jaras Napisano 2 Styczeń 2006 Napisano 2 Styczeń 2006 dobry dzień, ponieważ w ostatniej bitwie zbyt poszaleliśmy z interpretacją tematu w tej postanowiliśmy trzymać się ściślej (aż do bólu). Tak więc razem z obywatelem KLICKIEM tradycyjnie stajemy do boju ze scenką 3d. Inspiracją będzie ilustracja Anry'iego ale nasza będzie przedstawiać scenkę na kilka chwil przed jego kadrem :) Duży nacisk kładziemy na modeling (Klickens), textury i oświetlenie (Jarkens) :) Załączam wstępny projekt. edit- tytuł pracy został ustalony - ponieważ obrazek Anry'iego który jest naszym konceptem do bitwy nazywa się "Brown Silence" a nasza scenka będzie jakby momentem przed tym co namalował Anry - czyli scena walki kobitki z bestią - mam pomysł na tytuł tej naszej pracy - "Before Silence" oraz ilustrację Anry'iego
Marduk Napisano 2 Styczeń 2006 Napisano 2 Styczeń 2006 Jeśli kolorystycznie dobrze to będzie wyglądać to praca będzie naprawde godna obejrzenia bo na modeling raczej nie będzie co narzekać. Czekam na postępy i powodzenia.
Vorek Napisano 2 Styczeń 2006 Napisano 2 Styczeń 2006 A już się bałem że nie wystartujecie :] Bardzo ciekawy koncept, trzymam kciuki. Niech moc będzie z Wami :] Pozdrawiam
OmeN2501 Napisano 2 Styczeń 2006 Napisano 2 Styczeń 2006 Juz wstepny obrazek ma swoj klimacik - co dobrze rokuje calosci :] Bede zagladal
nina Napisano 2 Styczeń 2006 Napisano 2 Styczeń 2006 actimel to przeciez ma bakterie a nie witaminy:P
Shogun 3D Napisano 2 Styczeń 2006 Napisano 2 Styczeń 2006 Witaminy też ma. A dzięki bakteriom szykuje się niezła gorączka i haluny. Pozdrawiam, chłopaki. :)
Leru Napisano 2 Styczeń 2006 Napisano 2 Styczeń 2006 hehe :D ano właśnie dziś myślałem, czy będziecie startować jaras & KLICEK -> witam w Bitwie :) powodzenia życzę! Dopiszcie jeszcze temat pracy!
KoMic Napisano 3 Styczeń 2006 Napisano 3 Styczeń 2006 ehhe, witam wsrod zywych i powodzenia zycze PS ciesze sie ze wrociliscie do kozreni, hehe 3d rulez:]
arcade Napisano 3 Styczeń 2006 Napisano 3 Styczeń 2006 No nareszcie :D już się bałem że 3d zostanie zdominowane przez PSP w tej bitwie - a tu pojawia się iskierka nadziei... powodzenia wam życzę, pamiętajcie, to jest wojna... pokażcie że 3 to więcej niż 2 ;) pozdrawiam
jaras Napisano 3 Styczeń 2006 Autor Napisano 3 Styczeń 2006 ziomuś - ROZKAZ ! będziemy się starali dokopać tableciarzom ;) chociaż będzie ciężko bo są mocni i dodatkowo mają wiekszą swobodę kreacji - no ale się zobaczy :) Dzięki wszystkim za miłe przywitanie ! :)
jaras Napisano 3 Styczeń 2006 Autor Napisano 3 Styczeń 2006 poprawiłem koncept , dodałem fale morskie itp. dojdzie jeszcze ściekająca woda z uniesionej do góry łapy acha- no i zmieniłem tytuł wątku - w 1 poście jest wyjaśnione co i jak
jaras Napisano 4 Styczeń 2006 Autor Napisano 4 Styczeń 2006 tak też planujemy - na razie robię w miarę szczegółowy koncept całej sceny żeby było widać co i jak. Zawsze chciałem zrobić takie morze w 3d :D
kliment woroszyłow Napisano 4 Styczeń 2006 Napisano 4 Styczeń 2006 trzymam kciuki actimelowcy...znowu bedziecie ciagle na haju:)
KoMic Napisano 4 Styczeń 2006 Napisano 4 Styczeń 2006 zapowiada sie wysokiej jakosci praca, hehe czego jak czego ale jakosci wam zarzucic sie nie da, pozdrawiam: ] jesli chodzi o temat to tak jak napisales drogi kolego jest troche prostolinijny ''(aż do bólu)'' pozdro
RK Napisano 4 Styczeń 2006 Napisano 4 Styczeń 2006 Trochę szkoda że tak "klasycznie" pojechaliście po temacie ale jak mawiają Chińczycy "nie ocenia się sprzątaczki po kolorze majtek" - czekam na rezultaty i trzymam kciuki.
Leru Napisano 4 Styczeń 2006 Napisano 4 Styczeń 2006 jaras & KLICEK -> zrobić takie morze to na pewno nie jakaś popierdółka, pamiętajcie, że możecie jednak zostawić tą część tak jak jest, mieszana technika :) RK -> LOL :]
KLICEK Napisano 4 Styczeń 2006 Napisano 4 Styczeń 2006 witam ;) Dobrze ze juz temat umieszczony :) Od siebie moge dodac tylko tyle ze modele prawdopodobnie bedziemy robili standardowa metoda ale nie wykluczam dispa z zetki. Niestety bardzo watkpe w taki nawal apdejtow jak przy tamtej bitwie przynajmniej z mojej strony poprostu jezeli nikt nie bedzie mial nic przeciwko to bede co jakis czas wrzucal gotowy model no chyba ze zaraz dostane pmka od Leru ;) No i to by bylo tyle mojego :) 1
Leru Napisano 4 Styczeń 2006 Napisano 4 Styczeń 2006 KLICEK -> spoko :) znam Twoją sytuację, wiem, że modele będziesz sam trzaskał więc pewnie PMki nie będzie. No chyba, że zaczniesz przeklinać albo nagminnie łamać regulamin :]
Nenek Napisano 5 Styczeń 2006 Napisano 5 Styczeń 2006 o kurdesz... bajer na wstępie.... ja wymiękam ze swoimi wypocinami :o pozdrawiam i powodzenia zycze!
Shogun 3D Napisano 6 Styczeń 2006 Napisano 6 Styczeń 2006 Ok, to ja już czekam z utęsknieniem na update. BTW: czym bedziecie robić morze? Vue? Realwave? Dreamscape? Max?
KoMic Napisano 6 Styczeń 2006 Napisano 6 Styczeń 2006 eee co jest Panie Jaras, niespac, chodzic po celi, modelowac....: ]
jaras Napisano 6 Styczeń 2006 Autor Napisano 6 Styczeń 2006 hehe :) siedzimy cicho i dłubiemy .... niebawem ... cos będzie ... uuuuu ... bójcie się ;) nie nie , żartuje - ja mam urwanie głowy w pracy i w ogóle wyjeżdżam na 2 tygodnie a Klicek będzie niebawem dawał apdejta
ArTooRo Napisano 8 Styczeń 2006 Napisano 8 Styczeń 2006 Nooo koncept jest interesujący - to trzeba przyznać. Mnie jednak ciekawi w jakim stopniu chcecie zachować podobieństwo wyglądu postaci z rzeczonego obrazu. O prędkość pracy to bym się z kolei nie martwił - jak Klicek ruszy z modelingiem, to aż się kurzyć będzie zapewne :D
Koniu_PL Napisano 8 Styczeń 2006 Napisano 8 Styczeń 2006 No pomysł robi wrażenie... :] Ciekawe jak będzie na końcu, ale znając tych dwóch, to pwenie będzie bardzo ciekawie :] No ja sie zabieram za swoją prackę, bo upów to nie dawałem od początku :D
jaras Napisano 23 Styczeń 2006 Autor Napisano 23 Styczeń 2006 Klicek zniknął :( nie dzwoni , nie pisze a ja robię sobie na spokojnie morze i 1 plan - kamienie itp. ale na apdejt to sie na razie nie kwalifikuje - jak będzie jakiś konkretniejszy Milestone to dam coś :) a dodatkowo kończę jeszcze WIPa i rozłożyłem się na włosach :(
ArTooRo Napisano 24 Styczeń 2006 Napisano 24 Styczeń 2006 No chłopaki co jest? Dawajcie, dawajcie! :D
jaras Napisano 25 Styczeń 2006 Autor Napisano 25 Styczeń 2006 ok, ruszamy z tym koksem - Model Klicka - na razie kostium - twarz jest jeszcze under construction
Vetis Napisano 25 Styczeń 2006 Napisano 25 Styczeń 2006 no calkiem niezle, mam nadzieje ze ta symetria zniknie niebawem, pasek troche slabo wyglada w porownaniu do reszty. jaki polucount ?
giorgione Napisano 25 Styczeń 2006 Napisano 25 Styczeń 2006 bardzo detaliczne - tylko czy to będzie widać - nie łatwiej np. te sznurowania teksturką załatwić???
jaras Napisano 25 Styczeń 2006 Autor Napisano 25 Styczeń 2006 Vetis- 25254 fejsów , przy pasku była zdrada bo nie dałem MS -( załączam poprawiony obrazek) giorgione - planujemy zrobić kilka renderów tej postaci z innych ujęć może nawet w całkiem innej scenerii i okolicznościach przyrody (do portfolio) bo w tej scenie ten model się zmarnuje - a poza tym jak Klickens zaczyna modelować to wpada w trans i żadna siła nie jest w stanie go powstrzymać - wymodelowałby nawet pory w skórze jakby mógł ale na szczęście jestem na posterunku ;) ... choć przy szwach na cyckach nie zdążyłem ;)
Predator Napisano 25 Styczeń 2006 Napisano 25 Styczeń 2006 Jaras i Klicek Apropos Klicek zyjesz tam jeszcze ?? czy calkiem ciebie uczelnia pochlonela ?kiedy wqoncu bedziesz mial tego neta ? kope czasu nie gadalismy :)
ArTooRo Napisano 28 Styczeń 2006 Napisano 28 Styczeń 2006 Klicor znowu powalasz szczegółami - to pewne, ale zastanowiłbym się nad proporcjami barków i rąk do reszty ciała (wydaje się mieć dość wieszakowatą budowę), no chyba że to taka stylizacja :)
jaras Napisano 28 Styczeń 2006 Autor Napisano 28 Styczeń 2006 zrobiłem twarz naszej pięknej - tzn. na razie połowę ;) będzie miała elfie uszy i chyba lekko skośne oczy jej zrobię ? Klicor męczy poczwarę edit: połączyłem główkę - ale jeszcze nad nią popracuję (nosek) no i żeby nadać jej groźniejszy charakterek
KLICEK Napisano 28 Styczeń 2006 Napisano 28 Styczeń 2006 ArTooRo mam taka nadzieje ze to zniknie po rigu balem sie ze bedzie wiecej detajlsow i rzeczy jak schowki i takie male gowienka po bokach dlatego rozszerzylem zeby dalo sie to zrigowac, ale dostalem opieprz i juz tak zostanie chyba ze Ja ja przykroci ;) edit : Jarek tak wszechstronnego skurczybyka jak ty to jeszcze nie widzialem :P
KLICEK Napisano 29 Styczeń 2006 Napisano 29 Styczeń 2006 ok mam nadzieje ze uda mi sie narobic smaczku ;p skrin z progresu nad poczwara ;P
AGmakonts Napisano 29 Styczeń 2006 Napisano 29 Styczeń 2006 zboczeniec, maniak i masochista:P ale za to jak pieknie tworzy:D rączka palce lizac:P
kliment woroszyłow Napisano 29 Styczeń 2006 Napisano 29 Styczeń 2006 Jaras jak zwykle mnie zdruzgotał umiejetnosciami....podpisuje sie pod tym ze wszechstronny z niego skurczybyk..dla mnie genialna robota....No a teraz Klicek jeszcze dołozył do pieca...nie tylko dodał smaczku ale jeszcze pokazał pazur! dosłownie i w przenośni....:)
Jonasz_Real Napisano 29 Styczeń 2006 Napisano 29 Styczeń 2006 A wy to co, bliżniaki syjamskie ? Że tak razem pracujecie, a może to coś więcej, hmm ? Załuszmy, że wygracie to jak podzielicie z nagrodą, hę ? :DMuszę pogadac z Leru, żeby zmienił regulamin. Jedna praca , jedna osoba. :D Tak będzie sprawiedliwej. Pozdrawiam
Hynol Napisano 29 Styczeń 2006 Napisano 29 Styczeń 2006 To chyba dobrze że chłopaki uczciwie przyznają że pracują razem. Zmienianie regulaminu to zachęta do oszukiwania. Tak czy inaczej zapowiada się ciekawa praca. Szkoda że nie wszystkie detale będą widoczne.
jaras Napisano 29 Styczeń 2006 Autor Napisano 29 Styczeń 2006 Jonasz_Real - od zarania dziejów w konkursie tym " ... mogą brać udział zarówno pojedynczy graficy jak i zdeklarowane zespoły" poza tym z ręką na sercu Ci powiem że nawet nie wiem jaka jest nagroda. Robimy to z czystej przyjemności i głównie z chęci stworzenia kolejnej pracy do portfolio. kliment - nie przesadzaj :) korzystałem z różnych referek - gdybym z głowy walił takie modele to mógłbys tak mówić AGmakonts - zgadzam się z Tobą :)
chudy Napisano 29 Styczeń 2006 Napisano 29 Styczeń 2006 wole nawet nie myśleć ile ta poczwarka będzie miała poly ;] czyste szaleństwo rączka wypas
Gość _Kreska_ Napisano 29 Styczeń 2006 Napisano 29 Styczeń 2006 no piekna robota,KLICEK ile czasu robiles te noge?
ArTooRo Napisano 29 Styczeń 2006 Napisano 29 Styczeń 2006 Nie ma wątpliwości - czysty mashochizm :D ...godny podziwu oczywiście. Respect. Jednakże (tu mnie wszyscy za jaja powieszą - jestem tego pewien), czy aby na pewno to potrzebne? Klicor nie ufasz mapowaniu? Ja rozumiem głód modelowania, ale czasem po prostu lepiej użyć texturki z bumpem. Nie jestem żadnym specem, ale pamiętajmy o tym, że są to ujęcia ze średniej odległości i część Waszej pracy po prostu pójdzie na marne... byłoby bardzo szkoda. Pamiętam, że przy Waszym "Ozyrysie" wiele rzeczy można było zrobić prościej i szybciej dla osiągnięcia podobnego efektu. Nie mówię tego Wam na złość, ani z zawiści czy cuś, ale sądzę że warto się nad tym zastanowić. Nie zmienia to jednak faktu, że RE5PECT :D
Rekomendowane odpowiedzi