Napisano 3 Listopad 200618 l Badyl: przesiadz sie na mentalla :D Ja to zrobilem i nie zaluje :) DamusTo mi kazal hehehehe damusTo: czlowieku shize wprowadzasz ;P
Napisano 3 Listopad 200618 l Autor patrzylem, damusTo patrzylem, patrzylem i patrzylem :) mentall... hehe ciemna strona mocy, "przeeeejdz na meeentaaalllla". ja po prostu nie czaje w tym mentallu wogle nawet shaderow. gdybym wiedzial chcociaz gdzie wrzucic teksture albo cos ustawic to by bylo dobrze :D
Napisano 3 Listopad 200618 l model piękny, jak dla mnie możesz już texturować :D ale to niezmienia faktu, że na zlocie mówiłeś, że skończysz Kübelwagen'a !! mam nadzieje, że za niego też się zabierzesz :)
Napisano 3 Listopad 200618 l Autor hmm pisze tego posta drugi raz wiec nie bede sie juz silil... po pierwsze dzieki dzieki :) cala hece z v-rayem wywolala rama fotela pasazera.. ochudzony o paredziesiat tysiecy poly, z nowa podloga (nowa jakosc w przystepnej cenie) i wogole rozowo-fioletowy ! :) specjalnie dla Freedom Fightera: i la siata:
Napisano 3 Listopad 200618 l Ja cie normalnie za te róże zamorduje, nie różowym terenówkom ala Doda czy Mandaryna mówimy stanowcze NIE !!
Napisano 3 Listopad 200618 l ładny ten różowy, kilka kwiatków i pacyfa na masce... mogło by cos z tego być;]
Napisano 3 Listopad 200618 l No! Mi tam sie tak bardziej podoba, bardziej zawadiacko:P Dzięki za te rendery:) Ten różowy na żółtym troche dziwnie wygląda ale takie chyba było zamierzenie.
Napisano 6 Listopad 200618 l Autor dobra o rozowym juz nie mowmy... :) (choc mialem przez chwile rozowe podloze dac :>) kurcze.. MF wyskoczyl z takim williskiem, ze wstyd sie juz tu pokazywac.. no najwyzej :) poczatek tekstur, powidzcie czy w dobra strone ide, poki jeszcze za duzo sie nie napocilem ;) aha, na bokach maski powinny byc numery, juz sa, ale do zobaczenia dopiero na nastepnym upie pozdro!
Napisano 6 Listopad 200618 l swiatła rzeczywiscie wyjszły jak zywe:) ten bump mi sie srednio podoba powiem szczerze...wolałnym jednak zeby był odrobine gładszy...i podnies tą szybe ! :) Model zacny.
Napisano 6 Listopad 200618 l Światełka ładne, ale bump to za duży. Wygląda jak z odlewanego korpusu Shermana ;). Trzeba było na całość dać ten materiał, bo chyba nie jedziesz po UVW.
Napisano 6 Listopad 200618 l Autor unwrapuje po kolei co wieksze elementy i maluje na nie teksture. no bum to faktycznie troche za bardzo :) ale przyznam sie ze nie zaluje uvw na srubki i inne male badziewia :P dzieki!
Napisano 6 Listopad 200618 l Ale jest sens? Można to proceduralnie załatwić + decal na napisy, gwiazde itp. Chociaż ja oczywiście zawsze wspieram maniakalne rozwiązania ;). Z niecierpliwością czekam na jeepka w pełnym malowaniu. Pozdro i powodzenia.
Napisano 6 Listopad 200618 l i podnies tą szybe ! Nie słuchaj go!! Zostaw jak jest! Jak nie rózowy to oczoje*** pomarańczowy:D Mi sie podoba. Pozdrawiam! ps. nie słuchaj go!!
Napisano 7 Listopad 200618 l Autor po trochu po trochu nikomu sie nie spieszy :) ten bump na zderzaku jest juz mniejszy...
Napisano 7 Listopad 200618 l Troszke dziwny jest bierznik w tyh oponach... Jak dla mnie to on nie pasuje... dobra robota... ;)
Napisano 7 Listopad 200618 l Autor przyciemniana szyba to najnowszy lansik z frontu afrykanskiego :D tak naprawde to jakies odbicia sie tam odbijaja i sa odbite. a co do opon - to nie slucham opini ludzi, ktorzy w takiej pogardzie maja ortografie! :) no, a powaznie to powiedzmy, ze bieznik jest bardzo zuzyty... wiem, ze wszyscy patrza na oponki z Willysa MF i sa inne. no wiec moje to sa te same (:P) tylko 3 lata i dwa fronty pozniej :)
Napisano 7 Listopad 200618 l barsjanska basakra :D tzn masakryczna pracka :D swietny modelik o renderze nie wspomne nawet :D OGIEN dajesz reszte :D
Napisano 7 Listopad 200618 l dobre...2 lata i trzy fronty...:) no, jak sie słuchasz starszych to odrazu lepiej!:D
Napisano 8 Listopad 200618 l Nono, dobrze że ruszyłeś teksturki :) Ale popraw ten bieżnik bo trochę odstaje od całości.
Napisano 8 Listopad 200618 l no model bardzo ładny i starany no poza tym bieżnikiem texturki zaczynają wyglądać ciekawie powodzenia w dalszej pracy:)
Napisano 8 Listopad 200618 l Na moim monitorku wyglada swietnie, ale to mały monitrek bo ciągne z gprs :p Dawaj dalej, swiatła pracują ładnie ale mało mało
Napisano 8 Listopad 200618 l Autor hir aj goł egejn jak to steka mandaryna. dzieki dziewczyny, milo, ze sie podoba. bieznik taki zostanie, bo mi sie tak podoba hehe :) co myslicie o takich oponkach? ten blotnik juz jest poprawiony. nie bede robil nowych opon, ale zrobie az to nowe fotele. do zmapowania jeszcze najwieksza czesc, karoseria czyli. wogole... mam pomysl na scenke, w ktorej polowy detali nie bedzie widac, a srodka i tylu to na pewno, no ale co tam :) bleh, w sumie to i dobrze bo jak patrze na ta kierownice to nie moge... :P aha, ma ktos moze pod reka sposobik jak zrobic swiatlo odblaskowe?
Napisano 8 Listopad 200618 l Bieżnik jest dobry jak na 3 lata i 2 fronty ale ten na kole zapasowym nie bardzo, chyba ze było używane według mnie powinien być mniej wyjeżdżony. Ale to jest nieważne, całość jest super.
Napisano 8 Listopad 200618 l jeszcze sporo do zrobienia jezeli chodzi o tekstury ale widac ze idziesz w dobra strone, powodzenia! pionier
Napisano 9 Listopad 200618 l Autor dzieki ;) aha ponawiam pytanko: wie ktos jak zrobic przekonywujace swiatlo odblaskowe?
Napisano 9 Listopad 200618 l Super, jak dla mnie o wiele lepiej niż ta zieleń. Tylko troche go pobrudz jeszcze może :)
Napisano 10 Listopad 200618 l Bardzo ładnie, ale chyba za bardzo w panzeragrau pojechałeś. Ja wiem że amerykanie mieli paskudny odcień zieleni, ale mimo wszystko warto się trzymać bliżej realizmu ;)
Napisano 10 Listopad 200618 l Ogólnie wrażenie jest pozytywne :)... Ale popieram Hynola i zrób go jednak w kolorze oliwkowym. Salut ;)...
Napisano 10 Listopad 200618 l Autor przy tym kolorze chyba zostane... uff mecze sie z tymi hdri i za ch... eee.. chiny nie moge dojsc czemu ta szyba jest taka ciemna. ma ktos namiar na jakas ladna mapke z zachmurzonym niebem? pliz.. :)
Napisano 10 Listopad 200618 l O pół odcienia ciemniejszy i bedzie genialny...dokładnie o jaki mi chodziło...ale juz jest dobrze...swietny model.Powiedz cos o scenerii w jakiej go umiescisz? Pozdrowionka wierny Badylu :D
Napisano 11 Listopad 200618 l Autor też podejrzewam, że to wina hdri.. ale jak temu zapobiec?.. każda szyba to 2x plane - chciałem zrobić mapy brudu z przodu i tyłu. z kolorkiem jeszcze pokombinuje - kliment nakazuje i karci :D:D a co do scenerii, to nie będę jeszcze nic pisał, bo a nóż nie wypali i bedzie tylko shame on me :) pozdro!
Napisano 12 Listopad 200618 l Ja bym te zakurzenia na szybie widział bardziej tak: Troche dziwnie to wygląda ale to chyba juz wina Willysowych wycieraczek.
Napisano 12 Listopad 200618 l Freedom Fighter ma racje... Wygladaloby to o niebo lepiej... Poza tym wydaje mi sie ze wybrales zly typ szkla jak na szybe samochodu bo strasznie znieksztalca - tak sie mi wydaje przynajmniej... (patrz na odbicia siedzen w szybie...)
Napisano 12 Listopad 200618 l Autor heh wycieraczki byly krzywo :P chyba uporalem sie z szyba, chyba uporalem sie z oswietleniem (pochmurne popoludnie) i wogole uporalem sie chyba z Willysem :D myslalem juz nad scenka, w ktora go wsadze.. wiec ogolnie bedzie to kawalek kamienicy z ulica i chodnikiem. brzydki jesienny dzien kampanii w normadii. no i dżipek zaparkowany przed wejsciem do budynku. juz rozgladalem sie za fotami budynkow, choc moze wykorzystam jakas zabytkowa kamienice wrocławska. jeszcze bede myslal, nie spieszy sie mi ;) pozdro!
Napisano 12 Listopad 200618 l rewelacyjny model... to samo się tyczy texturek :) respekt Szyba dużo lepiej (ale mam wrażenie, że ze bardzo widzć brushowanie w PSie ) (może już było wyjaśniane.. ale o co chodzi z tym 2/3 ? )
Napisano 12 Listopad 200618 l Autor dzieki krzyhhh :) to 2/3 to jest pewnie jakies oznaczenie przynaleznosci do czegostam :) ogolnie pojazd jest w malowaniu i oznakowaniu 1. Batalionu 1. Polskiej Samodzielnej Brygady Spadochronowej z okresu operacji "Market Garden" w Holandii, wrzesień 1944r. na rysunkach ma tabliczke z 2/3 to i ja taka zrobilem :) pozdro!
Napisano 12 Listopad 200618 l Szyba na drugim renderze wygląda super. Dokładnie tak jak to sobie wymarzyłem;D Cały model jest rewelacyjny. Super robota, Gratulacje. Pozdrawiam!