kozioo Napisano 23 Czerwiec 2005 Share Napisano 23 Czerwiec 2005 Zaklepuje miejsce. Na razie concept, prace pewnie rusza w najbliższym czasie. Przynajmniej taką mam nadzieje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nielot007 Napisano 23 Czerwiec 2005 Share Napisano 23 Czerwiec 2005 moze powiesz cos wiecej o pracy bo nie wiem co to ma byc ;D zycze powodzenia!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gacu666 Napisano 23 Czerwiec 2005 Share Napisano 23 Czerwiec 2005 No ja tu widze lekko zapijaczonego mężczyznę, który chce skończyć swój żywot używając do tego klamki, tudzież pistoletu ;). Nawet fajnie moze to wyjść, powiem, że może to wstępny obrazek ale czuć klimat, kamera szczególnie mi sie podoba. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
und3r Napisano 23 Czerwiec 2005 Share Napisano 23 Czerwiec 2005 Ja bym powiedział że to jest ... samobojstwo! Oj oj oj ... za to sie do piekla idzie :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paul_PL Napisano 23 Czerwiec 2005 Share Napisano 23 Czerwiec 2005 No nei ,miałem to zrobić w 2D...ale mnei uprzedziłeś w 3d ,lol Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
asfalton Napisano 23 Czerwiec 2005 Share Napisano 23 Czerwiec 2005 cos ala komandosi w krytycznej decyzji ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RK Napisano 23 Czerwiec 2005 Share Napisano 23 Czerwiec 2005 Szczerze mówiąc najpierw myślałem że to będzie alkocholik na głodzie gapiący się w szklankę- zarośnięta morda, przekrwione oczy, kufajka. Potem zauważyłem pistolet i trochę mnie rozczarował. Niezależnie od wszystkiego- zarąbisty kadr. Kciuki w górę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
asfalton Napisano 23 Czerwiec 2005 Share Napisano 23 Czerwiec 2005 RK to by moglo byc dobre alkocholik palacz ma ostatnia zapalke by odpalic peta he he he Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Leru Napisano 23 Czerwiec 2005 Share Napisano 23 Czerwiec 2005 heh widzę kozioo, że na inny wpadłeś pomysł jednak :] witam w Bitwie, powodzenia :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JohnDoe3d Napisano 23 Czerwiec 2005 Share Napisano 23 Czerwiec 2005 ciekawe odbicie swiatla w podłodze Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kris_R Napisano 26 Czerwiec 2005 Share Napisano 26 Czerwiec 2005 poza tym, że jest to stół to faktycznie .. :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kozioo Napisano 29 Czerwiec 2005 Autor Share Napisano 29 Czerwiec 2005 Pierwszy renderek - bohater tej sceny (wbrew pozorom) wie, co jest dobre, dlatego popija jacka danielsa ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
asfalton Napisano 29 Czerwiec 2005 Share Napisano 29 Czerwiec 2005 widac ze juz chwile garuje, bo ponad polowy flachy nie ma Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ZiBi_PL Napisano 30 Czerwiec 2005 Share Napisano 30 Czerwiec 2005 myslalem ze to bedzie rosyjksa ruletka :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Obywatel Napisano 30 Czerwiec 2005 Share Napisano 30 Czerwiec 2005 he, rendery beda w mental rayu? Ta swietlowka przypomina mi ten, no light override (jakos tak). und3r: a wlasnie ze nie we wszystkich przypadkach :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kozioo Napisano 1 Lipiec 2005 Autor Share Napisano 1 Lipiec 2005 Jak na razie rendery są z Vray'a. Prawdopodobnie tak już zostanie. A to taki tam update... Powoli pojawiają się kolory i konkretniejsze oświetlenie. Prawdopodobnie zwalcze ten refleks na stole, bo przestał mi się podobać. PS: to nie jest świetlowka, tylko uchylone drzwi ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ania Napisano 1 Lipiec 2005 Share Napisano 1 Lipiec 2005 ja bym światło ustawiła dopiero jak modeling jest gotowy. bo możliwe że na przykład z takim ustawieniem światła nos by wyglądał dziwnie, a teraz jeszcze tego nie zobaczysz. ale scena zapowiada się klimatyczna. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kozioo Napisano 5 Lipiec 2005 Autor Share Napisano 5 Lipiec 2005 Chodziło mi o generalne rozplanowanie oświetlenia - na pewno będą poprawki, dziwne nosy, itd ;) scena zapowiada się klimatyczna ciesze sie, ze juz to w jakiś sposob czuć;) a tymczasem mały update. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eco Napisano 5 Lipiec 2005 Share Napisano 5 Lipiec 2005 tej Jacus czy Daniel czy jak mu tam to chyba zamkniety :) -koles widac nie lubi jak oktany sie marnuja :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hkropinski Napisano 6 Lipiec 2005 Share Napisano 6 Lipiec 2005 będzie ciekawy klimat jak dociągniesz pracę w takim stylu jaki prezentujesz, pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
daymon Napisano 16 Lipiec 2005 Share Napisano 16 Lipiec 2005 Witam.Mam tylko jedno male pytanko.Jak zrobić efekt blur ale tylko dla poszczególnej części tzn. tak jak jest na renderze powyrzej czyli tło jest zamazane?? Wiem ze to nie odnosnie pracy ale szukalem wszedzie w tutorialach i nie znalazlem.Za pomoc dziekuje.Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chveti Napisano 16 Lipiec 2005 Share Napisano 16 Lipiec 2005 to nazywa się DoF (głębia ostrości). dawaj kozioo ! dawaj! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kozioo Napisano 20 Lipiec 2005 Autor Share Napisano 20 Lipiec 2005 Przerażony tempem nadanym przez Klicka i Jarasa postanowiłem troche nadgonić ;) Półtorej godzinki roboty... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ZiBi_PL Napisano 20 Lipiec 2005 Share Napisano 20 Lipiec 2005 hmmm niewiem czemu ale dla mnie lepiej wyglada glowka nr. 3 od tej 4 ;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kozioo Napisano 20 Lipiec 2005 Autor Share Napisano 20 Lipiec 2005 Pewno dlatego że siatka była za rzadka, a model zbyt gładki ;) Teraz sie lepiej prezentuje? /podmieniony render;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ZiBi_PL Napisano 20 Lipiec 2005 Share Napisano 20 Lipiec 2005 on cos bedzie mial wkladane do ust ? :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kozioo Napisano 21 Lipiec 2005 Autor Share Napisano 21 Lipiec 2005 No jasne ;) Juz mu włożyłem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaras Napisano 21 Lipiec 2005 Share Napisano 21 Lipiec 2005 kozioo Twoja scenka zaczyna wyglądać bardzo dramatycznie - super - podoba mi się to światło, daje klimat. Co do modelu głowy to nie wiem czy te bruzdy na policzkach (pod oczami) nie są zbyt mocne ? pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Leru Napisano 21 Lipiec 2005 Share Napisano 21 Lipiec 2005 kozioo -> może do skroni niech strzela ;) albo wnoszę o zmianę ustawień sceny, mało teraz widać :/ Mieciu w każdym razie wygląda przednio, prawdziwy z niego desperat ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
miriam Napisano 21 Lipiec 2005 Share Napisano 21 Lipiec 2005 Samobójstwa Coltem - to już chyba teraz z mody wyszły. :|, ale zabawa w rosyjską ruletkę dalej jest "trendy". Swoją drogą ciekawiej by ta sytuacja wyglądała gdyby kolo trzymał gnata przy skroni, a flaszkie w dłoni. :D:D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Scibor Napisano 22 Lipiec 2005 Share Napisano 22 Lipiec 2005 Witam fajny klimat tylko coraz mniej widać a jak już dobrze ręke ustawisz to pistolet też słabo bedzie widoczny. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kozioo Napisano 7 Sierpień 2005 Autor Share Napisano 7 Sierpień 2005 baza tekstury mietka jest już gotowa, teraz pora na detale i trupią stylizacje ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KLICEK Napisano 7 Sierpień 2005 Share Napisano 7 Sierpień 2005 jedziesz kozioo kiluj morduj i gwalc ;) texturka jest ql oczka ********* :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AGmakonts Napisano 7 Sierpień 2005 Share Napisano 7 Sierpień 2005 kozioo brawo naprawde świetna łepetynka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
urban Napisano 7 Sierpień 2005 Share Napisano 7 Sierpień 2005 świetna tekstura Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kozioo Napisano 8 Sierpień 2005 Autor Share Napisano 8 Sierpień 2005 Tak to chyba zostawie, SSS mi nie wychodzi, bedzie trzeba podmalować :P byłbym zapomnial - scenka sie przesiada na MR, Vray wymiękł przy shaderze skóry. Ehh, pora spać, zaraz jasno sie zrobi... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
emer Napisano 8 Sierpień 2005 Share Napisano 8 Sierpień 2005 taka refleksja mnie naszła: czy mozna być takim wystraszonym w momencie strzelania sobie w łeb? bo gość wyglada na przerażonego jakby to ktoś inny do niego mierzył a nie on sam :) zanaczy wiecej wk...enia, zmarszczonych brwi i przymruzonych oczu chyba...? ale to moje subiektyne zdanie. poza tym miodzio, kadr powala kłaniam się i powodzenia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hkropinski Napisano 8 Sierpień 2005 Share Napisano 8 Sierpień 2005 to co przedtawiłeś wygląda jakby gość wrócił do domu, patrzy w dół, a na podłodze trup. Tak nie ma być. Gość powinien byc przestraszony, ale milczący. oczy zmrużone, a nawet zaciśniete, usta powinny wyrażać zdezorientowanie, ból i strach. pozdrawiam. aha i to wszystko co napisałem tyczy się tego jakby sobie przykładał spluwę do głowy, bo tak by lepiej wyglądało niż jak do ust. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaras Napisano 8 Sierpień 2005 Share Napisano 8 Sierpień 2005 Tak to chyba zostawie, SSS mi nie wychodzi, bedzie trzeba podmalować :P byłbym zapomnial - scenka sie przesiada na MR, Vray wymiękł przy shaderze skóry. Ehh, pora spać, zaraz jasno sie zrobi... czesc, ja też męczę shadera skóry do Vraya - pewnie znasz to ? - Vray SSS - ale na wszelki wypadek daję Ci link. Powodzenia edit - brwi bym rzeczywiście mu trochę zmarszczył w grymasie wściekłości - wiesz to w końcu desperacka decyzja ... no i uszy chyba troszkę za bardzo przylegają do głowy , u góry powinny troszkę bardziej odstawać - poza tym lepiej będzie widać sss Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
und3r Napisano 9 Sierpień 2005 Share Napisano 9 Sierpień 2005 Mi sie podoba!! Super pracka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kozioo Napisano 10 Sierpień 2005 Autor Share Napisano 10 Sierpień 2005 dalej walcze z teksturką mietka edit: podmiana obrazka na wiekszy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość _Kreska_ Napisano 10 Sierpień 2005 Share Napisano 10 Sierpień 2005 oswietlenie daje rade! Co do szczegolow to daniels nie powinien byc w prostokatnej butelce? Moze pomocna w tej pracy okazalaby sie pierwsza scena z fight clubu? tam kolo ladnie lyka lufe :) i pokazane jest to bardzo fajnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MalwiX Napisano 10 Sierpień 2005 Share Napisano 10 Sierpień 2005 w niektórych miejscach 'świeci się' aż nazbyt, nie tylko skóra się świeci, materiał oczu niczym mleczne żarówki hihi, może pobawiłbyś się w jakieś detale tekstury, typu zmarszczki? :) Poza tym świetnie idzie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dariusz Napisano 10 Sierpień 2005 Share Napisano 10 Sierpień 2005 IMHO: przy tak szeroko otwartych oczach powinien miec pomarszczone czolo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RA Napisano 10 Sierpień 2005 Share Napisano 10 Sierpień 2005 Mnie sie ten wyraz twarzy nie podoba. :/ Skoro sam sobie strzela kulke w leb, to raczej powinien byc zdeterminowany, a nie tak panicznie przstraszony. Jego twarz powinna raczej wyrazac smutek, byc moze zlosc. Usta napewno powinne byc zamkniete (kurczowo zamkniete). W lowcy jeleni byly takie sceny z rosyjska ruletka. Warto byloby sobie ten film przypomniec. :) PS: Faktycznie blyszczy sie miejscami. :| pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chris Napisano 10 Sierpień 2005 Share Napisano 10 Sierpień 2005 RA -> Oj widać, że nie czytasz wszystkich postów... Nie ładnie! :P Mietek ma otwarte usta, bo będzie trzymał w nich lufę rewolweru :) kozioo -> Tak poza tym, to uważam, że jednak coś Mietek powinien zamknąć... Oczy! Nie wiem jak Ty, ale ja bym nie chciał patrzeć na własną egzekucję... Pozdro! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RA Napisano 10 Sierpień 2005 Share Napisano 10 Sierpień 2005 O kur... cze ;) Fakt, nie czytalem... :| Ale, ale... oczy i tak mi nieodpowiadaja. :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kozioo Napisano 12 Sierpień 2005 Autor Share Napisano 12 Sierpień 2005 Kreska - dzięki za przypomnienie tego filmu. To może pomóc. A daniels występuje takze w okrągłej butelce - sam... widziałem ;) Przynajmniej tak mi sie wydaje :D MalwiX - jakieś zmarszczki są, nad bumpmapą może jeszcze popracuje. Błyszczec się będzie jeszcze bardziej - Mieczysław jest zlany zimnym potem;) dareg - możliwe, musze poćwiczyć przed lustrem:> RA - Łowcy Jeleni jeszcze nie miałem okazji oglądać, ale postaram sie go dorwać. Chris - dzieki, ze Ty czytasz wszystkie posty ;) teraz kwestia najważniejsza - OCZY Obejrzałem sobie ostatnie kilka minut fight clubu (nie mialem czasu po raz kolejny całego oglądać) i w scenie, w której bohater popełnia samobójstwo pada zdanie /mniej wiecej/ "see? my eyes are open". I duże baam. Chyba utkwiło mi to w pamięci, bo niemal dokladnie taki efekt chce uzyskac. Na razie zostawie oczy otwarte, jesli dalej się nie będzie podobało to je zamkne. Albo zmienie tytuł wątku:> i obrazek Zostały mi do dodania większe krople i strużki potu (chyba wymodeluje) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość _Kreska_ Napisano 12 Sierpień 2005 Share Napisano 12 Sierpień 2005 hmmm.. co do danielsa to nie watpie ze i w okraglej moze byc. No ale czy ta o przekroju kwadratu nie jest bardziej charakterystyczna i ciekawsza :D ? a co do twarzy to wydaje mi sie ze za bardzo ma powieki otwarte. chyba tak na maksa powinny znalezsc sie na granicy siatkowki. zaloncze obrazek z fightg clubu coby dokladniej pokazac o co mi chodzi. mam nadzieje ze nie bedzie Ci to przeszkadzalo jak wkleje pica do Twojego temat (jakby co toszybko usune :) . sorry za jakosc ale fotki z tv szczelilem coby szybciej bylo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kozioo Napisano 13 Sierpień 2005 Autor Share Napisano 13 Sierpień 2005 Jesli kiedykolwiek będziesz kobietą masz "big hug" u mnie ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi