Napisano 15 Sierpień 200618 l Hej No na nas pora , konczymy ta zabawe, nie mamy juz sily ani czasu a co najgorsza nie mozemy juz na to lukac dluzej :) Wiemy ze moglismy zrobic niektore rzeczy lepiej, dlugo siedzielismy rozmyslalismy i zmienialismy, uwazamy ze nie ma sensu dluzej nad tym siedziec i poprostu konczymy pracke, a bagaz doswiadczen przeznaczymy na nastepna pracke :) Chcielibysmy podziekowac wszystkim ktorzy nam pomagali , komentowali , wytykali bledy podczas pracy nad ta tym obrazkiem mamy nadzieje ze was nie zawiedlismy (mocno) :) Full Res : http://www.gorzow.mm.pl/~handrysik/Discworld.jpg Dzieki jeszcze raz wszystkim za pomoc, niechce wyszczegolniac komu najbardziej dziekujemy ale oni beda wiedziec :*
Napisano 15 Sierpień 200618 l o koniec ? :| dora, głosowanie dla użytkowników i tak będzie :] super pracka, szkoda, że nie dorzuciliście propozycji miśkahc które były IMO przednie. Mimo to przyjemnie się ogląda. Postać Rincewinda jest szczegółnie świetna (zarówno wymodelowana jak i oteksturowana). pozdro
Napisano 15 Sierpień 200618 l PRO robota :) Nie ma to jak Actimelowy Duet :D Podziwiałym cały progres i zwieńczeniem tego jest ten miód troszke wyżej :D Jedno pytanie - (Edit) dobra głupie to było (Edit) :P
Napisano 15 Sierpień 200618 l jest ladnie wymodelowane, otexturowane ale... imo nie ma fajnego klimatu, nie bede tej pracy pamietal dlugo z powodu klimatu, nie rzucila mnie na podloge jak mustang Batou do ktorego wracam czesto i za kazdym razem mysle 'lal, jak on zrobil taki czad:)" , nie ma tego czegos po prostu i juz, jest komputerowo, malo plastycznie, plasko... sorry, jezeli o mnie chodzi to jest tylko dobre i nic wiecej. Pionier
Napisano 15 Sierpień 200618 l Ale Kruka Wam nie daruję, siadać do shopa i domalować ;] Dopiero teraz mi tak przyszło do głowy...gdyby tak na dole zrobić rozciągniętą aż do horyzontu powierzchnię Dysku a w prawym-górnym rogu sceny namalować iglicę Cori Celesti... było by ciekawie :) Co nie zmienia faktu że jest fajno, zwłaszcza postać głównego bohatera, nad Bagażem bym jeszcze posiedział. Pozdrawiam
Napisano 15 Sierpień 200618 l ladne to. ale jak robiliscie to bylo jakiejs fajniejsze :) wszystko aldne a jednoczesnie czegos tu nei ma.....
Napisano 15 Sierpień 200618 l Jak dla mnie, to praca oczywiście na plus, szczególnie pierwszy plan i wszystko to, co znajduje się na pierwszej "wyspie", jednak druga trochę odstaje [niewiele, ale jednak ;) (materiały i oświetlenie) ]. ps. chętnie zobaczyłbym „wersję nocną”, gdy wioskę rozświetlałyby dziesiątki lamp... itd. Pozdrawiam.
Napisano 15 Sierpień 200618 l Pracka bardzo fajna, przyjemnie sie na nia patrzy, zwlaszcza postac jest gites, widac fachowa reke. Jednak podpisze sie pod tym, co napisal Pionier: troche brak ogolnego klimatu. Scenka wydaje sie byc za pusta, jakby nieskonczona. Mam wrazenie, ze jak przegladalem WIP to robilo to na mnie lepsze wrazenie. Konkrety: bardzo fajne modelowanie (postac, skrzynia, 2 plan), znaczna czesc tekstur tez wyglada fajnie, super trawka, niezbyt podobaja mi sie niektore tekstury (gleba na 1 planie, skala itp). Troche sie czepiam, bo obrazek ogolnie jest na wysokim poziomie, po prostu spodziewalem sie czegos, co ogolnie, jako obrazek bedzie robilo wieksze wrazenie.
Napisano 16 Sierpień 200618 l twarz jest swietna, scenka jako tako mi sie podoba gorzej z materialami - boli mnie jak widze shader na skrzyni...najlepiej wyszedl material skory światlo jakies płaskawe miejscami - szczegolnie widac to na jego prawej rece...gdzie granica miedzy korpusem a reka w zasadzie zlewa sie w jedną plame, ziemia tez jakas taka bez głębi... nie sledzilem wipa, ale zdaje sobie sprawe ze sporo pracy to kosztowalo- jednak to powyzej to tylko moje subiektywne odczucia...bez urazy chlopcy :)
Napisano 16 Sierpień 200618 l za mało psa tutaj moim zdaniem, jak juz bajkowo to raczej wszystko a nie modele bajka a render vizka. Jest dobrze ale jak to juz zostało powiedziane klimatu brak
Napisano 16 Sierpień 200618 l modele, teksturki wyszły świetnie ale to co juz napisał Pionier brak klimatu
Napisano 16 Sierpień 200618 l Dla mnie fajnie, ale bez rewelacji. Najlepszy ze wszystkiego jest model Rince'a (nie wiem czy dobrze to napisałem ;P) i jego materiały w sumie też są spoko. Reszta tylko ok. Ogólnie stać was było na znacznie lepszą pracke ;) Pozdrawiam
Napisano 16 Sierpień 200618 l mila pracka dla oka ale czegos jeszcze brakuje, ale ile mozna katowac to samo ;)
Napisano 16 Sierpień 200618 l wspaniale wyszło, osobiscie nie mam sie do czego przyczepić bo wszystko mi sie podoba :]
Napisano 16 Sierpień 200618 l gratuluję ukończenia sceny, z klimatem/oświetleniem no nie udało się całkiem ale wiem że przy następnej pracy będzie lepiej, za to warsztat świetny, modele i tekstury bez zarzutu.
Napisano 16 Sierpień 200618 l Nareszcie "prawie" skończone. Jedynie co mi zabrakło w tej scenie to starego drzewa po prawej stronie...reszta jest kul. :) Macie warsztat chłopaki.
Napisano 16 Sierpień 200618 l rewelacja, gratuluje ukończenia najbardziej podobają mi się modele i textury są niesamowite :)
Napisano 17 Sierpień 200618 l HAaa ! Wkoncu ukonczone ! Naprawde świetna robota, modele, textury i render wymiatają.Śledziłem wasz wątek od początku i naprawde duzo mozna sie od was nauczyć ! Pozdrawiam
Napisano 18 Sierpień 200618 l super praca :D wad wytykać nie będe bo na tym etapie to już chyba nie ma sensu . pozdrawiam i powodzenia dla was przy następnych dziełach.
Napisano 18 Sierpień 200618 l Jest ok, pro i tak dalej- zapas komplementów jeśli chodzi o Wasze prace już się chyba wyczerpał. Rzeczy które psują ogólne wrazenie to raz- za duże nasycenie cieni na froncie i brak zabarwienia w nich (przez co plany się rozjeżdżają) i "odpuszczenie" terenu- cała wyspa jest jednym i takim samym materiałem wyglądającym jak skała, to samo ze ścieżką, na dobitkę bumpy na powierzchni wyspy wydają się być za duże. Posypcie ją piachem od góry i będzie super- w każdym razie wymiatacie i tyle.
Napisano 19 Sierpień 200618 l Hmm, mało plastycznie, tekstura miejscami rozjechana.. modeling bdb. Dobra wykonanie manufakturzysty - brakuje polotu, pasji i wyobraźni.. A Pratchetta dość dobrze znam, żeby nie było :P
Napisano 19 Sierpień 200618 l primo: GRATULUJę!!! secundo: pobiadolę :) Postać zwłaszcza twarz pięknie się prezentuje, potem jest już gorzej zwłaszcza cienie, które są czarne, nie powinno tak być. Praca staje się brudna, kolor przekłamany - mogliście tego uniknąć. Gubią się nóżki bagażu wyglądają jakby jednak nie były żywe - w sensie koloru, nasycenia itp. Owca sprawia wrażenie niechlujnie wyciętej i wklejonej w tą kompozycję to rzuca się dość wryaźnie. Trzeci plan sympatyczny ale znów ma ten sam problem nie czuć choćby perspektywy powietrznej w miarę zdecydowanie zarysowanej przez co zlewa się z planem pierwszym. To są detale, które mam nadzieję w następnej "pro" robocie weźmiecie pod uwagę. To tyle z uwag konstruktywnych wg mnie. Baj de łej, udało wam się zrobć jeden z lepszych modeli twarzy jakie tu naforum widziałem, czuć emocje, co prawda przypominające raczej narkotyczne zamroczenie niż coś innego, niemniej brawa się należą bo twarz ma cechy indywidualne i wypada autentycznie - to chyba najlepsza czesc tej ilustracji. anyway good work!
Napisano 19 Sierpień 200618 l Uwielbiam takie klimaty :D ... ale nie wiem czemu, denerwują mnie oczka tego ... hmmm ... maga :)
Napisano 19 Sierpień 200618 l jak ogladalem model wip tego wloczykija to bylem pod wrazeniem... bardzo fajny design, duzo detalu ect. a teraz jestem zawiedziony FX. koncowym... bo potencial w tym modelu byl znacznie, znacznie wiekrzy. szary model zioma jest lepszy niz ten jpg powyzej.
Napisano 19 Sierpień 200618 l serwus :) Wip byl fajniejszy - co nie zmienia faktu, że jest bardzo fajnie :) ! pozdrawiam i życze powodzenia :)
Napisano 20 Sierpień 200618 l jejciu jej, fajne. Uwielbiam Pratchetta ;D beda tez inne projekty ze Swiata Dysku? -- PS Klicek - masz tak samo jak ja na imie i mieszkasz z 50 km ode mnie :P
Napisano 20 Sierpień 200618 l Nie sledzilem postepow, o ktorych jest wzmianka w pierwszym poscie...tym bardziej jestem pod duzym wrazeniem. Swietna robota, poziom europejski, swiatowy, a nawet miedzygalaktyczny:)
Napisano 20 Sierpień 200618 l No to jak juz tu jestem to pomarudze;) Nie ma dla Was taryfy ulgowej! Co najbardziej kluje w oko to zbyt duzo szczegolow na "wyspie", zbyt to ostre. Widac, ze jest wklejona, perspektywa powietrzna, ktora probowaliscie zastosowac wyszla przypadkowo i niekonsekwentnie. Psuje to ogolnie obraz calosc, bo przy pierwszym spojrzeniu jest chaos i niewiadomo na co najpierw patrzec. Kompozycyja, chamie!;) Owca faktycznie wyglada na wklejona i sztuczna. Brakuje jej zycia. Plotek - nie jest zbyt niski? :) Ysz, ysz, kurde no. Az przykro mi sie tak czepiac, tak to ladnie wymodelowane i oteksturowane;) Kilka poprawek i nie pisnalbym slowem ;) Pozdro. Wracam pod swoj kamien.
Napisano 21 Sierpień 200618 l Kolejna piekna pracka z waszych rak - oby wiecej takich na forum, gratulacjegratulacje i jeszcze raz gratulacje dobrniecia do konca.
Napisano 21 Sierpień 200618 l Pięknie :) Warsztat macie wspaniały, ale mam podobne u\odczucia jak inni, mało plastyczny render i klimatu takiego nie ma. Ale i tak jest bardzo dobrze :)
Napisano 22 Sierpień 200618 l Fantastyczna scenka. Bardzo fajnie to wygląda. Tylko gdzie te krowy się pasą na skalistej wyspie? :D
Napisano 5 Wrzesień 200618 l Myślę że sam Terry Pratchet by się jej nie powstydził;-) Bardzo fajna pracka. Ale troszkę nie trafiona stylistyka moim zdaniem jeśli chodzi o świat dysku. Ogólnie b. ciekawe.
Napisano 14 Grudzień 200618 l przyznać się kto mi dał negatywa za komentarz ?? :> Bez przesady!! Jakie obrażanie ludzi?? :/
Napisano 14 Grudzień 200618 l KLICEK - ogladlem ta postac na twoim portfolio i tylko jedno slowo przychodzi mi na mysl: szok.