kozioo Napisano 14 Czerwiec 2006 Share Napisano 14 Czerwiec 2006 Lakier jest zbyt ciemny i za bardzo kontrastuje z jasnym tłem. Tak samo cienie pod pojazdem - przez to wygląda nienaturalnie. Ale sam lakier wydaje się byc bardzo dobry;) Wystarczy podmienić oświetlenie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nielot007 Napisano 14 Czerwiec 2006 Share Napisano 14 Czerwiec 2006 Witam!! dalbym tlo jeszcze ciemniejsze blizej czarnosci takie polaczenie czarnego i bilaego :) mi sie podoba ten lakier nie wiem czemu sie czepiacie tylko czemu fioletowy:D pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin_ps Napisano 14 Czerwiec 2006 Share Napisano 14 Czerwiec 2006 zapodaj rzut z maxa na scene to ci powiem co poprawic ( mozesz dac tez ustawienia renderera ) ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chveti Napisano 14 Czerwiec 2006 Share Napisano 14 Czerwiec 2006 Zagięcie studia ;) tworzy gradient z tyłu taki..fe. Może zrób je łagodniejsze ...nie takie ostre. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
javor Napisano 14 Czerwiec 2006 Share Napisano 14 Czerwiec 2006 wywal z niego te czarne odbicia :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
damusTo Napisano 14 Czerwiec 2006 Share Napisano 14 Czerwiec 2006 Ja z tej dolnej zabrał bym to co jest na drzwiach poniżej klamek, i te załomy fatalne z z przedniego zderzaka,powinno być gicior. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Loozack Napisano 14 Czerwiec 2006 Autor Share Napisano 14 Czerwiec 2006 Kozioo, dzięki za cenne uwagi :) Nielot007, może trochę przyciemnię, ale troszeczkę ;) Marcin_ps, a kto powiedział, że ja chcę coś poprawiać w ustawieniach? to, że Tobie się nie podoba nie oznacza, że będe robił wszystko pod Twoje dyktando, bez przesady... Chveti, hmm, nie bardzo wiem, o który gradient Ci chodzi, Javor, chyba tak zrobię :) Damus, jeżeli masz na myśli odbicia wchodzące na przednie nadkole to mi się właśnie one podobają, ale zobaczę czy inne nie będą lepsze. Pozdrawiam i dzięki za komentarze :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin_ps Napisano 15 Czerwiec 2006 Share Napisano 15 Czerwiec 2006 loozak nie o to mi chodzilo .. chcialem ci pomoc bo model jest swietny a render psuje go na calej linii ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sikham Napisano 15 Czerwiec 2006 Share Napisano 15 Czerwiec 2006 wywal czarne odbicia daj ciemniejsze tło i bedzie miodzio łaaa masz krzywą maske :D (co kolwiek to znaczy:P) i drzwi sie brzydko łączą ;) ale kogo to obchodzi :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość maverick_PL Napisano 21 Czerwiec 2006 Share Napisano 21 Czerwiec 2006 nie no ja jestem pod wrazeniem sam model bajka reszta tez ale mam pytanie gdzie znajde wzory opon i zrobi ktos z was tutka jak zrobic cale kolo (opona klocek tarcza) ale tak dla matorow do kwadratu porobic screeny narzedzi bo nie wiem gdzie znajde takie cos jak booleon czy podobnie nazwa :D help! :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
t0m3k Napisano 21 Czerwiec 2006 Share Napisano 21 Czerwiec 2006 wow, dla mnie bomba, bardzo mi sie podoba, super lakier, model oczywiscie 1st class. nad tlem trzeba jeszcze popracowac jesli mozesz to zdradz ile i jakich swiatel uzyles i jaki jest environment. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Loozack Napisano 21 Czerwiec 2006 Autor Share Napisano 21 Czerwiec 2006 Marcin_ps, ok, źle Cie zrozumiałem, poza tym chyba zły dzień miałem, wybacz ;) Sikham, no coś Ty, to plane jest krzywy ;) Maverick_PL, wzory opon znajdziesz pod poniższym linkiem: http://www.cg-cars.com/forum/showthread.php?t=387 a co do tutków... coś mi podpowiada, że będą w dziale "tutorials" :] t0m3k, dzięki, nad wszystkim jeszcze trzeba popracować niestety, jeśli chodzi o światła to jest ich za dużo, tyle mogę powiedzieć ;) podejrzewam, że sam skylight by wystarczył, a w environment mam mapkę gradient ramp. Pozdrawiam. P.S. Przepraszam, że długo nie odpisywałem ale mam teraz troszkę innych zajęć i Mazda będzie musiała trochę poczekać :( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Loozack Napisano 20 Wrzesień 2006 Autor Share Napisano 20 Wrzesień 2006 Hello, czas na małą reaktywacje :) Rendering - Brazil, Oświetlenie - Skylight, 4x Spot (sam specular). Rzeczy, które na pewno nadają się do poprawy to opony i materiał felg, oprócz tego dodam jeszcze prowizoryczne wnętrze... i to chyba tyle :) Pozdrawiam i zapraszam do komentowania. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hkropinski Napisano 20 Wrzesień 2006 Share Napisano 20 Wrzesień 2006 nie nie nie nie radzilbym zawrocic i isc w kierunku uleprzania poprzednich wartości studio - fee, materiały - poza swiatlami - fee, render - prawie ze fee;) to takie moje zdanie tylko ale uważam ze poprzednie wersje byly o niebo leprze. nie psuj modelu:P:P pozdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
voyager Napisano 20 Wrzesień 2006 Share Napisano 20 Wrzesień 2006 ↑ Nie słuchaj go ;P ↑ O ja [cenzura] Jak usłyszeliście jakiś huk, to była moja szczęka opadająca na biurko. Piękne autko, ładny modleing + świetny render. Oby tak dalej- tego nie da sie spierniczyć. [edit] sojrzałem na wcześniejsze strony i jednak lakier spierniczyłeś. Tamten nadawał życia (o ile można tak o samochodzie napisać) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Loozack Napisano 20 Wrzesień 2006 Autor Share Napisano 20 Wrzesień 2006 Hmm, może i nadawał życia ale według mnie był zdecydowanie przesadzony, wolę iść teraz w kierunku prostoty. Co najwyżej pokombinuje później z kolorem lakieru, wiśniowy może będzie mniej smutny ;) Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
g:j:r Napisano 20 Wrzesień 2006 Share Napisano 20 Wrzesień 2006 a mi sie podoba, tak sterylnie i czysciutko, swiatla sa xtra! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TrojkaT Napisano 20 Wrzesień 2006 Share Napisano 20 Wrzesień 2006 co raz lepiej :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
#Pawel Napisano 20 Wrzesień 2006 Share Napisano 20 Wrzesień 2006 nie wiem marudzicie a dla mnie jest wporządku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Homa Napisano 20 Wrzesień 2006 Share Napisano 20 Wrzesień 2006 Ło ja pier**** Max respect man!!! Jak dla mnie - zachwycające :) (Poprawić materiał felg? Chyba żartujesz...) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
polka dot Napisano 20 Wrzesień 2006 Share Napisano 20 Wrzesień 2006 bardzo ładnie oprócz tyłu boku który wyszedł jak wektory. cudeńko :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mentaller Napisano 20 Wrzesień 2006 Share Napisano 20 Wrzesień 2006 ładnie, ale nie oszałamiająco jak na Ciebie przystało. brakuje mi zróżnicowania refleksów (niektóre rozmyte, inne wyostrzone) oraz coatingu na carpaincie. ... no i ten kadr ;]. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hindus Napisano 20 Wrzesień 2006 Share Napisano 20 Wrzesień 2006 nie słuchaj ich - jest full wypas MASTA. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mentaller Napisano 20 Wrzesień 2006 Share Napisano 20 Wrzesień 2006 taa... kółeczko zwajemnej adoracji wita :PP. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
polka dot Napisano 20 Wrzesień 2006 Share Napisano 20 Wrzesień 2006 no cześć mentaller :) ---------------- cześć mój drogi hindusku :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hindus Napisano 20 Wrzesień 2006 Share Napisano 20 Wrzesień 2006 ja akurat luzaka znam tyle co z zawracania 4 liter odnosnie filetowania wiec gdzie tu adoration mode :D czesc kome ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Loozack Napisano 20 Wrzesień 2006 Autor Share Napisano 20 Wrzesień 2006 Kome, hehe, rzeczywiście tyłek wygląda jak z Flasha, powinno się polepszyć jak w finale dodam glossy do lakieru, Mentaller, nad zróżnicowaniem odbić jeszcze trochę popracuję, dzięki wszystkim za komentarze :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chveti Napisano 20 Wrzesień 2006 Share Napisano 20 Wrzesień 2006 no , teraz już elegancko :) oprócz tyłu boku który wyszedł jak wektory. cudeńko :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
javor Napisano 20 Wrzesień 2006 Share Napisano 20 Wrzesień 2006 refleksy mi się nie podobają ale pozaty jest super :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
NV Napisano 20 Wrzesień 2006 Share Napisano 20 Wrzesień 2006 Jak wy możecie narzekać tosz to dzieło sztuki ............ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Quadysz Napisano 20 Wrzesień 2006 Share Napisano 20 Wrzesień 2006 woow! restecpa! slicznie :) widze ze nie marnowales czasu :) greets Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pecet Napisano 20 Wrzesień 2006 Share Napisano 20 Wrzesień 2006 imo lakier wygląda prawie realistycznie, ale odbicia są nieciekawe, szyby sztuczne (musi być jakieś wnętrze) no i to ujęcie... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gotham Napisano 20 Wrzesień 2006 Share Napisano 20 Wrzesień 2006 Szczerze mówiąc poprzedni lakier/render mi się nie podoba, trochę kreskówkowy, trochę przepalony i zdecydowanie nieciekawy. A nowy? Uh, warto go jeszcze dopracować ale już teraz render robi wrażenie- bardzo mi się podoba. Ale to wszystko w sporej mierze kwestia gustu, grunt abyś sam był zadowolony ;). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RA Napisano 20 Wrzesień 2006 Share Napisano 20 Wrzesień 2006 O jaa, o jaaa, ale pięknie wyszły światła. Gdybym się miał czepiać na maksa, to bym radził zblurować odbicia, ale to czepialstwo już. :) Bardzo ładnie wyszło. pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Loozack Napisano 20 Wrzesień 2006 Autor Share Napisano 20 Wrzesień 2006 No cóż, zdaję sobie sprawę z tego, że wszystkim niestety nie dogodzę, ale chociaż spróbuję ;) Kilka poprawek, między innymi rozmyte odbicia i takie tam duperele... Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RA Napisano 20 Wrzesień 2006 Share Napisano 20 Wrzesień 2006 Konkret, to jest to. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sikham Napisano 20 Wrzesień 2006 Share Napisano 20 Wrzesień 2006 sorry że to napisze ;) bosko ale i tak zamiast wyglądu liczy sie wnętrze ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kozioo Napisano 20 Wrzesień 2006 Share Napisano 20 Wrzesień 2006 shader gites:) mi brakuje jedynie konkretnego oswietlenia (kontrastu!) i troche ciekawszego ujęcia (nie tak na srodku;)) i będzie jak fota do folderu albo na bilboard. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
patry Napisano 20 Wrzesień 2006 Share Napisano 20 Wrzesień 2006 WOOOOOOOOOOW!!!! Wypas na maxa!!! Jesteś niesamowity!!! :) Plissss, powiedz jak zrobiłeś lakier :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Loozack Napisano 20 Wrzesień 2006 Autor Share Napisano 20 Wrzesień 2006 Hehe, dzięki, fajnie, że się co raz bardziej podoba ;) Wnętrze jeszcze dodam jakieś i te nieszczęsne opony poprawie... pomyślę też nad zróżnicowaniem tła. Co do lakieru to jest to falloff perpedincular/pararell (czy jakoś tak) w kanale diffuse idący od jasnego do ciemnego... to tak w skrócie :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nielot007 Napisano 20 Wrzesień 2006 Share Napisano 20 Wrzesień 2006 sjuper :D tylko szyby be ;) ale i tak pieknie brazil?? pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Quadysz Napisano 20 Wrzesień 2006 Share Napisano 20 Wrzesień 2006 bosko heh nie sadzilem ze sie doczekam ;) greets Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sikham Napisano 20 Wrzesień 2006 Share Napisano 20 Wrzesień 2006 heh nie sadzilem ze sie doczekam ;) greets każdy ma czasem chwile słabości ;) Loozack czekamy aż pomyślisz :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Loozack Napisano 20 Wrzesień 2006 Autor Share Napisano 20 Wrzesień 2006 Nielot007, yep, Brazil. Dobra, jutro biorę się za "wnętrze" a na dzisiaj koniec, padam już :) Dobranoc... P.S. Ale mnie niektórzy dowartościowali, uśmiech z twarzy mi nie zejdzie do rana pewnie, hehe. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mrkrzysiek Napisano 21 Wrzesień 2006 Share Napisano 21 Wrzesień 2006 no Loozack postarałeś się, materiał felg jest super zresztą jak i reszta materiałów, no jedynie moze bym chrom na grilu poprawił, a tak wogle to jest pierwszy lakier do brazila który mi się podoba i ja bym już go nie zmieniał:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chveti Napisano 21 Wrzesień 2006 Share Napisano 21 Wrzesień 2006 ale i tak zamiast wyglądu liczy sie wnętrze ;) Taak ! Loozack wywal karoserię! ;) Co tu dużo mówić - to jest to. Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Loozack Napisano 21 Wrzesień 2006 Autor Share Napisano 21 Wrzesień 2006 mrkrzysiek, dzięki, spróbuję jeszcze poprawić mapkę odbić dla chromu, chveti, o nie, Mazda się nie rozbierze... nieśmiała jest :( Zostawiłem rendering na noc i oto efekty... Troszkę brakuje klatek do pełnej płynności i zapomniałem wywalić babola z podłoża, ale bez przesady, to jeszcze nie finał :) Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mrkrzysiek Napisano 21 Wrzesień 2006 Share Napisano 21 Wrzesień 2006 fajna animacja kamera troche wolniej mogła by chodzić:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Homa Napisano 21 Wrzesień 2006 Share Napisano 21 Wrzesień 2006 Nio proszę... wymiękam... Piękne oświetlenie masz... qrcze wszystko masz piękne chłopie w tym modelu... aż mi się nie chce patrzeć na moje Murcielago, które właśnie się renderuje - a fee :-( No ale cóż może kiedyś się nauczę. Loozack rules! Pozdrawiam. PS. faktycznie za szybko zasuwa ta kamerka :-P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
polka dot Napisano 21 Wrzesień 2006 Share Napisano 21 Wrzesień 2006 moim skromnym zdaniem i maksymalnym czepialstwem, rendery są bardzo ładne i czyste technicznie. miejscami jednak brakuje do realności. świetna robota :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi