jaras Napisano 8 Luty 2006 Autor Share Napisano 8 Luty 2006 zrigowałem poczwarę i ustawiłem scenkę do konceptu nr 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciekG Napisano 8 Luty 2006 Share Napisano 8 Luty 2006 trzeba powiedziec ze w sklai smok wyglada jednak zdecydowanie smoczo :] poze pani rozumiem jescze dopracujecie...bo to wtepne ustawienia kadru fajnie fajnie.... pzdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bacry Napisano 8 Luty 2006 Share Napisano 8 Luty 2006 przydało by się oprzeć prawą łapę smoka, bo teraz tak nie całkiem i doświetlić mordkę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sneila Napisano 9 Luty 2006 Share Napisano 9 Luty 2006 Jestem pod wrazeniem tylko... 1 Łapa smoka, ta blizej kadru nie pasuje mi do całości. nAlezy coś z nią zrobic 2 Ta pani to chyba ma super strzałę bo sobie tak beztrosko stoi :) PS Powodzenia trzymam kciuki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Morbid Karbid Napisano 9 Luty 2006 Share Napisano 9 Luty 2006 no nieźle się to rozwija. Lewa łapa smoka zdecydowanie powinna wspierać się na glebie. Ogon smoka bardzo super, świetnie będzie oddawał głębię. Przydałoby się, żeby łuczniczka mierzyła w jakieś newralgiczne miejsce, np paszczę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Shogun 3D Napisano 9 Luty 2006 Share Napisano 9 Luty 2006 W oko. Na pierwotnym rysunku smok miał strzałę w oku. Taka belka w oku przeszkadza dostrzegać taką drzazgę jak elfka... Zwłaszcza, że smok raczej nie ma doświadczenia w piciu herbaty z łyzeczką w szklance...:D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kliment woroszyłow Napisano 9 Luty 2006 Share Napisano 9 Luty 2006 łape oprzec koniecznie dobrze przedmówcy mówia...a druga moze by strząsała juz wbite strzały?? :D Wygląda przefajnie, robi wrazenie. Art dajrektor jak zwykle pro! :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
misiekhc Napisano 9 Luty 2006 Share Napisano 9 Luty 2006 imo slaby kadr, i do tego ta poczwara ma strzale w oku, a ona mu celuje tak jakos bez sensu i malo w niej ruchu ona powinna tam kucac jakos sie uchylac z tm lukiem, bo mlao dynamiki ma ta scena Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kliment woroszyłow Napisano 9 Luty 2006 Share Napisano 9 Luty 2006 Panowie co do pozycji łuczniczki to albo dynamika albo strzelanie....nie da sie strzelac dobrze z łuku w biegu albo kucając zwłaszcza ze ona ma długi łuk..nie przesadzajcie...trenowałem łucznictwo to wiem ;) zastanawiam sie tylko czy ona nie jest zbyt blisko...łuk to jednak broń na dystans.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RA Napisano 9 Luty 2006 Share Napisano 9 Luty 2006 Ona jest odważna jak Legolas i smok nie robi na niej wrażenia. :) Podoba mnie się. Łapka faktycznie powinna byc oparta. :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sneila Napisano 9 Luty 2006 Share Napisano 9 Luty 2006 Panowie co do pozycji łuczniczki to albo dynamika albo strzelanie....nie da sie strzelac dobrze z łuku w biegu albo kucając zwłaszcza ze ona ma długi łuk..nie przesadzajcie...trenowałem łucznictwo to wiem A do smoków strzelałeś??? (sorry nie mogłem się oprzec ;)) Moim zdaniem w takiej sytuacji odrobina nerwowości w ruchu czy pozycji łuczniczki dodałaby scenie "realizmu". Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kliment woroszyłow Napisano 9 Luty 2006 Share Napisano 9 Luty 2006 A do smoków strzelałeś??? (sorry nie mogłem się oprzec ;)) Moim zdaniem w takiej sytuacji odrobina nerwowości w ruchu czy pozycji łuczniczki dodałaby scenie "realizmu". hehe....w szkółce sredniej miałem ksywke...zgadnijcie jaką? SMOKU! serio. co do reszty...do smoków nie...ale do bażantów owszem:) trudniej trafić ale pewnie stres mniejszy:) słowem dla mnie "realizm" = statyka..ale rozumiem ze to nie miting łuczniczy tylko pracka 3d :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chudy Napisano 9 Luty 2006 Share Napisano 9 Luty 2006 hehehe ja chyba wiem czemu nie opiera sie na łapie :P wtedy nie było by jej widać pod wodą a sie napracowali nad nią :P może sie myle ale czy ta łapa jest osobnym światłem doświetlana?? ;] praca wypas, podziwiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaras Napisano 10 Luty 2006 Autor Share Napisano 10 Luty 2006 poprawiłem pozę łuczniczki - poczwara też przeszła mały lifting. Co do łap i podpierania się to oczywiście macie rację, ale w tej scenie dojdzie jeszcze dużo rzeczy - woda to bedzie raczej kipiel i rozbryzgi w które dużo zakryją dlatego ostateczną pozę będę korygował na końcu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Shogun 3D Napisano 10 Luty 2006 Share Napisano 10 Luty 2006 Jaras, cięciwę się trzyma 3 palcami, dwa jej nie utrzymają tak długo, by dało się spokojnie wycelować. a co do łuczniczki: szerzej nogi jej rozstaw (bez podtekstów proszę). Na razie ma bardzo niestabilną pozycję. Kiliment, Ty też strzelaleś do bażantów z łuku? Myslałem, że to tylko ja jestem taki jaskiniowiec... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość carolina crusher Napisano 10 Luty 2006 Share Napisano 10 Luty 2006 Dokładnie - cięciwę trzyma się 3 palcami (dwa palce pod i jeden nad nią, jeśli dobrze pamiętam) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pionier Napisano 10 Luty 2006 Share Napisano 10 Luty 2006 imo slaby kadr, i do tego ta poczwara ma strzale w oku, a ona mu celuje tak jakos bez sensu i malo w niej ruchu ona powinna tam kucac jakos sie uchylac z tm lukiem, bo mlao dynamiki ma ta scena zgadzam sie z tym :) poza tym super modele jak zwykle :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Shogun 3D Napisano 10 Luty 2006 Share Napisano 10 Luty 2006 Jaras, dopiero teraz zauważyłem: ta elfka ma łuk japoński. On jest za mały w jej skali, te łuki były znacznie większe, większe nawet niż angliki. Poza tym moim zdaniem do elfów właśnie angliki pasują najbardziej, poprzez skojarzenie z lasem, drzewami i Robin Hoodem. Poważnie mówię. Carolina crusher, witam na forum. :) Przybywa tu Pań... :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RK Napisano 11 Luty 2006 Share Napisano 11 Luty 2006 Bez urazy ale jeśli laska akurat puszcza strzałę to akurat te dwa palce tak się układają (inna rzecz że nikt nie da gwarancji czy elfy u Jarasa nie mają wybitnie silnych i umagicznionych ścięgien i mięśni dwu palców i dzięki temu mogą trzymać nimi cięciwę napiętego łuku przez dwa lata bez oznak zmęczenia) a czy ma łuk japoński, eskimoski czy wschodniobengalskosyberyjski to dla kompozycji pracy ma akurat takie znaczenie jak kształt jej odbytu. IMHO to ma wyglądać a nie być poprawne historycznie czy realistyczne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Shogun 3D Napisano 11 Luty 2006 Share Napisano 11 Luty 2006 Sugerujesz, żeby Jaras olał łuk i dopieścił jej odbyt? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
giorgione Napisano 11 Luty 2006 Share Napisano 11 Luty 2006 RK ma racje - a co to za znaczenie jaki łuk trzyma - alfy przeciueż też nie istniały tak przynajmniej wykajzują się większą wyograxnia a n ie stereotypami Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Shogun 3D Napisano 11 Luty 2006 Share Napisano 11 Luty 2006 Ok, jasne, ja się nie czepiam. Tzn. czepiam się o tyle, że ja mam inną wizję, ale nie mam prawa jej narzucać. Mogę ją natomiast przedstawić i to robię. To wszystko. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaras Napisano 11 Luty 2006 Autor Share Napisano 11 Luty 2006 nie no , dzięki wszystkim sugestiom (łuczników i nie tylko ) aktualna poza tej pani wygląda tak a nie inaczej - jestem wdzięczny za wszelkie rady ! - szczególnie Klimentowi i Shogunowi - nie ma "to/tamto" aczkolwiek w tym co mówi RK tez jest sporo racji ;) - dzięki ! - wrzucam wstępny fragment rendera - tak żeby pokazać klimat jaki chcę osiągnąć w tej pracy (taki lekko zamglony) - textury ida jeszcze do poprawy bo nie ma odpowiedniego speculara i sss ... no i dobijają mnie czasy renderingu :( w mentalu sam Final Gather do tego rendera (modyfikowany materiał sss fast skin z difjusami, bumpami i specularami) liczy się ponad 6h :( pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AGmakonts Napisano 12 Luty 2006 Share Napisano 12 Luty 2006 nie no ql, wiem ze tex jeszcze nie finalna ale dodaj jej jakis smaczków by ta poczwara serio groxnie wygladała Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kliment woroszyłow Napisano 12 Luty 2006 Share Napisano 12 Luty 2006 ładnie ładnie...czy smoczek był juz w zbrushu? swiatełko mi sie podoba. Trzymaj tak dalej bo cos mi sie widzi ze 3d w tej bitwie w mniejszości... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Shogun 3D Napisano 14 Luty 2006 Share Napisano 14 Luty 2006 Jaras, jesli nadal męczysz elfkę, to tu masz ładną buzię na wzór: ta buzia jest wlasnością Shanii Twain. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaras Napisano 15 Luty 2006 Autor Share Napisano 15 Luty 2006 Shogun - dzięki, twarz całkiem przyjemna :) na razie męczę poczwarę - texturki będą jeszcze do małej korekty. Musze najpierw skończyć całe tło żeby męczyć 1 plan. Tak na razie wygląda fragment tła 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Shogun 3D Napisano 15 Luty 2006 Share Napisano 15 Luty 2006 Ładny fragment tła. Może będę czepialski, bo smoka widziałem ostatnio dość dawno i wolę nie wspominać, bo mi dopiekł, ale ta jego skóra zbyt ceglasto tu wygląda, te fałdki są zbyt regularne, jednolite i drobne... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
misiekhc Napisano 15 Luty 2006 Share Napisano 15 Luty 2006 troche smoczek jakby pozowal dla fotografa wyglada... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KoMic Napisano 16 Luty 2006 Share Napisano 16 Luty 2006 dorzucam sie do misiekhc, przezz skore wygl jak rzezba, hehe, pozdro: ] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kliment woroszyłow Napisano 23 Luty 2006 Share Napisano 23 Luty 2006 Jaras i Klicek nie czas najwyższy chłopaki na apdejt przypadkiem ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KLICEK Napisano 23 Luty 2006 Share Napisano 23 Luty 2006 nie wyrobimy sie to juz jest oczywiste :) Jarek dostal duzo zlecen ktore maja piorytet i siedzi przy nich po nocach, ja tez cos tam robie a bitwa lezy. Tak czy siak pracka i tak bedzie skonczona, niekoniecznie w bitwie :) , no chyba ze uda nam sie przejsc przez eliminacje (w co watpie), to postaramy sie skonczyc na czas:) wiec przepraszamy jak kogos zawiedlismy :sadface: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jonasz_Real Napisano 23 Luty 2006 Share Napisano 23 Luty 2006 Nic się nie stało, nie ma za co przepraszac. Ważne, że próbowaliście, i byliście z nami. :) I to się właśnie liczy. I tak jesteście the bestiak. Trzymajcie się i do zobaczenia w kolejnej bitwie. Pozdrówka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maronski Napisano 23 Luty 2006 Share Napisano 23 Luty 2006 przez eliminacje i tak przejdziecie. To pewne. Nie po to się siedziało tyle czasu. Powodzenia i fakać zlecenia. Nie czuję jak rymuję... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KoMic Napisano 24 Luty 2006 Share Napisano 24 Luty 2006 zycze duzych oczek w sicie eliminacji, : ] bo praca zapowioada sie bardzo ciekawie i chcialbym zobaczyc final jesczze przed koncem edycji, a pozatym malo jest prac 3d, dlatego jest to jeden z watkow ktore szczegolnie dopinguje: ] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kliment woroszyłow Napisano 24 Luty 2006 Share Napisano 24 Luty 2006 dobrze mówi wódki mu! dwiema rencami sie podpisuje pod Komic'em ( swoją drogą Twoje 3d Komic'u w tej bitwie tez fajne) :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ArTooRo Napisano 24 Luty 2006 Share Napisano 24 Luty 2006 Ja również podpisuję się pod słowami przedmówców - podobno oceniany jest poziom prac a nie tylko stopień ukończenia - w 2 tygodnie jeszcze się wiele może wydarzyć, zwłaszcza znając Waszego speeda w robieniu prac :D A to, że jest niezwykle mało prac 3d w tej edycji to fakt, aż dziwne to jest :| Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
giorgione Napisano 28 Luty 2006 Share Napisano 28 Luty 2006 no chłopaki dajecie czadu - zakwalifikowaliście się :D gratulację Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
emenemsbis Napisano 28 Luty 2006 Share Napisano 28 Luty 2006 gratulacje!!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Owen Napisano 28 Luty 2006 Share Napisano 28 Luty 2006 Klicek wypluj te slowa dacie rade, szkoda by bylo tego nie skonczyc:/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jonasz_Real Napisano 1 Marzec 2006 Share Napisano 1 Marzec 2006 No chłopaki, musicie dac więcej czadu :). Moje gratulacje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hindus Napisano 2 Marzec 2006 Share Napisano 2 Marzec 2006 jedziesz jeden z drugim trzymam kciuki ziomy oby wszystk obyło zapięte na ostatni guzik na finishu ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaras Napisano 2 Marzec 2006 Autor Share Napisano 2 Marzec 2006 dzięki za doping :) myslę że przez weekend pożądnie nadgonię bo jak wspominał Klicek z czasem u mnie kiepsko - na razie szukam jakiejś pozy dla smoka - mam takie coś - jak Wam się to widzi ? może jakieś sugestie ? ta poprzednia poza była hmm.... średnia ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
misiekhc Napisano 2 Marzec 2006 Share Napisano 2 Marzec 2006 ale ten stworek tu wyglada jak kaleka bez nog, gdzie jego nogi? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaras Napisano 2 Marzec 2006 Autor Share Napisano 2 Marzec 2006 wszystko co zbędne poodcinałem ;) żeby nie zamulać kompa - poza tym on jest częściowo w wodzie - będzie dużo rozbryzgów i piany morskiej - nogi pewnie będą niewidoczne - na razie szukam jakiejś wymownej pozy :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hynol Napisano 2 Marzec 2006 Share Napisano 2 Marzec 2006 Wygląda troche jakby się do odpowiedzi zgłaszał ;). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Morbid Karbid Napisano 2 Marzec 2006 Share Napisano 2 Marzec 2006 mi przeszkadza brak oparcia na przedniej lewej łapie. Taki smoczek razem ze skrzydłami trochę waży, a tu tego nie czuć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaras Napisano 5 Marzec 2006 Autor Share Napisano 5 Marzec 2006 łapy będą zanurzone w wodzie dlatego nie przejmowałem się punktem oparcia. Zrobiłem morze - na bazie kilku zdjęć referencyjnych. Pracujemy ciężko nad texturą smoka - bo nie wychodzi tak jakbyśmy sobie tego życzyli - dlatego na razie pokazuję samą wodę :) 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JmTm00 Napisano 5 Marzec 2006 Share Napisano 5 Marzec 2006 niee no, powiem krótko...lol. Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sokół Napisano 5 Marzec 2006 Share Napisano 5 Marzec 2006 tak popatrzylem na te zdjecia i na wasza wode, to teraz sam nie wiem, ktora bardziej 'morzejsza'. Sliczne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi