JunioR Napisano 27 Czerwiec 2007 Napisano 27 Czerwiec 2007 swietnie sie tutaj poczyna cos widze ;) tak dzis mnie naszla ochota abyc cos pokazac, projekt recepcji taki tam. pozdrawiam!
pionix Napisano 27 Czerwiec 2007 Napisano 27 Czerwiec 2007 JunioR - ciekawe co się kryje za tymi pikselami... :p Ten stolik szklany jakiś taki maławy się wydaje a tak to bardzo przyjemnie
AGmakonts Napisano 27 Czerwiec 2007 Napisano 27 Czerwiec 2007 JohnZi - Carlsberg albo Żywiec ;] a lech tez syfiaty:P Junior - to światełko jakieś takie niemrawe;/
nielot007 Napisano 27 Czerwiec 2007 Napisano 27 Czerwiec 2007 JohnZi - Carlsberg albo Żywiec ;] a lech tez syfiaty:P prosze mi tu lecha nie obrazac :D lech to--> the best beer in the world a carlsberg to siki :D i jest tylko probably ;) super renderzycie to tak zeby ot nie robic :)
Master Kiełbaster Napisano 27 Czerwiec 2007 Napisano 27 Czerwiec 2007 master swietne to - gdybys poprawił tło to na reklamke by się nadało. hmm w jakiż sposób?
JunioR Napisano 28 Czerwiec 2007 Napisano 28 Czerwiec 2007 hi ! tlo zwykly eniviromnent, tak wiem, stoliczek maly zdeka, ale tak chcieli wiec nie moglem dac wiekszego niestety ;) Co do oswietlenia to bedzie sie jeszcze nad nim pracowalo i tak jeszcze nie ma lamp w suficie bo to jedna z pierwszych wersji vizualizacji. A tak ogolnie to wielkie dzieki za komentarze! pozdrawiam serdecznie :D
hcpiter Napisano 28 Czerwiec 2007 Napisano 28 Czerwiec 2007 Witam :) Szybki tescik sobie strzelilem w Fry Renderze 1.7 Dosc ciekawy ten program przypomina troszke MW ale jest `wygodniejszy` w uzytkowaniu ;) Pozdrawiam
Master Kiełbaster Napisano 30 Czerwiec 2007 Napisano 30 Czerwiec 2007 mental ray, niewyszło :( http://www.mm.pl/~kielbaster/bodiam.avi około 1:10 na klatkę...
patry Napisano 30 Czerwiec 2007 Napisano 30 Czerwiec 2007 Master - jakiego kodeka trzeba do tego mieć?
SWRSC Napisano 30 Czerwiec 2007 Napisano 30 Czerwiec 2007 Master, fajny motyw też akurat robie taką animke :) na wode mozesz wpakowac bumpa "Ocean(lume)", bedziesz mial bardzo realistyczne pofalowanie.
chveti Napisano 30 Czerwiec 2007 Autor Napisano 30 Czerwiec 2007 eksperymentuje z modelem evo qby . jest dziura na przednim spoilerze i nie wszędzie materiały :P
mentaller Napisano 30 Czerwiec 2007 Napisano 30 Czerwiec 2007 pomysł na scenkę inspirowany modelem citroena ?
t0m3k Napisano 30 Czerwiec 2007 Napisano 30 Czerwiec 2007 chveti chyba troche przepalone na filarach i jesli to na filarach to droga to raczej powinien byc lagodny luk a nie wycinek OS'a :-)
chveti Napisano 30 Czerwiec 2007 Autor Napisano 30 Czerwiec 2007 pomysł na scenkę inspirowany modelem citroena ? got me :) tylko nie mam obrazka...a wiem, że był taki ładny żółty ...nie potrafię znaleźć.. chyba widziałem go w zeszłym roku(?) jeszcze mam zamiar spróbować wsadzić te auto w amerykański kanał...taki betonowy. --- t0m3k - to beta ;)
mentaller Napisano 30 Czerwiec 2007 Napisano 30 Czerwiec 2007 http://www.cartype.com/page.cfm?id=928 na evermotion postował to koleś który takie cacka własnie robi. pomysł z kanałem niezły.
hkropinski Napisano 30 Czerwiec 2007 Napisano 30 Czerwiec 2007 widze ze model qby staje sie wyjatkowo popularny:D
Ex3 Napisano 1 Lipiec 2007 Napisano 1 Lipiec 2007 Taki mały teścik metalowego materiału. Miało być aluminium szczotkowane
jasiek311 Napisano 2 Lipiec 2007 Napisano 2 Lipiec 2007 takie tam mieszkanie dwupoziomowe mecze z mieszkaniowki - projekt juz oddalem, ale wzialem sie za wnetrze.pytanie mam o szklo mleczne w poleczce podwieszanej w czesci kuchennej - jak to zrobic? ustawilem refraction glossines na 0,6 i jest diffuse dosc jasny, ale wychodza jakies szumy duze? - to podbic moze subdivs refrakcji ? ? ? . . . pozdro
JunioR Napisano 2 Lipiec 2007 Napisano 2 Lipiec 2007 fajnie chveti, pobawil bym sie jeszcze kontrastem :) jasiekladne tylko te wzory na oknie jakos do mnie nie przemawiaja :)
jasiek311 Napisano 2 Lipiec 2007 Napisano 2 Lipiec 2007 w ogole, to na tym rastrze za oknem ma sobie rosnac bluszcz ;) pokazac jakas elewacje? jak w calosci budynek wyglada? jeszcze nie wymodelowalem okien i oswietlenia, ale powoli egzaminy jeszcze mam ... Junior dzieki ;) ucze sie ciagle, a mam pytanie odnosnie zaslon, mozesz zapodac sharea malego ? podobaja mi sie bardzo, a modelowanie tego, to koszmar... chyba, ze masz jakis sposob na to? - ja robilem to z extrudowanego splinea - dobrze? i nakladalem modyf. blend chyba- zeby dodac grubosci nieco. edit: a tu prosze elewacje ;) tylko sie nie smiac :P
Master Kiełbaster Napisano 3 Lipiec 2007 Napisano 3 Lipiec 2007 mental ray, divix 6 :* http://www.mm.pl/~kielbaster/bodiam.avi
patry Napisano 3 Lipiec 2007 Napisano 3 Lipiec 2007 Bardzo fajnie wyszło master :) Słońce i niebo mentalowskie (mr sun & sky) ?
KLICEK Napisano 3 Lipiec 2007 Napisano 3 Lipiec 2007 No masterq kiebasterq zarzadziles wlasnie, gdyby nie drzewa z wyprzedazy from da teskacz to by był lux, moze zrob je 8 plajnowo ? a nie 2 ;x
tadzio Napisano 3 Lipiec 2007 Napisano 3 Lipiec 2007 yyy a co to jest? klatka dla chomika? ;] he he he he ale polew chudy ;) pozdr
Master Kiełbaster Napisano 3 Lipiec 2007 Napisano 3 Lipiec 2007 No masterq kiebasterq zarzadziles wlasnie, gdyby nie drzewa z wyprzedazy from da teskacz to by był lux, moze zrob je 8 plajnowo ? a nie 2 ;x Teraz są jednoplajnowo :P 8 to czyli obrót wokół osi Z i 8 kopii czy jakaś inna technologia w walce z naturą?
tadzio Napisano 3 Lipiec 2007 Napisano 3 Lipiec 2007 no ja tez tak to zrozumialem (8 plajnow obroconych na "Z"ce). pozdr
Master Kiełbaster Napisano 3 Lipiec 2007 Napisano 3 Lipiec 2007 to może ankietę co klicek miał na myśli ;P
Mortom Napisano 3 Lipiec 2007 Napisano 3 Lipiec 2007 Próba materiałów i światła do Outdor'a :> By mortom at 2007-07-03 P.S. Nie patrzcie na tą "świecącą" trawę... efekt z post procesu sceny ^_^ planuję go na końcowej scenie zlikwidować... a do samego testa mi sie nie chce :P Aha to scena też nie jest... tylko box z wymodelowanym drzewkiem :> Pozdro :)
Mortom Napisano 4 Lipiec 2007 Napisano 4 Lipiec 2007 tadzio masz racje ^^ ale w sumie wolałem z nich paćkę zrobić bo inaczej rzucały by się za bardzo w oczy... bo w sumie listki takie Pcloud'owe :) no ale po eksperymentuję jeszcze... :)
t0m3k Napisano 4 Lipiec 2007 Napisano 4 Lipiec 2007 jasiek311 wewnatrz troche za ciemno a co do elewacji to nie wiem co powiedziec :) mortom bardzo fajnie tylko troche ostrosci brakuje ale to pewnie przez maly rozmiar a tutaj kolejne testy pifka PS. Heineken to jedno z najlepszych piw :)
hcpiter Napisano 4 Lipiec 2007 Napisano 4 Lipiec 2007 Ale gluty :D Piwo powinno byc bardziej zlote, zrob mocniejszy kolor i bedzie spoko :)
t0m3k Napisano 4 Lipiec 2007 Napisano 4 Lipiec 2007 to nie GLUE :] co do kolory piwa to wiem ze kiepsko wyszedl ale ten sam material w wypelnionym kuflu wyglada ok, oczywiscie poprawie ale juz nie mialem ochoty o 1 w nocy bo rano do pracy musialem sie podniesc :)
Lis Napisano 4 Lipiec 2007 Napisano 4 Lipiec 2007 symulacja płynu bardzo słaba. Wygląda to jak żelki. Zainstaluj RealFlow4
Yaro16 Napisano 4 Lipiec 2007 Napisano 4 Lipiec 2007 takie sobie testy studia oświetlenia i materiałów (jak i modelu) które wg was jest lepsze? 1) 2)
Mortom Napisano 4 Lipiec 2007 Napisano 4 Lipiec 2007 Yaro16 no słabo wyszło ci to piaskowane szkło... dodaj trochę lepszy AA i wiecej sampli załamania, no chyba ze zamiast szyby jest cienka kartka papieru to ok :) Drewno tez możesz troszkę połyskliwsze zrobić :) Co do renderu to bardziej mi sie podoba jaśniejszy, bo bardziej czytelniej :) PS. Heineken to jedno z najlepszych piw :) t0m3k płyn modelowałeś?? czy jakiegoś symulatora użyłeś??
Rekomendowane odpowiedzi