Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Lakier jest zbyt ciemny i za bardzo kontrastuje z jasnym tłem. Tak samo cienie pod pojazdem - przez to wygląda nienaturalnie. Ale sam lakier wydaje się byc bardzo dobry;) Wystarczy podmienić oświetlenie.

• Odpowiedzi 118
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

Witam!!

dalbym tlo jeszcze ciemniejsze blizej czarnosci takie polaczenie czarnego i bilaego :)

mi sie podoba ten lakier nie wiem czemu sie czepiacie tylko czemu fioletowy:D

pozdro

Napisano

Kozioo, dzięki za cenne uwagi :)

Nielot007, może trochę przyciemnię, ale troszeczkę ;)

Marcin_ps, a kto powiedział, że ja chcę coś poprawiać w ustawieniach? to, że Tobie się nie podoba nie oznacza, że będe robił wszystko pod Twoje dyktando, bez przesady...

Chveti, hmm, nie bardzo wiem, o który gradient Ci chodzi,

Javor, chyba tak zrobię :)

Damus, jeżeli masz na myśli odbicia wchodzące na przednie nadkole to mi się właśnie one podobają, ale zobaczę czy inne nie będą lepsze.

Pozdrawiam i dzięki za komentarze :)

Napisano

wywal czarne odbicia daj ciemniejsze tło i bedzie miodzio

łaaa masz krzywą maske :D (co kolwiek to znaczy:P) i drzwi sie brzydko łączą ;) ale kogo to obchodzi :P

Gość maverick_PL
Napisano

nie no ja jestem pod wrazeniem sam model bajka reszta tez ale mam pytanie gdzie znajde wzory opon i zrobi ktos z was tutka jak zrobic cale kolo (opona klocek tarcza) ale tak dla matorow do kwadratu porobic screeny narzedzi bo nie wiem gdzie znajde takie cos jak booleon czy podobnie nazwa :D help! :D

Napisano

wow, dla mnie bomba, bardzo mi sie podoba, super lakier, model oczywiscie 1st class.

nad tlem trzeba jeszcze popracowac

jesli mozesz to zdradz ile i jakich swiatel uzyles i jaki jest environment.

Napisano

Marcin_ps, ok, źle Cie zrozumiałem, poza tym chyba zły dzień miałem, wybacz ;)

Sikham, no coś Ty, to plane jest krzywy ;)

Maverick_PL, wzory opon znajdziesz pod poniższym linkiem:

http://www.cg-cars.com/forum/showthread.php?t=387

a co do tutków... coś mi podpowiada, że będą w dziale "tutorials" :]

t0m3k, dzięki, nad wszystkim jeszcze trzeba popracować niestety, jeśli chodzi o światła to jest ich za dużo, tyle mogę powiedzieć ;) podejrzewam, że sam skylight by wystarczył, a w environment mam mapkę gradient ramp.

Pozdrawiam.

P.S. Przepraszam, że długo nie odpisywałem ale mam teraz troszkę innych zajęć i Mazda będzie musiała trochę poczekać :(

Napisano

Hello, czas na małą reaktywacje :)

18bigresnj0.jpg

Rendering - Brazil,

Oświetlenie - Skylight, 4x Spot (sam specular).

Rzeczy, które na pewno nadają się do poprawy to opony i materiał felg, oprócz tego dodam jeszcze prowizoryczne wnętrze... i to chyba tyle :)

Pozdrawiam i zapraszam do komentowania.

Napisano

nie nie nie nie

radzilbym zawrocic i isc w kierunku uleprzania poprzednich wartości

studio - fee, materiały - poza swiatlami - fee, render - prawie ze fee;)

to takie moje zdanie tylko ale uważam ze poprzednie wersje byly o niebo leprze. nie psuj modelu:P:P

pozdr

Napisano

Nie słuchaj go ;P

O ja [cenzura] Jak usłyszeliście jakiś huk, to była moja szczęka opadająca na biurko. Piękne autko, ładny modleing + świetny render. Oby tak dalej- tego nie da sie spierniczyć.

[edit]

sojrzałem na wcześniejsze strony i jednak lakier spierniczyłeś. Tamten nadawał życia (o ile można tak o samochodzie napisać)

Napisano

Hmm, może i nadawał życia ale według mnie był zdecydowanie przesadzony, wolę iść teraz w kierunku prostoty. Co najwyżej pokombinuje później z kolorem lakieru, wiśniowy może będzie mniej smutny ;)

Pozdrawiam.

Napisano

ładnie, ale nie oszałamiająco jak na Ciebie przystało. brakuje mi zróżnicowania refleksów (niektóre rozmyte, inne wyostrzone) oraz coatingu na carpaincie.

... no i ten kadr ;].

Napisano

Kome, hehe, rzeczywiście tyłek wygląda jak z Flasha, powinno się polepszyć jak w finale dodam glossy do lakieru,

Mentaller, nad zróżnicowaniem odbić jeszcze trochę popracuję,

dzięki wszystkim za komentarze :)

Napisano

Szczerze mówiąc poprzedni lakier/render mi się nie podoba, trochę kreskówkowy, trochę przepalony i zdecydowanie nieciekawy. A nowy? Uh, warto go jeszcze dopracować ale już teraz render robi wrażenie- bardzo mi się podoba.

Ale to wszystko w sporej mierze kwestia gustu, grunt abyś sam był zadowolony ;).

Napisano

O jaa, o jaaa, ale pięknie wyszły światła.

Gdybym się miał czepiać na maksa, to bym radził zblurować odbicia, ale to czepialstwo już. :)

Bardzo ładnie wyszło.

pozdrawiam

Napisano

No cóż, zdaję sobie sprawę z tego, że wszystkim niestety nie dogodzę, ale chociaż spróbuję ;)

Kilka poprawek, między innymi rozmyte odbicia i takie tam duperele...

22asigqb7.jpg

Pozdrawiam.

Napisano

shader gites:) mi brakuje jedynie konkretnego oswietlenia (kontrastu!) i troche ciekawszego ujęcia (nie tak na srodku;)) i będzie jak fota do folderu albo na bilboard.

Napisano

Hehe, dzięki, fajnie, że się co raz bardziej podoba ;) Wnętrze jeszcze dodam jakieś i te nieszczęsne opony poprawie... pomyślę też nad zróżnicowaniem tła.

Co do lakieru to jest to falloff perpedincular/pararell (czy jakoś tak) w kanale diffuse idący od jasnego do ciemnego... to tak w skrócie :)

Napisano

Nielot007, yep, Brazil.

Dobra, jutro biorę się za "wnętrze" a na dzisiaj koniec, padam już :)

Dobranoc...

P.S. Ale mnie niektórzy dowartościowali, uśmiech z twarzy mi nie zejdzie do rana pewnie, hehe.

Napisano

no Loozack postarałeś się, materiał felg jest super zresztą jak i reszta materiałów, no jedynie moze bym chrom na grilu poprawił, a tak wogle to jest pierwszy lakier do brazila który mi się podoba i ja bym już go nie zmieniał:)

Napisano

mrkrzysiek, dzięki, spróbuję jeszcze poprawić mapkę odbić dla chromu,

chveti, o nie, Mazda się nie rozbierze... nieśmiała jest :(

Zostawiłem rendering na noc i oto efekty...

m360_th.gif

Troszkę brakuje klatek do pełnej płynności i zapomniałem wywalić babola z podłoża, ale bez przesady, to jeszcze nie finał :)

Pozdrawiam.

Napisano

Nio proszę... wymiękam...

Piękne oświetlenie masz... qrcze wszystko masz piękne chłopie w tym modelu...

aż mi się nie chce patrzeć na moje Murcielago, które właśnie się renderuje - a fee :-(

No ale cóż może kiedyś się nauczę. Loozack rules!

Pozdrawiam.

PS. faktycznie za szybko zasuwa ta kamerka :-P