SZAMPEK Napisano 5 Kwiecień 2006 Share Napisano 5 Kwiecień 2006 Heyah. Tak wiem, wiem... kolejny samochód. Ale tym razem samochód wyjatkowy. Ikona światowej motoryzacji :D Na razie bardzo, ale to bardzo ogólna sitaka. Jeszcze nie wsio jest dociągnięte, ale wrzucam, zeby jakoś rozpocząc ten wątek :] Będzie szedł pewnie wolniej niż moje BMW 330i ze względu na zbliżajacą się wielkimi krokami maturke - ale będzie szedł :] No to poddaje po waszą ocenę pierwsze renderki :D Pozdro ---> Aktualny progess: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kruku Napisano 5 Kwiecień 2006 Share Napisano 5 Kwiecień 2006 noo narazie troszeczkę mało żeby konkretnie ocenić ale jest dobrze Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JohnZi Napisano 5 Kwiecień 2006 Share Napisano 5 Kwiecień 2006 no mi sie wydaje ze krzywo miejscami, szczegolnie nadkola rzucaja sie w oczy;/ No ale wiedze ze masz ladnie siatke rozmieszczona wiec nie bedzie problemu przy poprawianiu;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Terrorhead Napisano 5 Kwiecień 2006 Share Napisano 5 Kwiecień 2006 wypatrzylem 7 trojkacikow :D ale nie jest zle :) wyglada na dobry poczatek pozdrawiam ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzyhhh Napisano 5 Kwiecień 2006 Share Napisano 5 Kwiecień 2006 :) kultowa bryka! . powodzenia :) (jak będzie więcej to się bardziej rozpiszę ;) ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nielot007 Napisano 5 Kwiecień 2006 Share Napisano 5 Kwiecień 2006 ludzie co was na te trojkaty wzielo !! ;) narazie ciezko wytykac bledy bo zapewne wszystko sie zmieni diametralnie :D ale jako baza bardzo przyjemna :) pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość obo Napisano 5 Kwiecień 2006 Share Napisano 5 Kwiecień 2006 hehe kolejny wozik :) zobaczymy, zobaczymy ;) ciekawy czy ten model będzie lepszy od betki (nie ujmując jej chwały oczywiście) pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lucas Napisano 6 Kwiecień 2006 Share Napisano 6 Kwiecień 2006 Huhu, mój ulubiony samochód:). Też go modelowałem, życzę powodzenia i mam nadzieję, że wyjdzie ci lepiej niż mi:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gedeon Napisano 6 Kwiecień 2006 Share Napisano 6 Kwiecień 2006 NO. W końcu ktoś wziął się za coś starego. Bo ile już można się patrzeć na te nowiusieńke BMW, Toyoty, Audice oraz wiele, wiele innych samochodów. Bardzo fajnie, że wybrałeś starego, dobrego garbuska. Powiem tak. Jak na razie to idzie ci bardzo dobrze. Siatka jest ładna a i model nie pozostawia wiele do życzenia. Ciekaw jestem jakie będą efekty końcowe. Może dasz mu tekstury Garbuska z filmu "Garbi - odlotowa bryka"? Zobaczymy. Jak narazie to gratuluję ci udanego wyboru i życzę jak najdokładniejszego i jak najszybszego ale zarazem bezbłędnego ukończenia tego projektu. Pozdrawiam... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
torm Napisano 6 Kwiecień 2006 Share Napisano 6 Kwiecień 2006 no jeden z ladniejszych samochodow:) narazie niewiele widac:) ale zyczem powodzenia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SZAMPEK Napisano 6 Kwiecień 2006 Autor Share Napisano 6 Kwiecień 2006 THX za ciepłe słowa. Postaram się, aby model był tip - top. A co do tekstur, to myślałem właśnie, żeby nadac temu Garbuskowi jakis charakter. Ale do tego to jeszcze daleka droga. Znalazłem dzisiaj chwilke czasu i wyskrobałem cos takiego. Gdzie jest krzywo?? Pozdro. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dariusz Napisano 6 Kwiecień 2006 Share Napisano 6 Kwiecień 2006 pokazać siate to nie łaska??:] po maturze mam zamiar sie zabrać za coś "pokrewnego" do twojego garbusa. pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość obo Napisano 6 Kwiecień 2006 Share Napisano 6 Kwiecień 2006 ładnie, ładnie :) ale wydaje mi się, że lekkie falowanie jest na samym czubku maski (no może nie na samym) pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nielot007 Napisano 7 Kwiecień 2006 Share Napisano 7 Kwiecień 2006 troche krzywo dziuery na swiatla nie okragle i te wypuklosci na krawddzialch na dole maja bugi :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SZAMPEK Napisano 9 Kwiecień 2006 Autor Share Napisano 9 Kwiecień 2006 No to po długim czasie niebytnosci (zdaje sie że dwa albo trzy dni :D) nadszedł czas, żebym zaistniał ponwnie w swoim wątku... i zapuscił jakiegos update'a. A więc o to jest i rzeczony update. Wytykajcie błędy :D nielot007 ----> wpatrywałem sie po twoich poscie przed dłuższa chwile w moje blueprinty i te otwory nijak nie sa okragłe, chyba ze ja ślepne.. :D Uprzedzajac pytanie: 'Dlaczego te szpary są takie duże' ---> bo tam i tak przyjadą takie ogramniaste uszczelki ;p Pozdro! Edit: Nie krytykucje siatki na szybie :D ---> już ją poprawiłem, znaczy dodałem jeszcze jedną serię vertex'ów i już jest spoko. Wrzuce to następnym razem :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaccunio Napisano 9 Kwiecień 2006 Share Napisano 9 Kwiecień 2006 podzielisz sie blueprintami? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piksar Napisano 9 Kwiecień 2006 Share Napisano 9 Kwiecień 2006 jak dla mnie rewelacja, nareszcie ciekawy samochód na forum Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość obo Napisano 9 Kwiecień 2006 Share Napisano 9 Kwiecień 2006 Dajesz rade :) Jest nieźle. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wizz Napisano 10 Kwiecień 2006 Share Napisano 10 Kwiecień 2006 Wypaśny ! Chyba całkiem poprawnie zrobiony , siateczka ładna. Nic tylko dokończyć i wrzucić na niego ładny lakier ;) Pozdr. TT Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piun Napisano 10 Kwiecień 2006 Share Napisano 10 Kwiecień 2006 Znalazłem dzisiaj chwilke czasu i wyskrobałem cos takiego. Gdzie jest krzywo?? wydaje mi sie że maska z przodu troszeczke ucieka w lewą strone. Chyba że chodzi tu o ustawienie kamery. Ale jak narazie szacuneczek. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gedeon Napisano 10 Kwiecień 2006 Share Napisano 10 Kwiecień 2006 Brawo. Mimo braku czasu o którym wspomniałeś coś na poczatku widzę, że praca wre. Widać, że te auto ma styl. Bardzo dobrze ci wyszło. Siatka też bdb. Czekam podobnie jak reszta na dalsze efekty tej jakże emocjonującej pracy... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SZAMPEK Napisano 11 Kwiecień 2006 Autor Share Napisano 11 Kwiecień 2006 Troche się odwlekło. Ja troche porobiłem >bardzo troche<. no ale wrzucam co mam>. Pozdro i THX za wszystkie posty! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DraB Napisano 12 Kwiecień 2006 Share Napisano 12 Kwiecień 2006 Fajnie fajnie :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hkropinski Napisano 12 Kwiecień 2006 Share Napisano 12 Kwiecień 2006 zarąbisty model, idzie super, jeszcze czekam na materialy, pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czorny Napisano 12 Kwiecień 2006 Share Napisano 12 Kwiecień 2006 a ja czekam na kola :P sese bardzo ladnie :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gedeon Napisano 12 Kwiecień 2006 Share Napisano 12 Kwiecień 2006 No pięknie. Ciekawe jak będzie dalej:D:D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SZAMPEK Napisano 12 Kwiecień 2006 Autor Share Napisano 12 Kwiecień 2006 THX za ciepłe słowa :D Mały update: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sysol Napisano 13 Kwiecień 2006 Share Napisano 13 Kwiecień 2006 wypasik model !!:] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RA Napisano 13 Kwiecień 2006 Share Napisano 13 Kwiecień 2006 Bardzo kul, ale napewno wyjdzie parę nierówności po dodaniu lakieru. :) Np. dół przedniej klapy. pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
meiker Napisano 13 Kwiecień 2006 Share Napisano 13 Kwiecień 2006 Wspaniala praca...podoba mi sie garbusik!! Czekam dlaszych efektow i zycze powodzenia!!! Prawdziwa pasja nie zna granic!!:D:D:D Dzieki za wszystkie informacje!........ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SZAMPEK Napisano 13 Kwiecień 2006 Autor Share Napisano 13 Kwiecień 2006 Heyka! Kolejny mały update. RA ---> chyba chodzi ci o ten dziwny cień - to nie jest wina nierównosci, tylko cienia rzucanego przez zderzak. Obaczaj poprzedni render bez zderzaka - tam jest oky.. :D Pozdro! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DraB Napisano 14 Kwiecień 2006 Share Napisano 14 Kwiecień 2006 Ty no fajnie, a koła nie za "chude" ? :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ReflectVision Napisano 14 Kwiecień 2006 Share Napisano 14 Kwiecień 2006 przednia klape na dole i bedzie oký Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SZAMPEK Napisano 14 Kwiecień 2006 Autor Share Napisano 14 Kwiecień 2006 Heyah... DraB - dawniej robili takie 'chude' koła. Z resztą taki rozmiar mam na blueprintach; .:qba:. - chyba nie czytałes poprzedniego postu, który pisałem do RA. To nie jest wina jakiegos buga (ten dziwny cien), tylko zderzaka. On rzuca taki cień, ze wydaje sie że jest nierówno. Na potwierdzenie wrzucam render samej karoserii (bez zderzaka) - i mi sie wydaje ze jest równo.. co??? btw: Wesołych Świąt!!!!!!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Conrad Napisano 14 Kwiecień 2006 Share Napisano 14 Kwiecień 2006 Wiesz...gdyby spojrzec pod innym kątem ;) ..jest równo. Ładny garbi ale: Na drzwiach,na lewo od klamki coś nie teges jest, tak po srodku dzwi, taki maly cień. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DraB Napisano 14 Kwiecień 2006 Share Napisano 14 Kwiecień 2006 No jeżeli na bluprintach taki rozmiar, to nie ma zmartwienia :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ReflectVision Napisano 14 Kwiecień 2006 Share Napisano 14 Kwiecień 2006 .:qba:. - chyba nie czytałes poprzedniego postu, który pisałem do RA. To nie jest wina jakiegos buga (ten dziwny cien), tylko zderzaka. On rzuca taki cień, ze wydaje sie że jest nierówno. Na potwierdzenie wrzucam render samej karoserii (bez zderzaka) - i mi sie wydaje ze jest równo.. co??? wg mnie nadal jest nierowno tylko dales pod takim katem pod ktorym to slabo widac :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DraB Napisano 14 Kwiecień 2006 Share Napisano 14 Kwiecień 2006 Cfaniaczek :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość obo Napisano 14 Kwiecień 2006 Share Napisano 14 Kwiecień 2006 No super idzie Ci model. Prezentuje się bardzo dobrze :) A co do klapy to ja tam nie widze nierówności, daj może render z tego samego kąta co ten ze zderzakiem, wtedy prawda wyjdzie na jaw, czy jest krzywo czy nie, czy to tylko cień ;) Pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mrkrzysiek Napisano 14 Kwiecień 2006 Share Napisano 14 Kwiecień 2006 Napisałeś, że robisz rocznik 1963 no to jak ten rocznik to masz bardzo dużo błędów zaznaczyłem, co powinieneś poprawić a co do tej maski to qba ma racje z tym, że przy innym kątem nie widać tej nie równości a tu masz link do strony ze zdjęciami do tego rocznika oglądaj i poprawiaj :D http://www.classicvws.com/gulfblu.htm Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RobaL Napisano 14 Kwiecień 2006 Share Napisano 14 Kwiecień 2006 Auto po prostu cudo !!! :D Najbardziej to mi sie kola podobają - takie stylowe jak cały ten modelik !! Pozdrawiam P.s. zarzuc jakies teksturki ;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SZAMPEK Napisano 14 Kwiecień 2006 Autor Share Napisano 14 Kwiecień 2006 Oj panowie.. nie wierzycie mi :( Ale mam oto dowody:p seria renderów, z 3 różnych ujec, poszerzonych dodatkowo o rendery ze zderzakiem :D Teraz mozecie besztac :p ps. podziekowania dla mrkrzysiek za pomoc w szukaniu zdjec! rzeczone rendery: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ReflectVision Napisano 14 Kwiecień 2006 Share Napisano 14 Kwiecień 2006 wg mnie krzywo, mozecie sie ze mna zgadzac lub nie :P nie chodzilo mi tu o ten cien z GI ale wlasnie o to ze masz krzywa mache Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość obo Napisano 14 Kwiecień 2006 Share Napisano 14 Kwiecień 2006 No ja się z Tobą, qba nie zgodze :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Touch Napisano 14 Kwiecień 2006 Share Napisano 14 Kwiecień 2006 ...paranoja... nawet jeśli jest lekko krzywa (z czym się zgodzić nie mogę) to, to się nawet nie rzuca w oczy... proponuję mikroskop i badanie struktury molekularnej dla porównania z orginałem... proponuję wyciągnąć średnią z ok 1000 egzemplarzy co będzie bardziej wiarygodne... wyluzujcie trochę... Świetna robota SZAMPEK!! Czekam na finał!:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gedeon Napisano 14 Kwiecień 2006 Share Napisano 14 Kwiecień 2006 Ja pierdzielę. Jeden dzień nie przeglądałem forum i tyle mnie ominęło. Z autkiem jak z autkiem - idzie ci po prostu super. NIe będę komentował bo tak naprawdę nie mam się do czego przyczepić. Powiem, że nie mogę się doczekać renderu końcowego wraz z teksturami i oświetleniem - najtrudniejszego!!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SZAMPEK Napisano 14 Kwiecień 2006 Autor Share Napisano 14 Kwiecień 2006 Mniejsza z maską. Grunt że juz wszystkie elementy poskładałem do kupy i otrzymałem taki oto cuski. :D : Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość obo Napisano 14 Kwiecień 2006 Share Napisano 14 Kwiecień 2006 No bardzo ładnie :) Mi się naprawde podoba. Gratuluje ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Badyl Napisano 15 Kwiecień 2006 Share Napisano 15 Kwiecień 2006 no ładne cacko ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gedeon Napisano 15 Kwiecień 2006 Share Napisano 15 Kwiecień 2006 Nom teraz to już praktycznie tylko oteksturować:D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi