Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Lis sciagam demo RF4 ale jako ze nie planuje animacji sproboje zrobic ten plyn darmowymi metodami

Yaro16 swiatlo po lewej za zolte, model kiepski (malo detali), materialy nijakie

Mortom do zrobienia plynu uzylem darmowego Bloob Mesh + SuperSpray + UOmniDeflect + Gravity, nie jest to RealFlow ale daje niezle efekty i jest za friko, pozatym wybralem chyba niezbyt ciekawa klatke animacji

• Odpowiedzi 17,2k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Napisano

Efekt dzisiejszej walki z brakiem kreatywności. Musze sobie nowy komp sprawić... renderowało się to z 5 razy dłużej niż modelowało a i tak znikły detale z środkowego wyświetlacza.

Nazwijmy to dezajnerskim zegarkiem stołowym :D

Bez PSa:

clock02.jpg

Z PSem:

clock02-po-ps.jpg

Napisano

tomek: ostatnio prawie każdy obrazek przepuszczam przez PSa, strasznie dawno sie nim nie bawiłem i staram sie sobie przypomnieć jak to było z tą postprodukcją :)

Renderowało się prawie równe 2h na AMD XP 1,6 GHz z 1GB RAM.

Ustawienia w skrócie: AdaptivSub 0/2, Irradiance: medium, Lightcache 1000/0,01 i materiał aluminium miał 16 subdiv.

Napisano

MIrach to bardzo dobrze ze przepuszczasz przez psp, czasem (zazwyczaj) latwiej dopracowac cos w ten sposob niz robic dziesiatki renderow dopasowujac jedna pierdole. Choc sa takze zwolennicy robienia takich renderow, by juz nie poprawiac w psp.

ale ja jednak zawsze cos podciaqam, kontrast, saturacje i ostrosc, bo w vrayu to na xponentialu blado wychodzi.

pozdrawiam

Napisano

t0m3k wydaje mi sie, ze te krople sa za duze albo brakuje dodatkowych mniejszych czasteczek - z nimi mogloby wygladac fajniej.

siema

Gość Raffaello
Napisano

kome czaderski kofi mejker ;)

Napisano

ostatnie rendery super

mirach bez PS'a ładniejszy

kome no super ci wyszedł render i model master z ciebie

SWRSC no całkiem ładne trochę kanty na tym niebieskim dziwnie wyglądają

Napisano

mrkrzysiek - musze popracować nad swoimi PSimi umiejętościami :)

SWRSC - dla mnie też te kanty są dziwne troszke, za to "zalewa" wyszła super wg mnie

Gość George82
Napisano

Tylko 4fun i akurat na kaca:

logooe8.jpg

Pozdro!

Napisano

Właśnie...jak wy to robicie ze nie ma nojsu i pewnie jeszcze szybko się Wam to renderuje i nic nie lata :O

Genialny materiał kanapy.

Napisano

nieźle ale wydaje mi sie ze krzesła lewitują;d

Bardzo ładne oświetlenie routee.Powiedz czym oświetlałeś i podaj jak możesz ustawienia:d

Napisano

Witam.

Walka z oswietleniem:/ mile widziene komentarze i propozycje. VRaySun, VRayLight w oknie i male poprawki w IrfanView (nie mam Photoshopa).

Gość George82
Napisano

oo79: Materialy masz nieciekawe, zwlaszcza woda... Przydaloby sie jeszcze wiecej detalu, ale to przeciez WIP...:)

Pierwsze moje "powazniejsze" podejscie do LWF. Jak sadzicie - wyszlo?

lwftestie9.jpg

Pozdrawiam!

Gość George82
Napisano

Se lampke zapalilem :) :

lwfnighttestpsptmc3.jpg

Pozdrawiam!

Gość George82
Napisano

Touch: A ja tylko raz kliknął....:)

Napisano

witam.. zalaczam screena z renderkiem testowym i od razu ide z pytaniem. mianowicie zalaczylem sobie VraySun'a i dodalem fizyczna kamere.. i co sie stalo ? nie wiadomo czemu po dodaniu tej kamery kolory mi sie zmieniaja.. plejn pod kieliszkiem zamiast byc jasno bialy zmienia kolor na brazowy.. woogle to wszystko lapalo odcienie brazu moze nie na tym ale na innym renderze .

ed7cef4ab3462663.png

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Wykorzystujemy cookies. Przeczytaj więcej Polityka prywatności