Gomez Napisano 10 Czerwiec 2007 Share Napisano 10 Czerwiec 2007 Jeszcze go nie zrobil a juz mu kazesz go wykonczyc ;) Nielot pewnie tylko bumpa zrobi w ZB a reszte w poly. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nielot007 Napisano 10 Czerwiec 2007 Autor Share Napisano 10 Czerwiec 2007 Witam!! dzieki za komentsy ;) aktora--> hmmmm :D davy'iego bede robil w maxie a telko faktura skory jakies detaliczne zmarszczki czyli tak jak pisze gomez tylko bump :) glowa ktora pokazalem(poczatek) wczoraj praktycznie skonczona jutro dam skonczona :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JohnZi Napisano 11 Czerwiec 2007 Share Napisano 11 Czerwiec 2007 dobra nielot mow kto to jest:D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nielot007 Napisano 11 Czerwiec 2007 Autor Share Napisano 11 Czerwiec 2007 dobra nielot mow kto to jest:D nikt :D z "glowy" robie :D glowa skonczona za chwile pokaze :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nielot007 Napisano 11 Czerwiec 2007 Autor Share Napisano 11 Czerwiec 2007 mimo ze dalem tez do finished daje tez tutja chce aby wszystkie moje modele byly w jednym watku ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mrkrzysiek Napisano 11 Czerwiec 2007 Share Napisano 11 Czerwiec 2007 to daj tu jeszcze siatki bo w FW zapomniałem o tym napisać:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nielot007 Napisano 11 Czerwiec 2007 Autor Share Napisano 11 Czerwiec 2007 prosze cie bardzo wire :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chveti Napisano 11 Czerwiec 2007 Share Napisano 11 Czerwiec 2007 Ładnie :) Jedynie jednak mi nie pasuje te wcięcie nad wargą, nie wiem czy ma to jakąś nazwę - tak wąskie jest feee. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SoAd Napisano 11 Czerwiec 2007 Share Napisano 11 Czerwiec 2007 To się nazywa zajęcza warga o ile się nie mylę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubi Napisano 11 Czerwiec 2007 Share Napisano 11 Czerwiec 2007 Ten zielony shader jakoś mi nie podchodzi. Powiem to wprost nielot, stać Cię na więcej ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Master Kiełbaster Napisano 11 Czerwiec 2007 Share Napisano 11 Czerwiec 2007 fajna siateczka ale zajęcza warga bleeeeh... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gomez Napisano 11 Czerwiec 2007 Share Napisano 11 Czerwiec 2007 Fajny leb. Niepodobaja mi sie tylko uszy, takie papierowe, cienkie. Wara oblesna (gdzies ja juz widzialem). Moglbys mu wyostrzyc niektore zmarszczki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nielot007 Napisano 12 Czerwiec 2007 Autor Share Napisano 12 Czerwiec 2007 Witam!! wielkie dzieki za komentarze :) ok zrobilem dzisiaj taka oto glowke :) model skonczony, postaram sie zmapowac i jakas tex zrobic :) i moje pytanie jak zrobic detal w zbrushu ? :D (taki jak tutaj[/u]) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
General Straw Napisano 12 Czerwiec 2007 Share Napisano 12 Czerwiec 2007 Ja osobiscie 99% modelowania wykonuje standardowym brushem. I rowniez tak bym osobiscie podchodzil do tych zmarszczek. Wiem, ze niektorzy wola inflata do tego. Mi tam wszystko jedno. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chveti Napisano 12 Czerwiec 2007 Share Napisano 12 Czerwiec 2007 zaskakujesz . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zeet Napisano 12 Czerwiec 2007 Share Napisano 12 Czerwiec 2007 Możesz zrobić alphę z jakiejś fotki i odbić te wszystkie zmarszczki to chyba najprostszy sposób. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nielot007 Napisano 12 Czerwiec 2007 Autor Share Napisano 12 Czerwiec 2007 Ja osobiscie 99% modelowania wykonuje standardowym brushem. I rowniez tak bym osobiscie podchodzil do tych zmarszczek. Wiem, ze niektorzy wola inflata do tego. Mi tam wszystko jedno. dzieki za info a czy ostre krawedzie robic (czyli dawie faldy a pomiedzy nimi ostra krawedz) tez robisz zwyklym brushem czy uzywas pinch'a ? ps. trche trzeba sie nameczyc aby takie zmarszczki zrobic nadodatek myszka :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
General Straw Napisano 12 Czerwiec 2007 Share Napisano 12 Czerwiec 2007 A zeby zrobic alphe to najprosciej filtry>highpass w photoshopie a potem autolevels dla zwiekszenia kontrastu. Ot taki najprostszy sposob. Nie uzywam pincha. Poprostu zmniejszam rozmiar brusha. Ale wiesz, ja zawsze takie minimalistyczne podejscie do wszystkiego mialem. Tutaj masz linka do techniki z inflatem: http://www.highend3d.com/zbrush/tutorials/project_walkthroughs/18.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nielot007 Napisano 12 Czerwiec 2007 Autor Share Napisano 12 Czerwiec 2007 dzieki, powolutku zalapuje jak to dziala cos tam juz wychodzi ;) pomysl z inflatem jak dla mnie chyba najlepszy choc z zwyklym zbrushem wychodzi tak samo :) alphy tez sobie luknalem na szybko i kurde super :) postaram sie cos tam zklecic ;) zobaczymy jak wyjdzie :) jeszcze raz dzieki za pomoc :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maqs Napisano 13 Czerwiec 2007 Share Napisano 13 Czerwiec 2007 Ostatnio mialem okazje pracowac w zb3 i tego typu zmarszczki robilem uzywajac lazy mouse ( "L" na klawierce lub w zakladce stroke) przestrzen miedzy zmarszczkami wypelnialem inflatem. Fajna glowka, czekam na wiecej :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gomez Napisano 13 Czerwiec 2007 Share Napisano 13 Czerwiec 2007 Pinch ma tez inna zalete - czasem siatka moze miec za malo podzialow zeby takie szczegoly zrobic i wtedy uzywajac pincha nie musisz dzielic siatki, on zbiera geometrie z okolicy i "zageszcza" ja lokalnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nielot007 Napisano 13 Czerwiec 2007 Autor Share Napisano 13 Czerwiec 2007 WitaM!! dzieki za rady, potestuje i postaram sie cos tam wydziergac :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mrkrzysiek Napisano 13 Czerwiec 2007 Share Napisano 13 Czerwiec 2007 no Indianin wygląda super, tylko skończ go i zrób render i będzie bardzo fajna pracka do portfolio, trzymam kciuki, pokaż siatkę i adoptuj mnie:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chudy Napisano 13 Czerwiec 2007 Share Napisano 13 Czerwiec 2007 nielot jak Cie spotkam to dostaniesz za to zielone coś co do FW wrzuciłeś.........:P:P:P nie mogłeś tego ostatniego wstawić?!?!!? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nielot007 Napisano 14 Czerwiec 2007 Autor Share Napisano 14 Czerwiec 2007 Witam!! mrkrzysiek--> hehe pierwsze "prosbe" moge zrobic ale druga hehe ;) chudy--> o fak to sobie nagrabilem :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mrkrzysiek Napisano 14 Czerwiec 2007 Share Napisano 14 Czerwiec 2007 piękna siatka i dzięki Ci za nią, kurcze kiedy ja się wezmę za ta organikę :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nielot007 Napisano 14 Czerwiec 2007 Autor Share Napisano 14 Czerwiec 2007 Witam!! krzychu dzieki :) dzisiejszy speed ;) jak usiadlem tak skonczylem ;) daje jako free model, moze sie komus przyda -->FREE_MODEL(sa dwa pliki .max(max9) i .obj) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gordy Napisano 14 Czerwiec 2007 Share Napisano 14 Czerwiec 2007 troche przesadzasz z tą szyją Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lis Napisano 14 Czerwiec 2007 Share Napisano 14 Czerwiec 2007 Piękna glowka nielocie. zassałem i oglądam :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JohnZi Napisano 14 Czerwiec 2007 Share Napisano 14 Czerwiec 2007 a sciagne zobacze jak to wyglada taka glowka od kuchni:P thx Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adek_CG Napisano 14 Czerwiec 2007 Share Napisano 14 Czerwiec 2007 no widzisz nielot007 bardzo ladna glowka:) tylko uszy troche niebardzo, takiego video tutka bys ciachnal albo tego indianca;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nielot007 Napisano 15 Czerwiec 2007 Autor Share Napisano 15 Czerwiec 2007 Witam!! dzieki za posty :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mrkrzysiek Napisano 15 Czerwiec 2007 Share Napisano 15 Czerwiec 2007 no rozkręciłeś się kolejny ładny model, tylko klatka pod pachami mi jakoś nie pasuje za szeroka jakaś, Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maczuga Napisano 15 Czerwiec 2007 Share Napisano 15 Czerwiec 2007 za długa głowa imho, ale ogólnie modelik ładny :) pokaż siatkę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gomez Napisano 15 Czerwiec 2007 Share Napisano 15 Czerwiec 2007 Czacha jest zbyt wydluzona ale twarz wydaje mi sie ok. Fajnie wyglada ale zrob cos z ta szyja na milosc boska. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
..:: WIKTOR ::.. Napisano 16 Czerwiec 2007 Share Napisano 16 Czerwiec 2007 tak sobie obserwuje ten watek i stwierdzam nielocie, ze odwalasz dobra robote! Bedzie sie na kim wzorowac jak wejde w organike moze kiedys... ;> Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wizz Napisano 16 Czerwiec 2007 Share Napisano 16 Czerwiec 2007 nic nie musze mówic :D wiesz co powiem :) wypas i tyle Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gotham Napisano 16 Czerwiec 2007 Share Napisano 16 Czerwiec 2007 Indianin jest cool, całkiem charakterny :). Ale tak ogólnie do całego threadu... To pisz na czym się wzorowałeś, przy paru główkach albo kojarzę wzorce albo mam dziwne wrażenie "już to gdzieś widziałem"- przy czy dla jasności- we wzorowaniu się na cudzych modelach nie widzę nic złego, po prostu warto o tym pisać :). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nielot007 Napisano 18 Czerwiec 2007 Autor Share Napisano 18 Czerwiec 2007 Witam!! dzieki za posty postaram sie poprawic :) Gotham--> baaaaaardzo mi milo ze zawitales w moje skromen progi, jesli chdozi o koncepty ok postaram sie mowic naczym sie wzorowalem ;) dzisiejszy speed :) czlowiek nietoperz ;) moglbym jeszcze troche poppoprawiacale niechce mi sie :D pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubi Napisano 18 Czerwiec 2007 Share Napisano 18 Czerwiec 2007 Model ładny, tylko te mięśnie szyi chyba za bardzo uwydatnione. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gomez Napisano 18 Czerwiec 2007 Share Napisano 18 Czerwiec 2007 Fajnie tylko te kaciki ust... Nie wiem czy robisz to swiadomie ale jak koncza sie wargi (stykaja sie) to przedluzasz otwor jamy ustnej. Dziwnie to wyglada. W poprzednim modelu zrobiles to lepiej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dawcio_m Napisano 18 Czerwiec 2007 Share Napisano 18 Czerwiec 2007 to chyba nie mięśnie tylko część kostiumu:) ale sie nieznam, modelik wypas jak większość w całej nielotowej galerii:D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mrkrzysiek Napisano 18 Czerwiec 2007 Share Napisano 18 Czerwiec 2007 nom fakt z mięśniami trochę przesadziłeś i te uszy jego bym poprawił bo tez mi coś nie pasują, Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nielot007 Napisano 18 Czerwiec 2007 Autor Share Napisano 18 Czerwiec 2007 Witam!! dzieki za komentarze :) Gomez--> moglbys dkoladniej wyjasnic o co chodzi z kacikami ust :) bo nie bardzo czaje :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gomez Napisano 18 Czerwiec 2007 Share Napisano 18 Czerwiec 2007 Wyjasniam. Widac to szczegolnie u indianina i zielonego. Myslalem wtedy ze to celowe bo fajnie wygladalo ale batman tez tak ma chociaz trudno to zobaczyc bo rozdzialka mala. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nielot007 Napisano 19 Czerwiec 2007 Autor Share Napisano 19 Czerwiec 2007 Gomez--> wiec tak. ;) wydaje mi sie ze tak powinno byc oto przyklady (troche ciezko znalesc zdjjecie aby bylo to widoczne, ale nawet patrzylem u siebie ze mniejwiecej u kazdej osoby takie cos jest ) http://www.minishorts.net/images/pitt.jpg http://www.obliquity65.com/wp-content/uploads/2006/07/073107.jpg wiadomo ze kobiety takiego czegos nie beda mialy w takim duzym stopniu, beda mialy tylko leciuki zarys prawie niewidoczny ale juz np. starsci ludzie maja to ogromne ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KLICEK Napisano 19 Czerwiec 2007 Share Napisano 19 Czerwiec 2007 ale to jest gorn warga wchodzaca w policzek mmmkay ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nielot007 Napisano 19 Czerwiec 2007 Autor Share Napisano 19 Czerwiec 2007 ale to jest gorn warga wchodzaca w policzek mmmkay ? ze jak ? :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SUPER_OkO Napisano 19 Czerwiec 2007 Share Napisano 19 Czerwiec 2007 dokladnie, nikt nie ma takiej krechy, to powstaje przez to ze gorna warga jest bardziej wysuniete niz dolna, dodatkowo oswietlenie gorne rzuca cien i powstaje jakby taka "krecha", a nima czegos takiego. Ogolnie w twoich modelach wystepuje tendencja bardzo szerokich ust, a wszczegolnosci ostre podkreslanie kacikow, co mnie zawsze razilo jakos. Tak prawde mowiac to rzadko w naturze wystepuja takie szerokie usta, zazwyczaj sa nie wiele szersze niz nos. I jeszcze jedno. U ludzi starszych jeszcze bardziej jest to widoczne bo im skora juz splywa z twarzy. Skora rosciagnieta z tych miesni ustowych :D tworzy maly faldek (grawitacja) i powstaje krecha, ale ona nie jest wklesla, to jest nie duzy faldek, ale oswietlenie swoje tez robi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nielot007 Napisano 19 Czerwiec 2007 Autor Share Napisano 19 Czerwiec 2007 dokladnie, nikt nie ma takiej krechy, to powstaje przez to ze gorna warga jest bardziej wysuniete niz dolna, dodatkowo oswietlenie gorne rzuca cien i powstaje jakby taka "krecha", a nima czegos takiego. Ogolnie w twoich modelach wystepuje tendencja bardzo szerokich ust, a wszczegolnosci ostre podkreslanie kacikow, co mnie zawsze razilo jakos. Tak prawde mowiac to rzadko w naturze wystepuja takie szerokie usta, zazwyczaj sa nie wiele szersze niz nos. I jeszcze jedno. U ludzi starszych jeszcze bardziej jest to widoczne bo im skora juz splywa z twarzy. Skora rosciagnieta z tych miesni ustowych :D tworzy maly faldek (grawitacja) i powstaje krecha, ale ona nie jest wklesla, to jest nie duzy faldek, ale oswietlenie swoje tez robi. hehe ja wiem skad sie ta krecha bierze :) i u mnie wlasnie tak jest (?) co do ostrych ust to hmmm ja wole "ostrzejsze" ;) dzieki za post'a :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi