JunioR Napisano 27 Czerwiec 2007 Share Napisano 27 Czerwiec 2007 swietnie sie tutaj poczyna cos widze ;) tak dzis mnie naszla ochota abyc cos pokazac, projekt recepcji taki tam. pozdrawiam! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Touch Napisano 27 Czerwiec 2007 Share Napisano 27 Czerwiec 2007 Jak dodawałeś tło?;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pionix Napisano 27 Czerwiec 2007 Share Napisano 27 Czerwiec 2007 JunioR - ciekawe co się kryje za tymi pikselami... :p Ten stolik szklany jakiś taki maławy się wydaje a tak to bardzo przyjemnie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AGmakonts Napisano 27 Czerwiec 2007 Share Napisano 27 Czerwiec 2007 JohnZi - Carlsberg albo Żywiec ;] a lech tez syfiaty:P Junior - to światełko jakieś takie niemrawe;/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nielot007 Napisano 27 Czerwiec 2007 Share Napisano 27 Czerwiec 2007 JohnZi - Carlsberg albo Żywiec ;] a lech tez syfiaty:P prosze mi tu lecha nie obrazac :D lech to--> the best beer in the world a carlsberg to siki :D i jest tylko probably ;) super renderzycie to tak zeby ot nie robic :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Master Kiełbaster Napisano 27 Czerwiec 2007 Share Napisano 27 Czerwiec 2007 master swietne to - gdybys poprawił tło to na reklamke by się nadało. hmm w jakiż sposób? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JunioR Napisano 28 Czerwiec 2007 Share Napisano 28 Czerwiec 2007 hi ! tlo zwykly eniviromnent, tak wiem, stoliczek maly zdeka, ale tak chcieli wiec nie moglem dac wiekszego niestety ;) Co do oswietlenia to bedzie sie jeszcze nad nim pracowalo i tak jeszcze nie ma lamp w suficie bo to jedna z pierwszych wersji vizualizacji. A tak ogolnie to wielkie dzieki za komentarze! pozdrawiam serdecznie :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hcpiter Napisano 28 Czerwiec 2007 Share Napisano 28 Czerwiec 2007 Witam :) Szybki tescik sobie strzelilem w Fry Renderze 1.7 Dosc ciekawy ten program przypomina troszke MW ale jest `wygodniejszy` w uzytkowaniu ;) Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chveti Napisano 28 Czerwiec 2007 Autor Share Napisano 28 Czerwiec 2007 całkiem kul efekt. :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Master Kiełbaster Napisano 30 Czerwiec 2007 Share Napisano 30 Czerwiec 2007 mental ray, niewyszło :( http://www.mm.pl/~kielbaster/bodiam.avi około 1:10 na klatkę... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
patry Napisano 30 Czerwiec 2007 Share Napisano 30 Czerwiec 2007 Master - jakiego kodeka trzeba do tego mieć? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Master Kiełbaster Napisano 30 Czerwiec 2007 Share Napisano 30 Czerwiec 2007 divix 6.ileś chyba Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SWRSC Napisano 30 Czerwiec 2007 Share Napisano 30 Czerwiec 2007 Master, fajny motyw też akurat robie taką animke :) na wode mozesz wpakowac bumpa "Ocean(lume)", bedziesz mial bardzo realistyczne pofalowanie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chveti Napisano 30 Czerwiec 2007 Autor Share Napisano 30 Czerwiec 2007 eksperymentuje z modelem evo qby . jest dziura na przednim spoilerze i nie wszędzie materiały :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mentaller Napisano 30 Czerwiec 2007 Share Napisano 30 Czerwiec 2007 pomysł na scenkę inspirowany modelem citroena ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
t0m3k Napisano 30 Czerwiec 2007 Share Napisano 30 Czerwiec 2007 chveti chyba troche przepalone na filarach i jesli to na filarach to droga to raczej powinien byc lagodny luk a nie wycinek OS'a :-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chveti Napisano 30 Czerwiec 2007 Autor Share Napisano 30 Czerwiec 2007 pomysł na scenkę inspirowany modelem citroena ? got me :) tylko nie mam obrazka...a wiem, że był taki ładny żółty ...nie potrafię znaleźć.. chyba widziałem go w zeszłym roku(?) jeszcze mam zamiar spróbować wsadzić te auto w amerykański kanał...taki betonowy. --- t0m3k - to beta ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mentaller Napisano 30 Czerwiec 2007 Share Napisano 30 Czerwiec 2007 http://www.cartype.com/page.cfm?id=928 na evermotion postował to koleś który takie cacka własnie robi. pomysł z kanałem niezły. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chveti Napisano 30 Czerwiec 2007 Autor Share Napisano 30 Czerwiec 2007 O, to ten. Masz dobre oko. :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hkropinski Napisano 30 Czerwiec 2007 Share Napisano 30 Czerwiec 2007 widze ze model qby staje sie wyjatkowo popularny:D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ex3 Napisano 1 Lipiec 2007 Share Napisano 1 Lipiec 2007 Taki mały teścik metalowego materiału. Miało być aluminium szczotkowane Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jasiek311 Napisano 2 Lipiec 2007 Share Napisano 2 Lipiec 2007 takie tam mieszkanie dwupoziomowe mecze z mieszkaniowki - projekt juz oddalem, ale wzialem sie za wnetrze.pytanie mam o szklo mleczne w poleczce podwieszanej w czesci kuchennej - jak to zrobic? ustawilem refraction glossines na 0,6 i jest diffuse dosc jasny, ale wychodza jakies szumy duze? - to podbic moze subdivs refrakcji ? ? ? . . . pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JunioR Napisano 2 Lipiec 2007 Share Napisano 2 Lipiec 2007 fajnie chveti, pobawil bym sie jeszcze kontrastem :) jasiekladne tylko te wzory na oknie jakos do mnie nie przemawiaja :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jasiek311 Napisano 2 Lipiec 2007 Share Napisano 2 Lipiec 2007 w ogole, to na tym rastrze za oknem ma sobie rosnac bluszcz ;) pokazac jakas elewacje? jak w calosci budynek wyglada? jeszcze nie wymodelowalem okien i oswietlenia, ale powoli egzaminy jeszcze mam ... Junior dzieki ;) ucze sie ciagle, a mam pytanie odnosnie zaslon, mozesz zapodac sharea malego ? podobaja mi sie bardzo, a modelowanie tego, to koszmar... chyba, ze masz jakis sposob na to? - ja robilem to z extrudowanego splinea - dobrze? i nakladalem modyf. blend chyba- zeby dodac grubosci nieco. edit: a tu prosze elewacje ;) tylko sie nie smiac :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Liber Napisano 3 Lipiec 2007 Share Napisano 3 Lipiec 2007 EX3qtor - ja bym zdjal jeszcze troche bumpa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Master Kiełbaster Napisano 3 Lipiec 2007 Share Napisano 3 Lipiec 2007 mental ray, divix 6 :* http://www.mm.pl/~kielbaster/bodiam.avi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
patry Napisano 3 Lipiec 2007 Share Napisano 3 Lipiec 2007 Bardzo fajnie wyszło master :) Słońce i niebo mentalowskie (mr sun & sky) ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Master Kiełbaster Napisano 3 Lipiec 2007 Share Napisano 3 Lipiec 2007 poniekąd :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
peterr Napisano 3 Lipiec 2007 Share Napisano 3 Lipiec 2007 oo master miazga;P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KLICEK Napisano 3 Lipiec 2007 Share Napisano 3 Lipiec 2007 No masterq kiebasterq zarzadziles wlasnie, gdyby nie drzewa z wyprzedazy from da teskacz to by był lux, moze zrob je 8 plajnowo ? a nie 2 ;x Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciekG Napisano 3 Lipiec 2007 Share Napisano 3 Lipiec 2007 MR...troche sie tektury ztajlowały :/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chudy Napisano 3 Lipiec 2007 Share Napisano 3 Lipiec 2007 yyy a co to jest? klatka dla chomika? ;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tadzio Napisano 3 Lipiec 2007 Share Napisano 3 Lipiec 2007 yyy a co to jest? klatka dla chomika? ;] he he he he ale polew chudy ;) pozdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Master Kiełbaster Napisano 3 Lipiec 2007 Share Napisano 3 Lipiec 2007 No masterq kiebasterq zarzadziles wlasnie, gdyby nie drzewa z wyprzedazy from da teskacz to by był lux, moze zrob je 8 plajnowo ? a nie 2 ;x Teraz są jednoplajnowo :P 8 to czyli obrót wokół osi Z i 8 kopii czy jakaś inna technologia w walce z naturą? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tadzio Napisano 3 Lipiec 2007 Share Napisano 3 Lipiec 2007 no ja tez tak to zrozumialem (8 plajnow obroconych na "Z"ce). pozdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
polka dot Napisano 3 Lipiec 2007 Share Napisano 3 Lipiec 2007 ja też tak zrozumiałem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Master Kiełbaster Napisano 3 Lipiec 2007 Share Napisano 3 Lipiec 2007 to może ankietę co klicek miał na myśli ;P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lis Napisano 3 Lipiec 2007 Share Napisano 3 Lipiec 2007 Master ile renderowałeś jedną klatkę? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Master Kiełbaster Napisano 3 Lipiec 2007 Share Napisano 3 Lipiec 2007 50-70 sekund na athlonku x2 4200 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mortom Napisano 3 Lipiec 2007 Share Napisano 3 Lipiec 2007 Próba materiałów i światła do Outdor'a :> By mortom at 2007-07-03 P.S. Nie patrzcie na tą "świecącą" trawę... efekt z post procesu sceny ^_^ planuję go na końcowej scenie zlikwidować... a do samego testa mi sie nie chce :P Aha to scena też nie jest... tylko box z wymodelowanym drzewkiem :> Pozdro :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Liber Napisano 3 Lipiec 2007 Share Napisano 3 Lipiec 2007 o_O gicior Mortom. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tadzio Napisano 3 Lipiec 2007 Share Napisano 3 Lipiec 2007 tylko z lisci sie paćka zrobila... pozdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mortom Napisano 4 Lipiec 2007 Share Napisano 4 Lipiec 2007 tadzio masz racje ^^ ale w sumie wolałem z nich paćkę zrobić bo inaczej rzucały by się za bardzo w oczy... bo w sumie listki takie Pcloud'owe :) no ale po eksperymentuję jeszcze... :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
t0m3k Napisano 4 Lipiec 2007 Share Napisano 4 Lipiec 2007 jasiek311 wewnatrz troche za ciemno a co do elewacji to nie wiem co powiedziec :) mortom bardzo fajnie tylko troche ostrosci brakuje ale to pewnie przez maly rozmiar a tutaj kolejne testy pifka PS. Heineken to jedno z najlepszych piw :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hcpiter Napisano 4 Lipiec 2007 Share Napisano 4 Lipiec 2007 Ale gluty :D Piwo powinno byc bardziej zlote, zrob mocniejszy kolor i bedzie spoko :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
t0m3k Napisano 4 Lipiec 2007 Share Napisano 4 Lipiec 2007 to nie GLUE :] co do kolory piwa to wiem ze kiepsko wyszedl ale ten sam material w wypelnionym kuflu wyglada ok, oczywiscie poprawie ale juz nie mialem ochoty o 1 w nocy bo rano do pracy musialem sie podniesc :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lis Napisano 4 Lipiec 2007 Share Napisano 4 Lipiec 2007 symulacja płynu bardzo słaba. Wygląda to jak żelki. Zainstaluj RealFlow4 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Yaro16 Napisano 4 Lipiec 2007 Share Napisano 4 Lipiec 2007 takie sobie testy studia oświetlenia i materiałów (jak i modelu) które wg was jest lepsze? 1) 2) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tadzio Napisano 4 Lipiec 2007 Share Napisano 4 Lipiec 2007 sorry ale oba kiepskie... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mortom Napisano 4 Lipiec 2007 Share Napisano 4 Lipiec 2007 Yaro16 no słabo wyszło ci to piaskowane szkło... dodaj trochę lepszy AA i wiecej sampli załamania, no chyba ze zamiast szyby jest cienka kartka papieru to ok :) Drewno tez możesz troszkę połyskliwsze zrobić :) Co do renderu to bardziej mi sie podoba jaśniejszy, bo bardziej czytelniej :) PS. Heineken to jedno z najlepszych piw :) t0m3k płyn modelowałeś?? czy jakiegoś symulatora użyłeś?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi