bartonfink Napisano 30 Maj 2005 Napisano 30 Maj 2005 Moja ostatnia pracka :) Inspiracja byl : Tutaj link do WIEKSZEJ wersji + zolwik (wzorowany na pewnym Concepcie - ale niestety go gdzies zawieruszylem - jak znajde to dodam )
Gotham Napisano 30 Maj 2005 Napisano 30 Maj 2005 Niezły ubaw ;), naprawdę fajnie to wykonałeś- no i przede wszystkim wreszcie coś innego pojawiło się w galerii ;).
mort Napisano 30 Maj 2005 Napisano 30 Maj 2005 pierwszy :P ?/kurde, jednak nie zdążyłem :P/ woow, świetna praca...podoba mi się głównie pomysł, a i wykonanie świetne...w skali sześciostopniwej 5+ praca nastraja optymistycznie do swiata...lubię takie :D pozdrawiam
sartr Napisano 30 Maj 2005 Napisano 30 Maj 2005 super...odrazu z rana sie optymistyczniej nastawiłem:)wkońcu coś oryginalnego i swietnie wykonanego pozdrawiam
Gość Anethus Napisano 30 Maj 2005 Napisano 30 Maj 2005 hehe ze tez Cie glowa albo i oczy przy modelowaniu tego nie bolala ;) btw. bardzo ladny zolwik ^^
tobi_k Napisano 30 Maj 2005 Napisano 30 Maj 2005 Super!!! Żółwiki wypasione:) Pomysł może nie oryginalny, bo widziałem już pare lat temu, ale jeszcze nie widziałem takiej pracy w 3D. Jak dla mnie to 5/5:)
Leru Napisano 30 Maj 2005 Napisano 30 Maj 2005 super, na prawdę super praca :) Szczególnie mi się podoba render i kolory, żywe. Gratuluję świetnego wykonania!
tweety Napisano 30 Maj 2005 Napisano 30 Maj 2005 SUPER! naprawdę ciekawy pomysł :) gratuluję wyróżnienia na głównej :D BTW: czy te kreski to Illustrate?
rudylew Napisano 30 Maj 2005 Napisano 30 Maj 2005 jest nad czym muzg zawiesić bo oko płata figla.... :D bravo!!!
bartonfink Napisano 30 Maj 2005 Autor Napisano 30 Maj 2005 Baaardzo dziekuje za wszystkie opinie - naprawde sie podbudowalem :) tweety-> kreski to Final Toon (polecam) choc musialem jeszcze recznie poprawiac -> poniewaz struktura siatki mi sie pochrzanila strasznie i w niektorych miejscach Final Toon sie gubil - wogole byla jazda z tym modelem doszlo nawet do tego ze wieszal mi sie max za kazdym razem jak chcialem go edytowac - boshe - nawet niewiem kiedy mi sie taki burdel zrobil w siatce :) Anethus->bolec nie bolala ale byly momenty ze tracilem orientacje podczas modelowania :) jeszcze raz dzieki za komenty i rekomendacje :) (mimo sesji to bdzie dobry weekend ;
Vorek Napisano 30 Maj 2005 Napisano 30 Maj 2005 Ja się jeszcze dorzucę, uwielbiam tego typu pracki, pachnie mi w nich Pratchettem :) rewelka
Siegmar Napisano 30 Maj 2005 Napisano 30 Maj 2005 swietna praca ... bardzo dobry render ... gratulacje ... bardzo mi sie podoba
MaGuu Napisano 30 Maj 2005 Napisano 30 Maj 2005 Super - bardzo mi się podoba. Żółwik milutki :) Bardzo podoba mi się rozwiązanie z "brakiem" teksturek na ścianach i schodach. Jednym słowem - milusie :)
-=S3B=- Napisano 30 Maj 2005 Napisano 30 Maj 2005 Bardzo fajna pracka!! Ladne wykonanie i swietny pomysl. Pozdrawiam.
kliment woroszyłow Napisano 30 Maj 2005 Napisano 30 Maj 2005 Dołanczam do gratulacji!!! ...choć troszke sie wkurzyłem....jakis czas temu zaczałem robić kamieniczkę ( ta z palmą jeśli kojarzysz :D) wg. M.C. Eschera.....teraz chyba jej juz nie skończe:(
mentaller Napisano 30 Maj 2005 Napisano 30 Maj 2005 świetna pracka, tylko czy taka scenka jest realna(tzn perspektywa itp)? czy to tylko złudzenie optyczne?
Leru Napisano 30 Maj 2005 Napisano 30 Maj 2005 barton_fink -> w finalToonie można bardzo łatwo definiować co ma być podkreślone przez linie a co nie. Można to chociażby robić przez material ID, smoothing groupsy lub po prostu samemu definiować. Jest takie cos jak User Defined Lines (czy jakoś tak). W helpie to jest ładnie opisane. Myślę, że tu nie byłoby kłopotu z obiektami instance. Jeszcze raz - świetna praca :) pozdrawiam
Zelazko Napisano 31 Maj 2005 Napisano 31 Maj 2005 Co ja moge dodac, chyba tylko tyle, ze bardzo fajnie to wyglada. Takie...sloneczne. Az sie milo robi...
GrafMax Napisano 31 Maj 2005 Napisano 31 Maj 2005 hmmm, przyznam, że osłupiałem!!! Naprawde, prawie mi mowę odebrało! Ale nie z powodu tej pracy, ale komentarzy : "coś innego", "świetny pomysł", "oryginalna"??? Panowie coz za cynizm i ironia! Nie pastwcie się nad kolegą! To co, że żywcem skopiował Eshera "słowo w słowo", poświczyć wyobraźnię przestrzenną zawsze warto ;) A teraz do rzeczy. Całość, nie trzma sie kupy niestety! wszystko przez kolorystykę, te zielenie są zbyt agresywne względem całości i zupełnie odbierają siłę tej wspaniałej architekturze, która jest głównym (jeśli nie jedynym) walorem "twojej" pracy. Więc dobrze by było gdybyś, wzmocnił architekturę, albo wyeliminował te zielnie. No i takie pytanie małe: jakie uzasadnienie ma zastąpienie postaci ludzkich, żółwiami, bo przyznam, że nie bardzo rozumiem? Wygląda to dość przypadkowo, jakbyś wziął pierwszą lepszą postać z biblioteki i wkleił w scenę. A na przyszłość, polecam stworzyć coś od siebie; gdybyś zrobił architekturę paradoksalną według własnego pomysłu, wtedy dopiero moglibyśmy mówić o inspiracji Escherem. Teraz jej tu nie ma, to po prostu niezbyt konsekwentna kopia P.S. tak na przyszłoć, to zrezygnowałbym z tych marginesów w prezentowanych pracach. Wiem, że wiele osób tak robi, bo to jest takie extra, cool i trendy, ale nigdy się nie sprawdza i odbiera siłę pracy;)
Falcrum Napisano 31 Maj 2005 Napisano 31 Maj 2005 Super! Bardzo podoba mi sie wersja z zółwikami :D PS.Sam chciałem kiedyś takie coś zrobić :P Pozdr
sith_LORD Napisano 31 Maj 2005 Napisano 31 Maj 2005 świerzość na maxa.. gratuluje.. swietna praca..i technicznie tez dopracowana.. pozdrawiam sith..
JohnZi Napisano 31 Maj 2005 Napisano 31 Maj 2005 spoczkinson, super wykonanie, w ogole nietuzinkowa praca.
ZiBi_PL Napisano 31 Maj 2005 Napisano 31 Maj 2005 fajne. podoba mi sie. mialem kiedys nawet swojego zolwia :D jak patrze na te schody to mi sie niedobrze robi :-( az mi sie w brzuchu sajgon robi :P
curka Napisano 31 Maj 2005 Napisano 31 Maj 2005 kurcze. gratuluje. od dluzszego czasu nosilam sie z zamiarem zrobienia czegos na wzor akurat wlasnie tej pracy eschera,ale po marnych probach odsuwalam to na pozniej. no i Ty to zrobiles. no i bardzo oryginalnie do tego. naprawde fajnie wyszlo :) pzdr
Yano Napisano 31 Maj 2005 Napisano 31 Maj 2005 heh, widziałem już kiedyś ten obrazek. Też mnie zainspirował i chciałem to zrobić w 3d, no ale ju mnie wyprzedziłeś. Fajna praca :)
Conrad Napisano 31 Maj 2005 Napisano 31 Maj 2005 przyjemnie sie takie coś ogląda, wszytkie kolorki sa bardzo mile.
Gość George82 Napisano 1 Czerwiec 2005 Napisano 1 Czerwiec 2005 Przede wszystkim gratuluje pomysłu! A wykonanie mojego amatorskiego oka nie mruży....;) TWÓRZ!
Hatred Napisano 1 Czerwiec 2005 Napisano 1 Czerwiec 2005 GrafMax co do kolorow to sie nie zgodze :), mi sie one ... bardzo podobaja kwestia gustu :) bfajna pracka ::) zolwik jak ten z jajka niespodzianki :D
DraB Napisano 2 Czerwiec 2005 Napisano 2 Czerwiec 2005 Mam pytanko. CZy wszystkie materialy to INk'n Paint? O_O
GrafMax Napisano 3 Czerwiec 2005 Napisano 3 Czerwiec 2005 Barton_fink nie słuchaj ich, oni chcą Cie zniszczyć! Jeszcze kilka postów i zepsują Cie do reszty! :P Hatred, nie chodziło mi o kolory jako takie, ale o kompozycje, którą one bezsensownie zaburzają, a więc to nie kwestia gustu bynajmniej, ale wyczycia harmoni i kompozycji. ymYYY!! a tak w ogóle to pisze sie Escher, a nie Esher ;)
Rekomendowane odpowiedzi