Napisano 25 Kwiecień 200618 l Zrobiłem jakis czas temu taką figurke zdięcia momentami nieostre bo figurka bardzo małych rozmiarów mniejwięcej wysokości igły, którą to ją robiłem czyli ok 4 cm. Materiał to poxilina. figurke robiłem na podstawie konceptu Pana "Trusta" który obejrzeć można na www.thewitcher.com Czy ta figurka jast ok?
Napisano 25 Kwiecień 200618 l ejjj swietne !!!!!!!!! fajnie by bylo jak by ktos pokazal jak sie robi kroczek po kroczku takie cudenka :) no pan czasteczka raz pokazywal ale odczowam niedosyt informacji :D jak uzyskales takie detale na tak malym obiekcie...igla jakas czy czymm????
Napisano 25 Kwiecień 200618 l tak , ta figurka jest OK :) ale wymiar jej jest powalający - nie wypłyneły Ci oczy jak robiłeś zbliżenia na detal ? ;)
Napisano 25 Kwiecień 200618 l Hehe, bardzo fajnie się prezentuje, wrzuć może fotkę z monetą obok dla zwymiarowania :). Ile czasu nad nią siedziałeś?
Napisano 25 Kwiecień 200618 l Autor sorry nie miałem miarki pod ręką figurka jest raczej bliżej 4 cm niż 3. Figurke robiłem tylko igłą i palcami użyłem też pilniczka do pacnokci, ale w skutek błędu (musiałem troszku spiłować). Generalnie to trzeba sporo cierpliwości, ale nie w robieniu tylko w czekaniu, aż utwardzi sie materiał. Nakładałem pokolei warstwy i czekałem. Robienie to frajda czekanie męka. Dzieki i fajnie że sie Wam podoba bo spędiłem nad tym w sumie z kilka dobrych dni z czego większość to niestety czeeeeeeekaaaanie. Wrzucę póżniej z igłą, którą dziargałem, ale nie mam kurka aparatu cyfrowego a to zrobiłem przy okazji u fotografa i zabuliłem jak za zboze :\
Napisano 25 Kwiecień 200618 l Autor Tu jest jeszcze głowa którą zrobiłem niegdyś na zapałce i jakaś stara bodajrze pierwsza moja figurka http://www.wojpracownia.republika.pl/pages/konny.htm i inne moje figurki, ale stare i niezbyt dopracowane http://www.wojpracownia.republika.pl/pages/jezdziec22.htm http://www.wojpracownia.republika.pl/pages/jezdziec11.htm http://www.wojpracownia.republika.pl/pages/samuraj.htm http://www.wojpracownia.republika.pl/pages/trol.htm a to odlew z żywicy epoksydowej zrobiony w elastycznej formie silikonowej http://www.wojpracownia.republika.pl/pages/entodlew.htm
Napisano 25 Kwiecień 200618 l stary najs twoja zona z czlowiekiem o tak silnych nerwach i cierpliwosci bedzie miala dobrze w zyciu :D wszystkie rzezby sliczne bardzo ! no az tak bardzo ze hoho :D
Napisano 25 Kwiecień 200618 l ehhh cudne sa te pracki :):):):) rewelka jak dla mnie ...dalej ciekaw jestem jak to sie dokladnie robi :)
Napisano 25 Kwiecień 200618 l ta figurka jest ok ! ;) Super detal i te rozmiary, szacun :) pozostałe figurki też świetne, szczególnie samuraj.
Napisano 25 Kwiecień 200618 l Wszystkie figórki są niesamowite, te drobne idealne detale i kolory....
Napisano 25 Kwiecień 200618 l Super figurki i szczegułowość ich bardzo duża. A. I za cierpliwość i wytrwałość przy pracy wielki RESPECT no i
Napisano 25 Kwiecień 200618 l no po prostu mnie rozbroiłeś tymi figurkami :D, powiem krótko mega-super-czad, podziw za cierpliwosc i umiejętnosci, nie ma to jak prawdziwe 3d :)
Napisano 25 Kwiecień 200618 l pogratulowac! to jest super! :D to jest genialne, zatrudnijj sie w games workshop czy czyms ;)
Napisano 26 Kwiecień 200618 l Staary jaki niesamowity oddech od 3d!!! za to własnie great job!! chyba na czas jakis wywale maxa...to co tutaj pokazujesz przywraca wiare w talent :] Pozdrawiam
Napisano 26 Kwiecień 200618 l No, zastanów się nad poszukaniem roboty w GB przy figurkach Warhammera, bo to jest własnie ten poziom. :D Gratuluję, sam kiedyś robiłem podobnie drobne bajerki: pieczęcie, wisiorki, klamry z plecionką celtycką, inskrypcjami, itp, ale do dnia dzisiejszego nic niestety nie dotrwało... :(
Napisano 26 Kwiecień 200618 l o kurczę, to jest niezłe! Ale ja jestem ograniczony - ja tylko rysowac umiem...
Napisano 26 Kwiecień 200618 l Autor Dzięki wszystkim. JOŁ :D Morbid Karbid: ale zato jak... :) ehhh cudne sa te pracki :):):):) rewelka jak dla mnie ...dalej ciekaw jestem jak to sie dokladnie robi :) Przy następnej figurce postaram sie zrobić zdięcia w trakcie i napisze coś o właściwościach materiału bo w sumie lepi się dobrze, ale różne rzeczy robi się lepiej w różnych stanach zastygnięcia nawet sporo wskazówek mogłbym chyba napisać, poza tym czasem ten wiedzmin utwardzał się w dziwacznych pozycjach podparty długopisem zapałką i kluczami :)(np: żeby uzyskać odstające od powierzchni włosy).
Napisano 26 Kwiecień 200618 l pierwszorzędna sprawa :) , próbowleś robić coś z masy plastycznej i odrobine większego?
Napisano 26 Kwiecień 200618 l bardzo fajna figurka. czasem to zazdroszcze umiejetności niektórym osobom. naprawde wypasiona praca:)
Napisano 26 Kwiecień 200618 l moze by zrobic nowy dzial - albo temat o figurkach - porady, materialy ceny itp ? :D
Napisano 26 Kwiecień 200618 l no jak to ma 4cm wysokosci to powala dopracowaniem na glebe. swietna robota
Napisano 27 Kwiecień 200618 l "O MAMA!!" Dude to jest Dobre na MAXA ! Mistrzowska precyzja. Na Twoim miejscu wysłał bym sample jakieś do Games Workshop jeśli się w Tym odnajdujesz. jecze zauważyłem na Twojej stronce super rysuneczek , to jak kolo strzela z łuko gitary , mega motyw , perska. LP moto też jest cool.
Napisano 27 Kwiecień 200618 l Fakt faktem robota pierwsza klasa,wysoki poziom,podoba mi sie bardzo. WWWoj myślałes nad kopiowaniem swoich figurek i sprzedaży?Jeśli jesteś ciekaw to daj znać wiem jak sie takie rzeczy kopiuje:)
Napisano 27 Kwiecień 200618 l daleś wyczes bardzo ładne a te z republiki przekroczony limit to nie widze :)
Napisano 27 Kwiecień 200618 l No, no, no... niezły "zegarmistrz" z Ciebie! (głowa na zapałce zrobiła na mnie wrażenie). Zazdroszczę Ci cierpliwości... co ja bym dał żeby mieć chociaż połowę takiego "wewnętrznego opanowania". ...świetne to wszystko.Pzdr.
Napisano 28 Kwiecień 200618 l własnie wstaje z kolan,bo mi sie ugieły do ziemi.:) masz mikroskop elektronowy? gratuluje swietna robota
Napisano 29 Kwiecień 200618 l oo, no figurka jak na rozmiary to wypasik, duuużo detali i wogole... pozdrawiam ;]
Napisano 14 Lipiec 200618 l CHCEMY TUTORiAL!! :] taka figurka do Warhammera battle i z każdym wygrasz :) gratuluje wytrwałości
Napisano 15 Lipiec 200618 l brak słów~!!!!! tyle zostało napisane więc nie będę się powtarzać!!!! ~~~~~~~~~~~~~~GENIALNE~~~~~~~~~~~~ pozdrawiam
Napisano 13 Sierpień 200618 l No no świetna robota bardzo pomysłowo wykonana mimo ten zielony kolor powoduje że wygląda jak ork :D
Napisano 13 Sierpień 200618 l serwus :) wspaaaaniałe !!! Chetnie zobaczyłbym cos znacznie większego rozmarowo :) pozdrawiam i zycze powodzenia :) !
Napisano 18 Sierpień 200618 l jezeli takie alenstwo ma taki detal..to ja sie boje wiekszych modeli!!:) ps. Master co ty tak te buziaki wszystkim rozdajesz?? :*