Skocz do zawartości

Featured Replies

• Odpowiedzi 17,2k
  • Wyświetleń 2,1m
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano
A to mój telefon w mentalu.

Hehe, a dasz coś więcej oprócz miniaturki?;)

Napisano

fajny "maly salon" :) Zapowiada sie fajnie jak dla mnie. Ale tego lc, to juz mogles lekko podkrecic ;]

Napisano

po długim czasie nareszcie mam działającego kompa... zaczynam dłubać :)

A oto taki test nowo stworzonego studia:

scenatestxx7.jpg

Napisano

nie wyglada slabo, troche tylko saturacji by sie przydalo.

powiedz ile Ci sie liczyla?

pozdr

Napisano

Trawa troszke za szeroka mi sie wydaje moze jak bys zrobil kilka materialow dla trawy to wygladala by lepiej no i wlasnie tak jak napisal poprzednik saturacji by sie przydalo :)

Pozdrawiam

Napisano

no to jeszcze jeden test. tym razem particlów 300 tyś na powierzchni 10x10m. prawde mówiąc przy 200 tyś wyglądało tak samo :P.

grasstest3ul3.jpg

tadzio: czas renderingu tego obrazka to 6,5 min. a więc ten wcześniejszy na pewno liczył się krócej.

hcpiter, tadzio: co do saturacji to wiem, że przydałoby się więcej :P ale to akurat można w fotosklepie już zrobić ;] mentalowski sun&sky strasznie kolory przepala

edit: post 777 minus 111 to jest szatańska liczba właśnie :P

Napisano

Ogolnie trawka fajna ale mozna by bylo sie pokusic o jakas roznorodnosc dla kontrastu ;)

Napisano
z tego co widziałem to ta lisa była najlepsza (ta w galerii 3d)

Dokladnie :) tylko jeszcze zalezy jaki sie ma sprzet do trawy i na jakim terenie sie ja robi :), bo jak jest teren obszerny to bedzie ciezko o duza ilosc trawy chyba ze ma sie wypas kompa :) a tak ogolnie to zwsze mnie interesowalo zrobienie fajnej realistycznej trawy, podobnej do tej co zrobil lis chyba najlepsza :D

Pozdrawiam

Napisano

spoko spoko jeszcze z trawą powalcze ;] to narazie testy są, które robie w pracy, a tu nie mam fotosklepa żeby się troche pobawić kolorkami ;]

Napisano

pionix - bardzo realistyczne - jedynie poszedł bym w chłodniejsze odcienie - ale tak to swietne.

Tak bym to widział ale to tylko moje odczucia

pionlr7.jpg

Napisano

Ja to troche wychłodziłem tak:

0d5006a4768742e5.jpg

hindus - twoja wersja wygląda u mnie bardzo niebiesko - mamy chyba kompletnie różny balans bieli w monitorach ;)

Napisano

Pionix - chyba tak bo dla mnie nadal na twojej poprawce za ciepło :) ale mna sie nie sugeruj - ja gustuje w 'ciemnych, chłodnych klimatach'.

Klicus :-*

Napisano

Pionix przy ciepłym klimacie szkło wyglada kiepsko, nie wiem dlaczego po prostu mam takie odczucie, u hindusa wyglada jakby ktos wkleił je z foty, oraz obrazek ma jakby wiecej głebi :) moze tez mam cos z monitorem wiec mna sie nie sugeruj :)

Swietnie Pionix jedziesz z tymi wizkami :) gratsy

Napisano

tez dużo zależy od monitora.:)Bardzo realnie wyszło;pozr0.Co do trawy to trza powiedzieć Lisowi aby zrobił tutka;d

Napisano
Pionix - chyba tak bo dla mnie nadal na twojej poprawce za ciepło :) ale mna sie nie sugeruj - ja gustuje w 'ciemnych, chłodnych klimatach'.

Klient chciał "ciepłą i przytulną" wizkę (komerchę) - osobiście też wole "ciemne i chłodne klimaty" :)

...co do trawy to trza powiedzieć Lisowi aby zrobił tutka;d

jestem za... za wszelkimi tutkami od Lisa ;)

Napisano

a no to spoko - ja poprostu nie lubie renderów które popadają za mocno w beżowy kolor - pamietam jeszcze jak mnie Marcin wprowadzał w techniki oswietlenie - jakis rok temu - uczył mnie że dobre oświetlenie w scence to połączeniu głównie beżu i błękitu. Tak byłem uczony i tak zapamiętałem, zawsze o tym pamiętam. I fajnie przechodzi sie z tych kolorów w chłodne - juz na poziomie postprodukcji.

Napisano

Ok jakos znalazlem czas na male testy z trawka a oto i efekt :)

grass2cd3.jpg

Pozdrawiam :)

Milego weekendu :D

Napisano

strasznie niska ta trawa ;] ale wygląda fajnie. tak wyszło z 3d studio czy była jakaś postprodukcja?

Napisano

Właśnie jak ją zrobiłeś ?????? Bo jest SUPER!!

Napisano

hc fajna, kolor cacy, tylko mam wrazenie ze troszke jak wlosy- za cienka miejscami.

pozdr

Napisano

Scatter, widać takie charakterystyczne wychodzenie poza distribution object. Ładnie;)

Napisano

hcpiter3d - wow, piękna trawka! :)

I jeśli można spytać - co to jest ten scatter? :)

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Powiadomienie o plikach cookie

Wykorzystujemy cookies. Przeczytaj więcej Polityka prywatności