Skocz do zawartości

Featured Replies

• Odpowiedzi 209
  • Wyświetleń 9,6k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

Posted Images

Napisano

Ostatnio spodobał mi się styl czarny + złoto. Dorzuciłem do tego sobie jeszcze japońską kintsugi i wyszedł mi taki koncept - siekierka na waszą cześć :)

maj-2025-9.jpg

Napisano

Kurde, że tak sobie komentować nie można. Aż teraz nie wiem co powiedzieć...

W końcu udało mi się randomową nude elfkę zrobić. Tzn portrecik tylko..

Untitled_Viewport merge.jpg

Zrzut ekranu 2025-05-22 200221.jpg

Napisano
  • Autor

hombre-01.jpg

To ja mam pytanie w takim razie😉 🤣

Edytowane przez kengi

Napisano

tak mi się wymyśliło, muszę jednak więcej ćwiczeń porobić, bo nie mogę zrobić tego, co bym chciał ;]

smok.jpg

Napisano
14 hours ago, yarosh said:

tak mi się wymyśliło, muszę jednak więcej ćwiczeń porobić, bo nie mogę zrobić tego, co bym chciał ;]

smok.jpg

Cześć @yarosh
A co byś chciał zrobić z takim szkicem jaki jest twój cel, wyrenderowany realistycznie potwór?

Zrobiłeś coś co jest dobrym początkiem do dalszej pracy, nie zostawiaj tego, spróbuj popracować nad tym dalej :)

Dodatkowe pytania które mam do Ciebie: czy jest jakiś konkretny powód z którego używasz tak dużej ilości czerni?
Pytam, bo po zastosowaniu "levels" wyłonił się spod niej fajny line art, który jest dobrym początkiem do pracy nad tym stworkiem: screenZrzut ekranu 2025-05-24 132510.png

A poniżej mój over, jeśli ArtDirector wysłał mi taki szkic z zadniem pociągnięcia go dalej, starałem się pozostać jak najbliżej twojej idei, są w niej fajne elementy, fajnie rozrysowane ręce, które potraktowałem jako dodatkową parę, dodając przednie łapy dla balansu.

Znalazłem kilka refek, tak żeby wesprzeć się podczas szkicowania, skupiłem się na anatomii, dodaniu nakładających się form, tak żeby dookreślić przestrzeń. Proces line artu jest dla mnie wielowarstwowy, po poprawki nanosze na kolejnych warstwach, gdzie poprzednia jest widoczna jak kalka, rysuję i wymazuję, pomiędzy etapami dodałem jeszcze walorowe formy pod spód, tak żeby zainspirować się do dalszego line artu, nie używam białego do tła, za duży kontrast.

I na koniec myślę przydatny film, gość ma dużo merytorycznego kontentu jeśli chodzi o line art.

https://www.youtube.com/watch?v=XoPOajk9Zl0

yarosh-max3d-forum-lizard-Over-V1.png

Edytowane przez takashmen
literówki