Napisano 18 Czerwiec 200618 l Hej Jako, że na wizkę nie nabrałem całkowitej ochoty, postanowiłem wrócić do pracy, którą zacząłem parę miesięcy temu. Trochę rozrywki, na jakiś tydzień, dwa. ;) Scena będzie przedstawiać lodówkę na kółkach, która stoi samotnie na szczycie niedużego wzniesienia (?) na Serowej Planecie w galaktyce Koziego Mleka. :] Lodówa stylizowana na lata 60', 70'. Tło trochę przyciemnie, domaluję gwiazdy i zrobię księżyc (czyt. 3/4 Camembert'a). Dojdą jakieś smaczki, którę narazie trzymam w rękawie. To tyle przynudzania, scena jaka jest każdy widzi, proszę o komentarze i krytykę. :) PS: Pewna część z was powinna skojażyć to z pewnym filmem (animacją), tylko tam zamiast lodówki była kuchenka. :) Pozdrawiam
Napisano 18 Czerwiec 200618 l Witam!! o lol RA swietny koncepcik :) hehe smieszny :D narazie wszystko przyjemnie wyglada choc troszeczke lodowka za duza albo za bardzo duze zblizenie :) pozdro
Napisano 18 Czerwiec 200618 l Materiał SSSera jest mało... serowy. No chyba, że to łoscypek :P Koncept apetyczny i jak dojdzie camembert (mniam) to będzie cudnie. Ładnie by sie komponowała "droga mleczna" oczywiście z koziego mleka ;) Przez ciebie zgłodniałem :D
Napisano 18 Czerwiec 200618 l Autor W tym problem, że nie mam referek sera na orbicie, więc nie wiem jak dokładnie wygląda. ;) A tak na serio, to jeszcze nad nim popracuję, choć już taki mi się podoba, realistyczny być nie musi, a nawet nie powinien. Dzięki wielkie za odzew, panowie. pozdrawiam
Napisano 18 Czerwiec 200618 l heheh wkoncu cos z jajem :) - juz brakowalo tego typu pracek :) - niezly pomysl - strzel jeszcze droge mleczna przed lodoowa ;) albo mysze jakas, ktora jest zaloga lodoowy (raczej "jednomysznej" kapsuly kriogenicznej ;) )
Napisano 18 Czerwiec 200618 l Przypomina mi sie ten animowany("recznie") brytyjski serial... Zapomnialem nazwy...:/ LADNIE edit: Wiem juz "Wallace & Gromit"!!! edit2: Nie zauwazylem P.S. ... Ja jestem ta "pewna część z was"...;]
Napisano 19 Czerwiec 200618 l Hehe :) Chciałeś sss'em przyszpanować ? ;) Fajny ten nie Twój, Twój pomysł. Wykonanie też niczego sobie. Ostatnio też miałem smaka na cartoon'y ale jakoś na koncepcjach się skończyło. Będę zaglądał. Pozdrawiam.
Napisano 19 Czerwiec 200618 l hehe ja nawet wiem ktory to byl odcinek wallace & gromit... polecieli sobie na wakacje na ksiezyc rakieta ktora sami zbudowali :) a tam gonila ich przerazajaca :) mi sie wydaje ze stamtad wziales pomysl.... tak ?? [edit] nie lodowka tylko kuchenka :PP
Napisano 19 Czerwiec 200618 l Autor hehe, dzięki za posty, update na dniach. :) SansSerif PS: Tak, chodzi o odcinek z rakietą. :) pozdrawiam
Napisano 19 Czerwiec 200618 l Autor Podstawa to lodówka musi na czymś stać, a jako, że jest mobilna, to będą to kółka (każde z innej parady), jakiś kompresor, może silnik. Tyle z lodówką. Z bajerów zostanie chyba tylko rozlany kechup. ;) Planowałem więcej, ale chyba nie ma po co.
Napisano 19 Czerwiec 200618 l poki co jest fajnie przez prostote...ketchup musisz lac z umiarem heh...no i jak dasz rade to podciagnij jeszcze troche material sera...a jak nie to i tak jest fajny;)
Napisano 19 Czerwiec 200618 l Fajny klimacik i render ! Tylko mam jedno pytanie, czy gorna czesc rendera bedzie zagospodarowana bo jak narazie jest tam pusto a zajmuje duzo miejsca ;) A tak ogolnie to czekam na wiecej, bo naprawde zapowiada sie cos extra :D Pozdrawiam i powodzenia ! Bede tu lookał :)
Napisano 20 Czerwiec 200618 l Autor Oprócz paru gwiazd i księżyca nic więcej nie planuję. :) pozdrawiam
Napisano 20 Czerwiec 200618 l zaj..scie uchwyciles tutaj klimat the neverhooda, tylko ze neverhood byl gorszy :P 10/10
Napisano 20 Czerwiec 200618 l ser nie wygląda jak ser, raczej jak jakiś gotujący się szary budyń. (bardziej ostre brzegi dziur, mniej szarego) ale pomysł ekstra, i lodóweczka też niczego sobie,
Napisano 22 Czerwiec 200618 l hmmm RA mógł byś spróbować czegoś takiego: lekko uchylić lodóweczkę,zrobić troszku środka lodówki i tam na półkę mógł byś dać przewrócony ketchup, który by wykapywał (wylewał się) na zewnącz ;) jakiejś takiej wizji dostałem ;)
Napisano 22 Czerwiec 200618 l planeta powinna mieć kolor bardziej serowy i dziury serowe gdzie nie gdzie, lodówka pierwszaklasa, daj jej duży nóż :) dorób drzewa utwporzone z widelca i nakręconego nań makaronu, płotek z wykałaczek albo wielką maszyne stworzoną ze sztućcy i sprzętów kuchennych ścigajacą lodówke :)
Napisano 22 Czerwiec 200618 l Autor uff, dzięki za posty, wszystko zakodowuje. :) Ale narazie nie mam czasu na pracę. Naszczęście niewiele zostało. pozdrawiam
Napisano 22 Czerwiec 200618 l hehe scena jak z malego ksiecia:P albo toast kinga (taka fleszowa animacja:P) Mi sie podoba taki ser. Gdyby mial byc realistyczny to by caly obraz duzo stracil. Ogolnie fajna kompozycja. Ten krater na dole fajnie ustawia scene. Duzy + dla ciebie. Juz mialem dosc tych wszystkich bmw i innych moich pokoi... Czekalem na cos bardziej koncepcyjnego w fajnym wykonaniu. Oczywiscie z calym szacunkiem dla innych prac:) Pozdrawiam keczupowo:P:P
Napisano 22 Czerwiec 200618 l bardzo celnie trafiles w moj klimat golabku, miejscoowka, kolory i atmosfera zywcem z moich snoow, a cos wam o tym moowilem ;) pozdrawiam ---------------- edit: o niebo lepiej ;]
Napisano 23 Czerwiec 200618 l Autor Niach, niach, dzięki panowie. ;) Dzisiaj koniec szkoły (oraz prób zakończenia roku), to mam nadzieję coś podłubać. :)
Napisano 23 Czerwiec 200618 l witam, pomysl gites, choc moze troche ser za malo serowy, hehe Ty zawsze masz jakies dziwne pomysly, heheeheh, ale jak zawsze podobaja mi sie: ]
Napisano 26 Czerwiec 200618 l Autor Dzięki KoMic. :) Wreszcie dzisiaj dorwałem sie na dłużej do maxa i zrobiłem to i owo. Nie dużo, ale zawsze coś. Kupa poprawek jeszcze mnie czeka, ketchup ma zły odcień (wcześniej miał lepszy, ale zmieniłem nie wiem po co), sampling poświaty (niby-atmosfery) za planetą i inne pierdoły. Szczegóły mogą się wydać bardzo małe, ale mam zamiar to wyplotować jak skończę i na plakacie powinno wyglądać dokładniej (rozdziałka oczywiście będzie conajmniej 2x większa niż teraz). Hmm, lodówa trochę za mała jest... pozdrawiam
Napisano 27 Czerwiec 200618 l bardzo fajna scenka podoba mi się no poza tym materiałem ketchupu ale to już sam napisałeś
Napisano 27 Czerwiec 200618 l fajnie, tylko ser przypomina wosk a ketchup nie wyglada jak ketchup, ale ogolnie wrazenie ejst dobre;) pozdr
Napisano 27 Czerwiec 200618 l bardzo fajny klimacik ale ketchupa shader nie bardzo ae jestem spokojny bo napewno poprawisz A mógłbyśpokazać siateczke wszystkiego?
Napisano 27 Czerwiec 200618 l Łoo a cosze to za piekny szaderek ksiezyca jest :O Wyglada tak samo ja w Wallace&Gromicie (a to okej znaczy bo chyba o to Ci chodziło) Podzieli sie szadrekiem :>? Fajny klimat bedzie cos czuje tylko dokoncz to wasc hm?
Napisano 27 Czerwiec 200618 l Autor Hej, dzięki za odzew. :) Shader planety raczej taki zostanie. Wzorem jest Wallace & Gromit i tam ser wcale do końca nie przypominał sera. Z udostępieniem shaderka, to się jeszcze zobaczy, ale raczej tak. :) Siatkę pokażę później, teraz nie mam do tego dobrej karty graficznej. Wspomaganie softłerowe nie jest do tego odpowiednie. pozdrawiam
Napisano 27 Czerwiec 200618 l hm RA shaderek fajny tylko nie na miejscu, bo wyglada to jak wosk, a powinno jak plastelina raczej. o ile dobrze pamiętam to nie powinien być przeźroczysty i bardziej żółty, oczywiście jeśli ma przypominać Wallace & Gromit, ale osobiście wolę taki :D pozdrawiam
Napisano 28 Czerwiec 200618 l ty, my chyba cos rozmawialismy o tym keczupie :? za malo chyba toonowy w poroownaniu do planety ;) pozdrawiam
Napisano 11 Lipiec 200618 l Autor materiał sera sux :PAno, sux, sux. ;) Wczoraj znalazło się trochę czasu, to wygrzebałem pracę. Materiałów tu nie ma, oprócz sera, który powiedzmy, że jest w fazie beta testów, może stali/chromu i gumy. :] Gwiazdy (czyt. babeczki) będą trochę mniejsze. :D Jakiś czas planeta sobie poleży, trzeba się zająć czymś bardziej przyszłościowym. ;) pozdrawiam
Napisano 11 Lipiec 200618 l OMG! najs łan CHORE xDDDDDDDDDDD zDOFój niektóre babeczki to może nabierze głebi ciut i w plecy jakies gwiazdki imo : ).
Napisano 11 Lipiec 200618 l jest ciekawie (czyt. fajne modele, kiepskie materiały :) ). Jeśli materiały zostaną poprawione, dodasz troszke wiecej szczegółów, jakieś puapki na myszy, flage mysią, troszke chleba itp to będzie cudnie :). Pozdrawiam, i życze powodzenia :).
Napisano 11 Lipiec 200618 l Autor Myszy i mysiej kultury niestety (albo raczej stety) nie ma w planach. :) Dzięki za opinię.
Napisano 11 Lipiec 200618 l materiał sera jest teraz o wiele lepszy niż to coś co było przedtem, babeczki mi nie podchodzą, bez przesady, tak na siłe tam wlepione lepiej jednak gwiazdki, za to serowy księżyc fajny keczap - chyba sam wiesz. przede wszystkim kształt plamy.
Napisano 12 Lipiec 200618 l babeczki nie pasują do całości ale księżyc serowy jak najbardziej tak:) plama jak dla mnie może być ale nie jej materiał
Napisano 12 Lipiec 200618 l tak jak mrkrzysiek napisał. Uważaj RA bo praca zaczyna tracić klimat... Pozdrawiam.
Napisano 12 Lipiec 200618 l Autor Babeczki, to fakt, wypadają, jedna wyląduje w lodówce. :) Keczup też mnie boli. Dzięki za odzew. pozdrawiam