, Destroyer napisał: i Seana Murraya, na wywiadach: "tak będzie, tak będzie" i teraz po 8 latach od premeiry chyba większość dowieźli 🙂 Chyba w amnezji tak było, że gra informuje, że jak siedzisz po ciemku to popadasz w obłęd i trzeba tego unikać a żadnego licznika w UI nie ma, ja w to wierzyłem i się stresowałem a po latach wyszło, że nie zaimplementowali tej mechaniki bo jakoś tak wyszło XD Zaimplementowali Ci w głowie, potęgą sugestii, a liczy się tylko to, efekt końcowy! XD 1
Destroyer Napisano Niedziela o 23:19 Napisano Niedziela o 23:19 Just now, EthicallyChallenged said: Zaimplementowali Ci w głowie, potęgą sugestii, a liczy się tylko to, efekt końcowy! XD Dokładnie, efekt placebo ale działał doskonale 🙂 Ale wtedy już byłem trochę znudzony grami i grałem tak na automacie trochę a tam to czasem pauzowałem żeby serce uspokoić 🙂 A im człowiek bardziej zestresowany i zaszczuty tym bardziej sobie dopowiada np. że ten piksel na ścianie kilometr dalej to potwór się czai i czekasz pół godziny aż sobie pójdzie a potem się okazuje, że nic tam nie było 😄 Fajne są takie zagrywki i fajnie jest się tak samemu oszukać, trochę zazdroszczę np mojej dziewczynie, że na jakichś horrorach podskakuje czy się kuli ze strachu, zasłania oczy a ja tylko leże jak ten worek kartofli i tylko rejestruję bez emocji co się tam wyprawia i jeszcze czasem błędy wytykam 😄 2
Nezumi Napisano Niedziela o 23:50 Napisano Niedziela o 23:50 To ja tez powiem 😄 Tak obejrzalem jeszcze ten trailer ze dwa razy i nie jest tak zle gdybym nie znal poprzedniej Ciri. Ale jeszcze wieksza kontrowersja - mnie sie mega podoba ta aktorka co byla Ciri w serialu 😛 Nie wiem co ale ma cos w sobie - jak dla mnie. Serial byl tak slaby ze nie obejrzalem mimo wszystko - ale aktorka mi pasuje. Na Planete Malp poszedlem wylacznie dla niej 😄 A nie jest raczej klasycznie piekna. Aaaanyways - troche tak mam, przyznaje, ze organicznie nienawidze tego calego woke, dei, lgbt, trans, blm lewactwa. I potem projektuje to na wszystko sila rzeczy bo przez kilka ladnych lat bylo to przepychanie na sile gdzie tylko sie dalo ideologii. Zauwazylismy to z kumplem wlasnie. Teraz gram sobie w Diablo 2. To stare, oryginalne. I tak patrze - w pierwszej lokacji jest dwoch facetow tylko (jak uratujesz Kane'a to trzech). Jest szefowa wojowniczek od ktorej mozna wynajac luczniczke, jest maguska sprzedajaca eliksiry, jest "kowalka" 😄 W drugiej znowu jest pani kowal 😄 W trzeciej jest co prawda pan kowal ale wojownikami kieruje calkiem ponetna jak na te 15 pixeli z ktorych jest zrobiona - szefowa. Wszedzie kobiety sa w tej grze i nikomu to nigdy nie przeszkadzalo, nikt nie zwrocil uwagi - sie gralo. W pierwszym Diablo mag byl czarny i tez nikt nie narzekal ze na sile, ze to nie ta kultura w ogole itd. Tylko to nap...dalanie postepowe, wymuszanie, wciskanie gdzie sie da, wieczne smedzenia na wszystko co tradycyjne powoduje reakcje przeciwna ale tak samo przesadzona. Oczywiscie nie jest tak zaraz ze nie ma wcale przepyachania postepowego gowna wszedzie bo (jeszcze?) jest. Ale czasami mozna samemu zaczac dostrzegac rzeczy ktorych nie ma tak na prawde. Nie wiem jaki bedzie wiedzmin - moze w koncu kiedys zagram w trojke 😄 Moze nie bedzie tak zle, moze na prawde przesadzilem z reakcja. Znany jestem z tego ze najpierw eksploduje a na drugi dzien sie zastanowie na spokojnie i mysle ze moze nie powinienem byl 😄 Niejeden most tak spalilem hahaha Z drugiej strony ciezko mi uwierzyc, ze te wszystkie osoby zatrudnione w CDPR nie z powodu tego, ze sa wymiataczami w czyms, tylko dla "dajwersiti i inkluszion", dla i-DEI, nie spier....la czegos. Bo spojrzmy prawdzie w oczy - to sa ludzie ktorzy nie potrafia niczego tak na prawde tylko stwarzaja wirtualne problemy na ktore oni sa rozwiazaniem i moga ssac kaske z firmy za to. Moznaby ich wszystkich wypieprzyc na bruk i gra by na tym nie ucierpiala ani odrobine a pewnie bylaby lepsza. W ktoryms momencie jakas pani (bo to zwykle panie sa) zechce poczuc sie wazna i wplynac na cos w grze. I pozostaje miec nadzieje ze to bedzie jakas pomijalna w ogole czesc gry. Taki pomysl mam - moze by tak im stworzyc w firmie jakis wymyslony problem, zajac je czyms na czas produkcji gry zeby sie nie mieszaly ze swoimi zajebistymi pomyslami... Powiedziec ze tam... no nie wiem... dac im jakas ksiazke do napisania. Ze niby sa takie zajebiste, ze jest zupelnie najnowoczesniejsza idea - musza napisac "DEI Guide to The Witcher. Why women are better in every possible way in everything and why men hate them for it.". I powiedziec im ze jest to groundbreaking, anti-Trump manifesto jakiego potrzebuja nasze czasy wobec czego one jako najlepsze w tym co robia zrobilyby zaszczyt gdyby mogly to napisac. Najlepiej tak 4000 stron w kilku tomach. I jak sie zajma tym to szybko skonczyc gre poki sa zajete. A jak beda cos o gre pytac to mowic "tak tak, gra ok, ALE CO TAM Z WASZYM DZIELEM?!". Worth trying 😄 2 1 1
Kalberos Napisano Poniedziałek o 01:13 Napisano Poniedziałek o 01:13 Grubo tutaj:D mi nie daje spokoju jedna sprawa, ktorej tutaj chyba nikt nie poruszyl. Wiedzminami mogli byc tylko mezczyzni a dokladniej to mlodzi chlopcy. Stad tez takich porywali Wiedzmini. To dlatego ze, chlopcy ze wzgledu na szybka regeneracje" mogli" ukonczyc probe trwa. Dziewczynki by jej nie przetrwały. Dlatego pierwsze co mi w glowie siadlo " jak oni to wytlumacz, Cirilla i mutacja" 1
Oldman Napisano Poniedziałek o 01:14 Napisano Poniedziałek o 01:14 2 godziny temu, Destroyer napisał(a): @Oldman czytaj uważnie, już w tytule jest "Chcemy" co nie oznacza zrobimy i będzie, tak samo politycy cały czas chcą a dwa razy obiecać to jak raz dotrzymać 🙂 Z drugiej strony nawet jakby zrobili większą randomizajcę nawet samych kolorów to nie byłoby już tego samego chłopa jak na zamieszczonym screenie tylko bliźniacy w różnych ubraniach 🙂 Do tego większa pula akcesoriów, włosów, i a jakże odcieni skóry i już nie ma klonów. Gorzej z tym żeby każda postać miała historię bo będzie trzeba kupić na miesiąc pakiet premium chatagpt i natłuc dużo oryginalnych historii które będzie można sobie poczytać w pamiętniku czy równie emocjonującej formie jak kilkuzdaniowe podsumowanie postaci w patrzących psach 🙂 Mnie historie ludzi albo ich brak w tłumie z imersji nie wybijały, jeśli będą i będzie można chwilę pogadać to zrobisz to ze 3 razy z ciekawości na początku dla testowania nowości a potem jak z tosterem czy gofrownicą zaraz po zakupie które są kilka razy dziennie w użyciu a potem trafiają do szafki na 2 lata 😄 bo dla świata gry będą miały marginalne znaczenie. mi bardziej chodzi o to ze npce na ulicy to byly totalne manekiny niz o to ze nie umialy opowiadac ciekawych historii, bo tak jak piszesz te "ciekawe historie " (zapewne w przyszlosci wygenerowane przez AI) szybko sie znudzą graczom i nie bedą zwracac na nie uwagi, dla mnie bardziej wazna jest interakcja na moje dzialania w momencie gdy np wykonuje jakas misje i uderze np w jakis slup czy ławke autem, zeby ci przechodnie co stoją obok chociaz odrobine zareagowali adekwatnie do sytuacji, niech jeden np powie "czlowieku co ty zrobiles, uwazaj jak jezdzisz " a inny powie "chlopie zyjesz? czy wszystko w porządku" i chcialbym zeby te teksty zbyt czesto sie nie powtarzaly (zeby była ich duza pula). Zeby jak idą po chodniku to nie wyglądali jakby szli po sznurku (niech maja rozną prędkosc , niech np jeden sie spieszy tak ze popycha innych , inny idzie pijany itp) zdaje sobie sprawe jednoczesnie z pewnych ograniczen sprzetowych i programowych (takie ficzery w wiekszym tlumie mogą dać popalic nawet bardzo mocnej konfiguracji) wiec wiele pomyslow moze pozostac w sferze marzen). 1 1
Kalberos Napisano Poniedziałek o 01:16 Napisano Poniedziałek o 01:16 2 godziny temu, EthicallyChallenged napisał(a): W świecie Geralta jest szkoła wilka, szkoła kota, szkoła gryfa itd, a w świecie gamedevovego marketingu jest szkoła Petera Molyneuxa. W trailerze Cirilla ma medalion szkoly rysia lubpumy. To moze nam sugerowac nowa szkole 1
tr3buh Napisano Poniedziałek o 02:56 Napisano Poniedziałek o 02:56 (edytowane) 2 godziny temu, Kalberos napisał(a): Grubo tutaj:D mi nie daje spokoju jedna sprawa, ktorej tutaj chyba nikt nie poruszyl. Wiedzminami mogli byc tylko mezczyzni a dokladniej to mlodzi chlopcy. Stad tez takich porywali Wiedzmini. To dlatego ze, chlopcy ze wzgledu na szybka regeneracje" mogli" ukonczyc probe trwa. Dziewczynki by jej nie przetrwały. Dlatego pierwsze co mi w glowie siadlo " jak oni to wytlumacz, Cirilla i mutacja" to chyba kolejny dowód na to że cdpr chce przepychać pewne rzeczy na siłę, nieważny lore ważne żeby było ideologicznie spójne z polityczno-poprawnymi trendami, w sumie tak sobie myślę że taki spinoff gdzie Ciri jest główną protagonistką mogłby być naprawdę mega jeżeli byłaby to gra bardziej linearna gdzie miałaby swoje moce i podróżowałaby po różnych światach, wybijając potworki, rozwiązując łamigłówki itp. mogłyby być też elementy rpg, ale po trailerze mam nieodparte wrażenie że Ciri będzie po prostu żeńską wersją Geralta i tyle, w W3 miała swój nietuzinkowy charakter ciekawe czy to chociaż zostanie zachowane, na razie nie chcę jechać grubo po tej produkcji.. po trailerze jestem mocno sceptyczny ale zobaczy się jak wyjdzie full gra Edytowane Poniedziałek o 03:29 przez tr3buh 2 2
Tvaroog Napisano Poniedziałek o 04:19 Napisano Poniedziałek o 04:19 Nie znam się, ale też się wypowiem. Moim zdaniem Ciri wygląda nieco jakby miała jakiś wypełniacz w twarzy / w ustach. I nie wiem, za krótki nos może? Nie żeby wyglądała jakoś okropnie, ale takie było moje pierwsze wrażenie. A tak ogólnie zwiastun super i kino.
Nezumi Napisano Poniedziałek o 05:07 Napisano Poniedziałek o 05:07 2 hours ago, tr3buh said: ale po trailerze mam nieodparte wrażenie że Ciri będzie po prostu żeńską wersją Geralta i tyle A jaki byl trailer do poprzedniego Wiedzmina? Tez jakies okropne chlopy chca skrzywdzic dziewcze niewinne i Geralt ratuje ja z opresji nazywajac ludzi potworami. Tutaj jest w zasadzie to samo tylko niewinne dziewcze ginie. 2
Oldman Napisano Poniedziałek o 08:32 Napisano Poniedziałek o 08:32 (edytowane) 3 godziny temu, Nezumi napisał(a): A jaki byl trailer do poprzedniego Wiedzmina? Tez jakies okropne chlopy chca skrzywdzic dziewcze niewinne i Geralt ratuje ja z opresji nazywajac ludzi potworami. Tutaj jest w zasadzie to samo tylko niewinne dziewcze ginie. dla mnie ten trailer to jest walkowanie w kolko tego samego pomyslu liczylem na cos zupelnie nowego. Ogolnie mam spore obawy co do postaci Ciri jako glownej , nie chodzi o to ze nie lubie grac kobietami (nie ma to dla mnie znaczenia jesli postac pasuje do gry) ale Ciri byla dobra jako postac poboczna (taka wisienka na torcie) , a Geraldino dzwigal swoją osobą cała gre , miał charyzme i specyficzny humor i to wszystko sie spinalo, zobaczymy jak to bedzie tutaj ale mam obawy. Edytowane Poniedziałek o 08:37 przez Oldman 2
michalo Napisano Poniedziałek o 08:40 Napisano Poniedziałek o 08:40 7 godzin temu, Kalberos napisał: Wiedzminami mogli byc tylko mezczyzni a dokladniej to mlodzi chlopcy. Stad tez takich porywali Wiedzmini. To dlatego ze, chlopcy ze wzgledu na szybka regeneracje" mogli" ukonczyc probe trwa. Dziewczynki by jej nie przetrwały. A nie było tak że Wiedźmini rozkminiali, ze CIri mogła by dać radę przejść mutację tylko czarodziejki wybiły im to z głowy? Ja tego nie wiem, nie pamiętam z książki a w gry nie grałem, ale.. gdzieś wyczytałem.
EthicallyChallenged Napisano Poniedziałek o 09:13 Napisano Poniedziałek o 09:13 7 godzin temu, Kalberos napisał: Grubo tutaj:D mi nie daje spokoju jedna sprawa, ktorej tutaj chyba nikt nie poruszyl. Wiedzminami mogli byc tylko mezczyzni a dokladniej to mlodzi chlopcy. Stad tez takich porywali Wiedzmini. To dlatego ze, chlopcy ze wzgledu na szybka regeneracje" mogli" ukonczyc probe trwa. Dziewczynki by jej nie przetrwały. Dlatego pierwsze co mi w glowie siadlo " jak oni to wytlumacz, Cirilla i mutacja" aby ta kwestia została rozwiązana lub zaadresowana, to musi najpierw być wewnętrznie poruszona, a czy wyobrażasz sobie, jak w Cedepie, który ma taki ładny dział: https://www.cdprojektred.com/pl/diversity ktoś unosi rękę i mówi coś w stylu "uuuummmm przepraszam, ale według materiału źródłowego to dziewczynki mają gorszą regenerację niż chłopcy więc nie mogą zostawać wiedźminami"? XD ta kwestia która Cię perturbuje nie zostanie nawet wspomniana, a nawet jeśli, to jkaieś wytłumaczenie szybko się znajdzie i lore zostanie nadpisany tak jak historia świata i od razu będzie wiadomo, że nigdy nie byliśmy na wojnie z Oceanią, lecz od zawsze z Eurazją, na przykład: "Czarownik Magnus Mizoginus, autorytetem w kwestii mutacji będąc, mylił się wszakże w kwestiach płciowych niezmiernie, albowiem nieugięte jego stulejarstwo doprowadziło tegoż do błędnego wniosku, jakoby niewiasty najlepszymi we wszystkim nie będąc, drogę do mutacji ,a tym samym fachu wiedźmińskiego, miały zamkniętą. Szczęściem, czarownica Girlboss Domina, dzięki ogromemu swemu geniuszowi i poświęceniom, wkrótce dowiodła, iż hochsztaplerstwo Magnusa Mizoginusa wyprowadziła ludzkość na manowce, albowiem płeć kobieca tudzież niebinarna, we wszystkich kwestiach płeć męską pokonująca, na wiedźminów nie tylko się nadaje, ale znacznie potencjałym swym dominuje" -Grymuar LV 193553, tom III , Biblioteka Aretuzy i załatwione XD 9 godzin temu, Nezumi napisał: Aaaanyways - troche tak mam, przyznaje, ze organicznie nienawidze tego calego woke, dei, lgbt, trans, blm lewactwa. I potem projektuje to na wszystko sila rzeczy bo przez kilka ladnych lat bylo to przepychanie na sile gdzie tylko sie dalo ideologii. To nie projekcja, po prostu jesteś bardziej wyczulony i dostrzegasz to, co niegdyś nie rzucało się tak w oczy więc było ignorowane. Weźmy na przykład taki film Matrix. Super film, wszystkim się podobał. Czy komuś w 1999 roku nawet przeszło przez myśl, że jest on antybiały? Nie! Ale jakie role, na tle bohaterskich i charyzmatycznych niebiałych, są dostępne białym mężczyznom w tym filmie? Idąc od najkożystniej przedstawionych, mamy tak: Niezręczny, chudy i brzydki słabeusz incel masturbator kombinujący i motywowany frustracją seksualną zdrajca Bezlitośni robotyczni oprawcy służbiści (dosłownie nawet nie będący ludźmi) I co? I nic, oglądaliśmy i się zachwycaliśmy, dzisiaj może już by ktoś zauważył. Może gdy gatunek jest już bardzo blisko wyginięcia to wykształca jakieś tam mechanizmy obronne zwiększające szanse na przetrwanie? Ja na przykład, po przyjrzeniu się zagadnieniom przez kilka ostatnich lat, potrafię takie zagrywki wykryć w serialu Twilight Zone z lat 50, literaturze XIXwiecznej i innych niespodziewanych źródłach. To było zawsze, dopiero teraz opadają nam łuski z ócz. 2
blazejbobek Napisano Poniedziałek o 10:03 Napisano Poniedziałek o 10:03 Damn, ale się wątek zrobił. I chyba o to chodziło działowi marketingu CDP, bo ten trailer przyćmił inne z TGA, jak i same The Game Awards 😄 Propsy za to. Ogólnie nie rozumiem tych rozkmin, że Ciri nie może zostać wiedżminką, bo.... KANON 😄 Przecież na koniec Sagi Geralt padł albo odpłynał do Kamelotu (co zarzuca się Sapkowskiemu, że z własnej książki zrobił jakiś dziwny fanfik Legendy Arturiańskiej). Dlatego jak ktoś kiedyś napisać na Reddicie - fabuła w grach to świetnie zrobiony fanfik. I nie jest to zarzut. Mi osobiście historia z gier bardziej siedziała, bo Saga miała tak nudne momenty, że o losie (don't kill me). Także take it easy. Czuję, że ta gra dowiezie, jak mało co 🙂 A Ciri mogła próbę traw wygrać w Gwinta i spoko! 1
EthicallyChallenged Napisano Poniedziałek o 10:15 Napisano Poniedziałek o 10:15 8 minut temu, blazejbobek napisał: Damn, ale się wątek zrobił. I chyba o to chodziło działowi marketingu CDP, bo ten trailer przyćmił inne z TGA, jak i same The Game Awards 😄 Propsy za to. Ogólnie nie rozumiem tych rozkmin, że Ciri nie może zostać wiedżminką, bo.... KANON 😄 Przecież na koniec Sagi Geralt padł albo odpłynał do Kamelotu (co zarzuca się Sapkowskiemu, że z własnej książki zrobił jakiś dziwny fanfik Legendy Arturiańskiej). Dlatego jak ktoś kiedyś napisać na Reddicie - fabuła w grach to świetnie zrobiony fanfik. I nie jest to zarzut. Mi osobiście historia z gier bardziej siedziała, bo Saga miała tak nudne momenty, że o losie (don't kill me). Także take it easy. Czuję, że ta gra dowiezie, jak mało co 🙂 A Ciri mogła próbę traw wygrać w Gwinta i spoko! Nie no spoko, twórca, lub studio, może wszystko, ma do tego prawo. Kontroluje dzieło całkowicie (może nie całkowicie, bo w obrębie swoich umiejętności). Ale nie zapominajmy, że odbiorców, ich upodobań, ich reakcji, już w znacznym stopniu nie kontroluje. Od tego zapominania biorą się potem płacze, że głupi seksistowscy nazistowscy odbiorcy nie zrozumieli, przez własne braki w samorozwoju nie pobiegli do sklepu. Jest to zrozumiałe w zachowanie w przypadku pojedynczej rysowniczki z tumblera (żyje to jeszcze btw?), ale w przypadku wielomiloinowej spółki akcyjnej już nie za bardzo. 2
Kalberos Napisano Poniedziałek o 10:18 Napisano Poniedziałek o 10:18 4 minuty temu, blazejbobek napisał(a): Damn, ale się wątek zrobił. I chyba o to chodziło działowi marketingu CDP, bo ten trailer przyćmił inne z TGA, jak i same The Game Awards 😄 Propsy za to. Ogólnie nie rozumiem tych rozkmin, że Ciri nie może zostać wiedżminką, bo.... KANON 😄 Przecież na koniec Sagi Geralt padł albo odpłynał do Kamelotu (co zarzuca się Sapkowskiemu, że z własnej książki zrobił jakiś dziwny fanfik Legendy Arturiańskiej). Dlatego jak ktoś kiedyś napisać na Reddicie - fabuła w grach to świetnie zrobiony fanfik. I nie jest to zarzut. Mi osobiście historia z gier bardziej siedziała, bo Saga miała tak nudne momenty, że o losie (don't kill me). Także take it easy. Czuję, że ta gra dowiezie, jak mało co 🙂 A Ciri mogła próbę traw wygrać w Gwinta i spoko! Nie do końca tylko o Ciri. Ludzie cisna beke w memach z Toda ze jest karlem. Kolejnym przykladem jest wystapienie tworcy BG3 ktory pojechal po branzy pod koniec TGA. 1
blazejbobek Napisano Poniedziałek o 11:18 Napisano Poniedziałek o 11:18 @EthicallyChallenged Ale chyba z punktu widzenia dużej, giełdowej spółki wszystko się zgadza. Trailer na dwóch największych kanałach (IGN/Witcher) wygenerował ponad 11 mln wyświetleń, a stosunek łapek w górę/w dół to 90/10. Dla porównania trailer nowej gry Naughty Dog to 3 mln. Wiem, że nowe IP, ale to nadal Naughty Dog. @Kalberos O tym wystąpieniu twórcy BG3 nie słyszałem, ale nadrobię 🙂 Dzięki!
Destroyer Napisano Poniedziałek o 11:34 Napisano Poniedziałek o 11:34 (edytowane) Niegrzecznym psom też się trochę dostaje za reprezentację, ale nowe ip, oni jużtrochęszli w tym kierunku. cdpjojekt z wiedzminem był bardziej klasyczny i mniej kontrowersyjny i dlatego część osób czuje się zdradzona i oszukana i podnosi głos, że w złą stronę idą Edytowane Poniedziałek o 11:51 przez Destroyer 4 1 2
EthicallyChallenged Napisano Poniedziałek o 11:37 Napisano Poniedziałek o 11:37 (edytowane) @blazejbobek no tak, ja się z tym nie kłócę, absolutnie nie zdziwię się, jeśli W4 osiągnie wielki sukces finansowy i nie tylko. Przewiduję rozwój sytuacji taki, jak opisałem powyżej: W dniu 14.12.2024 o 22:35, EthicallyChallenged napisał: A czy po CP było aż tak źle? Cedep znalazł przepis na sukces! Trzykrotne obsuwy z żółtymi screenami, potem historycznie kompromitująca premiera, Sony usuwające pierwszy raz grę AAA że sklepu, potem 3 lata betatestów na płacących klientach, kreskówka trafiająca w serca angsty nastolatków, naprawiona gra i miłość odbiorców zaskarbiona! Cedep przetarł nowe szlaki, odkrył nowe granice jak mocno można przywalić w chuja i wyjść obronną ręką. Teraz przy Wiedźmince 4 pora odkryć nowe limity frajerów i simpów, przepraszam, wiernych fanów XD Mam tylko na myśli to, że wszystko ma swoje granice i miarka może sie przebrać, zwłaszcza, że development gry AAA swoje trwa, a zmiany kulturowe mogą się zamanifestować szybko, zbyt szybko żeby studio niesione inercją mogło na czas zmienić kurs (patrz: Assasin's Creed: Afro Samurai) Edytowane Poniedziałek o 11:38 przez EthicallyChallenged 4 1
Destroyer Napisano Poniedziałek o 12:05 Napisano Poniedziałek o 12:05 12 hours ago, Nezumi said: Moze nie bedzie tak zle, moze na prawde przesadzilem z reakcja. Znany jestem z tego ze najpierw eksploduje a na drugi dzien sie zastanowie na spokojnie i mysle ze moze nie powinienem byl 😄 Niejeden most tak spalilem hahaha Lepsze takie wypowiedzi z pasją niż bezpłciowe, poprwano polityczne żeby nikogo nie urazić, wypośrodkowane i stonowane ględzenie o niczym 🙂 Albo angażujesz się w temat i tym samym masz mocne poglądy za czy przeciw albo średnio cie to obchodzi i nic istotnego i tak nie wniesiesz do dyskusji 🙂 Go hard or go home chyba, że jesteś bezdomnym z zaburzeniami erekcji to sytuacja patowa 🙂 Poza tym ja nie traktuję tego tak całkiem poważnie, w internecie wszystko jest mocno przesadzone, w życiu twarzą w twarz bardzo rzadko jest podobny ton 🙂 No i jak coś się zbiera przez miesiące czy lata to w końcu jak jest okazja to można to z siebie wyrzucić i się z tego trochę oczyścić, teraz padło akurat na ten wątek i się nad nim pastwimy i już kilka tematów się przewinęło z boomerskiego bingo 😄 Ja się bawiłem przednio ale już od wczoraj czuć, że emocje ostygły i ogień gaśnie bo intensywny płomień szybko się wypala🙂 Za dwa dni będzie trzeba znaleźć nowy temat bo ten już zaczyna trącić myszką 🙂 2 1 1 2
jakubziom Napisano Poniedziałek o 12:51 Napisano Poniedziałek o 12:51 Ja powiem, że obejrzałem przed tą burzą w internecie i nie miałem jakiś większych problemów z jej wyglądem, bo z tego co słyszałem - Wiedźmini to mutanci; a Ciri ma tutaj trochę lizard face. Ale też nie grałem w ogóle w gry z tej serii i nie mam przyzwyczajeń do prezentacji tej bohaterki. Osobiście nie lubię zbyt wyidealizowanych postaci, zwłaszcza w azjatyckich produkcjach, choć może wyjdę na hipokrytę bo miło wspominam pierwszego Bloodrayna, ale to ze względu na kiczowaty setting (chyba robiony świadomie :D) 1
tr3buh Napisano Poniedziałek o 13:50 Napisano Poniedziałek o 13:50 4 godziny temu, EthicallyChallenged napisał(a): aby ta kwestia została rozwiązana lub zaadresowana, to musi najpierw być wewnętrznie poruszona, a czy wyobrażasz sobie, jak w Cedepie, który ma taki ładny dział: https://www.cdprojektred.com/pl/diversity 1 1 1
michalo Napisano Poniedziałek o 14:56 Napisano Poniedziałek o 14:56 Myślicie że są ślepi na sukcesy EA, Concord, Disney i innych gigantów tęczowej prawdy? "Jestom CIrilo, Wiedźmon ze szkoły Rysioła, do usług..." Albo może do przejścia próby traw wystarczy identyfikować się jako mężczyzna? 1
KLICEK Napisano Poniedziałek o 15:01 Napisano Poniedziałek o 15:01 no pamietajcie jak cos wam sie nie podoba i checie walczyc z czyms, to najlepsza metoda to nie kupowac produktow 🙂 my myslicie ze ktos tu wejdzie przeczyta i bedzie sam w pojedynke probowal zatrzymac tankowiec plynacy swoim torem? XD widac ze nie macie pojecia o skali i jak wygladaja takie korporacje od srodka 🙂
kengi Napisano Poniedziałek o 15:04 Napisano Poniedziałek o 15:04 Ale chcesz mi powiedzieć, żę CDPR DEI Division i Kiciński nie są subskrajberami tegoż wątku na max3d?! Jestem oburzony! 3
KLICEK Napisano Poniedziałek o 15:05 Napisano Poniedziałek o 15:05 1 minutę temu, kengi napisał: Ale chcesz mi powiedzieć, żę CDPR DEI Division i Kiciński nie są subskrajberami tegoż wątku na max3d?! Jestem oburzony! to to huj, mysle ze ceo z ubi czyta i teraz wie co zrobil zle XD 1
michalo Napisano Poniedziałek o 15:11 Napisano Poniedziałek o 15:11 To jak czytają to mogą stąd parę lepszsych osób wybrać na diversity managera (czy jak to tam) np Nezumiego albo Destroyera😄 Ale pewnie pierwsi w kolejce są co niektórzy youtouberzy i komentujacy na reddice i twitterze. Potem my 😕 2
KLICEK Napisano Poniedziałek o 15:15 Napisano Poniedziałek o 15:15 4 minuty temu, michalo napisał: To jak czytają to mogą stąd parę lepszsych osób wybrać na diversity managera (czy jak to tam) np Nezumiego albo Destroyera😄 Ale pewnie pierwsi w kolejce są co niektórzy youtouberzy i komentujacy na reddice i twitterze. Potem my 😕 a gdzie tam mordo, mowie Ci nadal nie czaisz pewnych rzeczy np skali tej spolki. To tak jakbys myslal ze jestes wstanie naprawic poczte polska skrzyukujac kilku polaczkow XD 1
EthicallyChallenged Napisano Poniedziałek o 15:16 Napisano Poniedziałek o 15:16 12 minut temu, KLICEK napisał: no pamietajcie jak cos wam sie nie podoba i checie walczyc z czyms, to najlepsza metoda to nie kupowac produktow 🙂 my myslicie ze ktos tu wejdzie przeczyta i bedzie sam w pojedynke probowal zatrzymac tankowiec plynacy swoim torem? XD widac ze nie macie pojecia o skali i jak wygladaja takie korporacje od srodka 🙂 niekupowanie to pierwszy krok, potem się psioczy na forach aż kengi sprzeda akcje, co bankrutuje spółkę, a na koniec Luigi mode - tak się walczy o to, żeby każda gra była jak Duke Nuke'em 3D. A tankowiec jak zatrzymać to wiemy już od 2021 - dywersyfikacja kadr, kobietę za ster i załatwione 4 1
KLICEK Napisano Poniedziałek o 15:18 Napisano Poniedziałek o 15:18 ta, ty nie kupisz bo zamiast robic grafike piszesz pierdoly na max3d.pl XD a ludziki co maja to w dupie beda kupowac po kilka kopii. GUD LAK ale wiadomo, ponarzekac mozna 😄
michalo Napisano Poniedziałek o 15:18 Napisano Poniedziałek o 15:18 3 minuty temu, KLICEK napisał: a gdzie tam mordo, mowie Ci nadal nie czaisz pewnych rzeczy np skali tej spolki. To tak jakbys myslal ze jestes wstanie naprawic poczte polska skrzyukujac kilku polaczkow XD Ale ja mam świadomość że to nic nie zmieni. Czaję skalę i jak rzeczy funkcjonują, może nie w szczególe ale ogóle. To tylko takie heheszki 😞 1
KLICEK Napisano Poniedziałek o 15:21 Napisano Poniedziałek o 15:21 2 minuty temu, michalo napisał: Ale ja mam świadomość że to nic nie zmieni. Czaję skalę i jak rzeczy funkcjonują, może nie w szczególe ale ogóle. To tylko takie heheszki 😞 ta spoko, pewne trendy same sie skoncza 🙂 nie ma sie co napinac 😄 kojarzysz ile firm zmienialo flage w tym roku? i czy to byla ta sama ilosc co rok temu? 5 minut temu, EthicallyChallenged napisał: A tankowiec jak zatrzymać to wiemy już od 2021 - dywersyfikacja kadr, kobietę za ster i załatwione oj XD
kengi Napisano Poniedziałek o 15:25 Napisano Poniedziałek o 15:25 Prawda jest taka, że oni wszyscy angażują uwagę Klicka, on nie dowiezie potforuf, a bez potforuf nie ma wiedźmina, nie ma cdpu nie ma dei... a ja z charlim k***a nie zarobimy... wszyscy przeciwko nam czarlie! A ty @KLICEK do roboty kurła! 1 1
EthicallyChallenged Napisano Poniedziałek o 15:27 Napisano Poniedziałek o 15:27 Jezu Klicek, nie odbieraj tego osobiście! Przecież wiadomka, że gra się sprzeda jak ciepłe bułeczki, a ja i mnie podobni już są jakąś dekadę poza targetem. Młodzi kupują gry, starzy psioczą na forach, taka jest kolej rzeczy. Ja naprawdę nie mam nic przeciwko temu, żeby się dobrze sprzedała i nie mam żadnych iluzji co do mojej siły sprawczej. Serio myślisz, że piszę tu żeby zawracać rzekę kijkiem? XD To moja forma rozrywki. Cenię sobie pracę ludzi pracujących w Cedepie. Tylko szkoda by było gdyby ten talent został zmarnowany przez nadanie wizji odgórnie z działu Diversity Equity and Inclusion. No ale to już nie moja działka. A grafikę robię, wypraszam sobie! Chyba przerwa na kawkę i szybki shitpost sie każdemu należy i nikomu nie wadzi, nie sądzisz? 2
KLICEK Napisano Poniedziałek o 15:29 Napisano Poniedziałek o 15:29 czyli wychodzi na to, ze moja wina :XD 1
Destroyer Napisano Poniedziałek o 15:29 Napisano Poniedziałek o 15:29 23 minutes ago, KLICEK said: widac ze nie macie pojecia o skali i jak wygladaja takie korporacje od srodka 🙂 15 minutes ago, michalo said: To jak czytają to mogą stąd parę lepszsych osób wybrać na diversity managera (czy jak to tam) np Nezumiego albo Destroyera😄 o to to, ja popieram, możemy z Nezumim przyjąć tę zacną pozycję za odpowiednią ilość orenów i zakres pracy, tj dokładnie taki jak poniżej 🙂 https://nypost.com/2023/03/22/ex-meta-recruiter-says-she-was-paid-190k-to-do-nothing/ 1
KLICEK Napisano Poniedziałek o 15:30 Napisano Poniedziałek o 15:30 4 minuty temu, EthicallyChallenged napisał: Jezu Klicek, nie odbieraj tego osobiście! Przecież wiadomka, że gra się sprzeda jak ciepłe bułeczki, a ja i mnie podobni już są jakąś dekadę poza targetem. Młodzi kupują gry, starzy psioczą na forach, taka jest kolej rzeczy. Ja naprawdę nie mam nic przeciwko temu, żeby się dobrze sprzedała i nie mam żadnych iluzji co do mojej siły sprawczej. Serio myślisz, że piszę tu żeby zawracać rzekę kijkiem? XD To moja forma rozrywki. Cenię sobie pracę ludzi pracujących w Cedepie. Tylko szkoda by było gdyby ten talent został zmarnowany przez nadanie wizji odgórnie z działu Diversity Equity and Inclusion. No ale to już nie moja działka. A grafikę robię, wypraszam sobie! Chyba przerwa na kawkę i szybki shitpost sie każdemu należy i nikomu nie wadzi, nie sądzisz? nah bro, nie biore tego do siebie. Bardziej bylem zdziwiony np. postem Nazumiego gdzie on mysli ze ja pojde gdzies cos powiem i nagle naprawie firme XD jak ja jestem pionasem XD dzisiaj pracuje, jutro nie XD ale milo mi ze ktos pomyslal ze cos moge XD 2
Destroyer Napisano Poniedziałek o 15:32 Napisano Poniedziałek o 15:32 14 minutes ago, EthicallyChallenged said: dywersyfikacja kadr, kobietę za ster i załatwione https://www.gulf-insider.com/100m-nz-naval-ship-sinks-captain-criticized/ 😄 1
michalo Napisano Poniedziałek o 15:33 Napisano Poniedziałek o 15:33 (edytowane) Myślę, że nikt tuaj nie ma złudzeń co do mocy sprawczej naszych postów Ale czekaj, może niech cdp założu tutaj wątek wip i wtedy doradzimy 😄 Edytowane Poniedziałek o 15:33 przez michalo 1 1 1
KLICEK Napisano Poniedziałek o 15:35 Napisano Poniedziałek o 15:35 juz pisze do Adama, dawaj ty na max3d.pl XD 1 1
kengi Napisano Poniedziałek o 15:35 Napisano Poniedziałek o 15:35 A to Klicek nie jest jego ekscelencją Nadceosem Cedepu Wielkim? Dejmjiu niech cię Klicek! Oszukałeś mnie! 5 minutes ago, Destroyer said: i zakres pracy, My dream job: Unemployed, highly payed. 2
EthicallyChallenged Napisano Poniedziałek o 15:36 Napisano Poniedziałek o 15:36 1 minutę temu, michalo napisał: Ale czekaj, może niech cdp założu tutaj wątek wip i wtedy doradzimy 😄 czemu tylko Cedep? CzemÓ TykO GAMed3V? CZEMOO TYLKO FIRMY? niech każda organizacja zakłada, chwila się znajdzie na kilka dobrych rad, jak będzie trzeba to nawet z klawiatury przeskoczymy na telefon jak będzie czas iść do kibla 1 1 1
SebastianSz Napisano Poniedziałek o 15:37 Napisano Poniedziałek o 15:37 Jezu engagement rate tego trailera to chyba skale wyjebał xD Muszę zapamiętać, jak następynm razem coś będę malował 1 3 2 1 1
Rekomendowane odpowiedzi