WWWoj Napisano 25 Kwiecień 2006 Share Napisano 25 Kwiecień 2006 Zrobiłem jakis czas temu taką figurke zdięcia momentami nieostre bo figurka bardzo małych rozmiarów mniejwięcej wysokości igły, którą to ją robiłem czyli ok 4 cm. Materiał to poxilina. figurke robiłem na podstawie konceptu Pana "Trusta" który obejrzeć można na www.thewitcher.com Czy ta figurka jast ok? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KLICEK Napisano 25 Kwiecień 2006 Share Napisano 25 Kwiecień 2006 dla mnie rewelacja :) super detal genialnie ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rowr Napisano 25 Kwiecień 2006 Share Napisano 25 Kwiecień 2006 ejjj swietne !!!!!!!!! fajnie by bylo jak by ktos pokazal jak sie robi kroczek po kroczku takie cudenka :) no pan czasteczka raz pokazywal ale odczowam niedosyt informacji :D jak uzyskales takie detale na tak malym obiekcie...igla jakas czy czymm???? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chveti Napisano 25 Kwiecień 2006 Share Napisano 25 Kwiecień 2006 baaardzo fajne :) jak na taką wielkość detal extra :) Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaras Napisano 25 Kwiecień 2006 Share Napisano 25 Kwiecień 2006 tak , ta figurka jest OK :) ale wymiar jej jest powalający - nie wypłyneły Ci oczy jak robiłeś zbliżenia na detal ? ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ZiBi_PL Napisano 25 Kwiecień 2006 Share Napisano 25 Kwiecień 2006 swietna robota ;] ale przez ten zielony to ciagle widze w tym orka :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Georgas Napisano 25 Kwiecień 2006 Share Napisano 25 Kwiecień 2006 Piękne, niesamowite detale przy tak małej wielkości, ile go robiłeś?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gotham Napisano 25 Kwiecień 2006 Share Napisano 25 Kwiecień 2006 Hehe, bardzo fajnie się prezentuje, wrzuć może fotkę z monetą obok dla zwymiarowania :). Ile czasu nad nią siedziałeś? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WWWoj Napisano 25 Kwiecień 2006 Autor Share Napisano 25 Kwiecień 2006 sorry nie miałem miarki pod ręką figurka jest raczej bliżej 4 cm niż 3. Figurke robiłem tylko igłą i palcami użyłem też pilniczka do pacnokci, ale w skutek błędu (musiałem troszku spiłować). Generalnie to trzeba sporo cierpliwości, ale nie w robieniu tylko w czekaniu, aż utwardzi sie materiał. Nakładałem pokolei warstwy i czekałem. Robienie to frajda czekanie męka. Dzieki i fajnie że sie Wam podoba bo spędiłem nad tym w sumie z kilka dobrych dni z czego większość to niestety czeeeeeeekaaaanie. Wrzucę póżniej z igłą, którą dziargałem, ale nie mam kurka aparatu cyfrowego a to zrobiłem przy okazji u fotografa i zabuliłem jak za zboze :\ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WWWoj Napisano 25 Kwiecień 2006 Autor Share Napisano 25 Kwiecień 2006 Tu jest jeszcze głowa którą zrobiłem niegdyś na zapałce i jakaś stara bodajrze pierwsza moja figurka http://www.wojpracownia.republika.pl/pages/konny.htm i inne moje figurki, ale stare i niezbyt dopracowane http://www.wojpracownia.republika.pl/pages/jezdziec22.htm http://www.wojpracownia.republika.pl/pages/jezdziec11.htm http://www.wojpracownia.republika.pl/pages/samuraj.htm http://www.wojpracownia.republika.pl/pages/trol.htm a to odlew z żywicy epoksydowej zrobiony w elastycznej formie silikonowej http://www.wojpracownia.republika.pl/pages/entodlew.htm Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KLICEK Napisano 25 Kwiecień 2006 Share Napisano 25 Kwiecień 2006 stary najs twoja zona z czlowiekiem o tak silnych nerwach i cierpliwosci bedzie miala dobrze w zyciu :D wszystkie rzezby sliczne bardzo ! no az tak bardzo ze hoho :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rowr Napisano 25 Kwiecień 2006 Share Napisano 25 Kwiecień 2006 ehhh cudne sa te pracki :):):):) rewelka jak dla mnie ...dalej ciekaw jestem jak to sie dokladnie robi :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
_michal Napisano 25 Kwiecień 2006 Share Napisano 25 Kwiecień 2006 Jesteś niemożliwy. Świetne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Knysha Napisano 25 Kwiecień 2006 Share Napisano 25 Kwiecień 2006 Bardzo ladnie :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vv3k70r Napisano 25 Kwiecień 2006 Share Napisano 25 Kwiecień 2006 wypas, bardzo dokladne Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cartman Napisano 25 Kwiecień 2006 Share Napisano 25 Kwiecień 2006 siwietne a zwłaszcza detale Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
giorgione Napisano 25 Kwiecień 2006 Share Napisano 25 Kwiecień 2006 no wpiękne detale jak na tak małą figurkę - oby tak dalej :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Leru Napisano 25 Kwiecień 2006 Share Napisano 25 Kwiecień 2006 ta figurka jest ok ! ;) Super detal i te rozmiary, szacun :) pozostałe figurki też świetne, szczególnie samuraj. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ragons Napisano 25 Kwiecień 2006 Share Napisano 25 Kwiecień 2006 Wszystkie figórki są niesamowite, te drobne idealne detale i kolory.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mcode Napisano 25 Kwiecień 2006 Share Napisano 25 Kwiecień 2006 Super figurki i szczegułowość ich bardzo duża. A. I za cierpliwość i wytrwałość przy pracy wielki RESPECT no i Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Marioza Napisano 25 Kwiecień 2006 Share Napisano 25 Kwiecień 2006 no po prostu mnie rozbroiłeś tymi figurkami :D, powiem krótko mega-super-czad, podziw za cierpliwosc i umiejętnosci, nie ma to jak prawdziwe 3d :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sammael_at Napisano 25 Kwiecień 2006 Share Napisano 25 Kwiecień 2006 pogratulowac! to jest super! :D to jest genialne, zatrudnijj sie w games workshop czy czyms ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JmTm00 Napisano 26 Kwiecień 2006 Share Napisano 26 Kwiecień 2006 Staary jaki niesamowity oddech od 3d!!! za to własnie great job!! chyba na czas jakis wywale maxa...to co tutaj pokazujesz przywraca wiare w talent :] Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Shogun 3D Napisano 26 Kwiecień 2006 Share Napisano 26 Kwiecień 2006 No, zastanów się nad poszukaniem roboty w GB przy figurkach Warhammera, bo to jest własnie ten poziom. :D Gratuluję, sam kiedyś robiłem podobnie drobne bajerki: pieczęcie, wisiorki, klamry z plecionką celtycką, inskrypcjami, itp, ale do dnia dzisiejszego nic niestety nie dotrwało... :( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Morbid Karbid Napisano 26 Kwiecień 2006 Share Napisano 26 Kwiecień 2006 o kurczę, to jest niezłe! Ale ja jestem ograniczony - ja tylko rysowac umiem... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WWWoj Napisano 26 Kwiecień 2006 Autor Share Napisano 26 Kwiecień 2006 Dzięki wszystkim. JOŁ :D Morbid Karbid: ale zato jak... :) ehhh cudne sa te pracki :):):):) rewelka jak dla mnie ...dalej ciekaw jestem jak to sie dokladnie robi :) Przy następnej figurce postaram sie zrobić zdięcia w trakcie i napisze coś o właściwościach materiału bo w sumie lepi się dobrze, ale różne rzeczy robi się lepiej w różnych stanach zastygnięcia nawet sporo wskazówek mogłbym chyba napisać, poza tym czasem ten wiedzmin utwardzał się w dziwacznych pozycjach podparty długopisem zapałką i kluczami :)(np: żeby uzyskać odstające od powierzchni włosy). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
smart Napisano 26 Kwiecień 2006 Share Napisano 26 Kwiecień 2006 pierwszorzędna sprawa :) , próbowleś robić coś z masy plastycznej i odrobine większego? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Derfalon Napisano 26 Kwiecień 2006 Share Napisano 26 Kwiecień 2006 bardzo fajna figurka. czasem to zazdroszcze umiejetności niektórym osobom. naprawde wypasiona praca:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ZiBi_PL Napisano 26 Kwiecień 2006 Share Napisano 26 Kwiecień 2006 moze by zrobic nowy dzial - albo temat o figurkach - porady, materialy ceny itp ? :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jakubm Napisano 26 Kwiecień 2006 Share Napisano 26 Kwiecień 2006 no jak to ma 4cm wysokosci to powala dopracowaniem na glebe. swietna robota Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jim mee Napisano 27 Kwiecień 2006 Share Napisano 27 Kwiecień 2006 "O MAMA!!" Dude to jest Dobre na MAXA ! Mistrzowska precyzja. Na Twoim miejscu wysłał bym sample jakieś do Games Workshop jeśli się w Tym odnajdujesz. jecze zauważyłem na Twojej stronce super rysuneczek , to jak kolo strzela z łuko gitary , mega motyw , perska. LP moto też jest cool. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
syriusz 27 Napisano 27 Kwiecień 2006 Share Napisano 27 Kwiecień 2006 Fakt faktem robota pierwsza klasa,wysoki poziom,podoba mi sie bardzo. WWWoj myślałes nad kopiowaniem swoich figurek i sprzedaży?Jeśli jesteś ciekaw to daj znać wiem jak sie takie rzeczy kopiuje:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
CzAk1 Napisano 27 Kwiecień 2006 Share Napisano 27 Kwiecień 2006 Totalnie rewelacyjne pracki...w pełnym znaczeniu tegoż słowa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Master Kiełbaster Napisano 27 Kwiecień 2006 Share Napisano 27 Kwiecień 2006 jest dobrze Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
flesz_gordon Napisano 27 Kwiecień 2006 Share Napisano 27 Kwiecień 2006 daleś wyczes bardzo ładne a te z republiki przekroczony limit to nie widze :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Belus Napisano 27 Kwiecień 2006 Share Napisano 27 Kwiecień 2006 No, no, no... niezły "zegarmistrz" z Ciebie! (głowa na zapałce zrobiła na mnie wrażenie). Zazdroszczę Ci cierpliwości... co ja bym dał żeby mieć chociaż połowę takiego "wewnętrznego opanowania". ...świetne to wszystko.Pzdr. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomeg Napisano 28 Kwiecień 2006 Share Napisano 28 Kwiecień 2006 własnie wstaje z kolan,bo mi sie ugieły do ziemi.:) masz mikroskop elektronowy? gratuluje swietna robota Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
flesz_gordon Napisano 28 Kwiecień 2006 Share Napisano 28 Kwiecień 2006 o juz moge obejrzec te z republiki wyjerdoliste Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
naeq Napisano 29 Kwiecień 2006 Share Napisano 29 Kwiecień 2006 oo, no figurka jak na rozmiary to wypasik, duuużo detali i wogole... pozdrawiam ;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zyler Napisano 13 Lipiec 2006 Share Napisano 13 Lipiec 2006 A gdzie udało ci się kupić masę plastyczną na tą figurkę ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Secator Napisano 14 Lipiec 2006 Share Napisano 14 Lipiec 2006 CHCEMY TUTORiAL!! :] taka figurka do Warhammera battle i z każdym wygrasz :) gratuluje wytrwałości Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Raffaello Napisano 15 Lipiec 2006 Share Napisano 15 Lipiec 2006 brak słów~!!!!! tyle zostało napisane więc nie będę się powtarzać!!!! ~~~~~~~~~~~~~~GENIALNE~~~~~~~~~~~~ pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Phatahronix Napisano 13 Sierpień 2006 Share Napisano 13 Sierpień 2006 No no świetna robota bardzo pomysłowo wykonana mimo ten zielony kolor powoduje że wygląda jak ork :D 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Beatou Napisano 13 Sierpień 2006 Share Napisano 13 Sierpień 2006 masakra.. wielki respekt.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kannu Napisano 13 Sierpień 2006 Share Napisano 13 Sierpień 2006 serwus :) wspaaaaniałe !!! Chetnie zobaczyłbym cos znacznie większego rozmarowo :) pozdrawiam i zycze powodzenia :) ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JunioR Napisano 14 Sierpień 2006 Share Napisano 14 Sierpień 2006 wypas i co tu duzo gadać, poprostu wielkie brawa ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DesignStudio Napisano 18 Sierpień 2006 Share Napisano 18 Sierpień 2006 ile to ma poly??!!! super detal Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Master Kiełbaster Napisano 18 Sierpień 2006 Share Napisano 18 Sierpień 2006 To figurka jest, nie model :*. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bruneq Napisano 18 Sierpień 2006 Share Napisano 18 Sierpień 2006 jezeli takie alenstwo ma taki detal..to ja sie boje wiekszych modeli!!:) ps. Master co ty tak te buziaki wszystkim rozdajesz?? :* Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi