Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Max3D.pl

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Featured Replies

Napisano

Witam! Jest to moja pierwsza praca, którą zamieszczam na tym forum. Wykonana w maxie7, render Vray. Co o tym sądzicie? (jestem z niej bardzo dumny, ale czy powinienem ;) )

childhood2.jpg

• Odpowiedzi 29
  • Wyświetleń 4k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

Jak dla mnie rewelka, ciekawy pomysł, ładne shaderki i porządny render. Jeynie te podpisu psują cały efekt, niech sobie będą ale duzo mniejsze :)

Pozdrawiam

Napisano
  • Autor

hehe... szybka reakcja :) dzieki za uwage... dostosuje sie ;)

edit: dostosowalem sie ;)

Napisano

No super. Podobra mi się pomysl i wykonanie. Gratuluję.

Napisano
  • Autor

hehe... nie spodziewalem sie takiej ilosci komplementow :D

co do nitow - bardzo sluszna uwaga, może jeszcze kiedyś dodam pare detali :)

Napisano

Faaaajne. Była u mnie przed chwilą koleżanka, która od pół roku jest mamą. Pokazałem jej to i przyznała, ze swojej córeczki w tym nie widzi. Ale koncepcja jak na paranoję naprawdę niezła. :)

Napisano

fajny pomysł:) bardzo fajne metalowe rurki - jedynie co mi niepodchodzi to zbyt mocne mapki odbic i niemal czarny spód,

ale ogólnie fajne:)

Napisano
  • Autor

shogunn: szczerze mówiąc, obawiałem się opini młodych matek, ale wózek inwalidzki mógłby spotkać się z poważniejszą krytyką :) (co nie zmienia faktu, że i tak powstanie ;)),

sartr: masz na mysli refleksy w chromach? czy blacha za bardzo "odbija"?

Napisano

bradzo mi sie podoba, szczegolnie to ujecie i wogole render, ale troche te chromy jak dla mnie za mocno sie swieca, nity tak jak pisali poprzednicy za nowe no i sam ten kosz czy jak to nazwac moglbys przytwierdzic jakimis spawami czy czyms do podwozia bo wyglada jakby sie tylko nia nim opieral

pracka cool ;)

Napisano

swietnie zrobiony :) ...

heheh eeee jak ktos mi taki zrobi bede w nim wozil swoje dziecko :):):)

Napisano

Jak dla mnie to świetny render. Z pomysłem!! Otoczenie i materiały trafione w 10-tke!! Pozdrowienia!!

Napisano

A jak dla mnie dales d. z teksturami. Bardzo fajny pomysl ale spieprzony przez w/w no i ta standardowa tekstura z MAXa to juz wogole buuuuuuuu.

Fajna praca jako inspiracja dla zrobienia czegos z wiekszym przykopem.

Napisano
  • Autor

hmm... o ktorej teksturce mowisz? z maxa sa tylko 2 procedurale i nic poza tym... jezeli chodzi ci o blache ryflowana to Genetica - mocno obrabiana w PS'ie :P .. nie jest to tez jakis powazny projekt tylko szybka pracka na jeden wieczor, wiec faktycznie moze byc niedopracowana. ale ciesze sie ze pomysl sie podobal.

dzieki za opinie ;)

Napisano

rzeczywiscie niezle, pomysł na 6 i wykonanie tez niezle!

mam uwage jedna - zauwazylem ze przy chromowanych zbiornikach uzyles chyba jakiejś mapy dla reflections, troche sie to dekomponuje z tlem poniewaz tlo jest w sumie puste nie widac tego srodowiska ktore sie odbija na zbiornikach, moze wystarczylo stworzyc material ktory by tylko odbijal otoczenie bez dodatkowych map - tylka taka sugestia.

Napisano
  • Autor

wielkie dzięki Panowie za przychylne opinie ;)

@mateusz_s: faktycznie na użyłem dość rzucającej się w oczy HaDeeRkI ale bez tła to refleksy wogóle były do bani... próbowałem wrzucić różne cylindry powycinane żeby miało co się odbijać ale też wychodziła kicha.

może miałby ktoś jakieś sugestie a propos tego co wrzucić na scenke żeby się ładnie odbijało? ;)

pozdrawiam

Napisano

WYPAS :DD Pancerny odrzutowy transporter niemowlaków :] ładna ta blacha :] I materiały silnika, i całos bardzo ladna ogólnie :]

Powiadomienie o plikach cookie

Wykorzystujemy cookies. Przeczytaj więcej Polityka prywatności

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.