RA Napisano 18 Czerwiec 2006 Share Napisano 18 Czerwiec 2006 Hej Jako, że na wizkę nie nabrałem całkowitej ochoty, postanowiłem wrócić do pracy, którą zacząłem parę miesięcy temu. Trochę rozrywki, na jakiś tydzień, dwa. ;) Scena będzie przedstawiać lodówkę na kółkach, która stoi samotnie na szczycie niedużego wzniesienia (?) na Serowej Planecie w galaktyce Koziego Mleka. :] Lodówa stylizowana na lata 60', 70'. Tło trochę przyciemnie, domaluję gwiazdy i zrobię księżyc (czyt. 3/4 Camembert'a). Dojdą jakieś smaczki, którę narazie trzymam w rękawie. To tyle przynudzania, scena jaka jest każdy widzi, proszę o komentarze i krytykę. :) PS: Pewna część z was powinna skojażyć to z pewnym filmem (animacją), tylko tam zamiast lodówki była kuchenka. :) Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nielot007 Napisano 18 Czerwiec 2006 Share Napisano 18 Czerwiec 2006 Witam!! o lol RA swietny koncepcik :) hehe smieszny :D narazie wszystko przyjemnie wyglada choc troszeczke lodowka za duza albo za bardzo duze zblizenie :) pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
voyager Napisano 18 Czerwiec 2006 Share Napisano 18 Czerwiec 2006 Materiał SSSera jest mało... serowy. No chyba, że to łoscypek :P Koncept apetyczny i jak dojdzie camembert (mniam) to będzie cudnie. Ładnie by sie komponowała "droga mleczna" oczywiście z koziego mleka ;) Przez ciebie zgłodniałem :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RA Napisano 18 Czerwiec 2006 Autor Share Napisano 18 Czerwiec 2006 W tym problem, że nie mam referek sera na orbicie, więc nie wiem jak dokładnie wygląda. ;) A tak na serio, to jeszcze nad nim popracuję, choć już taki mi się podoba, realistyczny być nie musi, a nawet nie powinien. Dzięki wielkie za odzew, panowie. pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eco Napisano 18 Czerwiec 2006 Share Napisano 18 Czerwiec 2006 heheh wkoncu cos z jajem :) - juz brakowalo tego typu pracek :) - niezly pomysl - strzel jeszcze droge mleczna przed lodoowa ;) albo mysze jakas, ktora jest zaloga lodoowy (raczej "jednomysznej" kapsuly kriogenicznej ;) ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość George82 Napisano 18 Czerwiec 2006 Share Napisano 18 Czerwiec 2006 Przypomina mi sie ten animowany("recznie") brytyjski serial... Zapomnialem nazwy...:/ LADNIE edit: Wiem juz "Wallace & Gromit"!!! edit2: Nie zauwazylem P.S. ... Ja jestem ta "pewna część z was"...;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chveti Napisano 19 Czerwiec 2006 Share Napisano 19 Czerwiec 2006 Hehe :) Chciałeś sss'em przyszpanować ? ;) Fajny ten nie Twój, Twój pomysł. Wykonanie też niczego sobie. Ostatnio też miałem smaka na cartoon'y ale jakoś na koncepcjach się skończyło. Będę zaglądał. Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vv3k70r Napisano 19 Czerwiec 2006 Share Napisano 19 Czerwiec 2006 mous invader :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ozzyslip Napisano 19 Czerwiec 2006 Share Napisano 19 Czerwiec 2006 hehe ja nawet wiem ktory to byl odcinek wallace & gromit... polecieli sobie na wakacje na ksiezyc rakieta ktora sami zbudowali :) a tam gonila ich przerazajaca :) mi sie wydaje ze stamtad wziales pomysl.... tak ?? [edit] nie lodowka tylko kuchenka :PP Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SansSerif Napisano 19 Czerwiec 2006 Share Napisano 19 Czerwiec 2006 świetna praca. już nic nie dodawaj. tak jest super. pokaż na cgtalk :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RA Napisano 19 Czerwiec 2006 Autor Share Napisano 19 Czerwiec 2006 hehe, dzięki za posty, update na dniach. :) SansSerif PS: Tak, chodzi o odcinek z rakietą. :) pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hkropinski Napisano 19 Czerwiec 2006 Share Napisano 19 Czerwiec 2006 dobra, wiem ze jestem ciekawski ale co chcesz jeszcze dodac?? pozdr :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RA Napisano 19 Czerwiec 2006 Autor Share Napisano 19 Czerwiec 2006 Podstawa to lodówka musi na czymś stać, a jako, że jest mobilna, to będą to kółka (każde z innej parady), jakiś kompresor, może silnik. Tyle z lodówką. Z bajerów zostanie chyba tylko rozlany kechup. ;) Planowałem więcej, ale chyba nie ma po co. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
miwt Napisano 19 Czerwiec 2006 Share Napisano 19 Czerwiec 2006 poki co jest fajnie przez prostote...ketchup musisz lac z umiarem heh...no i jak dasz rade to podciagnij jeszcze troche material sera...a jak nie to i tak jest fajny;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hcpiter Napisano 19 Czerwiec 2006 Share Napisano 19 Czerwiec 2006 Fajny klimacik i render ! Tylko mam jedno pytanie, czy gorna czesc rendera bedzie zagospodarowana bo jak narazie jest tam pusto a zajmuje duzo miejsca ;) A tak ogolnie to czekam na wiecej, bo naprawde zapowiada sie cos extra :D Pozdrawiam i powodzenia ! Bede tu lookał :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RA Napisano 20 Czerwiec 2006 Autor Share Napisano 20 Czerwiec 2006 Oprócz paru gwiazd i księżyca nic więcej nie planuję. :) pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maczuga Napisano 20 Czerwiec 2006 Share Napisano 20 Czerwiec 2006 zaj..scie uchwyciles tutaj klimat the neverhooda, tylko ze neverhood byl gorszy :P 10/10 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ania Napisano 20 Czerwiec 2006 Share Napisano 20 Czerwiec 2006 ser nie wygląda jak ser, raczej jak jakiś gotujący się szary budyń. (bardziej ostre brzegi dziur, mniej szarego) ale pomysł ekstra, i lodóweczka też niczego sobie, Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mujas Napisano 22 Czerwiec 2006 Share Napisano 22 Czerwiec 2006 hmmm RA mógł byś spróbować czegoś takiego: lekko uchylić lodóweczkę,zrobić troszku środka lodówki i tam na półkę mógł byś dać przewrócony ketchup, który by wykapywał (wylewał się) na zewnącz ;) jakiejś takiej wizji dostałem ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LHT Napisano 22 Czerwiec 2006 Share Napisano 22 Czerwiec 2006 planeta powinna mieć kolor bardziej serowy i dziury serowe gdzie nie gdzie, lodówka pierwszaklasa, daj jej duży nóż :) dorób drzewa utwporzone z widelca i nakręconego nań makaronu, płotek z wykałaczek albo wielką maszyne stworzoną ze sztućcy i sprzętów kuchennych ścigajacą lodówke :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maczuga Napisano 22 Czerwiec 2006 Share Napisano 22 Czerwiec 2006 hmm... lol, ciekawa wizja :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RA Napisano 22 Czerwiec 2006 Autor Share Napisano 22 Czerwiec 2006 uff, dzięki za posty, wszystko zakodowuje. :) Ale narazie nie mam czasu na pracę. Naszczęście niewiele zostało. pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wooka Napisano 22 Czerwiec 2006 Share Napisano 22 Czerwiec 2006 hehe scena jak z malego ksiecia:P albo toast kinga (taka fleszowa animacja:P) Mi sie podoba taki ser. Gdyby mial byc realistyczny to by caly obraz duzo stracil. Ogolnie fajna kompozycja. Ten krater na dole fajnie ustawia scene. Duzy + dla ciebie. Juz mialem dosc tych wszystkich bmw i innych moich pokoi... Czekalem na cos bardziej koncepcyjnego w fajnym wykonaniu. Oczywiscie z calym szacunkiem dla innych prac:) Pozdrawiam keczupowo:P:P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
polka dot Napisano 22 Czerwiec 2006 Share Napisano 22 Czerwiec 2006 bardzo celnie trafiles w moj klimat golabku, miejscoowka, kolory i atmosfera zywcem z moich snoow, a cos wam o tym moowilem ;) pozdrawiam ---------------- edit: o niebo lepiej ;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RA Napisano 23 Czerwiec 2006 Autor Share Napisano 23 Czerwiec 2006 Niach, niach, dzięki panowie. ;) Dzisiaj koniec szkoły (oraz prób zakończenia roku), to mam nadzieję coś podłubać. :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KoMic Napisano 23 Czerwiec 2006 Share Napisano 23 Czerwiec 2006 witam, pomysl gites, choc moze troche ser za malo serowy, hehe Ty zawsze masz jakies dziwne pomysly, heheeheh, ale jak zawsze podobaja mi sie: ] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RA Napisano 26 Czerwiec 2006 Autor Share Napisano 26 Czerwiec 2006 Dzięki KoMic. :) Wreszcie dzisiaj dorwałem sie na dłużej do maxa i zrobiłem to i owo. Nie dużo, ale zawsze coś. Kupa poprawek jeszcze mnie czeka, ketchup ma zły odcień (wcześniej miał lepszy, ale zmieniłem nie wiem po co), sampling poświaty (niby-atmosfery) za planetą i inne pierdoły. Szczegóły mogą się wydać bardzo małe, ale mam zamiar to wyplotować jak skończę i na plakacie powinno wyglądać dokładniej (rozdziałka oczywiście będzie conajmniej 2x większa niż teraz). Hmm, lodówa trochę za mała jest... pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piksar Napisano 26 Czerwiec 2006 Share Napisano 26 Czerwiec 2006 bardzo ładnie Ci idzie, powodzenia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mrkrzysiek Napisano 27 Czerwiec 2006 Share Napisano 27 Czerwiec 2006 bardzo fajna scenka podoba mi się no poza tym materiałem ketchupu ale to już sam napisałeś Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hkropinski Napisano 27 Czerwiec 2006 Share Napisano 27 Czerwiec 2006 fajnie, tylko ser przypomina wosk a ketchup nie wyglada jak ketchup, ale ogolnie wrazenie ejst dobre;) pozdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Georgas Napisano 27 Czerwiec 2006 Share Napisano 27 Czerwiec 2006 bardzo fajny klimacik ale ketchupa shader nie bardzo ae jestem spokojny bo napewno poprawisz A mógłbyśpokazać siateczke wszystkiego? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JmTm00 Napisano 27 Czerwiec 2006 Share Napisano 27 Czerwiec 2006 Łoo a cosze to za piekny szaderek ksiezyca jest :O Wyglada tak samo ja w Wallace&Gromicie (a to okej znaczy bo chyba o to Ci chodziło) Podzieli sie szadrekiem :>? Fajny klimat bedzie cos czuje tylko dokoncz to wasc hm? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RA Napisano 27 Czerwiec 2006 Autor Share Napisano 27 Czerwiec 2006 Hej, dzięki za odzew. :) Shader planety raczej taki zostanie. Wzorem jest Wallace & Gromit i tam ser wcale do końca nie przypominał sera. Z udostępieniem shaderka, to się jeszcze zobaczy, ale raczej tak. :) Siatkę pokażę później, teraz nie mam do tego dobrej karty graficznej. Wspomaganie softłerowe nie jest do tego odpowiednie. pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mort Napisano 27 Czerwiec 2006 Share Napisano 27 Czerwiec 2006 hm RA shaderek fajny tylko nie na miejscu, bo wyglada to jak wosk, a powinno jak plastelina raczej. o ile dobrze pamiętam to nie powinien być przeźroczysty i bardziej żółty, oczywiście jeśli ma przypominać Wallace & Gromit, ale osobiście wolę taki :D pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Deler Napisano 27 Czerwiec 2006 Share Napisano 27 Czerwiec 2006 brawo za pomysl i lamanie schematu. pozdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
javor Napisano 28 Czerwiec 2006 Share Napisano 28 Czerwiec 2006 materiał sera sux :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
polka dot Napisano 28 Czerwiec 2006 Share Napisano 28 Czerwiec 2006 ty, my chyba cos rozmawialismy o tym keczupie :? za malo chyba toonowy w poroownaniu do planety ;) pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RA Napisano 11 Lipiec 2006 Autor Share Napisano 11 Lipiec 2006 materiał sera sux :PAno, sux, sux. ;) Wczoraj znalazło się trochę czasu, to wygrzebałem pracę. Materiałów tu nie ma, oprócz sera, który powiedzmy, że jest w fazie beta testów, może stali/chromu i gumy. :] Gwiazdy (czyt. babeczki) będą trochę mniejsze. :D Jakiś czas planeta sobie poleży, trzeba się zająć czymś bardziej przyszłościowym. ;) pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KacperSpala Napisano 11 Lipiec 2006 Share Napisano 11 Lipiec 2006 OMG! najs łan CHORE xDDDDDDDDDDD zDOFój niektóre babeczki to może nabierze głebi ciut i w plecy jakies gwiazdki imo : ). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
max_1989 Napisano 11 Lipiec 2006 Share Napisano 11 Lipiec 2006 jest ciekawie (czyt. fajne modele, kiepskie materiały :) ). Jeśli materiały zostaną poprawione, dodasz troszke wiecej szczegółów, jakieś puapki na myszy, flage mysią, troszke chleba itp to będzie cudnie :). Pozdrawiam, i życze powodzenia :). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RA Napisano 11 Lipiec 2006 Autor Share Napisano 11 Lipiec 2006 Myszy i mysiej kultury niestety (albo raczej stety) nie ma w planach. :) Dzięki za opinię. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ania Napisano 11 Lipiec 2006 Share Napisano 11 Lipiec 2006 materiał sera jest teraz o wiele lepszy niż to coś co było przedtem, babeczki mi nie podchodzą, bez przesady, tak na siłe tam wlepione lepiej jednak gwiazdki, za to serowy księżyc fajny keczap - chyba sam wiesz. przede wszystkim kształt plamy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mrkrzysiek Napisano 12 Lipiec 2006 Share Napisano 12 Lipiec 2006 babeczki nie pasują do całości ale księżyc serowy jak najbardziej tak:) plama jak dla mnie może być ale nie jej materiał Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chveti Napisano 12 Lipiec 2006 Share Napisano 12 Lipiec 2006 tak jak mrkrzysiek napisał. Uważaj RA bo praca zaczyna tracić klimat... Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RA Napisano 12 Lipiec 2006 Autor Share Napisano 12 Lipiec 2006 Babeczki, to fakt, wypadają, jedna wyląduje w lodówce. :) Keczup też mnie boli. Dzięki za odzew. pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi