Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
7 minut temu, EthicallyChallenged napisał(a):

I bardzo dobrze. Mieliśmy 10 lat trucia o tym, że biały mężczyzna jako protagonista to przejaw rasizmu i seksizmu, teraz niechże i będzie 10 lat w drugą stronę, niech będzie panika moralna, że każda kobieca postać która nie wygląda jak ideał piękności to przejaw obudzenia i DEI. Zobaczy się co się lepiej opłaca - podążanie za gustem graczy, którzy gry kupują i w nie grają, czy podążanie za gustami Finka i innych takich, którzy w gry inwestują żeby napędzać zmiany społeczne.

Można twierdzić, że ta stara wredna i brzydka (subiektywnie patrząc) Ciri wyszła tak przez przypadek, lub przez specyfikę silnika renderującego, ale są dwa ale:

1. Mamy frazes, że w sztuce liczy się efekt końcowy. Jak Ciri z trójki jest gładka i powabna nawet przy ognisku, a z czwórki stara wredna i ze szczeną drwala, to nikogo nie obchodzi że to dlatego, że w unrealu inaczej są obsługiwane PBR czy coś tam

2. Jeśli jest od dawna obserwowany i łatwy do udowodnienia trend, żeby zbrzydzać kobiece postaci aby zrobić na złość graczom popełniającym grzech "male gaze", o czym jawnie mówią ci którzy chcą takie zmiany wprowadzać, to jest to najprostrze wytłumaczenie zjawiska zmiany wyglądu Ciri. Można uprawiać apologię i szukać innych możliwych powodów, ale w erze wojny kulturowej to nikogo nie przekona.

Wystarczy ze zniszcza GTA6 😄 to sie świat graczy wkurwi na całego.

Wracajac do Ciri - zgodze sie z tym co tu piszesz, Jednak trzeba brac pod uwage fakt, ze to jest cinematic:D Na porównanie tej growej, trzeba zaczakac na finalnyt produkt.

Napisano
6 minutes ago, Destroyer said:

Każdy prawdziwy mężczyzna lubi

Pulchra enim sunt ubera quae paululum supereminent et tument modice, nec fluitantia licenter, sed leniter restricta, repressa sed non depressa.

Napisano
5 minut temu, Kalberos napisał:

Wracajac do Ciri - zgodze sie z tym co tu piszesz, Jednak trzeba brac pod uwage fakt, ze to jest cinematic:D Na porównanie tej growej, trzeba zaczakac na finalnyt produkt.

Pamiętam jak był wyciek GTA VI, była wtedy widoczna lista z nazwami misji, na podstawie której przewiduję, że głównymi złymi w Vice City będą nie kartele, nie gangi kanibalistycznych Haitańczyków, nie dzicy czarni gangole którzy w Miami potrafią sprawić, że miasto przypomina rozgrywkę GTA, ale...

biali suprematyści XD

Pamiętaj, graczu, główne przesłanie branży gier i filmów- biali faceci to najgorsze zło z najgorszych

• Haha 1
Napisano
13 minutes ago, Kalberos said:

trzeba zaczakac na finalnyt produkt.

Nic nie trzeba, nawet nie wolno, walka o przyszłość trwa już teraz a zło triumfuje gdy dobrzy ludzie stoją bezczynnie a zło nie śpi, dlatego walczy o wylaszczoną siri góra 20 lat a nie jakąś starą babę, czyli tak jak w życiu 😄

wartoscseksualnomatrymonialna.gif

1 minute ago, EthicallyChallenged said:

Pamiętaj, graczu, główne przesłanie branży gier i filmów- biali faceci to najgorsze zło z najgorszych

Nie tylko gier, to masowy tren

• Like 2
  • Haha 1
Napisano
6 minut temu, Destroyer napisał:

Nic nie trzeba, nawet nie wolno, walka o przyszłość trwa już teraz a zło triumfuje gdy dobrzy ludzie stoją bezczynnie a zło nie śpi, dlatego walczy o wylaszczoną siri góra 20 lat a nie jakąś starą babę, czyli tak jak w życiu 😄

haha nawet wykres mówi że kobiety są lepsze bo osiągają rekord 100 a mężczyźni tylko to dziewięćdziesiątki dają radę się dopchać XD

• Haha 1
Napisano
4 minutes ago, EthicallyChallenged said:

haha nawet wykres mówi że kobiety są lepsze bo osiągają rekord 100 a mężczyźni tylko to dziewięćdziesiątki dają radę się dopchać XD

Tu jest inny gdzie mężczyźni osiągają taki sam poziom ale tutaj kobiety osiągają swoje maksimum w wieku 23 lat a to nie prawda, kto by chciał takie próchno kilka lat młodsze od węgla 😄 

smv_curve1.jpg?ssl=1

Napisano (edytowane)
17 minut temu, Destroyer napisał(a):

Tyle że ja nie jest za tym cały Woke Culture, po prostu podchodze koncepcyjnie do postaci Ciri. Ja bym jej dojebał serio więcej szram na twarzy, niezdrową cerę jak to było " wiedzmini cere posiadali ziemista" ale mogę źle pamiętać .

Na otarcie łez

Edytowane przez Kalberos
  • Like 2
Napisano (edytowane)
3 hours ago, kengi said:

każde odejście od kanonu od razu wrzuca do wora, który nazwę Cyryl. Bo po co w ogóle ruszali... no bo są łoki i wszędzie nawet w Ciri łoka wrzucą, od razu widać, że jej też fujarę domodelują, dlatego nie kupi i już!

A kazde powiedzenie ze jest woke wrzuca do innego wora. Twoj worek lepszy od mojego bo bardziej twojszy niz mojszy.

Cale to DEI i teczowe brygady to jest jedno wielkie "odejscie od kanonu" tylko jest takim odejsciem jak kanapka z gownem zamiast kanapki z szynka. Tworzenie nowego kanonu z reszta gdzie wszystkie kobiety sa brzydsze niz byly bo to lepiej i bardziej nowoczesnie. Az mi sie przypomnial obrazek mleczki ktory niezle obrazuje cale to wprowadzanie nowoczesnosci i zmiany kanonow na nowe, lepsze:

e13eac08725d1905718dfc58a2c18f27.jpg.2e58563bb5c51bd57ca367a5cca7f8f2.jpg

Poza tym durnowate sa te tlumaczenia, ze to co widzimy to tak na prawde nie jest tak jak to widzimy, tylko to zupelnie inaczej jest a my zle patrzymy. Bo Unreal, bo swiatlo, bo tekstura, bo normale, bo uklad, kwa, planet nie taki. A stary model byl tak samo kiepski tylko dobrze wygladal jakos nawet jak byl "plaski" 😄 😄 😄

A, no i to "ale tak jest bardziej realistycznie". Bo oczywiscie jak chce zeby bylo realisticznie to odpalam gre o zabijaniu nieistniejacych potworow mieczem i magia 😄 Naturally. Bo brzydka kobieta jest realistyczna a ladna jest nierealistyczna.

I sila rzeczy znow przypomina mi to te nowoczesne produkcje filmowe ktore wcale nie sa slabe tylko hejterzy z internetu, faszysci i co tam jeszcze staraja sie zniszczyc zajebiste filmy. Slowem - to wina widza a nie tego co film zrobil.

Edytowane przez Nezumi
  • Like 1
  • Haha 3
Napisano (edytowane)

Zrobiłem rzecz zakazaną, proszę nie bijcie. Grok wygenerwował starszą Ciri. Co tam, że się kolor oczu nie zgadza, kształt twarzy jest całkiem blisko nastolatki z Wieśka 3.

image(49).jpg.c2c96c36c96c26ca7c4e214413bf39e1.jpg

Edytowane przez Xaia
  • Like 2
  • Mega! 2
Napisano

@Xaia Tak jak nie lubie ejaja tak niezaprzeczalnie jest to dobre. Dodac blizny i pieknie jest. I wlasnie o to chodzi - moze byc dojrzale i ladnie. Bez tlumaczenia ze wojna kulturowa, ze silnik, ze to, tamto czy sramto.

• Like 2
  • +1 1
Napisano
41 minutes ago, Nezumi said:

A, no i to "ale tak jest bardziej realistycznie". Bo oczywiscie jak chce zeby bylo realisticznie to odpalam gre o zabijaniu nieistniejacych potworow mieczem i magia 😄 Naturally. Bo brzydka kobieta jest realistyczna a ladna jest nierealistyczna.

Tak, bo to jest zwykła decyzja wizji artystycznej, mogli by iść równie dobrze w stronę disneya albo simpsonów, ale poszli w jakiś tam realizm, ojej łolaboga jakie to straszne, nie zrobili stelar-blade'owej dupy, jak źle, jak nie dobrze... to że są miecze i magia, nie znaczy z automatu, że będąc art direm, musisz podjąć jakąś konkretną decyzję artystyczną. Nie wszystkie gry muszą isć w stronę twoich wyobrażeń. Co nie znaczy z automatu działalności sekty DEI.

Serio to musi być jakaś gruba trauma, bo parę gierek i seriali zielonowłoskowcy zrobili i tak naruszyli tych twardych facetów, że jak teraz zobaczą coś lekko odstającego od ich świętego kanonu to płaczą na tłiterach o tych strasznych łokach. 🤣

@Xaia Sorry, ta grokowa wersja dla mnie lipa; zwykły lachon z osiedla, panienka pierwszego lepszego sebiksa na siedzeniu obok w golfiksie albo beemce. Dalej wybieram wersję łotok 🙂

Im dłużej z wami gadam, tym bardziej mi się podoba ta trailerowa. @KLICEK zostań moim tajnym agentem DEI i szepnij komu trzeba, żeby przypilnowali i utrzymali te neandertalskie kształty, jak trzeba wyciągnijcie model z platidża. Jakoś przeżyję stratę moich cebulionów, jak gra wyjdzie i nikt jej nie kupi, idąc za przykładem Nezumiego. 🤣

A tu ziom co sam tłucze stellarowe panny na potęgę, aż się zapalił, tak mu się spodobało, pewnie gej:

• Haha 1
Napisano
3 minutes ago, kengi said:

Tak, bo to jest zwykła decyzja wizji artystycznej, mogli by iść równie dobrze w stronę disneya albo simpsonów, ale poszli w jakiś tam realizm, ojej łolaboga jakie to straszne, nie zrobili stelar-blade'owej dupy, jak źle, jak nie dobrze... to że są miecze i magia, nie znaczy z automatu, że będąc art direm, musisz podjąć jakąś konkretną decyzję artystyczną. Nie wszystkie gry muszą isć w stronę twoich wyobrażeń. Co nie znaczy z automatu działalności sekty DEI.

Serio to musi być jakaś gruba trauma, bo parę gierek i seriali zielonowłoskowcy zrobili i tak naruszyli tych twardych facetów, że jak teraz zobaczą coś lekko odstającego od ich świętego kanonu to płaczą na tłiterach o tych strasznych łokach. 🤣

@Xaia Sorry, ta grokowa wersja dla mnie lipa; zwykły lachon z osiedla, panienka pierwszego lepszego sebiksa na siedzeniu obok w golfiksie albo beemce. Dalej wybieram wersję łotok 🙂

Im dłużej z wami gadam, tym bardziej mi się podoba ta trailerowa. @KLICEK zostań moim tajnym agentem DEI i szepnij komu trzeba, żeby przypilnowali i utrzymali te neandertalskie kształty, jak trzeba wyciągnijcie model z platidża. Jakoś przeżyję stratę moich cebulionów, jak gra wyjdzie i nikt jej nie kupi, idąc za przykładem Nezumiego. 🤣

A tu ziom co sam tłucze stellarowe panny na potęgę, aż się zapalił, tak mu się spodobało, pewnie gej:

Realistyczne nie musi być "brzydkie", chyba, że mieszkasz w USA albo Niemczech. Wygląda na to, że kobiety w Polsce nie są realistyczne bo są zbyt ładne.

¯\_(ツ)_/¯

• Like 1
  • +1 1
Napisano (edytowane)
22 minuty temu, kengi napisał:

argument: "who hurt you". Wow tego jeszcze nie było

na autorytet chcesz nas wziąć? ale tanie sztuczki

Nie wszystkie gry muszą isć w stronę twoich wyobrażeń

ale te co nie idą bo nie muszą potem płaczą jak nikt ich nie chce kupować, i lamentują, jak to incele i naziole zniszczyli ich piękne dzieła nie chcąc biec do sklepu

Z ciekawości, co sądziłeś o wizerunkach postaci w Netflixowym serialu? 

Edytowane przez EthicallyChallenged
  • Like 1
  • +1 2
Napisano

na autorytet chcesz nas wziąć? ale tanie sztuczki

Na nic was nie chcę wziąć. Po prostu nie zgadzam się z tezą, że taki a nie inny wygląd tej panny jest pokłosiem działalności sekty DEI.
Jak widać ja, Kalberos, tenże ziom i pewnie parę innych nonłok pipul się taka Ciri jak najbardziej podoba. A ta która się podoba Nezumiemu i Xaia, się na przykład nie podoba. Nic więcej.

5 minutes ago, EthicallyChallenged said:

ale te co nie idą bo nie muszą potem płaczą jak nikt ich nie chce kupować, i lamentują, jak to incele i naziole zniszczyli ich piękne dzieła nie chcąc biec do sklepu

O tak, na pewno tak właśnie jest... wystarczy zrobić test nezumiego i już wiadomo czy się giera sprzeda. 😄

Poza tym już zrobiłeś skrót, z 6 min. trailera z przesadzonym orbis ocularis od razu wywnioskowałeś, że gra będzie łokowa, jak nie przymierzając concord, i się nie sprzeda? Will see.

Może nawet wyjdzie, że mieliście racje, ale to nie efekt przenikliwości tylko zgadywanek, bo na ten moment nic więcej poza zgadywaniem nie ma.

Napisano
2 minuty temu, kengi napisał:

Może nawet wyjdzie, że mieliście racje, ale to nie efekt przenikliwości tylko zgadywanek, bo na ten moment nic więcej poza zgadywaniem nie ma.

Studio jest łołk, trójka była łołk, nawet książki były łołk, ale jak ktoś mówi, że czwórka będzie łołk to bawi się w zgadywanki?

why are Y shittingon my plate? Ho mdo you kuowits S---? It isnt even yet (0)

• Like 1
  • Haha 1
Napisano
4 minutes ago, EthicallyChallenged said:

Studio jest łołk, trójka była łołk, nawet książki były łołk, ale jak ktoś mówi, że czwórka będzie łołk to bawi się w zgadywanki?

A to przepraszam, ja mam inna definicję. Teraz wszystko jasne 🙂 

Napisano
4 minuty temu, kengi napisał:

A to przepraszam, ja mam inna definicję. Teraz wszystko jasne 🙂 

definicja jest taka sama jak definicja Nazizmu = coś, co mi się nie podoba XD

Z ciekawości, co sądziłeś o wizerunkach postaci (szczególnie kobiecych, ale nie tylko) w Netflixowym serialu? 

Napisano (edytowane)
11 minutes ago, EthicallyChallenged said:

Z ciekawości, co sądziłeś o wizerunkach postaci (szczególnie kobiecych, ale nie tylko) w Netflixowym serialu? 

Nie podobały mi się. Niezależnie od powodów, dla których wyglądały tak, a nie inaczej. Nie byłem w stanie tego obejrzeć (chociaż najbardziej przez fabułę jednak, wygląd bym zniósł, chyba że bym tam gdzieś zobaczył Beatkę Kozidrak, albo Sigurnej Łiwer, tego znieść nie potrafię).

A Ciri była z nich wszystkich najmniej pasująca do mojego wyobrażenia z książek. Chociaż Yen też zupełnie nie trafiona jak dla mnie. No ale to tylko moje wyobrażenia.

Edytowane przez kengi
  • +1 1
Napisano

A to nie jest tak, że Ciri tutaj w zwiastunie to wizja głównie do zwiastuna? To jest Ciri z gry? Na pewno? Za zwiastun i gre odpowiadają kompletnie inne firmy. 

Napisano

Oszijt panowie!! Ciri jest.. hmm, ok. Nie jest żadną ślicznością ale pasuje do wiedźmina, bo jak w ostatniej scenie idze ku tym wieśniakom i kamera pokazuje jej twarz, to można się zesrać ze strachu. Serio, widać że twarda babka.

To na obronę.. a na atak.. w III była ładniejsza, mogli to wypośrodkować lepiej.

Ogólnie jest coś nie tak z twarzami w całym trailerze. Może to animacja? Albo coś innego z renderem. Więc może i Ciri się gorzej przezentuje niż będzie w grze. A może jeszcze dopracują te facjaty? Skoro w Silent Hillu trochę poprawili tutaj też jest jeszcze chyba sporo czasu. W końcu to głóna bohaterka gry nie? 

Ale co ja tam wiem, mi paszczur z trailerów Fable pasuje i nawet się podoba do klimatu tegoż filmu. 

Generalnie też jarałem się tym całym woke-awanturą aż mi się nie przejdała i już żygam na takie coś.

Jeśli fabułka, animacja i  game play dowiozą, to uroda Ciri nie ma znaczenia. I tak nie będzie to miało wpływu na grę. Grafika to i tak zawsze drugorzędna sprawa. 

• +1 2
Napisano (edytowane)

@kengi Hahaha no raczej raczej. Nie jestem prawdziwym mezczyzna bo mi sie podobaja ladne kobiety. A najbardziej potrzebuje walidacji meskosci przez innego faceta z forum 🤣

Zawsze jest to samo. Najpierw zmiana a potem "A co ci tak zalezy zeby bylo jak wczesniej?"

A co tobie zalezy zeby nie bylo?

Takiego ping ponga mozna uprawiac ad nauseam.

Czemu sluzy ta zmiana, czym jest podyktowana. W czym jest lepsza od postarzonej a jednak klasycznie ladnej twarzy jaka wrzucil @Xaia?

Jasne ze komus tam sie spodoba. Dyrektorka z mojej sredniej szkoly zwykla mawiac "kazda potwora znajdzie swego amatora". Ale pytanie pozostaje - dlaczego zmieniac nadzwyczajnie ladna Ciri w kazdym swietle na "no, w pewnym swietle nawet nie jest taka brzydka" Ciri.

I dlaczego te zmiany dotycza zawsze postaci kobiecych? Dlaczego rownie czesto nie ma "odejscia od kanonu" w przypadku facetow? Geralt starzejac sie zasadniczo swoj wyglad poprawil. Z oznak starzenia sie to broda mu troche urosla 😄 

lj6nyq7htbb91-145889686.jpg.c0594e57be9e55aca25065954488ecbb.jpg

Ale jakos nie widze tutaj zeby odchodzil ktos od kanonu. Jesli juz to ewolucja postepuje w kierunku coraz bardziej kanonowym meskiej urody. Tu zdaje sie nikt nie walczyc z obalaniem kulturowych stereotypow, nikt nie "urealnia", nikt jakos nie odczuwa potrzeby ubrzydzenia go troche zeby pokazac mijajace lata. Nie przybywa blizn mimo setek jesli nie tysiecy walk stoczonych od czasu kiedy dorobil sie tych starych blizn... Ot Geralt moze sobie byc - jeszcze go poprawia zeby byl bardziej kanonowo przystojny. Ale zeby kobieta byla klasycznie ladna? No kto to widzial!

Chociaz nie uprzedzajmy faktow. Moze w nowym Wiedzminie Geralta tez "poprawia". W koncu wiadomo - Unreal, normalki, oswietlenie, koniunkcja Jowisza z Marsem... Moze nie byc latwo. W razie czego zawsze znajdzie sie jakis prawdziwie meski @kengi ktory lyknie giere bo nie obawia sie nowego jak inne mieczaki jak ja.

Juz w ogole pomine fakt jak to jest ze Ciri przeszla probe traw i po jaka cholere w ogole ja przechodzila skoro nie jest zwykla dziewczynka tylko kurde posiadaczka Starszej Krwi z niesamowitymi, magicznymi umiejetnosciami, postacia ktora juz w walce dorownywala mlodym wiedzminom a jej przeznaczeniem jest "zaledwie" pokierowanie losami swiata. Dla zwyklych chlopcow proba traw i trening sprawialy ze mogli sluzyc jako maszynki do zabijania potworow. Proba traw dla Ciri? Nie dosc ze duzo jej to nie da w razie powodzenia to jeszcze ryzykowanie zyciem Lwiatka z Cintry, osoby ktora ma zaprowadzic lad na swiecie, stanowic rownowage dla Nilfgardu? Jak nie umrze to moze troche jej to pomoze, a jak umze to... no trudno, wszyscy bada mieli przesrane ale spoko, warto sprobowac. 😄

Eh...

1 hour ago, kengi said:

nie efekt przenikliwości tylko zgadywanek, bo na ten moment nic więcej poza zgadywaniem nie ma.

Cos tam jednak jest.

https://www.cdprojektred.com/en/diversity

Ale najbardziej jednak mi sie podoba "nie macie racji a jak sie okaze ze mieliscie to i tak byl przypadek" 😄 I juz sobie sam wytlumaczyles ze to po prostu niemozliwe zebysmy mieli racje. Dobre 🤣

16 minutes ago, adek said:

A to nie jest tak, że Ciri tutaj w zwiastunie to wizja głównie do zwiastuna? To jest Ciri z gry? Na pewno? Za zwiastun i gre odpowiadają kompletnie inne firmy. 

Ale to czyja jest wina niby? Prezentuje to CDPR, prawda? Idziemy juz pomalu w absurd w probach wytlumaczenia tego nazwijmy to srednio udanego trailera. To w CDPR akceptuja cokolwiek? Nie ma jakiegos sprawdzania jakosci pracy ktora sie dla nich zrobilo? Zaakceptowali, przyjeli i reklamuja tym swoja gre. Ale jak cos nie pasuje to oni zwala na Platige'a czy kto tam robil trailera a Platige zwali na Unreala. Jeszcze niech powiedza ze tak na prawde to wina jeszcze niedopracowanych sterownikow do niewydanych jeszcze kart NVidii na ktorych to renderowali a ktore reklamuja w lewym, dolnym rogu. A Nvidia powie ze nie liczy sie narzedzie tylko artysta i sie zamknie koleczko - nikt nie jest winny niczemu 😄 

Mega fajny ten watek 🙂 Ubawilem sie setnie. Koniec koncow na cos mi sie przydal ten trailer.

Edytowane przez Nezumi
  • Like 1
  • +1 3
Napisano
8 minutes ago, Nezumi said:

Czemu sluzy ta zmiana, czym jest podyktowana. W czym jest lepsza od postarzonej a jednak klasycznie ladnej twarzy jaka wrzucil @Xaia?

Jasne ze komus tam sie spodoba. Dyrektorka z mojej sredniej szkoly zwykla mawiac "kazda potwora znajdzie swego amatora". Ale pytanie pozostaje - dlaczego zmieniac nadzwyczajnie ladna Ciri w kazdym swietle na "no, w pewnym swietle nawet nie jest taka brzydka" Ciri.

Najwyraźniej dalej nie rozumiesz o co mnie idzie. Postaram się jeszcze raz. To ty i paru innych twierdzisz, że zmiana jest zła, ja i paru innych twierdzimy, że nie jest. Kwestia gustu nic więcej. Koniec dyskusji. Ale...

... mnie idzie o to wciskanie, że to jest decyzja DEI... ja i paru innych tak nie uważamy, ty i paru innych twierdzisz inaczej.  Czyli jedyny słuszny wniosek jest taki, że ja jestem gerontofilem a ty jesteś stulejarzem. W czym problem?

15 minutes ago, Nezumi said:

jak to jest ze Ciri przeszla probe traw

A skąd ten wniosek? Gdzieś mi umknęło. Skąd wiemy, że przeszła próbę traw, może łoi te eliksiry jak rusek wódę, bo ma moc Starszej Krwi, niczym Paul Atreides wodę życia.

Napisano

A skąd ten wniosek? Gdzieś mi umknęło. Skąd wiemy, że przeszła próbę traw, może łoi te eliksiry jak rusek wódę, bo ma moc Starszej Krwi, niczym Paul Atreides wodę życia.

Przeszła, gdzieś tam z CDP potwierdzili. 

Napisano (edytowane)
35 minutes ago, Nezumi said:

Juz w ogole pomine fakt jak to jest ze Ciri przeszla probe traw i po jaka cholere w ogole ja przechodzila

Tutaj nieco zakładam, że to jest najmniej bolesne rozwiązanie problemu o składowych:

1. Robisz grę, gdzie postanowiłeś za główną bohaterkę wziąć znaną i lubianą Ciri

2. Gra nazywa się "Wiedźmin"

Mogłoby być dziwnie, gdyby kolejna gra z serii Wiedźmin miała główną postać niebędącą wiedźminem. Oczywiście przyda się jeszcze sensowne uzasadnienie fabularne, które dopiero zobaczymy jak wyjdzie.

Edytowane przez VGT
  • +1 1
Napisano

Może jest tak, że nie przeszła, bo jako girlboss jest tak twarda, że zostaje wiedźminką i łoi eliksiry bez próby traw, tak jak zazwyczaj girlbossy zostają astronautami, policjantkami i strażakami i żołnieżami sił specjalnych i pilotami myśliwców z pominięciem testów lub obniżaniem wymagań?

• Haha 2
  • +1 1
Napisano
1 minute ago, michalo said:

Przeszła, gdzieś tam z CDP potwierdzili. 

Ok, no to już jest temat do fabułki... no jak to się stało... i będzie albo bez sensu, albo powiesz... ok, spoko kupuję tłumaczonko, zią, dzięki.

Na miejscu DEI z CDPu od razu bym zrobił w intro... przeszła, próbę traw, bo X (whatever, Geralt pomylił flaszki, czy coś)... ale niestety to spowodowało nieodwracalne zmiany w orbis ocularis. I jeb scena lesbo z Mistle w ramach śnienia retrospect w konwulsjach podczas dochodzenia do siebie. 🤣 @KLICEK przekaż komu trzeba. Dzięki.

• kekw 2
Napisano

no niby jest ten materiał:

ALE

prawniczym językiem GameDir manewruje nigdy w 100% nie uściślając, że przeszła, ani że została wiedźminem, tylko daje do zrozumienia, że gracz odbędzie wraz z postacią podróż prowadzącą do zostania wiedźminem. Moja teoria może się okazać celną, bo jako pierwsza kobieta dopiero pokaże, jak to się robi, skoro dotychczas tylko faceci zostawali wiedźminami, a jak wiadomo kobiety robią wszystko lepiej, szybciej i kompetentniej od facetów. Może sie okazać że próba traw jest dla słabych facetów, a kobiety mają większą odporność więc jej nie potrzebują.

2 godziny temu, kengi napisał:

Jakoś przeżyję stratę moich cebulionów, jak gra wyjdzie i nikt jej nie kupi, idąc za przykładem Nezumiego. 🤣

pomnożysz cebuliony, będzie hype, będą zyski

image.png.dbed20ac2229f2c9c545cc3ac89af00d.png

• +1 2
Napisano
8 minutes ago, EthicallyChallenged said:

Może sie okazać że próba traw jest dla słabych facetów, a kobiety mają większą odporność więc jej nie potrzebują

A że to Starsza Krew a nie, że kobita... to te sprawy to tam pomijamy, żeby nam pasowało do tezy? Mi tam wsio ryba. Jak będzie spoko się grało, może być i tak.

Napisano
27 minutes ago, kengi said:

A skąd ten wniosek? Gdzieś mi umknęło. Skąd wiemy, że przeszła próbę traw

W trailerze ma pionowe zrenice nawet przed polknieciem eliksiru.

Napisano

A że to Starsza Krew a nie, że kobita... to te sprawy to tam pomijamy, żeby nam pasowało do tezy? Mi tam wsio ryba. Jak będzie spoko się grało, może być i tak.

Starsza Krew była w trójce. 

W czwórce będzie starcza krew XD

...tak jak lubisz ;p

• kekw 2
Napisano (edytowane)
6 minutes ago, Nezumi said:

W trailerze ma pionowe zrenice nawet przed polknieciem eliksiru.

A skąd wiesz, że nie łyknęła czegoś chwilkę przed trailerem? 😜

Dobra dobra whateva... I don't care. Szkoda, że ludzie nie mają tyle zapału w tropieniu dekoherencji w rzeczywistości.

2 minutes ago, EthicallyChallenged said:

W czwórce będzie starcza krew XD

...tak jak lubisz 😜

Starsza krew to jest przecież menstrual blood power booster... nie wiedziałeś? Stąd ten wkurw w oczach.

Edytowane przez kengi
Napisano
Just now, kengi said:

A skąd wiesz, że nie łyknęła chwilkę przed trailerem?

pionowe zrenice nie byly od eliksirow. Tak dodalem zeby zapobiec tlumaczeniu "a moze to od eliksiru!" 😄 

1 minute ago, kengi said:

Szkoda, że ludzie nie mają tyle zapału w tropienie dekoherencji w rzeczywistości.

Masz na mysli brak koherencji? Bo dekoherencja to chyba tylko kwantowa jest... Rzeczywistosc nie moze byc niekoherentna. Jest jakas okreslona. Opis rzeczywistosci moze sie nie kleic ale sama rzeczywistosc raczej nie moze byc niespojna wewnetrznie.

Tak dla porzadku - z serii "Well, ACTUALLY..." 😉 

• Like 1
  • +1 1
Napisano (edytowane)

Nie mogę znaleźć tego info o próbie traw.. może coś popieprzyłem ale myślałem, że tak właśnie gdzieś przeczytałem, jakiś cytat z twittera, gdzie jasno stwierdzono że przeszła próbę i została wiedźminką.. 

Tak czy siak gra ma opowiadać o jej dordze , a w omówieniu trailera z reżyserem, gość stwierdza, że w grze będziemy mogli ocalić tę wieśniaczkę.

Oglądałem czasem scenki z II i III, i tak jak w ksiażkach były niezłe jaja i kupa śmiechu.  Ciekawe jak Ciri sobie poradzi w takich sytuacjach? 

To wszystko mi przypomina że powinienem w końcu zagrać w tego Wieśka kiedyś 😛 ale pewnie i tak jak zwykle tylko nagram i nie zagram. 

Dobra, znalazłem
Inside The Witcher 4: CD Projekt Red’s Plans For Its Next Big RPG - IGN

Cytat

Last we saw Ciri she was a young woman facing her destiny. But now, as depicted in a new cinematic trailer shown at The Game Awards 2024, Ciri is a fully-fledged witcher hunting monsters for profit. Kalemba explains that, following the events of The Witcher 3, Ciri has undertaken the famously painful Trial of the Grasses which has mutated her into a powerful and resilient warrior. She’s ready to take on a whole new journey in The Witcher 4, which is the first part of a planned new trilogy of single-player, open-world RPGs.

Edytowane przez michalo
  • Thanks 1
Napisano (edytowane)

Fajnie ze zaryzykowali zycie osoby majacej zmienic na lepsze losy swiata po to zeby mogla zostac jedna z wielu wojownikow walczacych z potworami. W swiecie w ktorym jest coraz mniej potworow... No ale wiem wiem, ja nie rozumiem - bo teraz to ludzie sa potworami! 😮 

Aaaaanyways

Jeszcze jak juz wkurzam wszystkich to takie pytanie mi sie rodzi 😛 .

Wiekszosc czasu widzimy bohatera z tylu. Jako, ze to jest kobieta to jestem ciekaw jaka tam burza mozgow w departamencie DEI ( wyrecze Cie @kengi: na punkcie ktorego mam obsesje bo zagraza mojej kruchej meskosci oczywiscie! Bo ten dzial caly zatrudnia ludzi po nic - ot tak sobie sa i na nic nie wplywaja a ja tu panikuje) jest zeby przypadkiem nie miala zbyt ksztaltnej pupy przypadkiem. Zdecyduja sie na splaszczenie czy przykrycie jakas zwiewna tkanina? I czy bedzie miala wciecie w talii czy bedzie prostym klockiem jak facet. Bo to ze bedzie czlapac jak koles to pewne. Ruchy biodrami sa haram!

Jedno jest mega na plus - ze jest to single player a nie jakas tam multi gdzie nie chcialo sie robic gry wiec musisz "create your own adventure" 🙂 

Edytowane przez Nezumi
  • Like 2
Napisano

Panowie, ale skoro już ustaliliśmy, że wieśmak od początku był łok. Jak to @EthicallyChallenged raczył nam podsumować. To czego się spodziewacie...

Mnie wreszcie olśniło... próba traw mogła być robiona wyłącznie na mężczyznach, bo to było po prostu odcięcie kuśki. No przecież wieśmaki nie mogą mieć dzieci... no jak to inaczej interpretować. No i reakcja ludu na wieśmaka, to wypisz wymaluj metafora tego jak obecne traktuje się biednych transseksualistów... trans woman is a woman, aż chce się zawołać. Białe włosy z lat 80 to aktualnie zielone włosy. Niechęć do innych ras, to nie metafora rasizmu, a homofobii i transfobii, i w ogóle dyskryminacji alfabetowej. Widzicie te paralele... no nie mówcie, że nie widzicie. Ludzie. Ludziska! Przejrzycie na oczy, jak i ja przejrzałem.

Biedny modelarz z cedepu siedzi i modeluje te płaskie tyłki i plecy zamiast cycków, a nad nim pręzy się zielono-tęczowo-włosa domina z działu DEI, z pejczem w ręku, szepcząc do uszka: no... dalej... spróbuj użyć brusha inflate... I dare you, I double dare you motherfucker... I jeb z piz... znaczy z pejcza po orbisusis okularusiusis.

@KLICEK dobrze, że ty potwory modelujesz, no ew. mocne groźne feminy, jak czyczarofnice, to jeszcze cię nie ruszyli. Am I rajt? Em aj? AI? 🤣

Napisano
15 minut temu, Nezumi napisał:

Fajnie ze zaryzykowali zycie osoby majacej zmienic na lepsze losy swiata po to zeby mogla zostac jedna z wielu wojownikow walczacych z potworami.

Mam nadzieje że stworzą dobre uzasadnienie tej decyzji. 

Ja tam wierzę w ich zdolność opowiadania historii. 

17 minut temu, Nezumi napisał:

Zdecyduja sie na splaszczenie czy przykrycie jakas zwiewna tkanina? I czy bedzie miala wciecie w talii czy bedzie prostym klockiem jak facet. Bo to ze bedzie czlapac jak koles to pewne. Ruchy biodrami sa haram!

To trochę brzmi jak teoria spiskowa xD Niesondze, ale mogę się mylić;)

Myślę jednak że tam w CDP zależy żeby stworzyć bohaterkę, którą każdy z nas polubi. Niby kierują tą grę do modern audiences, ale badania pokazują, że moder audience nadal woli sexy laseczki a nie kaszaloty, chyba że chodzi o tą grupę co krzyczy ale gier nie kupuje. 

Nie strzelą sobie chyba w kolano nie? 

• Like 2
  • +1 1
Napisano
21 minutes ago, michalo said:

Myślę jednak że tam w CDP zależy żeby stworzyć bohaterkę, którą każdy z nas polubi. Niby kierują tą grę do modern audiences, ale badania pokazują, że moder audience nadal woli sexy laseczki a nie kaszaloty, chyba że chodzi o tą grupę co krzyczy ale gier nie kupuje. 

Nie strzelą sobie chyba w kolano nie? 

672b43630989a.jpg.0ba2e5979a131971f8ea2adeb8a771c3.jpg

• Like 1
  • Haha 3
Napisano
9 godzin temu, Kalberos napisał(a):

najbardziej boli brak Dana Housera który odpowiadał za scenariusze do najlepszych dzieł Rockstara w tym mojego ulubionego "manhunta" bez jego "pazura" mam obawy że Rockstar straci swój charakter i przekształci się w kolejnego nudnego "ubisofta", a wszystkie gta lubiłem tylko i wyłącznie ze względu na story a nie na otwarty świat czy gameplay dlatego jakoś się nie jaram tym GTA6, poczekamy zobaczymy

Napisano
16 minutes ago, michalo said:

Ale ten pomiot powstał już i powstawał w ciągu ostatnich lat, a wiesiek jest tworzony tu i teraz  więc.. 

Tak se shitpostuję tylko 😄 Zrobią jak zrobią, i tak nigdy w życiu niczego nie preorderowałem, i nie mam zamiaru, więc jak wyjdzie to poczekam na recki i zobaczę wtedy. Nie mam już złudzeń co do poziomu branży gamingowej i moje oczekiwania co do gier są absolutnie zerowe.

• +1 3
Napisano (edytowane)

@KLICEK akurat z CP w ktorego nie gralem to mi bylo w sumie zal Was tam, bo sie nakrecila spirala youtubowej nienawisci  😄 I ok, fakap byl moze z wersjami na konsole poprzedniej generacji ale znam ludzi ktorzy wczesnie po wydaniu pokonczyli gre i sobie chwalili. Mimo ze YT grzalo temat ze jest niegrywalna. Taka juz specyfika YT.

(btw, nie bierz sobie mojego plucia na CDP do siebie w zaden sposob. Ja bym tylko spalil na stosie ten caly dzial DEI tam. Na wolnym ogniu, nie za szybko 😄 Absolutnie nie mam nic do reszty a zwlaszcza artystow pracujacych przy gierach.)

Edytowane przez Nezumi
  • Like 2
Napisano

A czy po CP było aż tak źle? Cedep znalazł przepis na sukces! Trzykrotne obsuwy z żółtymi screenami, potem historycznie kompromitująca premiera, Sony usuwające pierwszy raz grę AAA że sklepu, potem 3 lata betatestów na płacących klientach, kreskówka trafiająca w serca angsty nastolatków, naprawiona gra i miłość odbiorców zaskarbiona! Cedep przetarł nowe szlaki, odkrył nowe granice jak mocno można przywalić w chuja i wyjść obronną ręką. Teraz przy Wiedźmince 4 pora odkryć nowe limity frajerów i simpów, przepraszam, wiernych fanów XD

• Haha 1
Napisano

Sony usuwające pierwszy raz grę AAA że sklepu

Ta ale poprzeczka jest zawieszona wysoko po tym co Sony wykrecilo z Concordem 😄 

• Haha 2