max_1989 Napisano 17 Luty 2006 Napisano 17 Luty 2006 Cześć, pewnie co poniektórzy kojarzą ten tytuł z WiP'ka :). Praca w sumie już dawno ukończona ale dopiero teraz zebrałem sie na wyrenderowanie tego. Render trwał ok. 45 h. Wszystko chyba przedstawiają poniższe obrazki :). Komentarze mile widziane. info: render: maxwell soft: max 7, photoshop render time: 37h (jasny) ok. 10 h (ciemny) Podziękowania dla TrojkaT :*
Georgas Napisano 17 Luty 2006 Napisano 17 Luty 2006 No kawał dobrej roboty, chyba pierwszy pokoik na forum który mi się naprawde podoba, gratuluje :)
jaccunio Napisano 17 Luty 2006 Napisano 17 Luty 2006 Fajnie, fajnie, dzbanek najlepszy:) jedyne co mi sie nie podoba to shader na krzesle bo strasznie sztuczny...
TrojkaT Napisano 17 Luty 2006 Napisano 17 Luty 2006 jest troche zle noca ;) ( chodzi mu o zdjecie) glowny problem to ta lampka. i mozna bylo by zrobic zeby byl wlacziny komp z monitorem, od razu by inaczej wygladalo :)
piksar Napisano 17 Luty 2006 Napisano 17 Luty 2006 chociaz sam lepiej nie potrafie, kto czepić się muszę odbicia światła od drukarki (na gorze na regale) i nienaturalnie płaskiej klawiatury pracka bardzo ładna
Vorek Napisano 17 Luty 2006 Napisano 17 Luty 2006 O ile mnie pamięć nie myli to zapowiadało się gorzej :] Całkiem miłe zaskoczenie. Szkoda tylko że nie widać tej całej dłubaniny włożonej w kompa, trzeba było jakiegoś led'a chociaż wrzucić w bebechy. Ogólnie całkiem przyzwoicie jak dla mnie ale takiego krzesełka to bym się wstydził ;)
chveti Napisano 17 Luty 2006 Napisano 17 Luty 2006 No , max ...ładnie wyszło :) Render time jest zabójczy...trochę za zimny ten kącik i krzesło chyba za bardzo połyskliwe ale jest ładnie.Pokuś się jeszcze o wersję flash light , wtedy to będzie photo prawie :)
miwt Napisano 17 Luty 2006 Napisano 17 Luty 2006 bardzo fajnie...dbalosc o szczegoly i wogole fajnie...jedyne co to material krzesla wydaje sie dziwny ale nie widzialem go wiec sie nie czepiam:)
mrkrzysiek Napisano 17 Luty 2006 Napisano 17 Luty 2006 Wersja jasna super naprawdę kawał dobrej roboty gratulacje
ASY2002 Napisano 17 Luty 2006 Napisano 17 Luty 2006 Fajowe :) dostajesz dodatkowo 3++ za czas reda ::) 8+++/10
max_1989 Napisano 17 Luty 2006 Autor Napisano 17 Luty 2006 Dzięki za wszystkie komentarze :] Georgas - thx RA - thx Jacunnio - mi też nie podpada pod oko ten shader ale jakoś mi się nie cieszy kolejne 40 h renderingu ) TrojkaT - Można by wiele przy tym jeszcze zrobić, ale czasy renderu są zabujcze :(. Ten nocny to właściwie testowy render no ale wrzucilem ażeby było coś więcej :). Piksar - j.w czas renderu dobija ... lenistwo też :) Vorek - thx :) No fakt możnabyło to bardziej podkreślić, ale tak nie zrobiłem :), głupota nie boli :). chveti - thx mivt - thx mrkrysziek - thx ASY2002 - thx
chudy Napisano 17 Luty 2006 Napisano 17 Luty 2006 no mi sie najbardziej podoba kabel przechodzący przez bok obudowy i listwa wchodząca w obudowe :P nie mogłem sie powstrzymać :P :P a tak na poważnie to renderki bardzo miłe dla oka, nie powiem pozdrawiam edit: teraz przeczytałem ile to sie renderowało :] łoooooooooo masz dużo cierpliwości albo drugiego kompa ;P
Gość _Kreska_ Napisano 17 Luty 2006 Napisano 17 Luty 2006 ladnie ladnie, dzbanek naprawde super. Nie bardzo sie orientuje czy to Twoj pokój czy tak z glowy? Bo jakos nie lezy mi ustawienie przedmiotow na biurku:) Glosnik na skanerze? Klawa tak bardzo w prawo od monitora i glupio przed skanerem?No chyba ze jesteś leworęczny:) Przeciez masz jeszcze tyle wolnego miejsca na biurku:) Sprzatnij chocby te dzbany. No i czas rendernigu, uuuuu stary, naprawde masz cierpliwosc. Na poczatku myslalem ze chodzi o minuty ale jak zobaczylem h po cyferkach! A w ogole to barzdo przyjemnie sie oglada, materialy fajne, podoba mi sie ten mat podłogi.
AGmakonts Napisano 17 Luty 2006 Napisano 17 Luty 2006 Ładnie ale nie wiem jakis taki niedosyt czuje, materiał maskownicy na subwooferze powinien byc chyba inny (to creative mega works 5.1 parwda)
Koniu_PL Napisano 18 Luty 2006 Napisano 18 Luty 2006 Huh... Pięknie :) I pomyśleć, że to 3d, a nie zdjęcie... :) Powodzenia życzę przy następnych projektach. Pozdro ;)
max_1989 Napisano 18 Luty 2006 Autor Napisano 18 Luty 2006 No widze że odkryliście :). Żeby was nie przemęczać to dodam jeszcze że skala książek w stosunku do tależyka jest nie taka :). Zerknijcie na książki w nocnym i w dziennym :), subwoofer wyszedł plastikowy a miał być matowy :). (dziwnym trafem sie podmienily shaderki), kabelki i to chyba na tyle :). koniu_1990 - thx Maceo - thx :) AGmakonts - thx, tak to ten zestawik :). Drab - thx Kreska - Tak to mój pokój :), i układ jest podobny i jest to bardzo funkcjonalne i dużo miejsca się oszczędza :). Tutaj niestety o godziny chodziło ... :( chudy - tak wiem kabelek przechodzący przez obudowe jest piękny :)
Diesel Napisano 18 Luty 2006 Napisano 18 Luty 2006 No rendery to ty potrafisz robic nie powiem znakomita scena troszke przeraza render time:)
mkk3a Napisano 18 Luty 2006 Napisano 18 Luty 2006 bardzo ładne w paru shaderkach jest za duży reflection (np. na grzejniku) [edit] lol, dopiero teraz przeczytałem ile sie renderowało ;) jakiego masz kompa?
deshu Napisano 18 Luty 2006 Napisano 18 Luty 2006 Kurde az sie smutno robi ze siedze w tym 2 lata i nie umiem tak:/ Pracka genialna, moja stara sie zapytala "kto ma tak ladnie w domu, jakas nowa kolezanka?" :)
Lucas Napisano 18 Luty 2006 Napisano 18 Luty 2006 Bardzo ładne:). Może i fotorealistyczne to jescze nie do końca jest, ale bardzo miłe dla oka i klimatyczne, dobra robota.
max_1989 Napisano 18 Luty 2006 Autor Napisano 18 Luty 2006 mkk3a - No komputer to nie jest mocna strona :(. Renderowane było na amd sempron 2.5 (o ile dobrze pamiętam) oraz 1 gb ram. deshu - thx :) ja w sumie siedze nieco ponad dwa lata ... ognisty - thx ;) Diesel - thx :) Lucas - thx :) Nawet nie wiecie jak te komentarze motywują do dalszej pracy :). ------------- edit ----------------- master Kiełbaster - klawiature stawiam sobie na kolana :)
Master Kiełbaster Napisano 18 Luty 2006 Napisano 18 Luty 2006 bardzo praktyczna lampka :P (do oświetlania głośnika?) przy klawiaturze nie ma miejsca na ręce, kaloryfel i krzesełko ma zbyt ostre odbicie.
zaki79 Napisano 22 Luty 2006 Napisano 22 Luty 2006 bardzo ładna pracka jedyne uwagi krytyczne - kaloryfer za bardzo dobija światło i ten telewizorek w rogu taki sobie :) pozdrawiam :)
Rafalf Napisano 22 Luty 2006 Napisano 22 Luty 2006 Praca bardzo fajna :) Podoba mi sie. Jestem ciekaw jak zrobiłeś firanki. Zdradzisz ten sekret??
rudylew Napisano 24 Luty 2006 Napisano 24 Luty 2006 Widzę, że tu same pochlebstwa.. ale też nie mogę inaczej zrobić :). Na siłę potwierdze żę odbicie na krześle i grzejniku zbyt silne a jak teraz patrzę na mój grzejnik to on całkowicie nie ma odbić.. Wiem ile szczegółów tutaj wrzuciłeś i pochwalam taką pracowitość. Rzeźb dalej! p o z d r o.
flesz_gordon Napisano 24 Luty 2006 Napisano 24 Luty 2006 faajne, oswietlenie niby okej ale jak dla mnie ten "dzienny" pokoj jest za ciemny pod biurko to z latarka nocny- swiatlo z tej lampy jest jakies nietypowe :D jak odpale moja lampencje w ciemnym pokoju to nawet w najdalszym kacie pomieszczenia costam da sie zobaczyc, a u ciebie swieci gdzies na sciane i w zasadzie tylko ja oswietla wybacz moje marudzenie, moze miales taka wizje :)
max_1989 Napisano 24 Luty 2006 Autor Napisano 24 Luty 2006 Dziękuje za wszystkie komentarze :). Tak jak wspominałem wcześniej chciałbym tutaj wiele rzeczy poprawić no ale czas renderu dobija :(. Co do firanek to przyjrzyjcie sie dokładnie siatce a otrzymacie odpowiedz :).
mkk3a Napisano 24 Luty 2006 Napisano 24 Luty 2006 mkk3a - No komputer to nie jest mocna strona :(. Renderowane było na amd sempron 2.5 (o ile dobrze pamiętam) oraz 1 gb ram. lol, ja też chcialem robić biurko w 3d, ale chyba poczekam, albo zarzuce rendering na wakacje, bo mam cel733 i 128ram :P
hkropinski Napisano 24 Luty 2006 Napisano 24 Luty 2006 jak dla mnie - super, nawet zachowuje wrazenie fotorealizmu, pozdr
Rekomendowane odpowiedzi