chveti Napisano 19 Październik 2006 Share Napisano 19 Październik 2006 Witam, Jako , że ostatnio w speed modelingu pojawiało się coraz więcej prac nie wymagających modelingu a opierających się na samym renderze. Wiele z nich jest określane jako 'nie udany render - wrzucam tutaj'. W tym wątku proszę wrzucać wszystkie rendery testowe , testy shaderów a także rendery robione dla zabawy - wszystko po to by nie śmiecić speed modellingu. Najlepiej , dla porządku żeby wrzucić małe info: -Jaki renderer -Czas renderingu -Rodzaj rendera (test materiału , test renderera...) Pozdrawiam. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RA Napisano 19 Październik 2006 Share Napisano 19 Październik 2006 Bardzo fajny pomysł, oklaski. :) To żeby nie spamować... Model Palucco Fortuny od anouk'a, a ten żałosny pseudo studyjny render jest mój. To jeszcze z wakacji chyba, dopracowałbym, ale już mi się nie chce, czyli normalka. ;) A to... znowu anouk. Renderował u mnie gdy oglądałem formułę 1. :) Oba w vrayu oczywiście. Czasów nie przytoczę, bo nie pamiętam. :/ Testy wszystkiego po trochu. PS: To "małe info" jak dla mnie zupełnie jest niepotrzebne. ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chveti Napisano 19 Październik 2006 Autor Share Napisano 19 Październik 2006 z tym małym info chodziło mi o to zeby postów nie było 'jaki render? - podaj ustawienia' ;) Materiał tych parasoli fajnie wyszedł, studio niebardzo ;) 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tweety Napisano 19 Październik 2006 Share Napisano 19 Październik 2006 gut inicjatywa :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Georgas Napisano 19 Październik 2006 Share Napisano 19 Październik 2006 Fajny lakier na masce RA/anouk to teraz ja vray, czasu nie pamiętam,miała byś scenka ale nie wyszło :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tweety Napisano 19 Październik 2006 Share Napisano 19 Październik 2006 my turn :) projekt sprzed około roku (może mniej). test DOF'a w MentalRay: czas renderu to około 30min. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
polka dot Napisano 19 Październik 2006 Share Napisano 19 Październik 2006 sory za jakość. core2duo na którym to renderowałem jest strasznie powolny ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chveti Napisano 19 Październik 2006 Autor Share Napisano 19 Październik 2006 pół roczku spokojnie. vray , pewnie z 10-15 minut. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hkropinski Napisano 19 Październik 2006 Share Napisano 19 Październik 2006 hmm... gdzie się ustawia zeby przykleić wątek bo tak szybko ten został przyklejony??:D:D ciekawe, ciekawe, jutro tez cos dorzuce:P pozdr 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MaGuu Napisano 19 Październik 2006 Share Napisano 19 Październik 2006 Miała być walka z materiałem klosza do lampki...wyszło...shit :/ VRay, około 30 min... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chveti Napisano 20 Październik 2006 Autor Share Napisano 20 Październik 2006 Daje radę :) nieźle wygląda. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Master Kiełbaster Napisano 20 Październik 2006 Share Napisano 20 Październik 2006 mantal 3.5 3 minuty :* Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
polka dot Napisano 20 Październik 2006 Share Napisano 20 Październik 2006 mantal? hmmm nie znam tego rendera Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Shogun 3D Napisano 20 Październik 2006 Share Napisano 20 Październik 2006 Euch... to tak u was wyglądaja skopane renderki? To wy chyba jeszcze skopanego renderka nie widzieliście... To jest mój rekord z dnia wczorajszego: Vray sun z HDRem w environment i w GI: Materiał domku: zwykła leciutka szarość w diffuse, niewiele ponad biel. Jak mi to ktoś wyjaśni, będę wdzięczny... :) Wersje bardziej udane są w wątku Light Contest. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
damusTo Napisano 20 Październik 2006 Share Napisano 20 Październik 2006 how colorfull, ;) fantazyjnie nazwał bym te metodę postimpezonizmem :] co Wy na to :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciekG Napisano 20 Październik 2006 Share Napisano 20 Październik 2006 mental proba shadera sss Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
daymon Napisano 20 Październik 2006 Share Napisano 20 Październik 2006 Wczoraj zostawilem sobie na noc i dzisiaj takie cus wyszlo :) Render :Vray Czas operacyjny : 9 h QMC LC Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rowr Napisano 20 Październik 2006 Share Napisano 20 Październik 2006 ejjjj bez sensu jak zrobilem taki watek 1,5 miecha temu to mnie wszystcy zjechali ze z pupy taki pomysl :) nie ma sprawiedliwosci... mental...materialy mentalowskie :P chcialem sobie zobaczyc co sie stanie jak sie da mape do swiatla i jak dlugo moj celeron to bedzie robil :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SSn4k3 Napisano 20 Październik 2006 Share Napisano 20 Październik 2006 Dajcie jakies ustawienia shaderow z mentala:D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mrkrzysiek Napisano 20 Październik 2006 Share Napisano 20 Październik 2006 taki mały test vraya, jak zawsze beznadziejny tak samo jak model i tutek do niego Render vray 1h 16min, test materiału i oświetlenia 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kozioo Napisano 20 Październik 2006 Share Napisano 20 Październik 2006 projekt makiety - przedstawia ... nic. Po prostu makieta;) W poniedziałek powinna zostac recznie wyklejona, dziękujmy panu za program pepakura designer ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chveti Napisano 20 Październik 2006 Autor Share Napisano 20 Październik 2006 nie wiem co to jest , ale przy lepszym renderze (stolik i duperele) , jak byś oddał skalę byłoby eleganko :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kozioo Napisano 20 Październik 2006 Share Napisano 20 Październik 2006 Ale to na użytek własny i kolezanki, z ktora pracuje ;) Wrzuciłem żeby nabić posta, khekhe ;> Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chveti Napisano 20 Październik 2006 Autor Share Napisano 20 Październik 2006 A co mnie to obchodzi...? ;) Zrób jeszcze render żeby oddać skalę makiety :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hindus Napisano 20 Październik 2006 Share Napisano 20 Październik 2006 fajny wątek - chveti niezła inicjatywa !! - można z maxwellem się tutaj przenieść :) ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chveti Napisano 20 Październik 2006 Autor Share Napisano 20 Październik 2006 Boże już nie spamuje ;) Wal i swoje maxwell'e ;) Pozdro. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KLICEK Napisano 20 Październik 2006 Share Napisano 20 Październik 2006 potestujcie materialy skorek ludzkich albo ufoludkow :* Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SSn4k3 Napisano 20 Październik 2006 Share Napisano 20 Październik 2006 Halo halo, ma ktos moze jakies fajne shaderki do mentala? Podzielcie sie z początkujacym mentalowcem:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maczuga Napisano 20 Październik 2006 Share Napisano 20 Październik 2006 hindus, jak tu wlecisz ze swoimi renderami z maxwella to zakompleksisz pół forum :) joke, wrzucaj co masz :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JunioR Napisano 20 Październik 2006 Share Napisano 20 Październik 2006 czesc tez chciałbym dołączyc do zabawy :) taki render for fun: na lightmapie mi sie coś porobiło, nie wiem co :] ogólnie jakies pytania... pytajcie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TrojkaT Napisano 20 Październik 2006 Share Napisano 20 Październik 2006 Widze ze mozna Maxwella to czemu nie wrzucic:P Jesli sie podba to mowic to wrzuce animacje... Okolo 100 roznych shaderow, scena powzyej 1 mln poly Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Remedy Napisano 20 Październik 2006 Share Napisano 20 Październik 2006 Podoba się. Wrzuć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chveti Napisano 20 Październik 2006 Autor Share Napisano 20 Październik 2006 Junior , takim Sansem trochę jedzie ; > Trojat - daje rade :) . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JunioR Napisano 20 Październik 2006 Share Napisano 20 Październik 2006 Junior , takim Sansem trochę jedzie ; > lampy zwaliłem od Sansa bo mi sie bardzo podobały. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maczuga Napisano 20 Październik 2006 Share Napisano 20 Październik 2006 junior, nie wiem czy zauważyłeś ale lampa nie rzuca cienia :) nie mówię lewituje to bo do mebli można dać, do lamp już mniej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Georgas Napisano 20 Październik 2006 Share Napisano 20 Październik 2006 TrojkaT świetne, czekam na animacje :) JunioR sprawdź pm'a ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kozioo Napisano 20 Październik 2006 Share Napisano 20 Październik 2006 Eh, zero we mnie asertywnosci;) W tle widac stope typowego bipeda wzrostu 180cm. A makieta (ramka) jest formatu a3. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin Napisano 20 Październik 2006 Share Napisano 20 Październik 2006 Junior - bardzo fajnie ;) tak dalej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JunioR Napisano 20 Październik 2006 Share Napisano 20 Październik 2006 maczuga- bo to jest lightmapa a ona chyba nie robi mocnych cieni przy małym mult. :] Georgas- sprawdź pm'a ;) Marcin- hehe, wiesz dzięki komu ;) thx Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KLICEK Napisano 20 Październik 2006 Share Napisano 20 Październik 2006 Macie chlopaki model glowki zeby wam sie chcialo potestowac sss ;d http://www.mm.pl/~klicor/web.rar Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MaGuu Napisano 20 Październik 2006 Share Napisano 20 Październik 2006 Miał to być mój najlepszy projekt, z najlepszymi renderkami...a wyszło to, ogólnie test oświetlenia i samego siebie...czy potrafię dobierac kolory... Zaczeło sie od tego: Skończyło na tym: A w tej oto łazience (sąsiadującej z tą sypialnią) testowałem swoją lampeczke :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arch515 Napisano 20 Październik 2006 Share Napisano 20 Październik 2006 Render v-ray rc2 Tak zabawa w projektowanie biura dla pewnej firmy, testowałem rodzaje materiału i kombinacje aa no i samo studio. Czas Ok 4h.Miłego oglądania.Pozdrawiam. http://img88.imageshack.us/my.php?image=camer1rv5.jpg http://img140.imageshack.us/my.php?image=etos2px6.jpg http://img19.imageshack.us/my.php?image=etos3tu7.jpg Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MaGuu Napisano 20 Październik 2006 Share Napisano 20 Październik 2006 Świetne :] (odbierz PM ;) ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SansSerif Napisano 20 Październik 2006 Share Napisano 20 Październik 2006 Render v-ray rc2 Tak zabawa w projektowanie biura dla pewnej firmy, testowałem rodzaje materiału i kombinacje aa no i samo studio. Czas Ok 4h.Miłego oglądania.Pozdrawiam. http://img88.imageshack.us/my.php?image=camer1rv5.jpg http://img140.imageshack.us/my.php?image=etos2px6.jpg http://img19.imageshack.us/my.php?image=etos3tu7.jpg super. fajny projekt. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SansSerif Napisano 20 Październik 2006 Share Napisano 20 Październik 2006 ooo to miłe. dzięki :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MaGuu Napisano 20 Październik 2006 Share Napisano 20 Październik 2006 Wiem wiem, przepraszam... :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chveti Napisano 21 Październik 2006 Autor Share Napisano 21 Październik 2006 arch - dla diverse ;) ? a projekt jak i wykonanie super. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arch515 Napisano 21 Październik 2006 Share Napisano 21 Październik 2006 heheh powiedzmy :) i dzięki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hkropinski Napisano 21 Październik 2006 Share Napisano 21 Październik 2006 no to i ja cos wrzuce... narazie bez hdri mam nadzieje ze to juz powoli moje ostatnie rendery na vrayu 1.46;) chcialbym wkoncu dosiąść 1.50:D pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TrojkaT Napisano 21 Październik 2006 Share Napisano 21 Październik 2006 Animka ze swiatlami 20 mb rozdzielczosc 640x480 http://rapidshare.com/files/115022/animacja.avi.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi