Napisano 17 Luty 200619 l Cześć, pewnie co poniektórzy kojarzą ten tytuł z WiP'ka :). Praca w sumie już dawno ukończona ale dopiero teraz zebrałem sie na wyrenderowanie tego. Render trwał ok. 45 h. Wszystko chyba przedstawiają poniższe obrazki :). Komentarze mile widziane. info: render: maxwell soft: max 7, photoshop render time: 37h (jasny) ok. 10 h (ciemny) Podziękowania dla TrojkaT :*
Napisano 17 Luty 200619 l No kawał dobrej roboty, chyba pierwszy pokoik na forum który mi się naprawde podoba, gratuluje :)
Napisano 17 Luty 200619 l Fajnie, fajnie, dzbanek najlepszy:) jedyne co mi sie nie podoba to shader na krzesle bo strasznie sztuczny...
Napisano 17 Luty 200619 l jest troche zle noca ;) ( chodzi mu o zdjecie) glowny problem to ta lampka. i mozna bylo by zrobic zeby byl wlacziny komp z monitorem, od razu by inaczej wygladalo :)
Napisano 17 Luty 200619 l chociaz sam lepiej nie potrafie, kto czepić się muszę odbicia światła od drukarki (na gorze na regale) i nienaturalnie płaskiej klawiatury pracka bardzo ładna
Napisano 17 Luty 200619 l O ile mnie pamięć nie myli to zapowiadało się gorzej :] Całkiem miłe zaskoczenie. Szkoda tylko że nie widać tej całej dłubaniny włożonej w kompa, trzeba było jakiegoś led'a chociaż wrzucić w bebechy. Ogólnie całkiem przyzwoicie jak dla mnie ale takiego krzesełka to bym się wstydził ;)
Napisano 17 Luty 200619 l No , max ...ładnie wyszło :) Render time jest zabójczy...trochę za zimny ten kącik i krzesło chyba za bardzo połyskliwe ale jest ładnie.Pokuś się jeszcze o wersję flash light , wtedy to będzie photo prawie :)
Napisano 17 Luty 200619 l bardzo fajnie...dbalosc o szczegoly i wogole fajnie...jedyne co to material krzesla wydaje sie dziwny ale nie widzialem go wiec sie nie czepiam:)
Napisano 17 Luty 200619 l Autor Dzięki za wszystkie komentarze :] Georgas - thx RA - thx Jacunnio - mi też nie podpada pod oko ten shader ale jakoś mi się nie cieszy kolejne 40 h renderingu ) TrojkaT - Można by wiele przy tym jeszcze zrobić, ale czasy renderu są zabujcze :(. Ten nocny to właściwie testowy render no ale wrzucilem ażeby było coś więcej :). Piksar - j.w czas renderu dobija ... lenistwo też :) Vorek - thx :) No fakt możnabyło to bardziej podkreślić, ale tak nie zrobiłem :), głupota nie boli :). chveti - thx mivt - thx mrkrysziek - thx ASY2002 - thx
Napisano 17 Luty 200619 l no mi sie najbardziej podoba kabel przechodzący przez bok obudowy i listwa wchodząca w obudowe :P nie mogłem sie powstrzymać :P :P a tak na poważnie to renderki bardzo miłe dla oka, nie powiem pozdrawiam edit: teraz przeczytałem ile to sie renderowało :] łoooooooooo masz dużo cierpliwości albo drugiego kompa ;P
Napisano 17 Luty 200619 l ladnie ladnie, dzbanek naprawde super. Nie bardzo sie orientuje czy to Twoj pokój czy tak z glowy? Bo jakos nie lezy mi ustawienie przedmiotow na biurku:) Glosnik na skanerze? Klawa tak bardzo w prawo od monitora i glupio przed skanerem?No chyba ze jesteś leworęczny:) Przeciez masz jeszcze tyle wolnego miejsca na biurku:) Sprzatnij chocby te dzbany. No i czas rendernigu, uuuuu stary, naprawde masz cierpliwosc. Na poczatku myslalem ze chodzi o minuty ale jak zobaczylem h po cyferkach! A w ogole to barzdo przyjemnie sie oglada, materialy fajne, podoba mi sie ten mat podłogi.
Napisano 17 Luty 200619 l Ładnie ale nie wiem jakis taki niedosyt czuje, materiał maskownicy na subwooferze powinien byc chyba inny (to creative mega works 5.1 parwda)
Napisano 18 Luty 200619 l Huh... Pięknie :) I pomyśleć, że to 3d, a nie zdjęcie... :) Powodzenia życzę przy następnych projektach. Pozdro ;)
Napisano 18 Luty 200619 l Autor No widze że odkryliście :). Żeby was nie przemęczać to dodam jeszcze że skala książek w stosunku do tależyka jest nie taka :). Zerknijcie na książki w nocnym i w dziennym :), subwoofer wyszedł plastikowy a miał być matowy :). (dziwnym trafem sie podmienily shaderki), kabelki i to chyba na tyle :). koniu_1990 - thx Maceo - thx :) AGmakonts - thx, tak to ten zestawik :). Drab - thx Kreska - Tak to mój pokój :), i układ jest podobny i jest to bardzo funkcjonalne i dużo miejsca się oszczędza :). Tutaj niestety o godziny chodziło ... :( chudy - tak wiem kabelek przechodzący przez obudowe jest piękny :)
Napisano 18 Luty 200619 l No rendery to ty potrafisz robic nie powiem znakomita scena troszke przeraza render time:)
Napisano 18 Luty 200619 l bardzo ładne w paru shaderkach jest za duży reflection (np. na grzejniku) [edit] lol, dopiero teraz przeczytałem ile sie renderowało ;) jakiego masz kompa?
Napisano 18 Luty 200619 l Kurde az sie smutno robi ze siedze w tym 2 lata i nie umiem tak:/ Pracka genialna, moja stara sie zapytala "kto ma tak ladnie w domu, jakas nowa kolezanka?" :)
Napisano 18 Luty 200619 l Bardzo ładne:). Może i fotorealistyczne to jescze nie do końca jest, ale bardzo miłe dla oka i klimatyczne, dobra robota.
Napisano 18 Luty 200619 l Autor mkk3a - No komputer to nie jest mocna strona :(. Renderowane było na amd sempron 2.5 (o ile dobrze pamiętam) oraz 1 gb ram. deshu - thx :) ja w sumie siedze nieco ponad dwa lata ... ognisty - thx ;) Diesel - thx :) Lucas - thx :) Nawet nie wiecie jak te komentarze motywują do dalszej pracy :). ------------- edit ----------------- master Kiełbaster - klawiature stawiam sobie na kolana :)
Napisano 18 Luty 200619 l bardzo praktyczna lampka :P (do oświetlania głośnika?) przy klawiaturze nie ma miejsca na ręce, kaloryfel i krzesełko ma zbyt ostre odbicie.
Napisano 22 Luty 200619 l bardzo ładna pracka jedyne uwagi krytyczne - kaloryfer za bardzo dobija światło i ten telewizorek w rogu taki sobie :) pozdrawiam :)
Napisano 22 Luty 200619 l Praca bardzo fajna :) Podoba mi sie. Jestem ciekaw jak zrobiłeś firanki. Zdradzisz ten sekret??
Napisano 24 Luty 200619 l Widzę, że tu same pochlebstwa.. ale też nie mogę inaczej zrobić :). Na siłę potwierdze żę odbicie na krześle i grzejniku zbyt silne a jak teraz patrzę na mój grzejnik to on całkowicie nie ma odbić.. Wiem ile szczegółów tutaj wrzuciłeś i pochwalam taką pracowitość. Rzeźb dalej! p o z d r o.
Napisano 24 Luty 200619 l faajne, oswietlenie niby okej ale jak dla mnie ten "dzienny" pokoj jest za ciemny pod biurko to z latarka nocny- swiatlo z tej lampy jest jakies nietypowe :D jak odpale moja lampencje w ciemnym pokoju to nawet w najdalszym kacie pomieszczenia costam da sie zobaczyc, a u ciebie swieci gdzies na sciane i w zasadzie tylko ja oswietla wybacz moje marudzenie, moze miales taka wizje :)
Napisano 24 Luty 200619 l Autor Dziękuje za wszystkie komentarze :). Tak jak wspominałem wcześniej chciałbym tutaj wiele rzeczy poprawić no ale czas renderu dobija :(. Co do firanek to przyjrzyjcie sie dokładnie siatce a otrzymacie odpowiedz :).
Napisano 24 Luty 200619 l mkk3a - No komputer to nie jest mocna strona :(. Renderowane było na amd sempron 2.5 (o ile dobrze pamiętam) oraz 1 gb ram. lol, ja też chcialem robić biurko w 3d, ale chyba poczekam, albo zarzuce rendering na wakacje, bo mam cel733 i 128ram :P