tweety Napisano 17 Wrzesień 2006 Share Napisano 17 Wrzesień 2006 Witam :) I znowu się udało: zupełnie przypadkiem będąc na rynku natknąłem się na panie z Miss World 2006 :] Część fotek pochodzi z oficjalnego spaceru po rynku zaś część z hotelu podczas przygotowań do kolacji z prezydentem i wielkimi szychami z Wrocławia. Nie miałem akredytacji oraz jakichkolwik uprawnień. Na szczęście żaden łysy ochorniarz nie przeszkodził mi wdarciu się na teren gdzie teoretycznie nie powinienem być. Widać zakupiony ostatnio grip pokazał, że jestem taki super PRO i widocznie nie wyróżniałem się z tłumu akredytowanych dziennikarzy i fotoreporterów :] Dzięki temu mam takie oto fotki oraz kilka osobistych numerów telefonu ;) Zapraszam do oglądania i komentowania: Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nielot007 Napisano 17 Wrzesień 2006 Share Napisano 17 Wrzesień 2006 Witam!! 3 i 8 ladne reszta brzydkie :) i to sa miss world ?? dajcie spokoj :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Badyl Napisano 17 Wrzesień 2006 Share Napisano 17 Wrzesień 2006 tez na rynku bylem przypadkiem, slyszalem ze jakies ladne miski beda, ale zadnych miednic ciekawych nie bylo... znow mnie oszukali!!! pff a tak powaznie to byly ladne np. irlandia, panama, ale niektore takie paszczaki ze nieporozumienie :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
polka dot Napisano 17 Wrzesień 2006 Share Napisano 17 Wrzesień 2006 1 3 i 4 śliczne nie licząc kiepskich kadrów na 3 i 4 (uciekająca i ucięta ręka) ale rozumiem ze panie nie stały w miejscu :) grats tweety Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adek Napisano 17 Wrzesień 2006 Share Napisano 17 Wrzesień 2006 Gratulacje.Miales faktycznie troche szczescia:) Grip faktycznie robi swoje. Faktycznie ... patrzac na Twoje zdjecia mozna stwierdzic, ze wiekszosc zdjec ktore prezentuja nam portale prezentujace fotki Miss World sa mocno naciągane w "PS" badz specjalnie pomniejszane :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tweety Napisano 17 Wrzesień 2006 Autor Share Napisano 17 Wrzesień 2006 dzięki panowie. czy panie sa ładne czy nie... przemilczę :] na żywo są całkiem miłe i rozmowne ;) Adek: KAZDE zdjęcie jakie prezentuje nam prasa jest obrobione. a zwłaszcz jeśli chodzi o podkreslenie urody. w pewnych momentach po prostu trzeba coś wyretuszować: a tutaj jakiś syfek a tutaj plama, a tutaj zmarszczka czy falda... tego jest pełno, nawet u missek :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
polka dot Napisano 17 Wrzesień 2006 Share Napisano 17 Wrzesień 2006 ja mówiłem wyłącznie o fotografiach ;) btw. dzięki za oświecenie :D może jakieś technikalia? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tweety Napisano 17 Wrzesień 2006 Autor Share Napisano 17 Wrzesień 2006 technikalia? khem.. khem... Canon 350D + BG-E3 + 2x NB2-LH + 1GB i 256MB CF + KIT 18-55 + SIGMA 70-200 1/80-1/125 (lampa błyskowa) ISO 1600 (niestety) 1/250-1-500 (rynek - dzień) ISO 400 Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adek Napisano 17 Wrzesień 2006 Share Napisano 17 Wrzesień 2006 Tweety: Oczywiscie,ze prawie kazde zdjecie jest poprawiane, ale po prostu zaskoczony jestem, ze tutaj niektore miss wypadaja naprawde przecietnie choc tak naprawde kazdy kraj i kazda osoba ma inne kryteria oceniania, wiec mowie tylko o moim odczuciu :) Zdjecia na rynku zdecydowanie lepiej wyszly. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RA Napisano 17 Wrzesień 2006 Share Napisano 17 Wrzesień 2006 Ułaa, Tajlandia wyszła super. Reszta, za wyjątkiem Rumuni jeszcze to tragedia. ;) Zdjęcia na poziomie, pokazałeś całą prawdę. :D EDIT: Missek oczywiście. :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tweety Napisano 17 Wrzesień 2006 Autor Share Napisano 17 Wrzesień 2006 Zdjecia na rynku zdecydowanie lepiej wyszly. fakt... lampa to jednak zawsze lampa... przepalenia i niezbyt ładne światło punktowe... nie lubię zdjęć w pomieszczeniach :( o wiele lepiej jak ma się lepszą lampę gdzie można obrócić sobie palnik i błyskać np: w stronę sufitu. wtedy odbite światło jest rozproszone i cienie o wiele naturalniej rozkłądają się na twarzy czy ciele. ale póki co muszę sobie radzić z tym co mam :] Pozdrawiam [++] RA: reszta zdjęć czy modelek wyszła tragicznie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotrek Napisano 18 Wrzesień 2006 Share Napisano 18 Wrzesień 2006 tweety - nie retuszowałeś urody tych pań? :> Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SWRSC Napisano 18 Wrzesień 2006 Share Napisano 18 Wrzesień 2006 ja nie wiem kto je wybieral.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kazziu Napisano 18 Wrzesień 2006 Share Napisano 18 Wrzesień 2006 ja nie wiem kto je wybieral.... Przeważnie wybiera je stado starych snobów i ważniaków. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chveti Napisano 18 Wrzesień 2006 Share Napisano 18 Wrzesień 2006 Tweety , jak się obkupię w sprzęt , to nocuje w namiocie na rynku ,zawsze coś tam jest :D Zdjęcia wyszły bardzo elegancko :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vorek Napisano 18 Wrzesień 2006 Share Napisano 18 Wrzesień 2006 a mnie to nawet nie raczył poinformować że się wybiera ;] Ale spoko spoko, rozumiem o co chodzi ;] Bardzo fajne fotki. Twoje portfolio rozrasta się w zastraszającym tempie :) Gratulacje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piksar Napisano 18 Wrzesień 2006 Share Napisano 18 Wrzesień 2006 Moje zdanie znasz- podziwiam Cię za umiejętność wkręcenia wszędzie - urodzony fotoreporter - pozdrawiam PS. zamawiam gripa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hindus Napisano 18 Wrzesień 2006 Share Napisano 18 Wrzesień 2006 argentyna !! i tajlandia - reszta to mała pomyłka - mówie o urodzie a nie o fotkach. fotki jak fotki - pogratulować to moge szczęścia że na nie trafiłeś. całkiem miłe i rozmowne napisz jeszcze że dogadałeś się w 14 językach czy ile ich tam było xD Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hcpiter Napisano 18 Wrzesień 2006 Share Napisano 18 Wrzesień 2006 Romania i Panama najlepsze panny :D A reszta tez ładne na swoj sposob ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tweety Napisano 18 Wrzesień 2006 Autor Share Napisano 18 Wrzesień 2006 piotrek: tylko przycięcie i wykadrowanie. część po prostu zmniejszona prosto z aparatu, ew. zwiększony brightness/contrast SWRSC: hehe. to jest tak jak z eurowizją. nikt nie chciał a jednak Wiśniewski zaśpiewał w finale :] chveti: dzięki :) to z namiotem to nie taki zły pomysł... :D Vorek: a dojechałbyś do rynku na 19 jakbym zadzwonił o 18? :] pikSar: w sumie to nie było trudno: był taki tłok, że część gapiów też się wdarła. moim atutem było to, że umiejętnie zaszedłem ochronę za plecami (przez kafejkę) i tam dostałem się za "kulisy" (koło wind) gdzie mogłem sfotografować panie na spokojnie i bez przepychanek. gapiów z mydelniczkami trzymali na dystans, mnie jakoś omijali... :] hindus: na szczęście wszystkie gadały po angielsku ;) hcpiter: gusta... gusta... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
razor Napisano 18 Wrzesień 2006 Share Napisano 18 Wrzesień 2006 Tweety - jak już ktoś wspomniał, urodzony z ciebie fotoreporter. Gratuluję fotek i życzę dalszych sukcesów, z takim zapałem zrealizujesz każdy postawiony sobie cel. Keep up the good work ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
streaker Napisano 18 Wrzesień 2006 Share Napisano 18 Wrzesień 2006 Panama, Gwatemala :) reszta szkoda gadać zdjęcia fajne, mi najbardziej podobają się te na zew. z dof'em Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
leander Napisano 18 Wrzesień 2006 Share Napisano 18 Wrzesień 2006 Panowie, co wy.. Wszystkie piekne! Kwestia swiatla. Good job tweety! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tweety Napisano 18 Wrzesień 2006 Autor Share Napisano 18 Wrzesień 2006 razor: dzięki :) staram się jak mogę :) streaker: nic nie zastąpi naturalnego światła dziennego :] leander: dzięki :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kuciel Napisano 18 Wrzesień 2006 Share Napisano 18 Wrzesień 2006 tweety czemu takie duze ISO ???? :/ gratki ze trafiles w pore:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
illy Napisano 18 Wrzesień 2006 Share Napisano 18 Wrzesień 2006 Jak lecialem 2 tygodnie temu do niemiec to spotkalem te panie na lotnisku ;] Romania rockz na zywo :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tweety Napisano 18 Wrzesień 2006 Autor Share Napisano 18 Wrzesień 2006 wiem wiem... mea culpa! przygotowany na strzały bez lampy w ISO 1600 szybko wszedłem w fotki z lampą ale nie zmieniłem ISO... :( [++] ma to swoje plusy: przynajmniej tło jest jaśniejsze więc dziewczyny nie wychodziły w półmroku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
routee Napisano 18 Wrzesień 2006 Share Napisano 18 Wrzesień 2006 jak się obkupię w sprzęt , to nocuje w namiocie na rynku ,zawsze coś tam jest :D mało tego, 'on' tam zawsze jest :eek: Gdyby nie iso było by piknie tweet. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tweety Napisano 18 Wrzesień 2006 Autor Share Napisano 18 Wrzesień 2006 Gdyby nie iso było by piknie tweet. buuu :( ech... boli :( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Knysha Napisano 18 Wrzesień 2006 Share Napisano 18 Wrzesień 2006 Zdjecia ladne, panie tez ;] A mialem zostac we Wro na niedziele ;> Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
himek Napisano 18 Wrzesień 2006 Share Napisano 18 Wrzesień 2006 zdjecia spoko... szkoda ze miski beznadziejne :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Obywatel Napisano 18 Wrzesień 2006 Share Napisano 18 Wrzesień 2006 Haha Tweety niezły spryciarz z Ciebie! One pozowały do Twojego obiektywu :-) Musiałeś mieć niezłą frajdę, będąc tam ‘na lewo’ ;- ) A Tak na marginesie to Panama wygląda interesująco. No i dzięki, że mnie oświeciłeś tymi zdjęciami, że nawet miss world nie mają idealnej cery :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maczuga Napisano 18 Wrzesień 2006 Share Napisano 18 Wrzesień 2006 niektóre szkaradne! jedna miała chyba zęba skrzywionego :O Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Siepacz Napisano 18 Wrzesień 2006 Share Napisano 18 Wrzesień 2006 Świetne fotki Tweety:) Korzystając z okazji postanowiłem podpiąć się pod temat i zamieścić dwie fotki z dzisiejszego "polowania":D Szkoda że na 80 fotek z kawałkiem wyszły tylko te dwie, niestety dał się we znaki brak umiejętności zwłaszcza robienia fotek kiedy ma się na to niewiele czasu:D Fotki zrobione na wrocławskich Partynicach, niestety impreza była zamknięta przy bramie postawiono straż miejską i kilku innych cwaniaków którzy sumiennie wykonywali swoje obowiązki nie wpuszczając nawet właścicieli koni które brały udział w gonitwie pokazowej na terenie stadniny gdzie odbywała się impreza. Tak więc jedyna szansa była przy wyjściu missek z autokaru:( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
streaker Napisano 18 Wrzesień 2006 Share Napisano 18 Wrzesień 2006 Boliwia nawet apetyczna :) pochwal się co to za aparat... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vorek Napisano 18 Wrzesień 2006 Share Napisano 18 Wrzesień 2006 canon 350d, mój zresztą :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piksar Napisano 18 Wrzesień 2006 Share Napisano 18 Wrzesień 2006 a mówił, że używa tylko analoga Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tweety Napisano 18 Wrzesień 2006 Autor Share Napisano 18 Wrzesień 2006 dajcie spokój. niech sie chłopak rozwija :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Drakula Napisano 18 Wrzesień 2006 Share Napisano 18 Wrzesień 2006 ooo Vorek - licze ze mi tez kiedys pozyczysz :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Plastique Napisano 18 Wrzesień 2006 Share Napisano 18 Wrzesień 2006 tweety bardzo fajne zdiecia i obiekty na nich!! :-) btw. co to jest grip? ;p Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Siepacz Napisano 18 Wrzesień 2006 Share Napisano 18 Wrzesień 2006 Niech więc będzie że używam prawie tylko analoga:P Przyznam że fotografowanie cyfrowym aparatem jest bardzo wygodne...ale nie offtopujmy:P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Knysha Napisano 18 Wrzesień 2006 Share Napisano 18 Wrzesień 2006 btw. co to jest grip? ;p Albo duzo czegos {np kasy}, albo cos co ma dla wlasciciela duza wartosc {np bling bling bizuteria itp ;]} ;)))) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tweety Napisano 18 Wrzesień 2006 Autor Share Napisano 18 Wrzesień 2006 grip to jest dostawka do aparatu mocowana w jego dolnej części. jego zaletą jest możliwość włożenia dodatkowego akumulatora oraz wygoda w robieniu zdjęć w pionie. poza tym poprawia ergonomię aparatu i powiększa go optycznie: bez gripa: z gripem: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
routee Napisano 18 Wrzesień 2006 Share Napisano 18 Wrzesień 2006 wygoda w robieniu zdjęć w pionie czy ja dobrze widze ze grip ma dodatkowy spust w lewym dolnym rogu ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tweety Napisano 18 Wrzesień 2006 Autor Share Napisano 18 Wrzesień 2006 oczywiście, że ma. poza tym z tyłu ma jeszcze przyciski wyboru punktów AF, koło nastaw i przycisk przysłony. szalenie wygodne, nie boli nadgarstek jak trzaskasz komuś portrety, bo robisz to tak: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Belus Napisano 18 Wrzesień 2006 Share Napisano 18 Wrzesień 2006 Argentina! Argentina! (czy ty nie masz aby tego szczęścia za dużo? No a tak na marginesie to nad grip-em zastanawiałem się ostatnio... teraz nie mam wątpliwości! Kupuję i lecę na rynek!!!:D ( a ja już myślałem , że masz 20D. sugerowałem się twoim niedawnym avatarem...) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzyhhh Napisano 18 Wrzesień 2006 Share Napisano 18 Wrzesień 2006 Romania !! i ewentualnie Panama ^^ .. brawo za fotki.. bo serio na wysokim poziomie:) pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zbychowaty Napisano 19 Wrzesień 2006 Share Napisano 19 Wrzesień 2006 Zaczelo sie od pieknych pań a skończyło na Tweetym...bez komentarza :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KLICEK Napisano 19 Wrzesień 2006 Share Napisano 19 Wrzesień 2006 mis japan na 2gim zdjeciu slodziuchna :) rumunia tez ma pieknosc no i panama :D sweet :) Reszta tez bardzo ladna, super Tweety :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tweety Napisano 19 Wrzesień 2006 Autor Share Napisano 19 Wrzesień 2006 Belus: heh. mam jakąś dobrą passę :D 20D na razie odpuszczam. nie ma sensu inwestowac w sprzęt kiedy wiele innych rzeczy można sobie kupić (buty na zimę czy nowy obiektyw) :] krzyhhh: dzięki :) Panam faktycznie nieźle się prezentuje :] Z-brush: lol :P Klicek: dzięki! postaram się wrzucić jeszcze kilka fotek innych pań. najgorsze, że nie mam miss Polski... :( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi