Napisano 14 Czerwiec 200618 l Lakier jest zbyt ciemny i za bardzo kontrastuje z jasnym tłem. Tak samo cienie pod pojazdem - przez to wygląda nienaturalnie. Ale sam lakier wydaje się byc bardzo dobry;) Wystarczy podmienić oświetlenie.
Napisano 14 Czerwiec 200618 l Witam!! dalbym tlo jeszcze ciemniejsze blizej czarnosci takie polaczenie czarnego i bilaego :) mi sie podoba ten lakier nie wiem czemu sie czepiacie tylko czemu fioletowy:D pozdro
Napisano 14 Czerwiec 200618 l zapodaj rzut z maxa na scene to ci powiem co poprawic ( mozesz dac tez ustawienia renderera ) ...
Napisano 14 Czerwiec 200618 l Zagięcie studia ;) tworzy gradient z tyłu taki..fe. Może zrób je łagodniejsze ...nie takie ostre.
Napisano 14 Czerwiec 200618 l Ja z tej dolnej zabrał bym to co jest na drzwiach poniżej klamek, i te załomy fatalne z z przedniego zderzaka,powinno być gicior.
Napisano 14 Czerwiec 200618 l Autor Kozioo, dzięki za cenne uwagi :) Nielot007, może trochę przyciemnię, ale troszeczkę ;) Marcin_ps, a kto powiedział, że ja chcę coś poprawiać w ustawieniach? to, że Tobie się nie podoba nie oznacza, że będe robił wszystko pod Twoje dyktando, bez przesady... Chveti, hmm, nie bardzo wiem, o który gradient Ci chodzi, Javor, chyba tak zrobię :) Damus, jeżeli masz na myśli odbicia wchodzące na przednie nadkole to mi się właśnie one podobają, ale zobaczę czy inne nie będą lepsze. Pozdrawiam i dzięki za komentarze :)
Napisano 15 Czerwiec 200618 l loozak nie o to mi chodzilo .. chcialem ci pomoc bo model jest swietny a render psuje go na calej linii ...
Napisano 15 Czerwiec 200618 l wywal czarne odbicia daj ciemniejsze tło i bedzie miodzio łaaa masz krzywą maske :D (co kolwiek to znaczy:P) i drzwi sie brzydko łączą ;) ale kogo to obchodzi :P
Napisano 21 Czerwiec 200618 l nie no ja jestem pod wrazeniem sam model bajka reszta tez ale mam pytanie gdzie znajde wzory opon i zrobi ktos z was tutka jak zrobic cale kolo (opona klocek tarcza) ale tak dla matorow do kwadratu porobic screeny narzedzi bo nie wiem gdzie znajde takie cos jak booleon czy podobnie nazwa :D help! :D
Napisano 21 Czerwiec 200618 l wow, dla mnie bomba, bardzo mi sie podoba, super lakier, model oczywiscie 1st class. nad tlem trzeba jeszcze popracowac jesli mozesz to zdradz ile i jakich swiatel uzyles i jaki jest environment.
Napisano 21 Czerwiec 200618 l Autor Marcin_ps, ok, źle Cie zrozumiałem, poza tym chyba zły dzień miałem, wybacz ;) Sikham, no coś Ty, to plane jest krzywy ;) Maverick_PL, wzory opon znajdziesz pod poniższym linkiem: http://www.cg-cars.com/forum/showthread.php?t=387 a co do tutków... coś mi podpowiada, że będą w dziale "tutorials" :] t0m3k, dzięki, nad wszystkim jeszcze trzeba popracować niestety, jeśli chodzi o światła to jest ich za dużo, tyle mogę powiedzieć ;) podejrzewam, że sam skylight by wystarczył, a w environment mam mapkę gradient ramp. Pozdrawiam. P.S. Przepraszam, że długo nie odpisywałem ale mam teraz troszkę innych zajęć i Mazda będzie musiała trochę poczekać :(
Napisano 20 Wrzesień 200618 l Autor Hello, czas na małą reaktywacje :) Rendering - Brazil, Oświetlenie - Skylight, 4x Spot (sam specular). Rzeczy, które na pewno nadają się do poprawy to opony i materiał felg, oprócz tego dodam jeszcze prowizoryczne wnętrze... i to chyba tyle :) Pozdrawiam i zapraszam do komentowania.
Napisano 20 Wrzesień 200618 l nie nie nie nie radzilbym zawrocic i isc w kierunku uleprzania poprzednich wartości studio - fee, materiały - poza swiatlami - fee, render - prawie ze fee;) to takie moje zdanie tylko ale uważam ze poprzednie wersje byly o niebo leprze. nie psuj modelu:P:P pozdr
Napisano 20 Wrzesień 200618 l ↑ Nie słuchaj go ;P ↑ O ja [cenzura] Jak usłyszeliście jakiś huk, to była moja szczęka opadająca na biurko. Piękne autko, ładny modleing + świetny render. Oby tak dalej- tego nie da sie spierniczyć. [edit] sojrzałem na wcześniejsze strony i jednak lakier spierniczyłeś. Tamten nadawał życia (o ile można tak o samochodzie napisać)
Napisano 20 Wrzesień 200618 l Autor Hmm, może i nadawał życia ale według mnie był zdecydowanie przesadzony, wolę iść teraz w kierunku prostoty. Co najwyżej pokombinuje później z kolorem lakieru, wiśniowy może będzie mniej smutny ;) Pozdrawiam.
Napisano 20 Wrzesień 200618 l Ło ja pier**** Max respect man!!! Jak dla mnie - zachwycające :) (Poprawić materiał felg? Chyba żartujesz...)
Napisano 20 Wrzesień 200618 l ładnie, ale nie oszałamiająco jak na Ciebie przystało. brakuje mi zróżnicowania refleksów (niektóre rozmyte, inne wyostrzone) oraz coatingu na carpaincie. ... no i ten kadr ;].
Napisano 20 Wrzesień 200618 l ja akurat luzaka znam tyle co z zawracania 4 liter odnosnie filetowania wiec gdzie tu adoration mode :D czesc kome ;)
Napisano 20 Wrzesień 200618 l Autor Kome, hehe, rzeczywiście tyłek wygląda jak z Flasha, powinno się polepszyć jak w finale dodam glossy do lakieru, Mentaller, nad zróżnicowaniem odbić jeszcze trochę popracuję, dzięki wszystkim za komentarze :)
Napisano 20 Wrzesień 200618 l no , teraz już elegancko :) oprócz tyłu boku który wyszedł jak wektory. cudeńko :)
Napisano 20 Wrzesień 200618 l imo lakier wygląda prawie realistycznie, ale odbicia są nieciekawe, szyby sztuczne (musi być jakieś wnętrze) no i to ujęcie...
Napisano 20 Wrzesień 200618 l Szczerze mówiąc poprzedni lakier/render mi się nie podoba, trochę kreskówkowy, trochę przepalony i zdecydowanie nieciekawy. A nowy? Uh, warto go jeszcze dopracować ale już teraz render robi wrażenie- bardzo mi się podoba. Ale to wszystko w sporej mierze kwestia gustu, grunt abyś sam był zadowolony ;).
Napisano 20 Wrzesień 200618 l O jaa, o jaaa, ale pięknie wyszły światła. Gdybym się miał czepiać na maksa, to bym radził zblurować odbicia, ale to czepialstwo już. :) Bardzo ładnie wyszło. pozdrawiam
Napisano 20 Wrzesień 200618 l Autor No cóż, zdaję sobie sprawę z tego, że wszystkim niestety nie dogodzę, ale chociaż spróbuję ;) Kilka poprawek, między innymi rozmyte odbicia i takie tam duperele... Pozdrawiam.
Napisano 20 Wrzesień 200618 l sorry że to napisze ;) bosko ale i tak zamiast wyglądu liczy sie wnętrze ;)
Napisano 20 Wrzesień 200618 l shader gites:) mi brakuje jedynie konkretnego oswietlenia (kontrastu!) i troche ciekawszego ujęcia (nie tak na srodku;)) i będzie jak fota do folderu albo na bilboard.
Napisano 20 Wrzesień 200618 l WOOOOOOOOOOW!!!! Wypas na maxa!!! Jesteś niesamowity!!! :) Plissss, powiedz jak zrobiłeś lakier :)
Napisano 20 Wrzesień 200618 l Autor Hehe, dzięki, fajnie, że się co raz bardziej podoba ;) Wnętrze jeszcze dodam jakieś i te nieszczęsne opony poprawie... pomyślę też nad zróżnicowaniem tła. Co do lakieru to jest to falloff perpedincular/pararell (czy jakoś tak) w kanale diffuse idący od jasnego do ciemnego... to tak w skrócie :)
Napisano 20 Wrzesień 200618 l heh nie sadzilem ze sie doczekam ;) greets każdy ma czasem chwile słabości ;) Loozack czekamy aż pomyślisz :)
Napisano 20 Wrzesień 200618 l Autor Nielot007, yep, Brazil. Dobra, jutro biorę się za "wnętrze" a na dzisiaj koniec, padam już :) Dobranoc... P.S. Ale mnie niektórzy dowartościowali, uśmiech z twarzy mi nie zejdzie do rana pewnie, hehe.
Napisano 21 Wrzesień 200618 l no Loozack postarałeś się, materiał felg jest super zresztą jak i reszta materiałów, no jedynie moze bym chrom na grilu poprawił, a tak wogle to jest pierwszy lakier do brazila który mi się podoba i ja bym już go nie zmieniał:)
Napisano 21 Wrzesień 200618 l ale i tak zamiast wyglądu liczy sie wnętrze ;) Taak ! Loozack wywal karoserię! ;) Co tu dużo mówić - to jest to. Pozdrawiam.
Napisano 21 Wrzesień 200618 l Autor mrkrzysiek, dzięki, spróbuję jeszcze poprawić mapkę odbić dla chromu, chveti, o nie, Mazda się nie rozbierze... nieśmiała jest :( Zostawiłem rendering na noc i oto efekty... Troszkę brakuje klatek do pełnej płynności i zapomniałem wywalić babola z podłoża, ale bez przesady, to jeszcze nie finał :) Pozdrawiam.
Napisano 21 Wrzesień 200618 l Nio proszę... wymiękam... Piękne oświetlenie masz... qrcze wszystko masz piękne chłopie w tym modelu... aż mi się nie chce patrzeć na moje Murcielago, które właśnie się renderuje - a fee :-( No ale cóż może kiedyś się nauczę. Loozack rules! Pozdrawiam. PS. faktycznie za szybko zasuwa ta kamerka :-P
Napisano 21 Wrzesień 200618 l moim skromnym zdaniem i maksymalnym czepialstwem, rendery są bardzo ładne i czyste technicznie. miejscami jednak brakuje do realności. świetna robota :)