Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Max3D.pl

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Featured Replies

Napisano

hej wszystkim, sorry moze glupie pytanie ale jak dzialaja praktyki w wiekszych studiach? i czy one wogle istnieja.Widzialem w tamtym roku intership w cdpr niestety nie mialem jak aplikowac bo nie bylo pozycji character artist.Jestem na 2 roku studiow i mam do wyrobienia 70godzin praktyk, bardzo chcialbym sie dostac na jakies praktyki do platigue albo cdpr. Jedyne co znalazlem to mentorship na stronie platigue dlatego chcialem sie zapytac czy jest jakas szansa sie dostac do wiekszego studia na praktyki a jesli jest to gdzie szukac i komu truc dupe?

• Odpowiedzi 7
  • Wyświetleń 110
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• W CDPR pamietaj zeby ubrac sie w cos teczowego, pokolorowac wlosy i wspomniec o tym ze jestes niebinarny albo identyfikujesz sie jako kobieta. Moze zalapiesz sie na ich scholarship tylko dla kobiet "D

• Kiedyś w którymś podcaście @KLICEK mówił że jednym ze sposobów na wbicie do CDPR jest zatrudnienie się w innym dziale gdzie potrzebują ludzi np. do testów i stamtąd próbować przejść do docelowego gada

• EthicallyChallenged
    EthicallyChallenged

to co Nezumi napisał, ale nieironicznie XD a co do Klicka, to też powiedział w jakimś wywiadzie bardzo mądrą rzecz, że czasami lepiej zamiast do jakiegoś znanego i popularnego studia, gdzie pchają się

Napisano

Kiedyś w którymś podcaście @KLICEK mówił że jednym ze sposobów na wbicie do CDPR jest zatrudnienie się w innym dziale gdzie potrzebują ludzi np. do testów i stamtąd próbować przejść do docelowego gadając z ludźmi i pokazując się. Może to jest jakiś sposób, bo na character artist będzie ogrom chętnych nawet na praktyki.

Edytowane przez dm_

Napisano
  • Autor
2 hours ago, dm_ said:

Kiedyś w którymś podcaście @KLICEK mówił że jednym ze sposobów na wbicie do CDPR jest zatrudnienie się w innym dziale gdzie potrzebują ludzi np. do testów i stamtąd próbować przejść do docelowego gadając z ludźmi i pokazując się. Może to jest jakiś sposób, bo na character artist będzie ogrom chętnych nawet na praktyki.

nom jak sie inaczej nie uda to bedzie trzeba tak zrobic chyba jeszcze poczekam do tego lutego bo zazwyczaj wtedy wypuszczaja ten intership.

Napisano

W CDPR pamietaj zeby ubrac sie w cos teczowego, pokolorowac wlosy i wspomniec o tym ze jestes niebinarny albo identyfikujesz sie jako kobieta. Moze zalapiesz sie na ich scholarship tylko dla kobiet "Dziewczyny w grze!". Jak odpowiednio to rozegrasz to mozesz sie zalapac na dodatkowy wolny dzien z powodu menstruacji.

https://www.cdprojektred.com/en/diversity

Powodzenia!

Napisano

to co Nezumi napisał, ale nieironicznie

XD

a co do Klicka, to też powiedział w jakimś wywiadzie bardzo mądrą rzecz, że czasami lepiej zamiast do jakiegoś znanego i popularnego studia, gdzie pchają się tłumy, iść do małego nieznanego studia, gdzie Cię potrzebują i docenią. Z własnego doświadczenia mogę powiedzieć, że może to być najlepsza rzecz, jaka Ci się trafi w całej karierze.

Napisano
19 godzin temu, Gabriel Tarnowski napisał(a):

hej wszystkim, sorry moze glupie pytanie ale jak dzialaja praktyki w wiekszych studiach? i czy one wogle istnieja.Widzialem w tamtym roku intership w cdpr niestety nie mialem jak aplikowac bo nie bylo pozycji character artist.Jestem na 2 roku studiow i mam do wyrobienia 70godzin praktyk, bardzo chcialbym sie dostac na jakies praktyki do platigue albo cdpr. Jedyne co znalazlem to mentorship na stronie platigue dlatego chcialem sie zapytac czy jest jakas szansa sie dostac do wiekszego studia na praktyki a jesli jest to gdzie szukac i komu truc dupe?

Jak jesteś kobita to masz otwarte drzwi. W wielu firmach wcielają kobity w świat gamedevu.

Edit : widze ze Nezumi tez juz o tym napisal. Tak ze tak to wyglada.

Edytowane przez Kalberos

Napisano
29 minut temu, EthicallyChallenged napisał(a):

...czasami lepiej zamiast do jakiegoś znanego i popularnego studia, gdzie pchają się tłumy, iść do małego nieznanego studia, gdzie Cię potrzebują i docenią. Z własnego doświadczenia mogę powiedzieć, że może to być najlepsza rzecz, jaka Ci się trafi w całej karierze.

To bardzo mądre słowa. Dodatkowo - jeśli ma się w sobie pierwiastek polskiego przedsiębiorcy ( czytaj cholerny upór, ambicję mierzoną w kilotonach oraz satysfakcję z budowania czegoś z niczego ), to jest to świetna rada. Na szczęście mam cały zasób powyższych więc mogę potwierdzić, że jest to super rozwiązanie. Małe studia bardziej dbają o człowieka, o jego kondycję psychiczną i fizyczną. Może CV nie wygląda spektakularnie "po", ale czasem lepiej stąpać twardo i bezpiecznie po podłodze, niż być wysoko na świeczniku. W dużych korpofirmach jesteś zdecydowanie "mniej niezbędny". Wiadomo - są benefity, owocowe czwartki, ale jest też masa przypałowców, z którymi nie wiadomo jak rozmawiać, bo czasy mamy, jakie mamy. Efektem jest depresja i wypranie totalne z chęci do życia.

Zależy co chce się w życiu robić. Każdy wielki sukces jest obłożony ceną, jaką za niego trzeba zapłacić. Czy to zdrowiem, czy to rodziną, czy czymkolwiek innym. Chińczycy mają fajne powiedzenie o kropli i drążeniu skały. A ja od siebie dodam cytat mojego instruktora jazdy sprzed prawie 30 lat: "nie dodawaj pan od razu tyle gazu, bo silnik jest jak człowiek - jak będziesz pan chciał naraz wepchać do gęby dwie bułki, to się pan udławisz. A jedząc po kawałku, zjesz pan pięć bułek".
Mądrość książkowa a mądrość życia to dwie różne sprawy.

Zdrówka i powodzenia!

Edytowane przez Winoo1

Napisano
4 hours ago, Nezumi said:

W CDPR pamietaj zeby ubrac sie w cos teczowego, pokolorowac wlosy i wspomniec o tym ze jestes niebinarny albo identyfikujesz sie jako kobieta. Moze zalapiesz sie na ich scholarship tylko dla kobiet "Dziewczyny w grze!". Jak odpowiednio to rozegrasz to mozesz sie zalapac na dodatkowy wolny dzien z powodu menstruacji.

https://www.cdprojektred.com/en/diversity

Powodzenia!

No i to są konkret rady XD "pozytywna dyskryminacja" trzeba z niej korzystać póki jest dostępna jak ostatnio ten chłopek co wygrał w zawodach gamingowych tylko dla kobiet :D No i od razu na początku kariery uczysz się zakłamanego sposobu bycie w korporacjach i dużych firmach, tak jak w więzieniu musisz szybko znaleźć swoją grupę bo w pojedynkę zostaniesz pożarty. Opcjonalnie możesz próbować iść do blizzzarda bo oni zawsze potrzebują darmowych niewolników bo jest taki przemiał ale musisz mieć sporo kasy żeby tam za darmo pracować i się utrzymać ale za to jaki prestiż i będzie się czym pochwalić :)

A trak bardziej poważnie to masz niezłe prace, poziom nawet mida choć nie wiem jak z tempem pracy ale z takimi w folio to już możesz uderzać do zwykłej pracy nawet nie na juniorowoskie stanowisko :) Na facebookowej grupie gamedev polska wrzuć swoje ogłoszenie i myślę, że będzie przyzwoite zainteresowanie i może i ktoś z cdpr cie poleci