Gość _Kreska_ Napisano 5 Marzec 2006 Napisano 5 Marzec 2006 na bazie referencyjnych tzn sam wszysko namalowałeś czy posklejaleś ze zdjec?
jaras Napisano 5 Marzec 2006 Autor Napisano 5 Marzec 2006 Kreska- jest to kombinacja wszystkiego po trochu , część podmalowana, część pokombinowana z fragmentów zdjęć wody i piany po odpowiednich korektach kolorystycznych itp. ogólnie fajna zabawa i chyba o to chodzi w tej bitwie ? - żeby połączyc różne techniki btw - nie jest to jeszcze skończone bo brakuje cieni na wodzie i rozprysków
Gość _Kreska_ Napisano 5 Marzec 2006 Napisano 5 Marzec 2006 nono, dobrze wyszla. Wyglada jakby zeczywisie te nogi obelwała, szacun!
kliment woroszyłow Napisano 5 Marzec 2006 Napisano 5 Marzec 2006 Swietnie wam to kombinowanie wychodzi....nie sposób dojrzeć gdzie sie kończy prawdziwe 3d a zaczyna fotka, rewelacja. Trzymam kciuki stawiam na was!!
jaras Napisano 6 Marzec 2006 Autor Napisano 6 Marzec 2006 popracowałem nad kostiumem naszej pani i nad włosami
lolipop Napisano 6 Marzec 2006 Napisano 6 Marzec 2006 hmm...mam wrazenie posklejania pracy z kilku kawalkow.wlosy sobie stroj sobie a tlo sobie.moze za ostre kontury?
jaras Napisano 7 Marzec 2006 Autor Napisano 7 Marzec 2006 na całość przyjdzie jeszcze delikatna mgiełka która mam nadzieję scali cały obrazek - teraz jest za ostry, zgadzam sie - ale wrzucam apdejty z kolejnych etapów tworzenia
lolipop Napisano 7 Marzec 2006 Napisano 7 Marzec 2006 coz.na 3d sie tak nie znam wiec wierze na slowo:] jeszcze uwagi do detali. -dziwnie wygladaja nogi ponizej kolan. -strzelec strzale trzyma raczej na kciuku...jak tutaj http://film.onet.pl/_i/film/h/house_of_flying_daggers/g/g39.jpg
jaras Napisano 7 Marzec 2006 Autor Napisano 7 Marzec 2006 lolipop - słusznie prawisz - wszystko sie zgadza i zostanie poprawione - dzięki
JmTm00 Napisano 7 Marzec 2006 Napisano 7 Marzec 2006 imo to tylko jej lewa stópke skierować prostopadle do prawej stópki i jest ok a tak wogole to nawet fajnie wyglada ten kadr taki jaki jest...dla mnie fajnie dziala ta tylka łapa smoka...az chciałoby sie zajrzeć co jest dalej...ale szkoda takiego potworka...te skałki to modeling, malunek, fotka czy 3in1 bo zgłupiałem? Pozdrawiam i powodzenia
KoMic Napisano 7 Marzec 2006 Napisano 7 Marzec 2006 hehe, witam nooo robi wrazenie, narazie mam uwagi takie jak poprzednicy, widac jesczze efekty posklejania, pozatym nielezy mi troche motyw kolczan z wlosami, wydaje mi sie ze wlosy powinny byc na pierwszym planie,ehhh choc sam nie wiem, moze jakos pomieszanie, czesc blizej czesc dalej?, nie wiem fakt jest taki ze nielezy mi to miejsce, o stroju nie bede sie zabardzo rozpisywal bo jest poprpstu miodny: ], a na raszte poczekamy,,, dawajcie dawajcie, nie ma co sie opierniczac malo czasu, hehe, pozdrawiam aaa i jeszcze tak jak kolega powyzej, lewa noge ustawic w kierunku patrzenia sie: ] cu masters
jaras Napisano 8 Marzec 2006 Autor Napisano 8 Marzec 2006 poprawiłem nogi, rękę, dłoń i włosy. Jutro czas na poczware.
Morbid Karbid Napisano 8 Marzec 2006 Napisano 8 Marzec 2006 rzeczywiście brakuje, żeby włosy jakoś fantazyjnie i zalotnie muskały strzały w kołczanie.
kliment woroszyłow Napisano 8 Marzec 2006 Napisano 8 Marzec 2006 lepiej jaras. ciagnij ciągnij bo sie czas kończy!!
giorgione Napisano 8 Marzec 2006 Napisano 8 Marzec 2006 no a praca warta podziwu - pracowć dalej i skończcie to - strój postaci bardzo sympatyczny - tylko nie wiem czemu jak sie patrzy na jej stopy - wygląda to ajkby miała domalowane
jaras Napisano 9 Marzec 2006 Autor Napisano 9 Marzec 2006 tak więc nadejszła wielkopomna chwiła - ledwo co się wyrobiliśmy ale trzeba było się zmobilizować i skończyć tą pracę - oto rezultat dziękujemy wszystkim za doping, rady i krytykę. Do zobaczenia w następnej bitwie :) 1
KLICEK Napisano 9 Marzec 2006 Napisano 9 Marzec 2006 ah uf ah :) Udalo sie skonczyc i to najwazniejsze. Dzieki wszystkim za wsparcie i za czas poswiecony na przegladanie watku, ocenianie,rady itd :) Bardzo dziekuje i jeszcze raz zachecam do spotkania sie w nastepnej bitwie, mam nadzieje ze wystapimy juz tradycyjnie w tym samym skladzie :) pozdrawiam:) 1
kliment woroszyłow Napisano 9 Marzec 2006 Napisano 9 Marzec 2006 uff...zdazyliscie :D szkoda ze znikłes niemal zupełnie drugie skrzydełko smoka...
Predator Napisano 9 Marzec 2006 Napisano 9 Marzec 2006 juz druga wasza pracka na bardzo wysokim poziomie , moze na początek napisze co mnie kluje - najbardziej mnie boli to iz tak ladnie wykonana twarzyczka niezostala wyeksponowana, no ale to wynika z ujecia i do tego niema co sie czepiac. A co mi sie podoba ? postacie ich wykonanie, materialy i zgranie ze soba wszystkich elementów. Jakby niebylo bedzie ostra walka na podium ! :D mam nadzieje ze sie na nim znajdziecie !:)
jaras Napisano 9 Marzec 2006 Autor Napisano 9 Marzec 2006 Pradator- powstanie jeszcze jedna praca z wykorzystaniem modelu tej pani tyle że nie bitewna - spoko spoko , nie zmarnujemy go. Dzięki
AGmakonts Napisano 9 Marzec 2006 Napisano 9 Marzec 2006 wszystko bardzo dobzre ale przydało by sie wiecej spójności w oswietleniu panienki i reszty, skoro niebo jest takie bozowe to i nan jej stroju powinna być taka lekko poświata np: na ręce
maronski Napisano 10 Marzec 2006 Napisano 10 Marzec 2006 nie wiem czy dobrze mi się wydaje ale ona w niego nie celuje. Praca super!
misiekhc Napisano 10 Marzec 2006 Napisano 10 Marzec 2006 pod wzgledem technicznym praca super, ale kadr slaby, bez dynamiki, bez wyrazu, smok wygalda jakby sie jakuzi kapal,a babka jakby chciala zestrzelic slonce, z takimi mozliwosciami to imo pojechaliscie po bandzie...
muody Napisano 10 Marzec 2006 Napisano 10 Marzec 2006 woda i teksturowanie kobiety - zdecydowanie najmocniejsze elementy. gratuluje pieknego rendera
Master Kiełbaster Napisano 10 Marzec 2006 Napisano 10 Marzec 2006 wygląda jak fotomontaż :( oświetlenie trochę niespójne... i babka nie celuje w bestiję tylko w róg ekranu
JunioR Napisano 10 Marzec 2006 Napisano 10 Marzec 2006 wielkie brawa za texturki i modele !! tylko szkoda ze kobieta nie ma wyraznej twarzy :/
w!e8 Napisano 10 Marzec 2006 Napisano 10 Marzec 2006 to co Master Kiełbaster. Oswietlenie to najslabsza czesc
Owen Napisano 10 Marzec 2006 Napisano 10 Marzec 2006 super praca, woda genialnie wyszla, luk mógłby byc bardziej urozmaicony, ale wierze brak czasu:/, i fakt jak wczesniej juz zauwazono troche posklejanie to wyglada no ale to wkoncu polaczenie 2d i 3d, pozdro.
Hynol Napisano 10 Marzec 2006 Napisano 10 Marzec 2006 Praca ładna, choć czuje spory niedosyt po WIPach. Gratz za skończenie i powodzenia przy ocenach końcowych.
sokół Napisano 10 Marzec 2006 Napisano 10 Marzec 2006 ten luk w dziwnym miejscu trzyma, przekrecilem troche obrazek, ze bylo widac o co mi chodzi
Simple_man Napisano 10 Marzec 2006 Napisano 10 Marzec 2006 Mam naprawdę mieszane uczucia co do tej pracy. Jestem pełen podziwu dla waszych umiejętności i warsztatu, ale... Praca nie powala. Sorry za brutalność. Smok jest najsłabszym elementem całości. Nie wiem co się na to wpłyneło, wydaje mi się, że to wina oświetlenia. Głowa smoka jest płaska i bez widocznych detali no i jego broda... no cóż wygląda to tak jak by przy modelowaniiu głowy smoka inwencja skończyła się przy brodzie i w okolicach kości policzkowych. Reszta jest w miarę ok, choć tak jak mówię z braku światła mało widać detali, które tak przyjemnie się oglądało w WIP`ie. No i na koniec zostawiłem sobię tą nieszczęśliwą pianę, która jakoś dziwnie mi wygląda na dobraną na siłę przez co widać, że jest w innej skali niż reszta wody. Ale może się czepiam. Praca ogólnie na dobrym poziomie, ale po waszym teamie spodziewałem się poziomu nadzwyczajnego :( Jeszcze raz sorki za krytykę, co złego to nie ja.
jaras Napisano 10 Marzec 2006 Autor Napisano 10 Marzec 2006 widzę że przeprowadzona została dogłębna i rzeczowa analiza naszej pracy :) no cóż , widocznie umiejętności jeszcze nie są tak wysokie jak sądzicie. Następnym razem może będzie lepiej, człowiek się uczy na błędach :) pozdrawiam acha- jeżeli ma spadać jakaś odpowiedzialność na kogoś za błędy i wypaczenia to nie na team prosze tylko na mnie wieszajcie wszystkie psy bo Klicek od strony modelingu wywiązał się wysmienicie
KLICEK Napisano 10 Marzec 2006 Napisano 10 Marzec 2006 No jezeli juz sie zaczelismy tlumaczyc to yhm yhm :) Glowna przyczyna tego ze praca nie jest najwyzszych lotow jest to ze nie mialem internetu przez kilka miesiecy i robilismy wszystko z doskoku, pozniej Jarka zawalili praca itp i tak sie posypalo juz dalej :) Pracka moze nie jest genialna, ale wydaje mi sie ze tragedii nie ma, wstyd byl by tylko wtedy gdybysmy pomimo nominacji nie skonczyli pracki w ogole i oddali same modele. A tak skoro praca oddana to wszystko jest w pozadku wygrywac nie trzeba wazne ze kolejny still do portfolio :) pozdrawiam i jeszcze raz dzieki za kazda krytyke ktora jest dlanas cenna :)
arcade Napisano 10 Marzec 2006 Napisano 10 Marzec 2006 Spoko - wszystko bardzo fajne :) jasne że pozostaje pewien niedosyt - bo mogło być jeszcze lepiej ;) No ale tak chyba jest zawsze... Tzn. jeszcze nikt nie osiągnoł pełnej doskonałości, można ku niej tylko zmierzać :) To co mnie najbardziej boli to podmalówka twrzy pięknej - po prostu nie widać zupełnie pracy włożonej w model 3d twarzy... Szkoda... Wiem że nawet jakby było 3d to niewiele by było widać, ale czasem liczy się sub-pixelowy detal, którego tu nie widać... dalej tekstura smoka - lewe ramię ma inny kierunek w który idą łuski niż prawe ;) Dalej butki pięknej - jakoś nie pasują do całości i oczy potwora wcael nie są skierowane na przyszłą jego morderczynię jak można by się było spodziewać :) Dobra - pozwoliłem sobie na tą krytykę, chociaż mimo tych niedociągnieć i tak jesteście dla mnie w ścisłej czołówce... Po prostu zabrakło finalnego dopieszczenia... Szkoda, ale i tak gratuluję ukończonej pracy i fantastycznego Wipa, z którego można było bardzo wiele wynieść :) Pozdrawiam :) 1
Rekomendowane odpowiedzi