Ex3 Napisano 10 Lipiec 2007 Share Napisano 10 Lipiec 2007 A to mój telefon w mentalu. he he:) już jest Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Touch Napisano 10 Lipiec 2007 Share Napisano 10 Lipiec 2007 A to mój telefon w mentalu. Hehe, a dasz coś więcej oprócz miniaturki?;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ex3 Napisano 10 Lipiec 2007 Share Napisano 10 Lipiec 2007 A tu jest mini statyw. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hindus Napisano 11 Lipiec 2007 Share Napisano 11 Lipiec 2007 No to ja na szybko - godzina zabawy w zb, koncept wg jakiegos usera tutaj z forum tylko nie pamietam czyj, background tez jakiegos naszego usera - tak na szybko uzyte - tylko w celach testowych - sorry :-* - czesc wiekszej scenki http://img128.imageshack.us/img128/8672/stworekib2.jpg http://img61.imageshack.us/img61/2640/stworekbweg1.jpg pa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JunioR Napisano 11 Lipiec 2007 Share Napisano 11 Lipiec 2007 Za to lubie tego goscia!! ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Master Kiełbaster Napisano 11 Lipiec 2007 Share Napisano 11 Lipiec 2007 ostre żłobienia za ostre :* Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hcpiter Napisano 11 Lipiec 2007 Share Napisano 11 Lipiec 2007 super ! wersja w kolorze lepsza :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tadzio Napisano 11 Lipiec 2007 Share Napisano 11 Lipiec 2007 pokemony ciagle zywe ;) :* Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
schottkey Napisano 11 Lipiec 2007 Share Napisano 11 Lipiec 2007 A wrzuce sobie tez taki test maly: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tadzio Napisano 11 Lipiec 2007 Share Napisano 11 Lipiec 2007 szumno i rozmyto to to;P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AGmakonts Napisano 11 Lipiec 2007 Share Napisano 11 Lipiec 2007 Taki mały salon, dopiero początak ale chiałem sprawdzis swiatełko:) Shot at 2007-07-12 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
etyr11 Napisano 11 Lipiec 2007 Share Napisano 11 Lipiec 2007 Maxwell?;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AGmakonts Napisano 11 Lipiec 2007 Share Napisano 11 Lipiec 2007 vray, samo lc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
oo79 Napisano 11 Lipiec 2007 Share Napisano 11 Lipiec 2007 chcę to widzieć skończone!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość George82 Napisano 11 Lipiec 2007 Share Napisano 11 Lipiec 2007 fajny "maly salon" :) Zapowiada sie fajnie jak dla mnie. Ale tego lc, to juz mogles lekko podkrecic ;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
naeq Napisano 11 Lipiec 2007 Share Napisano 11 Lipiec 2007 po długim czasie nareszcie mam działającego kompa... zaczynam dłubać :) A oto taki test nowo stworzonego studia: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Georgas Napisano 12 Lipiec 2007 Share Napisano 12 Lipiec 2007 AGmakonts zarzuć render a nie robisz nam smaczka :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Georgas Napisano 12 Lipiec 2007 Share Napisano 12 Lipiec 2007 kiedyś już to renderowałem, ale postanowiłem to ponownie wyrenderować + http://images25.fotosik.pl/24/54643238560f5a5e.jpg Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AGmakonts Napisano 12 Lipiec 2007 Share Napisano 12 Lipiec 2007 burdelowato;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pionix Napisano 12 Lipiec 2007 Share Napisano 12 Lipiec 2007 burdelowato;] ale intrygująco... ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
oo79 Napisano 12 Lipiec 2007 Share Napisano 12 Lipiec 2007 cos malo czerwieni... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chudy Napisano 13 Lipiec 2007 Share Napisano 13 Lipiec 2007 taki test trawy particlowej :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
!Ewert Napisano 13 Lipiec 2007 Share Napisano 13 Lipiec 2007 disp nie lepszy? Twoja trawa słabo wygląda;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tadzio Napisano 13 Lipiec 2007 Share Napisano 13 Lipiec 2007 nie wyglada slabo, troche tylko saturacji by sie przydalo. powiedz ile Ci sie liczyla? pozdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hcpiter Napisano 13 Lipiec 2007 Share Napisano 13 Lipiec 2007 Trawa troszke za szeroka mi sie wydaje moze jak bys zrobil kilka materialow dla trawy to wygladala by lepiej no i wlasnie tak jak napisal poprzednik saturacji by sie przydalo :) Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chudy Napisano 13 Lipiec 2007 Share Napisano 13 Lipiec 2007 no to jeszcze jeden test. tym razem particlów 300 tyś na powierzchni 10x10m. prawde mówiąc przy 200 tyś wyglądało tak samo :P. tadzio: czas renderingu tego obrazka to 6,5 min. a więc ten wcześniejszy na pewno liczył się krócej. hcpiter, tadzio: co do saturacji to wiem, że przydałoby się więcej :P ale to akurat można w fotosklepie już zrobić ;] mentalowski sun&sky strasznie kolory przepala edit: post 777 minus 111 to jest szatańska liczba właśnie :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Yaro16 Napisano 13 Lipiec 2007 Share Napisano 13 Lipiec 2007 duuużo lepiej:d pozdr0 ale mogło być jeszcze lepiej;d Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hcpiter Napisano 13 Lipiec 2007 Share Napisano 13 Lipiec 2007 Ogolnie trawka fajna ale mozna by bylo sie pokusic o jakas roznorodnosc dla kontrastu ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hindus Napisano 13 Lipiec 2007 Share Napisano 13 Lipiec 2007 z tego co widziałem to ta lisa była najlepsza (ta w galerii 3d) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hcpiter Napisano 13 Lipiec 2007 Share Napisano 13 Lipiec 2007 z tego co widziałem to ta lisa była najlepsza (ta w galerii 3d) Dokladnie :) tylko jeszcze zalezy jaki sie ma sprzet do trawy i na jakim terenie sie ja robi :), bo jak jest teren obszerny to bedzie ciezko o duza ilosc trawy chyba ze ma sie wypas kompa :) a tak ogolnie to zwsze mnie interesowalo zrobienie fajnej realistycznej trawy, podobnej do tej co zrobil lis chyba najlepsza :D Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chudy Napisano 13 Lipiec 2007 Share Napisano 13 Lipiec 2007 spoko spoko jeszcze z trawą powalcze ;] to narazie testy są, które robie w pracy, a tu nie mam fotosklepa żeby się troche pobawić kolorkami ;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pionix Napisano 13 Lipiec 2007 Share Napisano 13 Lipiec 2007 takie se pomieszczenie robione na szybko Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hindus Napisano 13 Lipiec 2007 Share Napisano 13 Lipiec 2007 pionix - bardzo realistyczne - jedynie poszedł bym w chłodniejsze odcienie - ale tak to swietne. Tak bym to widział ale to tylko moje odczucia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KLICEK Napisano 13 Lipiec 2007 Share Napisano 13 Lipiec 2007 hindus swietnie dobrales kolorki dla mnie foto :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pionix Napisano 13 Lipiec 2007 Share Napisano 13 Lipiec 2007 Ja to troche wychłodziłem tak: hindus - twoja wersja wygląda u mnie bardzo niebiesko - mamy chyba kompletnie różny balans bieli w monitorach ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hindus Napisano 13 Lipiec 2007 Share Napisano 13 Lipiec 2007 Pionix - chyba tak bo dla mnie nadal na twojej poprawce za ciepło :) ale mna sie nie sugeruj - ja gustuje w 'ciemnych, chłodnych klimatach'. Klicus :-* Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KLICEK Napisano 13 Lipiec 2007 Share Napisano 13 Lipiec 2007 Pionix przy ciepłym klimacie szkło wyglada kiepsko, nie wiem dlaczego po prostu mam takie odczucie, u hindusa wyglada jakby ktos wkleił je z foty, oraz obrazek ma jakby wiecej głebi :) moze tez mam cos z monitorem wiec mna sie nie sugeruj :) Swietnie Pionix jedziesz z tymi wizkami :) gratsy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Yaro16 Napisano 13 Lipiec 2007 Share Napisano 13 Lipiec 2007 tez dużo zależy od monitora.:)Bardzo realnie wyszło;pozr0.Co do trawy to trza powiedzieć Lisowi aby zrobił tutka;d Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pionix Napisano 13 Lipiec 2007 Share Napisano 13 Lipiec 2007 Pionix - chyba tak bo dla mnie nadal na twojej poprawce za ciepło :) ale mna sie nie sugeruj - ja gustuje w 'ciemnych, chłodnych klimatach'. Klient chciał "ciepłą i przytulną" wizkę (komerchę) - osobiście też wole "ciemne i chłodne klimaty" :) ...co do trawy to trza powiedzieć Lisowi aby zrobił tutka;d jestem za... za wszelkimi tutkami od Lisa ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hindus Napisano 13 Lipiec 2007 Share Napisano 13 Lipiec 2007 a no to spoko - ja poprostu nie lubie renderów które popadają za mocno w beżowy kolor - pamietam jeszcze jak mnie Marcin wprowadzał w techniki oswietlenie - jakis rok temu - uczył mnie że dobre oświetlenie w scence to połączeniu głównie beżu i błękitu. Tak byłem uczony i tak zapamiętałem, zawsze o tym pamiętam. I fajnie przechodzi sie z tych kolorów w chłodne - juz na poziomie postprodukcji. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SWRSC Napisano 13 Lipiec 2007 Share Napisano 13 Lipiec 2007 popieram hindusa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hcpiter Napisano 13 Lipiec 2007 Share Napisano 13 Lipiec 2007 Ok jakos znalazlem czas na male testy z trawka a oto i efekt :) Pozdrawiam :) Milego weekendu :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chudy Napisano 13 Lipiec 2007 Share Napisano 13 Lipiec 2007 strasznie niska ta trawa ;] ale wygląda fajnie. tak wyszło z 3d studio czy była jakaś postprodukcja? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Yaro16 Napisano 13 Lipiec 2007 Share Napisano 13 Lipiec 2007 fajnie w czym robione hcpiter3d? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
NV Napisano 13 Lipiec 2007 Share Napisano 13 Lipiec 2007 Właśnie jak ją zrobiłeś ?????? Bo jest SUPER!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tadzio Napisano 13 Lipiec 2007 Share Napisano 13 Lipiec 2007 hc fajna, kolor cacy, tylko mam wrazenie ze troszke jak wlosy- za cienka miejscami. pozdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chudy Napisano 13 Lipiec 2007 Share Napisano 13 Lipiec 2007 ja stawiam na particle albo scatter ;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Touch Napisano 13 Lipiec 2007 Share Napisano 13 Lipiec 2007 Scatter, widać takie charakterystyczne wychodzenie poza distribution object. Ładnie;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
patry Napisano 14 Lipiec 2007 Share Napisano 14 Lipiec 2007 hcpiter3d - wow, piękna trawka! :) I jeśli można spytać - co to jest ten scatter? :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hkropinski Napisano 14 Lipiec 2007 Share Napisano 14 Lipiec 2007 patry -> nieregularne mnozenie obiektu wg pewnych wlaściwosci;) compound object -> scatter Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi