Napisano 13 Maj13 Maj W dniu 5.05.2025 o 10:09, HollyMolly napisał:Fajne te brushe Wojtka, szkoda, ze na Krite. Szukam wlasnie fajnych teksturek.Polecam zapoznać się z Kritą, to nie muszą być od razu pełne przenosiny i pożegnanie z codziennym programem którego używasz. Krita jest darmowa, możesz sobie zainstalować i zrobić w niej mały kącik do luźnej zabawy fajnymi pędzelkami, a na codzień używać tego, co zwykle.
Napisano 13 Maj13 Maj 1 hour ago, EthicallyChallenged said:Polecam zapoznać się z Kritą, to nie muszą być od razu pełne przenosiny i pożegnanie z codziennym programem którego używasz. Krita jest darmowa, możesz sobie zainstalować i zrobić w niej mały kącik do luźnej zabawy fajnymi pędzelkami, a na codzień używać tego, co zwykle. Dzięki za odpowiedź! Jesteś kolejną osobą, która poleca Kritę — muszę się w końcu pobawić tym programem.
Napisano 13 Maj13 Maj @HollyMolly no właśnie polecam zawsze, wszędzie i każdemu, aby chociaż spróbowali, bo dzięki Kricie mogłem pożegnać się w pracy i z Adobe i z Windowsem i za to mam wielki szacun, wdzięczność i sentyment do Krity i jej twórców
Napisano 13 Maj13 Maj 26 minut temu, HollyMolly napisał:Dlaczego nikt nie powiedzial, ze w Kricie mozna animowac?bo nikt nie pytał lol. Super dziobak fajnie biega
Napisano 13 Maj13 Maj Chcialem wrzucic nagrany proces z procreate ale jest za duzy:(udało się wrzucić na yt https://youtu.be/mOvP0vsXKXY@EthicallyChallenged dziekowa za kompresje :D speedpaint_2.mp4 Edytowane 13 Maj13 Maj przez Kalberos
Napisano 13 Maj13 Maj Autor Przez te powroty tak poleciałem w sentymenty, że aż mi się Feng Zhu przypomniał huehue. 🤣
Napisano 13 Maj13 Maj 24 minuty temu, kengi napisał(a):Przez te powroty tak poleciałem w sentymenty, że aż mi się Feng Zhu przypomniał huehue. 🤣Feng to legenda :D tak jak i James Paick
Napisano 13 Maj13 Maj 45 minut temu, kengi napisał(a):Przez te powroty tak poleciałem w sentymenty, że aż mi się Feng Zhu przypomniał huehue. 🤣Nie jestes jedyny, kto nie kopiowal albumow star wars niech pierwszy rzuci kamieniem XD
Napisano 13 Maj13 Maj fengh i jego szkoła to był kosmos pobudzało to niesamowicie wyobraźnię i chęć odnalezienia się jako cząstka tego biznesu
Napisano 13 Maj13 Maj 1 godzinę temu, yarosh napisał(a):fengh i jego szkoła to był kosmos pobudzało to niesamowicie wyobraźnię i chęć odnalezienia się jako cząstka tego biznesuTak było a teraz człowiek myśli co tu dalej w życiu robic. Na co sie przebranżowić :D
Napisano 14 Maj14 Maj 5 godzin temu, Kalberos napisał(a):Tak było a teraz człowiek myśli co tu dalej w życiu robic. Na co sie przebranżowić :DNo ja z kolei myślałem że uda mi się w końcu przebranżowić w tą branże i w końcu będę mógł zaistnieć, a tu ponury chichot wszechświata 😆
Napisano Środa o 11:555 dn 7 godzin temu, yarosh napisał(a):No ja z kolei myślałem że uda mi się w końcu przebranżowić w tą branże i w końcu będę mógł zaistnieć, a tu ponury chichot wszechświata 😆No widzisz;D tak mi tym ej aj obrzydzaja to wszystko ze chce tym jebnac w koncu i zajac sie car designem i car detailingiem. Jak narazie mi to nie wychodzi.
Napisano Środa o 12:125 dn polka dot nie odpisałem wcześniej bo nie chciałem zamieszczać pustego posta.
Napisano Środa o 12:325 dn Autor Znowu copic + piórko ale mordy tym razem.I pytanie mam, czy Harison Opel podobny wyszedł? Bo się dowiedziałem o koncepcie Zetki Van Dycka i wydaje się, że jest coś na rzeczy. Edytowane Środa o 12:325 dn przez kengi
Napisano Środa o 13:025 dn 26 minut temu, kengi napisał(a):pytanie mam, czy Harison Opel podobnyPodobny choć szczęka wydaje się ciut za krótka łagodna ? Takie wrazen
Napisano Środa o 14:005 dn Jednak trzeba było te 20 lat temu zapisać się do szkoły fenga 😆 to bym nie miał problemu z rysowaniem Edytowane Środa o 14:005 dn przez yarosh
Napisano Czwartek o 09:135 dn 20 godzin temu, kengi napisał:I pytanie mam, czy Harison Opel podobny wyszedł? Bo się dowiedziałem o koncepcie Zetki Van Dycka i wydaje się, że jest coś na rzeczy.Deckard podobny do Harissona, chyba myk z Zetką działa. Super stylówa z tym piórkiem.
Napisano Czwartek o 10:255 dn Autor Thx. Z tą metodą pierwszy raz czuję, że coś rzeczywiście się ruszyło z podobieństwem. Wcześniej nie bardzo cokolwiek mi wychodziło. Teraz jeszcze nie jest tak jak bym chciał, ale przynajmniej widać nadzieję hehe.Z filmiku próba, więc się trochę ruszał. Ale i tak chyba widać kto to?
Napisano 15 godzin temu15 godz Witam wszystkich serdecznie, mam nadzieję że mail jak i mnie, zastał Was w zdrowiu.Świetne prace! :)Szkic ode mnie: Kąpiele są ważne, byle nie za częste. Edytowane 15 godzin temu15 godz przez takashmen img
Napisano 13 godzin temu13 godz jak zwykle na kolanie miks pomysłów inspiracji i wprawek, wszystko na kiedyś xD, czyli do szuflady
Napisano 13 godzin temu13 godz 1 hour ago, Jedaith said:Hej, to i ode mnie nieśmiała próba okiełznania waloruHej, podczas robienia takiego studium walorowego skup się bardziej na plamach waloru niż granicach obiektów, zignoruj tekstury i faktury, podejmuj decyzję o dużych płaszczyznach, co jest w świetle co w cieniu, nie śpiesz się.Zwracaj większą uwagę na rysunek, krowa która powinna być bohaterem tego szkicu ma bardzo ciekawe kanciaste formy.Jeśli coś ma ten sam walor to nie oddzielaj tego liną, spróbuj opisać to poprzez kontrast, zmianę ustawienia plam waloru. Lub też pozwól krawędzi nie zaistnieć, mamy wtedy przypadek "lost edge"
Napisano 2 godziny temu2 godz Speedpaint i jednocześnie korekta dla @HollyMolly , proces i dodatkowe info w jej teczce: HollyMolly - Teczka 2D - Work in progress (WIP) - Max3D.pl